FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 maart 2004

Amateurs mogen op kunstgras spelen

Per 1 juli 2004 staat de KNVB het spelen op kunstgras van amateurwedstrijden toe.

Tot nu toe mochten standaardelftallen en clubs uit de landelijke klassen van de vrouwenvoetbalcompetitie hun competitiewedstrijden uitsluitend op 'echt' gras spelen. De kunstgrasvelden die nu zullen worden toegestaan zijn de zogenaamde 'rubberingestrooid kunstgrasvelden'. Ongeveer 120 amateurverenigingen hebben al zo'n veld.

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB, lichtte de beslissing toe: "De kwaliteit van het kunstgras is de laatste jaren enorm verbeterd. Dit besluit zat er al langer aan te komen. Het is voor veel clubs een uitkomst wanneer zij over een hoofdveld beschikken waarop kan worden getraind én onder alle omstandigheden wedstrijden kunnen worden gespeeld. De KNVB verlangt wel dat op een hoofdveld met kunstgras een lichtinstallatie komt te staan die het spelen van avondwedstrijden mogelijk maakt."

Tsjech brengt bierjam op de markt

Een brouwer uit de Tsjechische plaats Chodova Plana is van plan om binnenkort jam met biersmaak op de markt te brengen. De man verwacht dat zijn uitvinding zowel bij volwassenen als kinderen zal aanslaan.

De amberkleurige confiture wordt gemaakt van de bijproducten van het bierbrouwproces. Hoewel het recept streng geheim is, is wel bekend dat het beleg een 'residu-percentage' alcohol bevat. De eerste potten jam zullen later dit jaar in het restaurant van de brouwerij verkrijgbaar zijn.

Slangenman door huisdier gedood

De 34-jarige Boonreung Bauchan, in Thailand beter bekend als de slangenman, is vorige week overleden als gevolg van zijn hobby. De man werd door één van zijn giftige slangen gebeten en overleed in het ziekenhuis.

Bauchan had het record 'zo-lang-mogelijk-met-zoveel-mogelijk-slangen-in-één-ruimte-blijven' in handen, hij hield het zeven dagen uit, en had in zijn woning dertig van deze reptielen. Donderdag werd hij echter door één van zijn huisdieren, een mamba, gebeten en naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later overleed hij aan de gevolgen van de beet.

[update] Vijf lijken in Duitse woning

Een onbekende submitter had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in het Zuid-Duitse Augsburg heeft vandaag vijf lijken in een woning aangetroffen. Het gaat om twee mannen, twee vrouwen en een kind, allen van Turkse origine. Volgens de politie zijn alle slachtoffers neergestoken. Verdere details zijn er nog niet vrijgekomen.

Update 22.40 uur
De vermoorde personen blijken een 53-jarige grootmoeder, een 29-jarige moeder, haar 25-jarige broer en haar zevenjarige dochter te zijn. De vijfde dode was een 35-jarige vriend van de familie. De slachtoffers, die door het hele huis verspreid lagen, werden door een 24-jarige bekende gevonden.

Een verdachte is inmiddels opgepakt, het gaat om de 37-jarige man van de moeder van het meisje, die gescheiden van zijn vrouw leeft. Het is echter nog niet zeker of de man de werkelijke dader is.

Biostabilreclames moeten verdwijnen

Wausman had ons via de nieuws-submit te melden:

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft vrijdag bepaald dat de reclames voor de Biostabil 2000 "niet deugen". Volgens de Commissie kan de heilzame werking van de ketting niet aannemelijk worden gemaakt en worden in de commercials vaktermen gebezigd die erop gericht zijn om eventuele kopers te misleiden.

De Biostabil zou lichamelijke kwalen kunnen verhelpen door een in het sieraad verwerkte magneet die elektrische spanningen in het lichaam regelt. Diverse personen vonden deze uitleg echter dubieus en ondernamen actie. De MMG Media Groep zette een website op en het televisieprogramma Radar van de TROS nam het sieraad op 8 maart onder de loep.

Hoewel Bruno Santanera, wiens vader de Biostabil heeft uitgevonden, zegt "alles te kunnen bewijzen en aan iedereen die bij mij komt kijken de werking te kunnen tonen", is de RCC van mening dat de reclamefilmpjes waarin de ketting door Tineke de Nooij wordt aangeprezen, niet langer in de huidige vorm mogen worden vertoond.

De volledige, niet-bindende, uitspraak van de Reclame Code Commissie is hier te vinden.

'Israël heeft geen plannen om Arafat te doden'

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shalom heeft in een vraaggesprek met de CNN gezegd dat Israël geen plannen heeft om de Palestijnse leider Arafat uit de weg te ruimen. Shalom is in Washington op werkbezoek.

Yasser ArafatIn vraaggesprek dat maandag plaatsvond zei de bewindsman dat de Israëlische strijdkrachten zich richten op de leiders van Hamas en Islamitische Jihad. Verder zei hij dat al twee maanden geleden de liquidatie van Yassin door het kabinet was goedkeurd.

Burgemeester doet aangifte van doodslag

Hari-Bo had ons via de nieuws-submit te melden:

Burgemeester Baas van het gemeente Wieringen in de kop van Noord-Holland heeft bij de politie aangifte van poging tot doodslag. In Hippolytushoef deed een automobilist een poging om de burgervader aan te rijden.

De automobilist reed in het centrum van Hippolytushoef op een plek waar dat niet mocht. De burgemeester zei hier wat van. De man was hier duidelijk niet van gediend en draaide om en reed vol gas in op de burgemeester en andere mensen. Ze konden ternauwernood opzij springen.

De burgemeester liet het hier niet bij zitten en heeft aangifte tegen de man gedaan.

Bernhard mogelijk niet bij begrafenis

De aanwezigheid van prins Bernhard bij de bijzetting van zijn afgelopen zaterdag overleden echtgenote Prinses Juliana is nog onzeker. De Rijksvoorlichtingsdienst geeft als reden dat de prins fysiek niet helemaal in orde is, en dat de prins erg ontsteld is door het overlijden van Juliana.

De klachten zouden niets te maken hebben met de weerzin van Bernhard tegen begrafenissen. Om die reden was er eerst sprake van dat hij ook niet op de begrafenis van prins Claus, eind 2002, aanwezig zou zijn. Toen is hij uiteindelijk wel gekomen. De prins wil, als zijn gezondheid het toestaat, gewoon aanwezig zijn bij de bijzetting.

[update] FOK!Radio geveld door storing

Fok! RadioDe uitzending van FOK!Radio is vandaag rond 20:30 uur afgebroken. Door storingen bij de streamserver in de Verenigde Staten en problemen bij de verbinding in Utrecht zorgde ervoor dat FOK!Radio niet meer terug kon komen. Alle onderwerpen zijn verplaatst naar volgende week.

Originele bericht
Kontebonken, dat is de nieuwe rage. En vandaag zal deze hype op z'n hoogtepunt komen. Zanger Franky Boy zal namelijk in de uitzending te horen zijn. Maar verder hebben Nolius en SunChaser weer een volle uitzending voor je in phetto.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

We beginnen deze week met een nieuw item in FOK!Radio. Vanaf deze week staat er iedere week een ander subforum centraal in de uitzending. Deze week is dat het muziekforum. De vaste users in dit forum kiezen drie platen uit die ze graag willen horen. Verder komen we meer te weten over dit forum. Wie zijn bijvoorbeeld de vaste bezoekers en wat vinden ze van de modjes. En uiteraard: wat zijn nou echt leuke topics, nu en in het verleden. En van welke topics walg je echt? Zet de url hier neer met een reden of een quote. User Jane komt live in de studio als vaste bezoeker van Muziek.

In de studio is ook RoelerMF. Hij is een vaste luisteraar en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij houdt van Nederlandstalige muziek. Met hem praten we over alles wat hij op en naast het forum allemaal doet. Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen en neemt Knut zijn week met ons door. Ook hoor je de column 'SunChaser gaat offtopic'. Vleermuis heeft weer een gedicht voor ons gemaakt.

Webcam
FOK!Radio heeft nu ook een webcam in de studio.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gaste bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh, ChrisJX, (en vele anderen) eruit zien? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Update 21.00
Door een storing is de uitzending van FOK!Radio vanavond tijdelijk afgebroken. Problemen bij de server in de Verenigde Staten zijn de oorzaak. Op dit moment wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen.

Update 21.03
Even nog een kleine update. Helaas kan ActionRadio niet in haar eigen FTP (zo begreep ik het vluchtig uit het gesprek met Nolius). Hierdoor kunnen ze praten wat ze willen, maar de server herkent dat dus niet en gaat gewoon muziek draaien. Geprobeerd wordt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Geprobeerd wordt zo snel mogelijk weer een update te geven. Iedereen bedankt voor het geduldige wachten.

GB: mobieltje opwaarderen bij geldautomaat

In Groot-Brittannië wordt het volgende maand mogelijk om het beltegoed van een pre-paid telefoon op te waarderen bij een geldautomaat. Bij de pinautomaten van de Natwest en Royal Bank of Scotland zal naast opties als 'banksaldo checken' en 'geld pinnen' de optie 'mobiel beltegoed opwaarderen' worden toegevoegd.

In eerste instantie zal de dienst alleen toegankelijk zijn voor klanten van Natwest, RBS, Coutts, Adam & Co, The One Account en Co-operative bank en gebruikers van de pre-paid diensten van Orange, Vodafone, O2, T-Mobile en Virgin Mobile networks. De klanten hoeven simpelweg hun mobiele telefoonnummer in te toetsen en kunnen dan hun tegoed opwaarderen met een bedrag tussen de 10 en 50 pond.

Rebellin gekwetst door val San Remo

Davide Rebellin (32) heeft aan zijn val in Milaan - San Remo knieklachten overgehouden. De renner liet zich vandaag uitgebreid onderzoeken.

