"Bush negeerde terrorisme maandenlang"

Volgens voormalig regeringswerker Richard Clarke deed de Amerikaanse president Bush te weinig tegen de dreiging van al-Qaeda. Maandenlang zou de huidige Amerikaanse president de terreurdreiging onder de tafel hebben geschoven, en deed hij te weinig om de aanslagregen van elf september 2001 te voorkomen. Dit vertelde de voormalig functionaris gisteren in een CBS-uitzending.

Richard Clarke
Richard Clarke

Richard Clarke vertelde in de uitzending dat Bush onvoldoende heeft gehandeld tegen de dreigende terreur in Amerika. Ook liet hij weten het ongelooflijk te vinden dat de president zichzelf prijst vanwege de dingen die hij zou hebben gedaan om het terrorisme te bestrijden. ďHij negeerde het. Hij negeerde terreur maandenlang, terwijl misschien iets gedaan had kunnen worden om 11 september te voorkomen.Ē Clarke was Bush zijn belangrijkste adviseur wat betreft het terrorisme tot het moment dat hij in februari 2003 opstapte.

Het Witte huis ontkent dat de president te weinig zou hebben gedaan om de terreur door al-Qaeda te bestrijden. Clarkes tenlasteleggingen worden simpelweg sprookjes genoemd en weggewuifd door de regering.