Zware eisen voor Tilburgse moord

Tegen vier jongemannen die worden verdacht van de moord op de 18-jarige Bart Raaijmakers uit Tilburg, vorige zomer op 18 juli, zijn vandaag zware straffen geŽist. De 20-jarige hoofdverdachte Ben-Ammi G., van Antilliaanse afkomst, hoorde 15 jaar cel en tbs tegen zich eisen; hij is degene die de fatale messteken toebracht.

De 19-jarige C. R., die Raaijmakers hard geschopt zou hebben, hoorde 15 jaar eisen voor 'gekwalificeerde doodslag'. Twee overige verdachten, R. A. en G. de G., (beiden 18) hoorden 12 jaar tegen zich eisen.

Bart Raaijmakers werd op de warme zomeravond van 18 juli door de vier aangevallen toen hij met zijn broer en een vriend naar huis fietste. De vier verdachten, die op twee scooters reden, eisten geld. Bart en zijn broer en de vriend weigerden waarna een vechtpartij ontstond.

Uiteindelijk wisten Barts broer en vriend te ontkomem. C. R. en B. G. stortten zich echter op Bart Raaijmakers. Toen die uiteindelijk probeerde overeind te komen, stak Ben-Ammi G. hem drie keer in de rug.

Volgens de officier van justitie hebben de vier de overval gezamenlijk gepland en uitgevoerd. Het maakt volgens hem dan ook niet uit wat het aandeel van ieder afzonderlijk was bij de dood van Raaijmakers.