Weduwe Duitse trucker krijgt 60.000 euro

Scighera had ons via de nieuws-submit te melden:

De weduwe van de Duitse trucker die in juni een supermarkt in Kerkrade binnenreed toen zijn remmen het begaven, ontvangt een door inzamelingen vergaard bedrag van 60.000 euro.

De chauffeur wordt ondanks de meervoudig dodelijke afloop van het ongeval als een held gezien, omdat hij niet uitweek naar een grasveld, aangezien daar net kinderen liepen. Hij besloot een supermarkt in te rijden, waarmee hij zijn eigen leven voor dat van de kinderen opofferde. Naast de chauffeur lieten ook twee medewerkers van de supermarkt het leven, nadat de winkel als gevolg van de fatale klap in brand vloog en deels instortte. Ook de familie en nabestaanden van deze twee krijgen een deel van het ingezamelde geld.

De inzameling werd anderhalve maand geleden door twee Duitse kranten opgestart, nadat men er achter kwam dat de vrouw van de chauffeur geen geld had voor de repratriëring en crematie van het lichaam van haar man. De kranten werkten daarbij samen met pastoor J. Schumans van de Petrus en Mariaparochie in Kerkrade, die ook al begonnen was met een inzameling voor de familie van de slachtoffers. Hoeveel Schumans tot nu toe bijeen heeft gebracht, is nog niet bekend. Wel is bekend gemaakt dat uit een deel van het door de pastoor ingezamelde geld de crematie van de Duitse chauffeur is betaald.