'Klusjesman Nico randde styliste aan'

Styliste Bea Willemstein zwijgt niet langer over het gevallen Eigen Huis & Tuin-icoon Nico Zwinkels. Nu de klusjesman zijn verhaal heeft gedaan, en Willemstein beschuldigt van leugens, komt zij met haar verhaal op de proppen.

In het Algemeen Dagblad van gisteren laat Willemstein weten: ''Op een feestje in 1994 in Scheveningen belandden we na een duw in het zwembad. Ik haalde droge kleding uit mijn auto en dook onder de douche. Nico moet de douchecel naast me zijn ingelopen. Dat had ik niet door. Er stond keiharde muziek aan. Ineens komt hij in zijn blootje mijn douchecel binnen. Hij viel meteen helemaal over me heen. Tja, en ik ben maar een klein wijffie. En hij is een bouwvakker, dus hij overmeesterde mij direct en probeerde me te zoenen. Nico is heel sterk en pakte me vast. Hij zette me met mijn rug tegen de muur en hield mijn armen vast. En hij probeerde me maar te kussen. Hoe lang dit geduurd heeft, is moeilijk te zeggen. Voor mijn gevoel heel lang, want je sterft duizend doden. Ik ben als een idioot tekeer gegaan en heb me vrij gevochten. Uiteindelijk liet hij los''. Willemstein laat weten een blijvend litteken op haar arm aan de worsteling met Nico te hebben overgehouden.

Volgens Willemstein heeft ze indertijd geen aangifte gedaan omdat het een enorme rel zou hebben opgeleverd, en zij werkzaam was voor het programma. Bovendien was haar vriendin Tineke de Nooij mededirecteur van productiemaatschappij Tenfold, die het programma produceerde. Wel heeft ze het voorval indertijd aan Tineke verteld. Zij beschrijft ''handige Nico'' als een man met twee gezichten. De aardige huisvader van tv, een man die altijd hard aan het werk is. Aan de andere kant een viezerik. Een man zonder gevoel, die waarschijnlijk nog aan veel meer vrouwen heeft gezeten.

Willemstein bestrijdt dat zij degene is geweest die het verhaal over Nico's losse handjes in de openbaarheid heeft gebracht. Dat hebben anderen gedaan, die uit waren op wraak vanwegen financiën. ''Van mij had Nico nog jarenlang de brave klusjesman mogen spelen op tv.''

SBS Shownieuws wist nog te melden dat ook een journaliste lastig is gevallen afgelopen seizoen door Nico. Hij zou 'per ongeluk expres' nogal dicht langs haar heen zijn geschuurd met zijn heupen. Nico stuurde haar zelfs een excuus bloemetje daarvoor.


Willemstein als Bee, in een duo dat rond 1982 twee TOP 40-hitjes scoorde