Valse bommelding in gemeentehuis Venray

gemeente venray Een valse bommelding heeft vanochtend voor veel onrust gezorgd in het gemeentehuis in Venray. Rond 8.15 uur ontving de gemeente een brief waarin gezegd werd dat er om 15.00 uur een bom zou ontploffen. In de brief werd een link gelegd met het jongerencentrum Dingus, dat al enkele jaren ruzie heeft met de gemeente.

Meteen na ontvangst van de brief hield de burgemeester een crisisberaad. Om 10.15 uur gaf hij opdracht het gemeentehuis te ontruimen. Binnen een half uur hadden de 300 medewerkers en een aantal burgers het gemeentehuis verlaten. Ook de naastgelegen muziekschool werd ontruimd. Vervolgens begon de politie met de zoektocht naar het explosief. Gemeentemedewerkers die goed bekend zijn in het gebouw assisteerden het speciale team, maar er werd niets gevonden.

De zaak zal verder onderzocht worden. Hierdoor is het niet mogelijk verdere informatie te verstrekken met betrekking tot de inhoud van de melding. Wel heeft de politie bekend gemaakt dat er geen aanwijzingen zijn om een verdachte binnen jongerencentrum Dingus aan te wijzen.

Zie ook: www.L1.nl