Hamas leider Yassin gedood in Gaza Stad

Caesu had ons via de nieuws-submit te melden:

IsraŽlische helikopters hebben raketten afgevuurd op de auto van Sheik Ahmed Yassin. Hij was op dat moment van huis vertrokken en onderweg naar een moskee. Er werd via luidsprekers omgeroepen dat hij was overleden. Ambulances waren snel ter plaatse, en de moskeeŽn in de omgeving lieten gebeden uit de Koran horen. Ondertussen werden er berichten verspreid dat Yassin is vermoord. Ook zijn er geweerschoten gehoord in de buurt van Yassins woning.

IsraŽl heeft een offensief uitgeroepen in de Gaza strook tegen Hamas militanten sinds de dubbele zelfmoordaanslag in de poort van Ashdod op veertien maart. De aanslag, die tien IsraŽliŽrs doodde, was gepleegd door twee Palestijnen, die IsraŽl binnendrongen via de Gaza strook.

Yassin heeft zijn hele leven tegen de Joodse staat gevochten, in 1987 richtte hij de beweging Hamas op, het doel van de beweging was de ondergang van IsraŽl. Er wordt vermoed dat hij de motor was achter de talloze zelfmoordaanslagen gepleegd door Hamas-leden. Yassin was al sinds zijn twaalfde verlamd.