'Misbruik en geweld door seksuele revolutie'

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Seksueel misbruik van kinderen en huiselijk geweld tegen vrouwen zijn te wijten aan de seksuele revolutie van de jaren zestig. Dat menen althans de Spaanse rooms-katholieke bisschoppen, die de misstanden ''de bittere vruchten'' van die revolutie noemen.

De bisschoppen publiceerden vandaag een document waarin staat dat door de grotere seksuele vrijheid, seks en huwelijk én voortplanting en liefde los van elkaar zijn komen te staan. ''Door toedoen van politiek en media is Spanje verworden tot een postchristelijk en heidens land met een zwakke moraal'', zo schrijven de bisschoppen.

Volgens de bisschoppen hebben media en politici zich tot spreekbuis gemaakt van ,,homoseksuele pressiegroepen die vermeende rechten opeisen.'' Ze veroordelen de gelijkstelling van homoseksuele relaties aan het huwelijk, waarover in Spanje een debat woedt. Het overheidsbeleid om het huwelijk en het gezin te beschermen, schiet schromelijk tekort, beweren de Spaanse bisschoppen.

De leider van de uiterst linkse partij 'Izquierda Unida' zei in een reactie dat de bisschoppen als ''holbewoners die in de 21e eeuw zijn terechtgekomen'' hebben gesproken. ''Door geweld tegen vrouwen toe te schrijven aan de seksuele revolutie pleiten de bisschoppen de mannelijke daders vrij'', aldus de politicus.