DVD: Finding Nemo

DoryOver de film zelf schreef Joppe eerder al een review en die kun je hier vinden.

De DVD uitvoering van dit Pixar meesterwerkje laat weinig te wensen over. De beeldkwaliteit is haarscherp, maar dat is natuurlijk niet vreemd voor een volledig digitaal geproduceerde film.
Voor de geluidssporen kun je kiezen tussen Engels en Nederlands. De Nederlandse variant is alleen in Dolby Digital 5.1 aanwezig, maar de originele Engelse track is zowel in Dolby 5.1 als in DTS 5.1 te beluisteren. Voor de eventuele Frankofielen onder ons is ook een Frans gesproken versie aanwezig, maar de liefhebbers daarvan moeten het stellen met een Dolby 2.0 stereo spoortje.
De disk met extra's is voorzien van Engels, Nederlands en Frans geluid, allemaal in stereo. Dezelfde drie talen vind je terug bij de ondertiteling.

Marlin en NemoDe eerste schijf bevat naast de film ook nog een aantal extra's.

Bij de menu's zijn de teksten uit te zetten door op het 'aquarium'-symbooltje te klikken dat links onderin het beeld staat. Doe je dit, dan maak je van je televisie een virtueel aquarium. Deze 'aquaria' zijn overigens ook direct te benaderen via het bonus materiaal. Ook bevat de schijf nog een kleine preview van de volgende Disney/Pixar film: 'The Incredibles'.

De uitgebreidste extra is de 'visual commentary'. Behalve een voice-over commentaartrack wordt de film ook regelmatig onderbroken met fragmenten die achtergrondinformatie geven over de betreffende scène. Ook zitten er een aantal verwijderde scènes tussen. Deze stukjes commentaar en verwijderde scènes zijn ook afzonderlijk af te spelen.

Awesome dude!
"This disk is awesome dude!"
"Like, totally!"