De Italiaan schoof in de afdaling van de Cipressa mede door toedoen van Michele Bartoli onderuit. Naast de knieblessure hield hij ook klachten aan de schouder over, waar hij al eens eerder last van had.

Mocht hij niet snel verlost zijn van de klachten dan zal hij de Belgische klassiekers moeten laten schieten.

'Televisieboom' in Amsterdamse Vondelpark

Sinds vandaag heeft het Vondelpark in Amsterdam er een opmerkelijk kunstwerk bij: 'The Tree of Live TV'. Het kunstobject is gemaakt door kunstenaar Adrian Berger. Aan een boom hangen vijf televisietoestellen die allen andere rechtstreekse beelden uit de ether plukken en uitzenden. De televisiekasten zijn in verschillende kleuren geschilderd en in een kruis in de boom gehangen.

De boom is een stevige plataan. "Het voordeel van een plataan is dat hij moeilijk te beklimmen is. De beeldschermen zijn van extra dik glas, dus dit kunstobject is redelijk hufterproof", aldus een woordvoerder van de kunstenaar. Berger liep al ruim een decennium met het idee rond, maar pas toen hij op een beurs in Londen iemand van Digitenne ontmoette, kon hij zijn kunstwerk verwezenlijken. De kleine antennes van Digitenne kunnen op elke plek een tv-signaal ontvangen, en dat was wat Berger nodig had.

'The Tree of Live TV' is tot en met maandag 5 april te zien in de statige plataan naast café Vertigo.

Van Petegem tevreden over MSR

Peter van Petegem is tevreden over zijn eigen rijden en dat van zijn ploeg, Lotto - Domo, in Milaan - San Remo.

Van Petegem vertelde: "Ik heb lekker getraind in Italië. Niets meer dan dat. Het belangrijkste is dat ik zonder ook maar een schram aan de finish kwam. Ik voelde dat ik de kracht had om te anticiperen. Ik reed op de goede snelheid voor de komende wedstrijden."

Over het team was hij ook tevreden: "Het team deed het prima, ondanks dat werd gezegd dat we slecht hadden gereden. Van Merckx tot Marichal tot Vansevenant deed iedereen zijn werk. Dat McEwen niet kon meesprinten was logisch na zijn gezondheidsproblemen. En Van Bon, die erg sterk reed, werd vertraagd door een valpartij."

Richards niet tevreden over Sato

David Richards, de teambaas van BAR, is nog niet erg tevreden over Takuma Sato. De Japanner maakt nog teveel fouten volgens hem.

Sato is in de eerste twee races te ver achter gebleven bij teamgenoot Jenson Button. In een poging het tij te keren, zal Richards zich meer met Sato gaan bemoeien. Hij hoopt dat een goede begeleiding kan helpen op de weg naar betere prestaties.

Richards vertelde: "Ik vind inderdaad dat Takuma te hard zijn best doet. Ik vroeg Takuma of hij wel eens golf speelt, maar dat deed hij nooit. Hij rijdt namelijk net zo als ik golf speel. Ik mep de bal zo hard mogelijk weg en hoop dat ik verder geslagen heb dan de rest. Niet echt de goede manier. Niet in golf, maar ook niet in de autosport."

"Het is de bedoeling dat de coureur de auto het werk laat doen, maar ik denk wel dat Takuma en ik daar iets op vinden. We moeten even wat tijd samen doorbrengen om te kijken of we zijn niveau wat kunnen opkrikken.", aldus Richards.

Van Bommel ziet Spurs zitten

De zaakwaarnemer van Mark van Bommel heeft aangegeven dat Van Bommel een overgang naar Tottenham Hotspur best zou zien zitten.

Van Bommel heeft altijd aangegeven alleen te willen vertrekken naar een club die op een hoger niveau dan PSV speelt. Ondanks dat Tottenham Hotspur volgend seizoen waarschijnlijk geen Europees voetbal speelt, zou Van Bommel het wel interessant vinden vanwege de wedstrijden in het Premiership. Van Bommel zou ook het liefst volgend jaar in de Engelse competitie willen uitkomen.

Zaakwaarnemer Karel Jansen vertelde tegen de BBC: "Mark wil naar het Premiership en behalve Tottenham Hotspur heeft ook een aantal andere clubs al een tijdje een oogje op hem. Ik denk dat het voor de hand ligt dat Mark de overstap komende zomer zal maken, al weet je het in het voetbal maar nooit."

Van Heeswijk stijgt op wereldranglijst

Max van Heeswijk is één van de opvallendste stijgers op de nieuw uitgekomen UCI-ranglijst. De renner van US Postal klom 63 plaatsen naar positie 75.

UCI wereldranglijst 21 maart:
1Erik Zabel (Dui) 2326
2Alessandro Petacchi (Ita) +12147
3Paolo Bettini (Ita) -12049
4Alejandro Valverde (Spa) 1802
5Gilberto Simoni (Ita)1643
6Davide Rebellin (Ita)1601
7Lance Armstrong (VS)1591
8Aleksandr Vinokoerov (Kaz)1445
9Iban Mayo (Spa)1425
10Michael Boogerd (Ned)1390
11Tyler Hamilton (VS)1296
12Francesco Casagrande (Ita)1277
13Jan Ullrich (Dui)1258
14Oscar Freire (Spa) +201236
15Igor Asterloa (Spa) +101205
...
56Gerben Löwik (Ned) +9605
75Max van Heeswijk (Ned) +63 520
99Bart Voskamp (Ned) -1447
104Servais Knaven (Ned) -4437
109Steven de Jongh (Ned) -8420
112Jans Koerts (Ned) +3417
147Stefan van Dijck (Ned) -13346
199Rik Reinerink (Ned) +3275
207Maarten den Bakker(Ned) +8263
211Bram de Groot (Ned) +3260
217Rudi Kemna (Ned) +61254
236Niels Scheuneman (Ned) +15230
248Leon van Bon (Ned) +3218
249Matthé Pronk (Ned) -53217
261Aart Vierhouten (Ned) -2212
286Bram Schmitz (Ned) +2191

Psychologen vinden Doornroosje schadelijk

Sprookjes zoals Doornroosje en Assepoester hebben net zo'n verkeerde invloed op kinderen als seksueel getinte videoclips, zo vinden een aantal Amerikaanse psychologen. De sprookjes zouden bij kinderen het idee wekken dat schoonheid lonend is.

"En dat is schadelijk", aldus de psychologen; volgens hen bevatten de verhalen te veel clichés en stereotypen. Ouders zouden de dialoog met hun kinderen over de karakters en het verhaal moeten aangaan. De makers van de film Shrek werden gecomplimenteerd, omdat in deze film een meisje lang en gelukkig leeft, zelfs nadat ze is veranderd in een dikkerdje.

Doornroosje
Doornroosje - onschuldig of schadelijk?

Radio 2 blijft best beluisterde zender

Radio 2 is in de periode januari - februari de best beluisterde zender van Nederland gebleken, met een marktaandeel dat gelijk lag aan de vorige periode: 13.1%. De non-stop zender Sky Radio staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 11.3%; een daling van 1.2 %. Derde is Radio 538 dat 0.6% steeg naar 10.8%.

Radio 3 FM ziet het marktaandeel verder dalen tot 7.1%. Radio Veronica blijft stijgen, nu van 4.1 naar 4.6%. De Regionale zenders (ORN) haalden bij elkaar 15%.


Positie Radiozender Marktaandeel
1. Radio 2 13,1 %
2. Sky Radio 101 FM 11,3 %
3. Radio 538 10,8 %
4. Radio 1 8,1 %
5. Radio 3 FM 7,1 %
6. Noordzee FM 4,8 %
7. Radio 10 Gold 4,7 %
8. Radio Veronica 4,6 %
9. Classic FM 2,6 %
10. Yorin FM 2,6 %
11. Arrow Classic Rock 1,8 %
12. Radio 4 1,8 %
13. RTL FM 1,6 %
14. 747 AM 0,9 %
15. ID&T 0,5 %
16. Business Nieuws Radio 0,3 %
- ORN 15,0 %
- CRN 2,1 %
- Overige zenders 6,2%

NOS stuurt Balkenende excuusbrief

Vandaag heeft de NOS middels een brief haar excuus voor het uitzenden van een mislukte opname met de bekendmaking van het overlijden van prinses Juliana, afgelopen zaterdag. De foute opname bracht Balkenende in ernstige verlegenheid.

Naar eigen zeggen startte de NOS de foute opname, omwille van technische redenen. Het was de bedoeling dat Balkenende zijn toespraak tegelijkertijd te zien en te horen was op alle radio- en televisiezenders. Hij werd kort voor uitzending opgenomen, omdat dat technisch gemakkelijker was. Op moment van uitzenden keken ruim 1,3 miljoen mensen.

In een reactie liet de directeur van de NOS, G. Dielissen weten: "Een dergelijk grote fout hoort niet te gebeuren, daar kan ik heel kort over.Ik vind het buitengewoon vervelend voor de premier, maar natuurlijk ook voor de kijkers en de NOS zelf. En dat heb ik hem laten weten. Het gaat hier immers om een cruciaal moment. Overigens werd de fout gelukkig snel hersteld, maar dat maakt het niet minder erg."

Balkenende
Balkenende tijdens zijn rouwrede

_
Het gewraakte fragment is hier nog eens te bekijken.
Het correcte fragment is hier (smallband) en hier (breedband) te bekijken.

Onderzoek naar verkoop maagdelijkheid

De Britse politie is op het moment aan het onderzoeken of het verkopen van je maagdelijkheid via internet strafbaar is. Een kleine twee maanden terug berichtten we jullie dat de studente Rossie Reid haar maagdelijkheid aanbood via Ebay, om zo haar studie te bekostigen.

