Jos Verstappen praat verder met Jordan

incredible_ozzy, ploegercr, Bolk, HPoi, Michiel, MyTi, Bart, f1sven, alfisti en Arne hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen zullen dinsdag nogmaals namens Jos Verstappen een eenjarige verbintenis met Jordan proberen af te sluiten.

Opmerkelijk is dat Michel Perridon zelf de onderhandelingen niet meer voert en Huub Rothengatter weer onderhandelt. Dat schijnt te maken te hebben met het vorige contract. Uiteindelijk heeft Jos Verstappen het door Jordan aangeboden contract afgewezen op advies van Huub Rothengatter. De sponsoren waren tevreden met de afspraken, maar steunden Jos Verstappen wel in het afwijzen van het contract.

Trust is al wel akkoord met een sponsorovereenkomst, maar slechts als Verstappen mag rijden. "Geen Jos, geen Trust", verklaarde Perridon. Daarmee zijn de geruchten dat Trust Jordan ook zonder Jos Verstappen als rijder zou sponsoren uit de wereld.

Dat de onderhandelingen opnieuw zijn opgestart geeft hoop, maar betekent volgens Perridon niet dat er automatisch een contract zal worden ondertekend. Al een aantal malen waren Jordan en Jos Verstappen dicht bij een overeenkomst, maar de onderhandelingen bleven doorslepen. In principe kunnen de onderhandelingen doorgaan tot het inleveren van de rijderslijst bij de FIA, begin maart. Voor zowel team als rijder lijkt het gunstiger om sneller tot een akkoord te komen, zodat er op volle sterkte kan worden getest.

Logo Trust op wagen Jordan

Eerder maandag was de geruchtenstroom al weer volop in de weer. Was men er eerst van overtuigd dat Jos Verstappen definitief niet zou gaan rijden voor het Jordan F1 team, een maandag gepubliceerde foto van de 2004-bolide van het Jordan team liet toch weer ruimte over voor twijfels. Duidelijk te zien is het Trust-logo dat op de zijkant van de auto een belangrijke positie inneemt. Trucage door een handige photoshopper valt zo goed als uit te sluiten, aangezien de foto door het gerenommeerde persbureau Sutton is gemaakt en gepubliceerd is door iTV.

De betreffende foto

Meer F1nieuws vind je op de FOK! F1manager