Meer vakantieboekingen voor zomer

Uit een onderzoek van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en het onderzoeksbureau NIPO is naar voren gekomen dat het aantal boekingen voor reizen in de komende zomer is gestegen in vergelijking tot dezelfde periode van vorig jaar. Turkije doet het het best bij de Nederlandse toerist. De Spaanse costa’s blijven kwakkelen.

Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is de achteruitgang van de populariteit van Griekenland, terwijl juist hier de komende zomer de Olympische Spelen worden gehouden. Ook Portugal, waar komende zomer het EK voetbal zal worden gehuisvest ziet een achteruitgang van 28 procent tegemoet in vergelijking met vorig jaar. De onderzoekers verklaren dat de meeste toeristen zich nog altijd het liefst vestigen aan de kusten in plaats zich te richten op evenementen.

Autoreizen zijn nog steeds geliefd in Europa. Frankrijk is, zoals sinds lange tijd al, de favoriete bestemming. Ook reizen buiten Europa naar ververwijderde bestemmingen zijn bemind. Verre reizen naar continenten als Amerika en Afrika winnen aan populariteit.