Rosie, lerend aan de universiteit van Bristol, bood haar maagdelijkheid aan om zo haar studiekosten te betalen. In eerste instantie deed zij dit via Ebay, maar die verwijderde haar advertentie waardoor de studente ‘gedwongen’ was de veiling voor te zetten op haar eigen website. Een 44-jarige Londenaar had met 8400 pond het hoogste bod, en won de veiling. De lesbische beweert nog nooit eerder seks te hebben gehad met een man. Tegen News of the World vertelde de studerende dat de ervaring ‘erg onplezierig’ maar spoedig voorbij was.

Rosie Reid
Rosie Reid


Naar aanleiding van de omstreden veiling is de Britse politie op het moment bezig met een onderzoek naar de vraag of de studente het Britse tippelverbod heeft overtreden.

[update] 8-jarig meisje ontvoerd uit school

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

In Drachten is maandagochtend een 8-jarig meisje ontvoerd uit haar school. Ze werd rond tien uur door een 52-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Schoonebeek meegenomen, waarop zij er in een bestelbusje vandoorgingen.

De politie zette met zes wagens de achtervolging in. Binnen een uur na de ontvoering kon men het busje op de N381 (Drachten-Emmen) ter hoogte van Zweelo tegenhouden. Het meisje was ongedeerd. De verdachten zullen in de loop van de middag naar Leeuwarden worden gebracht voor verhoor. De reden van de ontvoering is nog niet duidelijk.

Update 17:20
Voorzover nu bekend is de ''ontvoering'' uitgevoerd door de vader en oma van het meisje. Niet bekend is nog of het daadwerkelijk om een ontvoering gaat. Daarvoor moet uitgezocht worden of het meisje aan de (gescheiden) moeder was toegewezen en hoe het precies met de omgangsregeling is gesteld.

De verdachten zitten vast op het politiebureau in Drachten voor verhoor.

Fraude in casino met omgebouwde gsm

In Londen zijn drie Oost-Europeanen aangehouden die meer dan een miljoen Britse pond (bijna 1,5 miljoen euro) hadden gewonnen in het casino van het sjieke Ritz Hotel. Die winst zouden ze te danken hebben aan het gebruik van een omgebouwde mobiele telefoon.

De drie, een vrouw en twee mannen, zouden een mobiele telefoon uitgerust hebben met een laserscanner. Daardoor konden zij de snelheid van de bal in het roulettespel meten en berekenen waar die zou uitkomen.

Bij de arrestatie werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels vrijgelaten op borgtocht; de politie onderzoekt momenteel hoe de fraude via het mobieltje precies in zijn werk ging.

OM start onderzoek naar defensiepersoneel

In Arnhem is door het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar het defensiepersoneel. Zij zouden hebben gefraudeerd met declaraties. Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om mederwerkers van de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie.

De DVVO vervoert dagelijks goederen van en naar Duitsland en rijdt naar militairen in Bosnië. Enkele tientallen chauffeurs zouden gedurende enkele jaren hebben gefraudeerd. De totale kosten van de fraude zouden rond de twintig duizend euro liggen, aldus bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

Het OM van Arnhem wil niet aangeven om hoeveel medewerkers het gaat en wat de bedragen zijn waarom het gaat. Ook kon de woordvoerder niet zeggen of er arrestaties zijn verricht tijdens het onderzoek.

Meer vakantieboekingen voor zomer

Uit een onderzoek van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en het onderzoeksbureau NIPO is naar voren gekomen dat het aantal boekingen voor reizen in de komende zomer is gestegen in vergelijking tot dezelfde periode van vorig jaar. Turkije doet het het best bij de Nederlandse toerist. De Spaanse costa’s blijven kwakkelen.

Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is de achteruitgang van de populariteit van Griekenland, terwijl juist hier de komende zomer de Olympische Spelen worden gehouden. Ook Portugal, waar komende zomer het EK voetbal zal worden gehuisvest ziet een achteruitgang van 28 procent tegemoet in vergelijking met vorig jaar. De onderzoekers verklaren dat de meeste toeristen zich nog altijd het liefst vestigen aan de kusten in plaats zich te richten op evenementen.

Autoreizen zijn nog steeds geliefd in Europa. Frankrijk is, zoals sinds lange tijd al, de favoriete bestemming. Ook reizen buiten Europa naar ververwijderde bestemmingen zijn bemind. Verre reizen naar continenten als Amerika en Afrika winnen aan populariteit.

Ziekenfondspremie volgend jaar omhoog

Het kabinet wil dat de ziekenfondspremie volgend jaar wordt verhoogd met 5.25 euro. Dit blijkt uit een wetsvoorstel wat vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd. De no-claimregeling die volgend jaar wordt ingevoerd, ter vervanging van een eerder voorgesteld eigen risico, zal dus niet leiden tot een verlaging van de premie.

Met de eigen risico regeling zouden ziekenfondsverzekerden de eerste 250 euro van de rekening voor medische zorg danwel medicijnen gaan betalen. Met de nieuwe no-claim regeling krijgen verzekerden tot 250 euro uitgekeerd, wanneer hun totale medische kosten lager uitvallen.

Een uitzondering wordt gemaakt voor kraam- en verloskundige zorg, alsmede de kosten voor zorg aan minderjarigen. Hiervan telt slechts 25 procent mee voor de no-claimregeling. De kosten van alle overige ziekenfondszorg zullen volledig meetellen.

Met de regeling bezuinigt het kabinet 1,7 miljard euro. Naar verwachting zal jaarlijks de helft van de ziekenfondsverzekerden aanspraak kunnen maken op een (gedeeltelijke) teruggave.

'Werkloze mijnwerker leverde explosieven'

NLBADBOY had ons via de de nieuws-submit te melden:

Vermoedelijk heeft een 27-jarige Spanjaard de kneedbommen geleverd die gebruikt werden bij de aanslagen in Madrid, 11 maart jongstleden. Dit heeft de Spaanse krant El Mundo vandaag bericht. El Mundo baseert zich op berichten uit de Noord-Spaanse pers.

Het zou gaan om een ex-mijnwerker, die drie jaar geleden is gestopt vanwege een ongeval. De terroristen hadden hem verzekerd dat de kneedbommen die hij leverde in de Marokkaanse mijnbouw gebruikt zouden worden. Eerder werd al bekend dat de gebruikte explosieven waarschijnlijk uit de mijnbouw kwamen.

De Spaanse politie onderzoekt momenteel verscheidene groeves in Noord-Spanje. Volgens El Mundo zouden de kneedbommen uit een groeve bij het plaatsje Tineo afkomstig zijn. De politie vermoedde eerder al dat de explosieven uit Noord-Spanje kwamen, aangezien de serienummers op de ontsteker op deze regio wezen.

Feyenoord: Elmander mag weg

Feyenoord heeft de Zweed Johan Elmander laten weten dat hij volgend seizoen weg mag naar een andere club.

De 22-jarige international is dit seizoen ondergebracht bij NAC Breda, aangezien er in Rotterdam geen plaats voor hem is in de selectie met Kuijt, Buffel en Lazovic. Hoewel het contract met Feyenoord nog doorloopt tot half 2005 hebben speler en club in onderling overleg afgesproken dat de aanvaller alle gelegenheid zal worden gegeven voor een transfer.

Inwoner Deurne kampioen spoelbakduiken

Ivor Bus uit Deurne is zaterdagnacht in discotheek Bob's Saloon (the Bobs) in Uitgeest Nederlands kampioen spoelbakduiken geworden; zo lang mogelijk met je hoofd onder water in een doorzichtige spoelbak blijven, op een podium voor een zaal vol publiek, zonder dat je jezelf in gevaar brengt. Bus hield het ruim drie en een halve minuut vol.

Het kampioenschap was georganiseerd door drankjesfabrikant Flügel. Bus was overigens niet degene die het langst in de spoelbak onder water dook. Bart Bouw van de Veluwe bleef drie minuten, 43 seconden en 56 honderdste van een seconde onder water. Maar dat bleek toch iets te lang; hij werd onwel en moest door de EHBO worden opgevangen. Omdat hij zichzelf in gevaar had gebracht werd hij gediskwalificeerd.

Door die diskwalificatie mocht Ivor Bus de hoofdprijs van Flügel in ontvangst nemen: een duikcursus en een reis naar Egypte.

Renault: "Motor sterk verbeterd"

Renault heeft bevestigd dat het team vanaf de Grand Prix van San Marino met een nieuwe motor zal rijden. Het zou gaan om een significante verbetering op de huidige motor, de RS24 V10.

De nieuwe regels waarin is geregeld dat er in een raceweekend slechts één motor mag worden gebruikt, hebben vooral de betrouwbaarheid van een motor in de schijnwerpers gezet. Tot nu toe heeft de Renault-motor hierin geen problemen gekend.

"Gedurende de winter hadden onze doelen met betrekking tot betrouwbaarheid de hoogste prioriteit," aldus Denis Chevrier, hoofd van de motorenafdeling. "Het stemt tot tevredenheid dat beide wagens weer de finish halen en laat zien dat we ervoor hebben gekozen het probleem op de juiste wijze te benaderen." Hij liet verder weten dat er gedurende het jaar nog meer verbeteringen zullen volgen.

Slechte prestaties McLaren eist slachtoffer

De slechte prestaties van McLaren zou inmiddels zijn eerste slachtoffers hebben geëist.

Volgens de Duitse krant Bild is dr.Werner Laurenz, de man die verantwoordelijk is voor de Mercedes-motoren, door het team ontslagen. Hij was vorig jaar nog voor een groot bedrag bij BMW weggehaald.

De motoren van Mercedes bleken de afgelopen races onbetrouwbaar te zijn en te weinig pk's te kunnen leveren. Kimi Räikkönen viel daardoor tweemaal uit, teamgenoot David Coulthard haalde slechts vier punten voor het team binnen.

