Federaal onderzoek naar ontblote borst Jackson

Arne vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

In de Verenigde Staten heeft het hoofd van de federale communicatiecommissie, Michael Powell, aangekondigd zijn organisatie onderzoek te laten doen naar de ontblote borst van Janet Jackson tijdens de show die halverwege de recente Superbowl werd gegeven.

Tijdens de bewuste show verwijderde Justin Timberlake één van de cups van het kledingstuk van Jackson. Kort was een ontblote borst van de zangeres te zien. Nog voordat de finale was afgerond stroomden de klachten bij de diverse instanties en dochternetwerken van televisiestation CBS binnen.

"Zoals vele Amerikanen zat ik met mijn familie rond de buis voor de festiviteiten. Deze festiviteiten werden echter verstoord door een kwaliteitsloze stunt. De kinderen, ouders en inwoners van dit land verdienen beter," aldus Powell. Ook het Witte Huis heeft al van zich laten horen. In een reactie liet een vertegenwoordiger weten dat families een hoge standaard in programmering mogen verwachten.

Het resultaat van het onderzoek kan de meer dan 200 dochters van de zender CBS duur komen te staan. Er bestaat een mogelijkheid dat ieder station een boete van 27.500 dollar krijgt opgelegd. Ook de producers, voornamelijk medewerkers van MTV, kunnen beboet worden.