[update] Dode bij arrestatie in Den Haag

Michel van Bergen, Kampie, Heijntje, ZwartKijker, Arjeno en dutchielady hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagmorgen heeft de politie op de Zuiderparklaan in Den Haag een 27-jarige man doodgeschoten. De politie wilde de twee mannen, die worden verdacht van een omvangrijke fraude, aanhouden. Hierop openden de verdachten het vuur waardoor er een schotenwisseling ontstond. Eén van de verdachten liet hierbij het leven.

Het tweetal, neven van elkaar, wordt verdacht van het ontduiken van enkele miljoenen euro's aan loonbelasting en premies. Justitie kwam het tweetal op het spoor bij een strafrechtelijk onderzoek naar omvangrijke fraude met tewerkstellingen van mensen via uitzendbureaus.

Update 13:49
Ali Tufan, neef van het slachtoffer, meldt dat de man onlangs is ontvoerd en dat hij nog steeds werd bedreigd. Daarom had hij ook een vuurwapen in huis. Verder zegt hij dat zijn neef zijn pistool wilde trekken en daarop meteen werd doodgeschoten. Hij zou nog geen schot hebben gelost. De politie beweert echter dat het slachtoffer als eerste zou hebben geschoten, waarna een agent terugschoot. De kogelgaten in het raam verraden dat er in elk geval meerdere keren is geschoten.

De familie is woedend omdat hen nog steeds niet is verteld wie de vermeende ontvoerders zouden zijn, en omdat zij vinden dat het slachtoffer beschermd had moeten worden.

Het originele bericht werd om 13:20 uur geplaatst