PvdA: klanten drugshoertjes aanpakken

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil het gebruik maken van de diensten van zwaar aan de drugs verslaafde prostituees strafbaar stellen. De PvdA steunt hiermee een CDA-voorstel om bezoekers van heroïnehoertjes zwaar te straffen. Het CDA denkt daarbij aan maximaal vier jaar gevangenisstraf of 11.000 euro boete.

PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen: ''Mannen die bewust misbruik maken van psychisch gestoorde of zwaar aan de drugs verslaafde vrouwen, zouden moeten worden aangepakt.'' Hij beaamt dat het moeilijk kan zijn te bewijzen dat bewust misbruik wordt gemaakt. ''Maar je legt op deze manier wel de morele norm vast. Het is ook een signaal en de enkele mannen die je kunt pakken, zijn mooi meegenomen.'' De PvdA'er ontkent dat de opstelling van zijn fractie te maken heeft met de affaire-Oudkerk.

Het CDA gaat bij minister Piet Hein Donner van Justitie aandringen op wettelijke maatregelen. Zo niet dan komt het CDA zelf met een initiatiefwetsvoorstel.

Of er in het kabinet een meerderheid is voor de opstelling van CDA en PvdA is niet duidelijk. De Kamerfracties van VVD en D66 hebben namelijk laten weten niets in het voorstel te zien, het moralistisch te vinden en bovendien onuitvoerbaar.

Kaartjes GP Bahrein enorm populair

De kaartjes voor de Grand Prix in Bahrein blijken enorm populair te zijn. De organisatoren verwachten dat alle kaartjes worden verkocht.

Er zijn voor de race op het 150-miljoen kostende circuit 40.000 plaatsen beschikbaar. Daarvan zijn er dertien dagen voor de eerste race in het land al 30.000 verkocht. Daarbij zijn er nog 7.500 tickets gereserveerd voor studenten van universiteiten in het land.

Naast de 150 miljoen dollar die het circuit heeft gekost is een evenhoog bedrag gestoken in het verbeteren van de infrastructuur van de omgeving ervan. Een medewerker van de regering liet weten dat de organisatie van de race ook wat oplevert; het nationaal inkomen van Bahrein zal dit jaar met vier procent stijgen.

Opnieuw pluimvee preventief geruimd

Alle eenden op een boerderij in het Brabantse Liempde zijn het afgelopen weekeinde op last van het ministerie van Landbouw afgemaakt. De dieren bij beide fokkers kwamen van een buitenlandse leverancier, en bevatten antistoffen tegen een milde vorm van de vogelpest.

Toen vorige week de antistoffen werden geconstateerd in het Utrechtse Lopik, doorzocht men direct zes bedrijven. Deze achterhaalde men door het nauwkeurig volgen van de handel. Afgelopen donderdag doodde men al ruim duizend dieren in Steenbergen, Noord Brabant. Zaterdag werden 24 vleesduiven, 35 kippen, 34 eenden, drie ganzen en drie kalkoenen het slachtoffer van de preventieve ruimingen. Vier andere bedrijven bleken niet besmet.

Het bedrijf in Liempde is het vierde in Nederland waar dit jaar preventief pluimvee geruimd is. Eerder werden eveneens in het Groningse Uithuizermeeden dieren geruimd. Dit deed Japan en Rusland al besluiten om een importverbod in te stellen op Nederlands pluimvee. Het ministerie wil een uitbraak van een agressievere vorm van de vogelpest hiermee voorkomen, zoals de epidemie waarin vorig jaar duizenden dieren werden afgemaakt.

"Al-Qaeda heeft kernbommen"

Ayman al-Zawahiri, tweede man van al-Qaeda, heeft een Pakistaanse journalist laten weten dat zijn netwerk beschikt over kernbommen. De wapens zouden zijn gekocht op de zwarte markt in Centraal-Azië Dit maakte de Pakistaan gisteren bekend in uitzending van de BCC.

De journalist, Hamid Mir, beweerde in 2001 contact te hebben gehad met Bin Laden en al-Zawahiri. Toen de verslaggever ze de vraag stelde of al-Qaeda over kernwapens beschikte lachte de tweede man van de terreurgroep en vertelde: "Als je 30 miljoen Amerikaanse dollars hebt en naar de zwarte markt in Centraal-Azië gaat, contact zoekt met welke ontevreden Sovjet-wetenschapper dan ook, dan zijn er tientallen handige kofferbommen beschikbaar."

Foto
Links: Al-Zawahiri - Rechts: Bin Laden


Al-Zawahiri zou in hetzelfde gesprek met de Pakistaanse journalist ook hebben beweerd mensen van zijn groep naar Moskou, Tasjkent en andere Centraal-Aziatische steden te hebben gestuurd om te onderhandelen en tot overeenstemming te komen in de verkoop van kernbommen.

Nederlanders massaal aan breedbandinternet

Van alle Nederlandse internetters heeft 54 procent een breedbandverbinding. Dit komt neer op een aantal van 3,7 miljoen. In december 2002 ging nog ‘maar’ 39 procent van alle gebruikers het wereldwijde web op door middel van een breedbandconnectie.

Uit onderzoek van InSites Consulting blijkt dat breedbandgebruikers vaker en intensiever gebruik maken van internet dan smalbandgebruikers. 31 Procent van de breedbandgebruikers maakt elke dag gebruik van zijn verbinding. Bij de traditionele inbellers is dit slechts 7 procent. Verder maakt één op de drie breedbandgebruikers meer dan twee uur per keer gebruik van zijn connectie. Bij gebruikers van een telefoonlijn is dit één op tien.

[update] Onrust na aanslag op sjeik Yassin

De moordaanslag die Israël vanochtend pleegde op de halfblinde en verlamde Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin is in verscheidene landen veroordeeld. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw noemde de aanslag "onacceptabel en niet te rechtvaardigen". De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Dominique de Villepin, ziet in de aanslag een terugslag in het vredesproces. Zijn Duitse collega Joschka Fischer uitte zijn diepe bezorgdheid. ''Alles moet worden gedaan om verdere escalatie te voorkomen.'' De EU-gezant voor het buitenland, Javier Solana, noemde de gewelddadige dood van Yassin "heel, heel slecht nieuws voor het vredesproces in het Midden-Oosten.''

Het Israëlische leger doodde de oprichter en geestelijk leider van de Hamas-beweging vanochtend. Helikopters vuurden raketten af op Yassin in zijn rolstoel toen hij een moskee verliet. Behalve Yassin vonden acht anderen de dood, onder wie zijn drie lijfwachten. De Israëlische onderminister van Defensie, Zeev Boim, zei vanochtend dat sjeik Yassin zijn dood heeft verdiend "vanwege al de terroristische aanslagen die door Hamas zijn gepleegd."

Israël heeft voor het hele land de hoogste staat van paraatheid voor het leger en de politie afgekondigd. De grens met de Westoever en Gaza is door Israël afgesloten.

Arafat
Enkele uren na de dood van de sjeik is in Gaza-stad zijn begrafenis begonnen. Tienduizenden Palestijnen begeleiden de stoet. De Palestijnse president Yasser Arafat heeft de dodelijke aanslag op Yassin veroordeeld. In een verklaring sprak hij zijn afkeuring uit over "het misdrijf van de moord op de held-martelaar Ahmed Yassin.'' De Palestijnse premier Qurei noemde de Israëlische actie "gevaarlijk en krankzinnig". De deuren zijn volgens hem nu geopend naar ''totale chaos.''

De gewapende tak van Hamas heeft inmiddels gezegd honderden Israëliërs uit wraak te zullen doden. De militante beweging kondigde aan dat moslimbewegingen over de hele wereld hun krachten zullen bundelen om de moord op sjeik Yassin te wreken. Daarbij wordt ook de VS genoemd als mogelijk doelwit


Sjeik Yassin

De aan een rolstoel gekluisterde, bijna dove en halfblinde sjeik was een van de meest bekende symbolen van het gewelddadige Palestijnse verzet tegen de Israëlische bezetting. Verlamd raakte hij op 12-jarige leeftijd bij een partijtje voetbal in het vluchtelingenkamp Shati. Na het uitbreken van de eerste intifada in 1987 richtte hij de Islamitische Verzetsbeweging op. Zijn uiteindelijke doel was de ondergang van de joodse staat. Hamas kent een politieke vleugel en een militaire tak, de Izz al-Din al-Qassam Brigade, die verantwoordelijk is voor veel zelfmoordaanslagen.

Update 15:24
Vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Rusland zullen vanavond in Caïro de consequenties van de aanslag bespreken.

De Nederlandse regering heeft de aanslag scherp veroordeeld. Volgens minister Bot van Buitenlandse zaken is deze actie strijdig met het internationaal recht.

In de Tweede Kamer veroordeelden onder meer CDA, PvdA en VVD de aanslag op de sjeik, de ze omschrijven als een ''executie zonder proces''. Wel gaven de partijen aan niet te treuren om de dood van Yassin, die zij als terrorist beschouwen. Zo zei VVD-Kamerlid Wilders dat hij "geen traan zal laten" om de dood van de Hamas-leider. "Deze man was één van de grootste terroristenleiders in het Midden-Oosten met veel bloed aan zijn handen." Toch veroordeelde Wilders de aanslag omdat hij vreest dat de dood van de Hamas-leider grote gevolgen voor het Midden-Oosten zal hebben. "Hij is gevaarlijker als martelaar dan als oude man in een rolstoel in Gaza. Men had hem niet zonder proces moeten executeren.'' Woordvoerders van CDA en PvdA kwamen met gelijksoortige reacties.

De SP was feller in zijn reactie, en noemde het optreden van Israël ''staatsterreur die met kracht verworpen moet worden.''

-
Het tv-programma Netwerk bezocht de Sjeik in juni 2003 op de Gaza-strook en sprak Yassin en politiek leider (nu zijn beoogde opvolger) Abdel Aziz Rantisi.

