Woonwagenkampbewoners weigeren spreiding

Woonwagenkampbewoners aan de Eindhovense Joost de Momperstraat weigeren zich te laten verspreiden over de stad. Om te laten zien dat zij echt niet van plan zijn zich te laten verspreiden, staken zij in het weekend enkele auto’s en een caravan in brand. De ME moest er aan te pas komen om de zaak weer in de hand te krijgen. Vandaag trokken ongeveer vijftig bewoners naar het stadhuis van Eindhoven om een gesprek af te dwingen met burgemeester Sakkers.

De gemeente Eindhoven wil het kamp afbreken, omdat op de plaats van het kamp huizen moeten worden gebouwd. De huidige bewoners van het woonwagenkamp krijgen diverse standplaatsen in de stad Eindhoven aangewezen. De woonwagenkampbewoners zijn het er echter niet mee eens en eisen dat het kamp in zijn geheel een andere plaats krijgt. Burgemeester Sakkers heeft alsnog beloofd dat het college van burgemeester en wethouders naar een andere plaats zal zoeken. Sakkers is echter zeer pessimistisch hierover, zo liet hij aan de actievoerders weten. Ook liet hij weten dat hij geweld en bedreigingen van de “kampers” niet meer tolereert. "Als dat weer aan de orde is, stop ik onmiddellijk met het overleg. Wat er in het weekeinde is gebeurd, is niet aanvaardbaar."

Als de gemeente geen nieuwe locatie vindt voor het woonwagenkamp, dan is burgemeester Sakkers bereid samen met de bewoners te zoeken naar alternatieven. "Als ze daaraan niet willen meewerken, zullen we hen wijzen op de juridische mogelijkheden die ze hebben om zich te verzetten tegen de gemeentelijke besluiten."