Het gesprek met de Sjeik is online terug te zien.

Drugsgebruik in Nederland neemt toe

Het gebruik van cocaïne in Nederland neemt toe, zo meldt minister Hoogervorst van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Van de huidige heroïneverslaafden rookt ongeveer tachtig procent de rookbare vorm van cocaïne, crack. Onder jongeren wordt het snuiven van cocaïne steeds populairder, terwijl ook blowen steeds meer in trek raakt.

Minster Hoogervorst meldt dit in zijn brief aan de Tweede Kamer, waarin ook staat dat cocaïne al een aantal jaren steeds vaker wordt gebruikt. De minister vindt het verontrustend dat de stijging zich doorzet. Ook krijgen hulpverleners steeds meer te maken met cocaïnegebruikers. Bovendien steeg ook het aantal sterfgevallen binnen de groep gebruikers van deze drug.

Ook de toename van cannabis neemt ernstige vormen aan. Het roken van hasj en weed neemt toe, evenals het aantal gebruikers dat een beroep doet op hulpverleners.

Kolonel Von Strohm ('Allo 'Allo) overleden

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse acteur Richard Marner is afgelopen week op 82-jarige leeftijd overleden. Marner, beter bekend als de Duitse kolonel Von Strohm uit de tv-serie 'Allo 'Allo, werd geboren in Sint Petersburg. Hij speelde in elk van de 87 episodes van 'Allo 'Allo.

De oorspronkelijke naam van Richard Marner was Alexander Molchanoff-Sacha. Voor hij in het Verenigd Koninkrijk kwam, woonde hij in Rusland, Duitsland en Finland. Jarenlang deed hij door heel Groot-Brittannië theaterproducties en speelde hij op West End. In 1984 werd hij echt een bekendheid door de populaire sitcom.

Marner is de derde overleden 'Allo 'Allo - acteur. Carmen Silvera (Madame Edith) en Rose Hill (Madame Fanny) overleden eerder.

Von Strohm
Richard Marner in zijn rol als Kolonel Von Strohm


-
'Allo 'Allo wordt elke werkdag om 19:25 uur op RTL5 uitgezonden.

F1: Schumacher verwacht geen droomseizoen

FerrariMichael Schumacher, de winnaar van de Grand Prix van Maleisië, denkt ondanks zijn twee overwinningen geen droomseizoen te zullen krijgen. "Er zijn twee races gereden, nog zestien te gaan."

In tegenstelling tot Australië had Schumacher ditmaal wel enige tegenstand te duchten. "Ik ben niet relaxt," aldus de Duitser. "Ik heb twintig punten binnen, wat beter is dan vorig jaar, maar ik stond vandaag de hele race onder druk." Het gat met Williams-coureur Juan Pablo Montoya variëerde tijdens de race. Ferrari was echter sneller wanneer het erop aankwam.

Schumacher vindt niet dat het maximumaantal punten een betere basis voor het kampioenschap legt dan vorig jaar. "Het is een betere start," zo liet hij weten, "Het zou een droom zijn om vooraan te blijven, maar we leven niet in dromen."

Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

"Chinese leger in verhoogde staat van paraatheid"

Het Chinese leger is gevechtsklaar voor het geval de crisis na de verkiezingen in Taiwan verergert, zo schrijft althans een krant in Hongkong. China ontkent het bericht.

Chen Shui-bian won de verkiezingen van afgelopen weekeinde met een zeer kleine meerderheid van 50,1 procent, hij wil de onafhankelijkheid van Taiwan uitroepen. In feite is het al sinds 1949 los van China, de echte onafhankelijkheid is echter nooit geïnstitutionaliseerd.

China ziet Taiwan vooral als een oproerige provincie, in het verleden werd er al met argusogen gekeken naar het voornemen van Chen om de onafhankelijkheid uit te roepen. Tegenkandidaat Lien Chan, die 49,9 procent van de stemmen behaalde, wil de Chinese overheid als ideaal niet opgeven, maar ook hij weigert zich afhankelijk te maken van het Chinese communisme.

Verzet
Ondertussen demonstreren zo'n duizend aanhangers van Lien Chan voor het presidentiële paleis in Taiwan, zij eisen een hertelling van de stemmen. Lien Chan liet al eerder weten het niet eens te zijn met de uitslag, ook hij eiste een hertelling. Volgens hem is er gefraudeerd met stembiljetten en heeft ook de aanslag op Chen van afgelopen vrijdag de verkiezingen beïnvloed. Er zijn mensen die beweren dat Chen die aanslag in scène heeft gezet, om zo de verkiezingen ten gunste van hem te beïnvloeden. Chan heeft een persoonlijk gesprek met de president aangevraagd, om verdere verergering van de situatie te voorkomen. Chen heeft hier nog niet op gereageerd.

Door het Taiwanese hooggerechtshof is opdracht gegeven om alle stembussen te laten verzegelen, dit zodat er geen bewijs verloren zal gaan. Over een mogelijke hertelling is nog geen besluit genomen.

Woonwagenkampbewoners weigeren spreiding

Woonwagenkampbewoners aan de Eindhovense Joost de Momperstraat weigeren zich te laten verspreiden over de stad. Om te laten zien dat zij echt niet van plan zijn zich te laten verspreiden, staken zij in het weekend enkele auto’s en een caravan in brand. De ME moest er aan te pas komen om de zaak weer in de hand te krijgen. Vandaag trokken ongeveer vijftig bewoners naar het stadhuis van Eindhoven om een gesprek af te dwingen met burgemeester Sakkers.

De gemeente Eindhoven wil het kamp afbreken, omdat op de plaats van het kamp huizen moeten worden gebouwd. De huidige bewoners van het woonwagenkamp krijgen diverse standplaatsen in de stad Eindhoven aangewezen. De woonwagenkampbewoners zijn het er echter niet mee eens en eisen dat het kamp in zijn geheel een andere plaats krijgt. Burgemeester Sakkers heeft alsnog beloofd dat het college van burgemeester en wethouders naar een andere plaats zal zoeken. Sakkers is echter zeer pessimistisch hierover, zo liet hij aan de actievoerders weten. Ook liet hij weten dat hij geweld en bedreigingen van de “kampers” niet meer tolereert. "Als dat weer aan de orde is, stop ik onmiddellijk met het overleg. Wat er in het weekeinde is gebeurd, is niet aanvaardbaar."

Als de gemeente geen nieuwe locatie vindt voor het woonwagenkamp, dan is burgemeester Sakkers bereid samen met de bewoners te zoeken naar alternatieven. "Als ze daaraan niet willen meewerken, zullen we hen wijzen op de juridische mogelijkheden die ze hebben om zich te verzetten tegen de gemeentelijke besluiten."

Groei Nederlandse economie blijft achter

Uit een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) is gebleken dat de groei van de Nederlandse economie en de export achterblijft bij die van de andere eurolanden. Volgens het bureau komt dit onder meer door de dure euro en de gemiddelde stijging van de lonen in ons land.

Het CPB voorspelt voor 2004 een economische groei van 1,25%, en voor 2005 van 1,5%. De werkloosheid zal dit jaar stijgen naar 6,5% en in 2005 zelfs naar 7%. Het begrotingstekort zal dit jaar uitkomen op 3,3% van het Bruto Binnenlands Product, mits er niet ingegrepen wordt. In 2005 zal dit 2,9% zijn.

In 2006 zullen de cijfers er naar alle waarschijnlijkheid beter uitzien, dit mede door loonmatiging.

Roda JC wil Rudge behouden

Roda JC heeft verdediger Humphrey Rudge een nieuw contract aangeboden.

Rudge vertrok twee maanden geleden op huurbasis naar VVV, en daarmee leek aan zijn verblijf in Kerkrade een einde te zijn gekomen. De Limburgse club ziet in hem nu echter een volwaardige basisspeler. De 26-jarige verdeiger speelt sinds 1996/1997 voor Roda JC. In het seizoen 2001/2001 speelde hij op huurbasis voor Sparta. In totaal heeft hij 109 competitiewedstrijden gespeelt.

"Schalke wil Van Bommel, Van Persie"

Schalke '04 zou interesse hebben voor Mark van Bommel en Robin van Persie, zo meldde gisteravond het NOS programma Studio Voetbal.

Voormalig Schalke speler Youri Mulder vertelde dat de Duitsers zich komende week bij PSV zullen melden voor Mark van Bommel. Ook zou er belangstelling zijn voor Feyenoorder Robin van Persie. De huidige contracten van beide spelers lopen nog door tot medio 2005 en de twee hebben al aangegeven graag naar het buitenland te willen.

Bij het gerucht over Van Persie werd gemeld dat Feyenoord trainer Bert van Marwijk een negatief advies zou hebben gegeven aan Schalke. Als dit juist blijkt zou het de relatie tussen de jonge speler en de trainer verder op de proef kunnen stellen.

Schumacher verwacht geen droomseizoen

Michael Schumacher, de winnaar van de Grand Prix van Maleisië, denkt ondanks zijn twee overwinningen geen droomseizoen te zullen krijgen. "Er zijn twee races gereden, nog zestien te gaan."

In tegenstelling tot Australië had Schumacher ditmaal wel enige tegenstand te duchten. "Ik ben niet relaxt," aldus de Duitser. "Ik heb twintig punten binnen, wat beter is dan vorig jaar, maar ik stond vandaag de hele race onder druk." Het gat met Williams-coureur Juan Pablo Montoya variëerde tijdens de race. Ferrari was echter sneller wanneer het erop aankwam.

Schumacher vindt niet dat het maximumaantal punten een betere basis voor het kampioenschap legt dan vorig jaar. "Het is een betere start," zo liet hij weten, "Het zou een droom zijn om vooraan te blijven, maar we leven niet in dromen."

Interesse NAC voor Tim Cornelisse

NAC Breda is geïnteresseerd in de diensten van Tim Cornelisse.

De verdediger van Vitesse heeft in Arnhem een contract tot de zomer van 2005. NAC trainer Ton Lokhoff ziet het wel zitten met de bijna 26-jarige Cornelisse: "Omdat Tim precies in ons plaatje past. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua multifunctionaliteit. Hij kan op verschillende plaatsen in de verdediging uit de voeten".

Eerder bereikte NAC Breda al overeenstemming met Tims broer Yuri Cornelisse. De aanvaller die nu nog uitkomt voor RKC Waalwijk speelt volgend seizoen in Breda.

Wind problematisch bij roeiwedstrijd

Veertig deelnemers aan een roeiwedstrijd op de Theems in Londen zijn zondag door de Britse reddingsdienst in veiligheid gebracht, nadat verschillende boten door het ruwe weer waren omgeslagen. Twee deelnemers moesten gezien hun toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. Aan de wedstrijd deden in totaal 145 boten mee, die elk met een stuurman en acht roeiers bemand waren.

Niet alleen in Londen veroorzaakten zware windstoten grote overlast. Elders in Groot-Brittannië kwam een echtpaar om het leven toen hun auto door een omgewaaide boom werd geraakt. Een andere persoon werd dodelijk getroffen door rondvliegend puin.

Financiële klap voor Jordan

Jordan heeft opnieuw een tegenvaller gehad. Na een juridisch steekspel heeft het Schotse telecombedrijf Damovo de steun aan het Jordan-team teruggetrokken.

Sinds 2001 was Damovo een sponsor van het team van Eddie Jordan. De de dataoverdracht en de communicatie van het team werden door het bedrijf verzorgd en daarnaast was er een deel sponsoring. In totaal stopte Damovo elf miljoen dollar in Jordan.

Het contract van Damovo liep nog door tot het einde van dit seizoen. Echter na enkele bezuinigingen van het bedrijf en en het opstappen van de directeur waarmee Jordan zaken deed, wilde het bedrijf onder de sponsoring uit. Na een strijd tussen voornamelijk advocaten blijkt dit mogelijk en per direct neemt Damovo afscheid van het team van Eddie Jordan.

Coup tegen Ecclestone

De macht die Bernie Ecclestone op het moment heeft, wordt bestreden door drie banken, die meer inspraak willen in het management.

De drie banken, JP Morgan Chase Bank, Bayerische Landesbank en Lehmann Brothers, bezitten 75% van de aandelen van de Formule 1 overkoepelende organisatie. Bernie Ecclestone bezit slechts 25% van de aandelen, maar hij heeft weten te bedwingen dat hij vrijwel alle macht heeft over het management.

De drie banken hebben nu juridische stappen ondernomen tegen Bernie Ecclestone, al blijft onduidelijk wat deze stappen inhouden. Aangenomen wordt dat ze meer inspraak in het management willen afdwingen. Bernie Ecclestone is tot nu toe erg zwijgzaam over de mogelijke aantasting van zijn gezag.

Fraunhofer ontwikkelt MP3 met surroundgeluid

Logo Fraunhofer IISDe bedenkers van het MP3 muziek formaat, het Fraunhofer instituut, hebben een nieuwe methode ontwikkeld om MP3's te voorzien van surroundgeluid. De nieuwe MP3 werd op de Cebit in Hanover aan het publiek getoond. Uitgangspunt van de ontwikkeling was dat de nieuwe MP3's afgespeeld kunnen worden met oudere spelers en dat de groei in de bestandsgrootte beperkt zou blijven.

De nieuwe MP3's bevatten extra informatie die aangeeft waar het geluid vandaan zou moeten komen. Die informatie wordt genegeerd door de oudere MP3-spelers, de nieuwe MP3-spelers vertalen die informatie in een surroundgeluid. De huidige surroundformaten resulteren in een flinke bestandsgrootte.

Fraunhofer meldt dat de eerste producten met MP3 surround sound in juli 2004 worden verwacht.

NEC Aanhang boos op Neeskens

De uitspraken van Johan Neeskens zijn bij een groot aantal supporters van NEC in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de oefenmeester is de spits Fabian de Freitas racistisch bejegend door 'de supporters'.

Schijnbaar waren de uitlatingen zo erg dat de speler in kwestie gewisseld wilde worden. De meeste supporters is het echter ontgaan dat de Freitas uitgescholden werd. Deze werd zelfs toegejuicht en er werd voor hem geklapt toen hij gewisseld werd.

De supporters van NEC vinden het onaanvaardbaar dat ze door 'hun' trainer over één kam worden geschoren. Rob Schevers, voorzitter van de officiële supportersvereniging vertelde: "Racisme kan absoluut niet, maar we moeten niet over één kam worden geschoren. We willen graag opheldering."

Voorzitter Hans van Delft van NEC nuanceerde de uitspraken van Neeskens gisteren al: "Al lijkt het vrij ernstig wat De Freitas zou zijn toegeroepen. Na afloop van een duel zeg ik ook wel eens emotionele dingen. Maar voor zover ik het nu kan inschatten, betreft het zeker niet 'het publiek' maar vijf of hooguit tien supporters."

"Bush negeerde terrorisme maandenlang"

Volgens voormalig regeringswerker Richard Clarke deed de Amerikaanse president Bush te weinig tegen de dreiging van al-Qaeda. Maandenlang zou de huidige Amerikaanse president de terreurdreiging onder de tafel hebben geschoven, en deed hij te weinig om de aanslagregen van elf september 2001 te voorkomen. Dit vertelde de voormalig functionaris gisteren in een CBS-uitzending.

Richard Clarke
Richard Clarke

Richard Clarke vertelde in de uitzending dat Bush onvoldoende heeft gehandeld tegen de dreigende terreur in Amerika. Ook liet hij weten het ongelooflijk te vinden dat de president zichzelf prijst vanwege de dingen die hij zou hebben gedaan om het terrorisme te bestrijden. “Hij negeerde het. Hij negeerde terreur maandenlang, terwijl misschien iets gedaan had kunnen worden om 11 september te voorkomen.” Clarke was Bush zijn belangrijkste adviseur wat betreft het terrorisme tot het moment dat hij in februari 2003 opstapte.

Het Witte huis ontkent dat de president te weinig zou hebben gedaan om de terreur door al-Qaeda te bestrijden. Clarkes tenlasteleggingen worden simpelweg sprookjes genoemd en weggewuifd door de regering.

Britse partij wil porno voor 16-jarigen

MokroKees had ons via de nieuws-submit te melden:

De meerderheid van de Britse liberaal-democratische partij wil de leeftijdsgrens voor het bekijken van porno verlagen naar zestien jaar. Ook zouden 16- en 17-jarigen aan porno mogen 'deelnemen' en sexshops mogen bezoeken. Op het voorjaarscongres in het Britse Soutport steunde een grote meerderheid van de partij dit voorstel tot verlaging van de huidige leeftijdsgrens van achttien jaar.

Don Foster, woordvoerder van de liberaal-democraten, is van mening dat het onredelijk is dat 16- en 17-jarigen wel kinderen mogen krijgen en ook op andere manieren als volwassenen worden behandeld. Het bekijken van expliciet materiaal, waartoe jongeren ook via internet toegang hebben, zou ook voor hen toegestaan moeten worden. Foster is niet niet eens met de stelling dat jongeren gewelddadig worden van het kijken naar geweld in bijvoorbeeld films. Toch zullen zogenaamde 'snuff movies' en films waarin verkrachtingen voorkomen, illegaal blijven.

Steve Webb, lid van dezelfde partij, vraagt zich af of een minder volwassen 16-jarige met zeer expliciet materiaal kan omgaan. Bovendien heeft hij het idee dat materiaal waartoe 16-jarigen toegang zouden krijgen, uiteindelijk ook bij 15-jarigen terecht zou komen.

Vice-voorzitter van de conservatieve partij Liam Fox heeft het voorstel veroordeeld, omdat het zou aanzetten tot exploitatie van jongeren. Ook vindt hij dat op dit moment belangrijkere problemen zijn waarmee de regering zich moet bezighouden.

Edwin Zoetebier in beeld bij PSV

Naast verschillende andere keepers wordt nu ook Edwin Zoetebier genoemd als eventuele opvolger van Ronald Waterreus bij PSV.
Zoetebier lijkt volgend seizoen bij Feyenoord derde doelman te worden achter Babos en Lodewijks. Daarom is de verwachting dat Feyenoord Zoetebier makkelijk zal laten gaan, ondanks dat hij nog een doorlopend contract heeft.

Guus Hiddink heet al aangegeven eigenlijk een doelman te zoeken die al op topniveau heeft gespeeld: "Ik wil de defensie toevertrouwen aan iemand die niet schrikt als er 40.000 mensen fluitend op de tribune zitten".

Politie arresteert Google-afperser

GoogleDe federale politie in de Verenigde Staten heeft een man gearresteerd die Google afperste. De 32-jarige Michael Anthony Bradley heeft naar eigen zeggen een softwareprogramma, Google Clique, ontwikkeld dat automatisch op Google-advertenties klikt. Dat zou Google een hoop geld kunnen kosten, omdat Google websites met Google-advertenties betaalt aan de hand van het aantal keer dat op een advertentie wordt geklikt.

Bradley eiste in een telefoongesprek met Google 100.000 dollar om zijn software niet op de markt te brengen. Mocht Google niet over de brug komen, dan zou Bradley de software aan de 'top100 spammers' verkopen, wat volgens Bradley het einde van Google zou betekenen. Google schakelde daarop de politie in, waarna een afspraak met Bradley werd gemaakt. De daaropvolgende bijeenkomst werd op video vastgelegd, waarna de politie Bradley kon arresteren. Tijdens de bijeenkomst verklaarde Bradley nog doodleuk dat het wel op een afpersing leek en vroeg waar zijn cheque bleef.

Op 8 april moet hij voor de rechter verschijnen. Tot die tijd is het hem verboden om zijn computer aan te raken.

Donald Trump wil 'you're fired' patenteren

De Amerikaanse miljardair Donald Trump wil de zin 'you're fired' merkenrechtelijk laten registreren. De zin is op dit moment in de Verenigde Staten een grote hit dankzij het reality-programma 'The apprentice'. In deze show concurreren verschillende kandidaten om een baan in één van Trumps bedrijven, waarbij elke week een kandidaat met een 'you're fired' uit het programma verwijderd wordt.

Inmiddels worden er in diverse club remixen gedraaid die de zin bevatten, net als andere van Trumps beroemde citaten zoals "It's nothing personal, it's just business" en "Somebody's getting fired". Ook lopen er op Miami Beach serveersters rond in T-shirts met de gewraakte zin erop.

Trump wil het commerciële gebruik van deze zin nu aan banden leggen en heeft daarom een patentaanvraag ingediend.

Microsoft gaat de strijd aan met de iPod

In de tweede helft van dit jaar komt Microsoft met een softwarepakket dat de software van de iPod van de kaart moet vegen. Ook op hardware gebied moet Microsoft gaan concurreren met de iPod; Microsoft is met een aantal hardware-fabrikanten, zoals Creative, iRiver, ViewSonic en Samsung, bezig met de ontwikkeling van een 'Portable Media Center' (PMC). Een apparaat dat video, foto's en muziek combineert in één apparaat.





PMC prototypes van Creative en Samsung

Voor de nieuwe apparaten wordt een aparte versie van Windows CE ontwikkeld. De spelers krijgen een ingebouwde harde schijf en een scherm met een diagonaal van minimaal tien centimeter. De troef van Microsoft ligt niet in het audio-gedeelte, maar in de mogelijkheid om video af te spelen. Microsoft hoopt door fabrikanten aan te sporen de apparaten te gaan ontwikkelen, een prijsdaling te creëren. Vergelijkbare apparaten nu op de markt zijn namelijk niet consument vriendelijk geprijsd. Analisten schatten de Portable Media Center in op een prijs die begint bij de prijs van de huidige 40GB iPod.

Op software gebied heeft Microsoft een speciale versie van Windows XP uitgebracht: Windows XP Media Center Edition 2004. Dit besturingssysteem bevat naast Windows XP Professional het Media Center. Deze XP-variant wordt alleen geïnstalleerd meegeleverd met een Media Center PC, doordat een Media Center PC een aantal voorgeschreven hardware kenmerken heeft, zoals bijvoorbeeld een afstandsbediening en een Radio/TV-kaart. De koppeling met een PMC moet op deze manier veel eenvoudiger verlopen. Op de PC opgenomen TV-programma's moeten op die manier simpel richting PMC te verplaatsen zijn.

Ook aan de distributie van muziek is gedacht. Apple heeft de iTunes online muziekwinkel, Microsoft heeft inmiddels de steun van Napster en EMI-music, die de distributie in Europa moeten gaan verzorgen. Apple maakte vorige week nog bekend dat het minder iTunes heeft verkocht dan verwacht en de verkoop in Europa is nog steeds niet gestart.

Mensentand in chocola gevonden

Een inwoner van het eiland Kreta heeft een Grieks chocoladebedrijf aangeklaagd omdat hij tijdens het eten van een reep chocola een menselijke tand in zijn tussendoortje vond. Aangezien het gebit van de man, een advocaat, compleet was, ging het om de tand van iemand anders.

Onderzoek door een tandarts wees uit dat de tand aan een man van tussen de zestig en zeventig jaar toebehoorde. Hoe de tand in de chocola terecht is gekomen is onduidelijk.

Man hangt aan Erasmusbrug

Speedski en Puntje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam heeft een 30-jarige man uit die plaats gisteren voor een waar stuntspektakel gezorgd door aan de Erasmusbrug te gaan hangen. Hoewel dit normaal gesproken al niet bepaald veilig is, maakte de man het nog gevaarlijker door dit te doen terwijl de brug open ging. De Rotterdammer hing hierdoor op een gegeven moment op 40 meter hoogte boven de grond.

De man negeerde de waarschuwingssignalen en kroop rond kwart over vier onder de slagbomen door. Hij zette een sprintje in en rende naar de brugklep om daar aan te gaan hangen. Nadat de brug naar beneden was gehaald kon de 'stuntman' afgevoerd worden naar het politiebureau.

Montoya boos op Barrichello

Na de race op het circuit van Sepang is Juan Pablo Montoya weer eens boos. Dit keer heeft Rubens Barrichello zich in de ogen van Montoya niet fair gedragen.

Hoewel Montoya normaal goed kan opschieten met de Braziliaan, beschuldigt hij hem nu van hem bewust te hebben opgehouden. In zijn achtervolging op Michael Schumacher kwam Montoya na een pit stop achter Rubens Barrichello terecht. Volgens Montoya liet Barrichello blijken hem er absoluut niet voorbij te laten.

Montoya vertelde: "Ik kwam na mijn laatste pit stop achter Rubens terecht. Ik positioneerde me achter hem en wilde een poging wagen, maar hij sloot de deur. Daarna hield hij me op. Ik wist dat ik niet eens moest proberen hem in te halen. Ik liet me iets terugvallen en reed rustig door."

Montoya lijkt vooral bang te zijn voor weer een straf, zoals na de Grand Prix op Indianapolis van vorig jaar: "Als je niet in een Ferrari rijdt is het beter om je terug te laten vallen en geen inhaalpoging te wagen. Het is beter om met acht punten naar huis te gaan, dan zonder punten."

Toppers naar Critérium International

Tussen Milaan - San Remo en de Ronde van Vlaanderen neemt een groot deel van de toppers deel aan het Critérium International.

Het Critérium International wordt ook wel de mini Tour de France genoemd. Op 27 en 28 maart worden er drie etappes verreden. Toppers die op de voorlopige deelnemerslijst staan zijn Lance Armstrong, Tyler Hamilton, Jörg Jaksche en Alexandre Vinokourov.

Deelnemende ploegen (tussen haakjes grootste namen):
Ag2r-Prévoyance (Brochard, Nazon)
Brioches La Boulangère (Chavanel)
Chocolade Jacques-Wincor-Nixdorf (Brard)
Cofidis (Astarloa, Millar)
Crédit Agricole (Hushovd, Halgand)
Euskaltel-Euskadi (Zubeldia)
FDJeux.com (McGee, Cooke)
Gerolsteiner (Rebellin)
Illes Balears-Banesto (Menchov)
Liberty Seguros (Gonzalez de Galdeano)
Lotto-Domo (Verbrugghe)
Phonak (Hamilton)
Quick.Step-Davitamon (Rogers, Dufaux)
RAGT Semences-MG Rover (Rinero)
Relax-Bodysol (Mayoz)
Saeco (Di Luca)
Saunier Duval-Prodir (Dominguez)
T-Mobile (Vinokourov, Botero)
Team CSC (Jaksche, Julich, Voigt)
US Postal Service (Armstrong)

Wachtgeldregeling wethouders bekritiseerd

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voorstander van aanpassing van de wachtgeldregeling voor oud-wethouders. 50-plussers die tien jaar de positie hebben ingevuld krijgen tegenwoordig tot hun 65’ste jaar wachtgeld. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Oud-wethouders worden onder de huidige regeling vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Het CDA en de PvdA zijn het hier niet mee eens. Ook D66 is van mening dat wethouders moeten solliciteren. Alleen al in de vijftien grootste steden van Nederland wordt er op jaarbasis 3,3 miljoen euro betaald aan wachtgeld voor 74 oud-wethouders.

Een commissie, onder leiding van Hans Dijkstal, gaat de beloningen van de bestuurders onderzoeken en zal naar alle waarschijnlijkheid binnen nu en enkele weken met voorstellen komen om de bestaande regeling aan te passen. Daarna zal ook de Kamer erover discussiëren.

Geen geld voor Van Fessem

Vitesse heeft aan eerste doelman Jim van Fessem aangegeven geen geld te hebben om zijn contract te verlengen. Van Fessem heeft voor volgend seizoen geen contract meer.

Hoewel Vitesse erg tevreden is over de doelman, wil men niet het contract verlengen. Tweede doelman Dragoslav Jevric heeft nog een contract dat een jaar doorloopt. Aangezien Vitesse geen geld heeft voor twee keepers die het salaris voor een eerste keeper verdienen, moet Van Fessem vertrekken. Uiteraard tenzij Vitesse Jevric kan verkopen.

Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, vertelde: "Er is geen geld voor twee eerste keepers. Het contract van Jevric loopt nog een seizoen door, dus wordt hij volgend seizoen onze doelman." Als tweede doelman denkt Vitesse een doelman uit de eigen jeugdopleiding te kunnen gebruiken.

Aanbod sms-betaaldienst werkt fraude Idols in de hand

halvarine had ons via de nieuws-submit te melden:

Idols-kandidate Alice blijkt de stemrondes in de Idols finale wel erg makkelijk door te komen. Via een sponsorlink op haar eigen site blijkt het namelijk heel simpel om extra stemmen voor haar te winnen: als je lid wordt van Idols-sponsor Moxmo, een betaaldienst per mobiele telefoon, krijg je zeven gratis smsjes om op haar te stemmen.

Overigens lijkt het er op dat deze 'aanbieding' ook voor de andere nog overgebleven kandidaten geldig is.

CD: George Michael - Patience

Ik moest vroeger niet veel van George Michael hebben. Wham! en George Michael waren voor watjes. Ik vond het dan ook altijd een verschrikkelijke kwal. Een week geleden zag ik echter een heel andere George Michael op televisie. In Pulse sprak hij heel openhartig met Reinout Oerlemans. De mens George Michael steeg een flink stuk in waardering. Nu werd het eens tijd om te kijken of zijn album dat ook zou doen, een album waar men zeven jaar op moest wachten...

Hamas leider Yassin gedood in Gaza Stad

Caesu had ons via de nieuws-submit te melden:

Israëlische helikopters hebben raketten afgevuurd op de auto van Sheik Ahmed Yassin. Hij was op dat moment van huis vertrokken en onderweg naar een moskee. Er werd via luidsprekers omgeroepen dat hij was overleden. Ambulances waren snel ter plaatse, en de moskeeën in de omgeving lieten gebeden uit de Koran horen. Ondertussen werden er berichten verspreid dat Yassin is vermoord. Ook zijn er geweerschoten gehoord in de buurt van Yassins woning.

Israël heeft een offensief uitgeroepen in de Gaza strook tegen Hamas militanten sinds de dubbele zelfmoordaanslag in de poort van Ashdod op veertien maart. De aanslag, die tien Israëliërs doodde, was gepleegd door twee Palestijnen, die Israël binnendrongen via de Gaza strook.

Yassin heeft zijn hele leven tegen de Joodse staat gevochten, in 1987 richtte hij de beweging Hamas op, het doel van de beweging was de ondergang van Israël. Er wordt vermoed dat hij de motor was achter de talloze zelfmoordaanslagen gepleegd door Hamas-leden. Yassin was al sinds zijn twaalfde verlamd.

Professor gaat "Time Shift Experiment" uitvoeren

Een natuurkundewetenschapper gaat woensdag een tijdsveranderingsexperiment uitvoeren. Professor Carloz Dolz van de Florida International University gaat pogen een digitale klok vooruit in de tijd te laten reizen.

Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met de Miami Museum of Science. Met behulp van snelheid zal een digitale klok vier seconden vooruit in de tijd geplaatst worden relatief gezien met onze tijd.

Experimenten in het verleden toonden al aan dat de tijd van atoomklokken in snelle vliegtuigen een verschil voorwaarts in de tijd vertoonden in vergelijking met de atoomklok op de grond. In deze verschillen was sprake van fracties van seconden. De technologie die nu gebruikt wordt om de klok te verplaatsen laat de klok maar liefst vier seconden in de tijd vooruit lopen ten opzichte van klokken buiten de machine.

Voor het object wat zich in de machine bevindt, gaat de tijd buiten de machine trager. Als de techniek verder ontwikkeld kan worden, kunnen er machines gemaakt worden waar je uren in zit, en als je er weer uit stapt, is de tijd buiten de machine slechts enkele minuten verder gegaan.

Het experiment genaamd "Time Shift Experiment" combineert enkel van de meest gecompliceerde natuurkunde concepten met gewone machines, en kan volgens Dolz bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Het experiment zal gemonitord worden door wetenschappers van verschillende universiteiten.

Uitslag ronde 14

De punten van ronde 14 zijn binnen. Een ronde waarin het landskampioenschap lijkt te zijn vergeven.

Happadipidos werd winnaar van deze ronde met een mooie score van 130 punten. reicker en MMrijn deden het ook goed en maken het podium compleet. Shinji_united en Wouwter gaven elkaar weinig toe. In de stand verandert een weinig.

AjaxAmsterdam is hoe treffend (minstens) weer terug in de top tien. kabouter2000 had een mindere ronde. polopolo en TimmyAsd zullen hun team eens kritisch bekijken, ook zij kwamen niet veel verder vooruit. Dat zal dan moeten gebeuren in ronde 15, die weer twee weken lang is. De deadline is op (aanstaande) vrijdag 26 maart om 18:00 uur. Wederom succes!

FOK!Managercrew


Ronde 15:
26-03-2004 ADO Den Haag - FC Zwolle
27-03-2004 Vitesse - RKC Waalwijk
27-03-2004 Sc Heerenveen - RBC Roosendaal
27-03-2004 NAC Breda - NEC
28-03-2004 AZ - AFC Ajax
28-03-2004 Feyenoord - Roda JC
28-03-2004 FC Volendam - Fc Utrecht
28-03-2004 FC Groningen - FC Twente
28-03-2004 Willem II - PSV
02-04-2004 NEC - Willem II
03-04-2004 RBC Roosendaal - FC Zwolle
03-04-2004 Roda JC - SC Heerenveen
03-04-2004 RKC Waalwijk - PSV
03-04-2004 FC Twente - FC Volendam
03-04-2004 AZ - Vitesse
04-04-2004 FC Utrecht - ADO Den Haag
04-04-2004 NAC Breda - Feyenoord
04-04-2004 AFC Ajax - FC Groningen

[update] Win een reis naar Duitsland-Nederland

SMS FOK naar 5007 en win 2 EK-kaarten voor Nederland-Duitsland inclusief vliegtickets!
FOK! geeft 8 kaartjes weg voor de uitverkochte kraker Duitsland-Nederland voor het EK in Portugal. De reis is inclusief vliegtickets. Het enige dat je hoeft te doen is de tekst 'FOK' sms-en naar 5007. Je krijgt dan per sms een vraag terug. Kwalificeer je voor de knock-out ronde en win de kaartjes inclusief vliegtickets!

Wat kun je winnen?
We geven vier keer twee kaartjes weg voor de EK wedstrijd Duitsland-Nederland op 15 juni. Deze wedstrijd is helemaal uitverkocht! Je maakt dus vier keer kans op het winnen van twee kaartjes inclusief vliegtickets. Je doet mee door FOK te sms-en naar 5007. Daarnaast maak je ook kans op een BenQ Joybee 110 mp3-speler.

Hoe werkt het sms-spel?
Nadat je 'FOK' smst naar 5007, krijg je een vraag per sms. Na elke vraag krijg je een volgende vraag. Als jij tien vragen juist hebt beantwoord kwalificeer je je voor het knock-out spel. Hierover krijg je medio mei per sms bericht. Na het eindigen van een spelronde start er een nieuwe spelronde. Je maakt dan weer kans om 2 kaartjes te winnen. In totaal worden er vier spelronden gespeeld. je maakt dus 4 keer kans op het winnen van 2 kaartjes inclusief vliegtickets.

Deze aktie wordt gehouden in samenwerking met Wannahaves.



Spelvoorwaarden EK kaartjes Duitsland-Nederland:
  • SMS 'FOK' naar 5007 en beantwoord de vraag. Heb je tien vragen juist beantwoord, dan kwalificeer je je voor de knock-out ronde. De knock-out ronde wordt gespeeld door alle deelnemers die tien vragen juist hebben beantwoord.

  • De kosten voor deelname aan deze actie bedragen ¤ 1,10 per ontvangen bericht (handling, technische kosten en fee) exclusief het gebruik van je mobiele telefoon.

  • Alle deelnemers die FOK gesmst hebben naar 5007 en één of meerdere vragen juist hebben beantwoord maken kans op het winnen van de kaartjes inclusief vliegtickets.

  • Bij blijvende telefonische onbereikbaarheid van de eerst aangewezen winnaar, worden de reservenummers aangesproken.

  • De EK-actie begint 19 maart 2004 en sluit op 14 juni 2004 om 12.00 uur.

  • Bekendmaking winnaars: op 14 juni 2004 worden de 4 winnaars (van elke 2 kaarten) op onze site bekendgemaakt.

  • De prijs wordt gewonnen door de finalist die in het knock out spel alle tegenspelers verslaat door de meeste vragen goed te beantwoorden. Er zijn in totaal vier spelronden dus 4 winnaars van elk twee kaartjes.

  • De prijs en de specificaties daarvan, wijzigingen in opgegeven levertijden, alsmede eventuele type-, zet-, druk- of transmissiefouten, zijn te allen tijde voorbehouden.

  • Er is verder geen enkele verplichting verbonden aan deelname aan deze actie.

  • Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk. Medewerkers van FOK, Wannahaves BV, Telitas Holland BV, TelSell BV,Telitas Belgium NV en MSN zijn van deelname uitgesloten.

  • Eventuele kansspelbelasting is voor rekening van de ontvanger.

  • Deze actie wordt georganiseerd conform de Nederlandse Reclame Code en de Code voor Sweepstakes.


    [UPDATE:]
    Aangezien er nogal wat vragen zijn omtrent deze aktie volgt hieronder nog een en ander ter verduidelijking.

  • Je ontvangt 1 SMS per beantwoorde vraag, namelijk de volgende vraag.
  • Na de 10 vragen ontvang je nog één sms-je waarin de winnaar wordt aangekondigd.
  • Heb je alle tien de vragen voor de huidige speelronde goed ga je door naar de knockout-ronde. In deze ronde moet je, wat moeilijkere, vragen binnen een bepaalde tijd beantwoorden. Als je dit goed doet ontvang je ~15 vragen.
  • In totaal worden 4x2 kaarten weggegeven. In elk van de vier ronden maak je dus kans op twee kaartjes. Deze zijn NIET exclusief voor FOK!, maar worden aangeboden voor heel Nederland.
  • Of je de volgende ronde weer mee wil doen is natuurlijk geheel aan jezelf.
  • De waarde van de vliegtickets + kaartjes is zo'n 1300 Euro. Aangezien het volledig is uitverkocht zul je de kaartjes (voor een nog veel hoger bedrag en illegaal) op de zwarte markt moeten kopen, als dat nog lukt.
  • Wannahaves heeft met grote regelmaat dit soort acties en geeft met dezelfde regelmaat grote prijzen weg. Zie http://www.wannahaves.nl/sms/winnaars.asp voor meer informatie hierover.

    Nogmaals, je bepaalt zelf of je wel of niet mee wenst te doen. Wij bieden je slechts de mogelijkheid er zelf voor te kiezen.
  • Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1230
    special
    Random Pics van de Dag #1229
    special
    Random Pics van de Dag #1228
    special
    Random Pics van de Dag #1227
    special
    Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
    special
    VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
    ©FOK.nl e.a.