FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 januari 2004

GeorgiŽ zit enkele uren zonder stroom

De inwoners van GeorgiŽ hebben het vandaag enkele uren zonder stroom moeten doen. De stroomuitval zorgde voor problemen in de metro in de hoofdstad Tbilisi. Duizenden reizigers moesten de ondergrondse te voet verlaten. In de loop van de dag kwam de stroomvoorziening weer op gang.

De stroomuitval was volgens het ministerie van Energie het gevolg van een storing in een belangrijke elektriciteitscentrale in Inguri. Hoe die storing heeft kunnen ontstaan wilde het ministerie niet zeggen.

GeorgiŽ wordt overigens wel vaker getroffen door stroomstoringen. Het land heeft een verouderd net, dat vaak overbelast raakt.

Servische royalisten boos op Michael Jackson

petra76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Servische royalisten zijn boos op Michael Jackson, omdat Jackson bij zijn verschijning voor de rechtbank een Servische onderscheiding droeg. Volgens ťťn van de koningsgezinden, Dragmor Acovic, droeg Jackson een ereteken dat ooit alleen, wegens uitzonderlijke verdiensten, mocht worden uitgereikt door het Servische vorstenhuis.

"Die psychisch gestoorde ezel denkt dat dat hem goed staat", zo zei Acovic. Op de rommelmarkt is de medaille tegenwoordig te koop voor ongeveer 500 euro en dat heeft Jackson er vast voor betaald, denkt Acovic. Volgens de Tsjechische historicus Pavel Simunek werd de onderscheiding in 1882 ingesteld door prins (later koning) Milan Obrenovic van ServiŽ. Simunek zei tegen het persbureau AFP niet goed te kunnen zien of Jackson een authentiek exemplaar of een goedgelukte kopie droeg.

Trouwen voor de kerk in Helmond in aanbieding

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rooms-katholieke parochie Brouwhuis-Rijpelberg gooit trouwen in de Helmondse kerk in de aanbieding. Kostte het vorig jaar nog driehonderd euro om te trouwen. Vanaf nu kan het in Helmond voor iets minder dan tweehonderd euro.

"We zien om ons heen dat er stellen zijn die niet een kerk trouwen omdat het voor hen te duur is", aldus een woordvoerder. "Met onze actie willen we ze een kans geven dat wel te doen." De actie is overigens alleen geldig voor parochianen van de kerk in Brouwhuis en Rijpelberg.

KNVB spreekt oorlogstaal

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond zet het conflict met Ruud Gullit op scherp.

De KNVB laat weten bereid te zijn om naar de rechter te stappen als dat nodig mocht zijn. "Als we er samen niet uitkomen, sluit ik een gang naar de rechtbank niet uit", sprak Henk Kessler, directeur betaald voetbal.

De bond eist een afkoopsom van Gullit, omdat deze zijn contract tussentijds wil beŽindigen om per 1 juli bij Feyenoord in dienst te treden.

In reactie op de eis van de KNVB besloot Gullit op zijn beurt ook compensatie te eisen van de bond, omdat zij door Gullits opzegging hem niet meer mee wil laten gaan als assistent-trainer van Oranje op het EK deze zomer.

AZ: Wijker weg, Van Galen blijft

De technische staf van AZ heeft evaluatiegesprekken gevoerd met de selectiespelers.

De gesprekken vormen de basis voor de beslissing of de club verder wil met de diverse spelers. Voor Olaf Lindenbergh, Kenneth Perez en Henk Timmer betekende dit goed nieuws. De drie hebben een contract tot half 2005, maar hebben te horen gekregen dat zij wat AZ betreft kunnen bijtekenen.

Barry van Galen is met de club overeengekomen dat hij er een jaar aan vast plakt en dus ook volgend seizoen in de Alkmaarder Hout zal spelen. Enige tijd geleden liet Van Galen nog weten het voorlopig aan te kijken en eerst te willen zien of hij het lichamelijk nog wel aankan. Kennelijk heeft hij daar nu voldoende vertrouwen in.

De jonge verdediger Tom Zoontjes kreeg eveneens goed bericht. De optie in zijn aflopende contract wordt gelicht en daarmee is zijn verblijf in Alkmaar verlengd tot de zomer van 2006.

Slecht nieuws was er voor Peter Wijker, Hans van der Woude, Alair Cruz Vicente, Canigia Deivision en Jamal Dibi. De aflopende contracten van het vijftal worden om diverse redenen niet verlengd.

[update] Proces tegen turnleraar begonnen

In Maastricht is vandaag het proces tegen de Sittardse turnleraar Jan T. begonnen. De 42-jarige T. wordt ervan verdacht tussen 1996 en 1999 drie turnsters van de Maastrichtse vereniging St. Lambertus verkracht te hebben. Ook wordt hij verdacht van ontucht met zeven andere meisjes.

Vier van de aangiften van ontucht komen van dezelfde vereniging, de andere drie van de inmiddels opgeheven vereniging Koppel uit Amersfoort, waar de verdachte begin jaren negentig leraar was.

Update 20.31 uur
De officier van justitie heeft vijf jaar cel tegen T. geŽist. De verdachte ontkent echter alles en spreekt van een complot.

Het originele bericht werd om 12.44 uur geplaatst.

Eigen talkshow voor Becker

Boris BeckerDe Duitse sportzender DSF heeft vandaag bekendgemaakt dat oud-tennisser Boris Becker een eigen talkshow krijgt. De 36-jarige Becker, die drie keer Wimbledon, twee keer de Australian Open en ťťn keer de US Open won, zal een show van een halfuur gaan presenteren. Over de inhoud van het programma is nog niets bekend gemaakt.

Sinds hij zijn profcarriŤre in 1999 beŽindigde, kwam Becker vaker negatief dan positief in het nieuws. Zo is hij veroordeeld voor belastingontduiking en kreeg hij een buitenechtelijk kind bij een bekend fotomodel.

Behalve het feit dat het een droom is die uitkomt, hoopt 'Boem Boem Becker' zijn imago hiermee weer enigszins op te krikken.

KNVB sluit rechtszaak over Gullit niet uit

Ruud Gullit, die begin deze maand bij de KNVB om ontbinding op termijn van zijn contract vroeg, komt van een koude kermis thuis. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond eist een forse afkoopsom voor Gullit, en praat zelfs over juridische stappen. "Als we er samen niet uitkomen, sluit ik een gang naar de rechtbank niet uit", aldus de directeur betaald voetbal Henk Kesler.

GullitRuud Gullit, de man die ons in '88 nog naar de Europese zege hielp, wil op zijn beurt geld van de Nederlandse voetbalbond zien als hij niet mee mag naar het EK in Portugal. De oud-international zou voor dit toernooi in de technische staf van trainer Dick Advocaat worden opgenomen. Wat de KNVB van plan is, is nog onduidelijk.


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Perugia trekt opnieuw speler aan

Perugia, aankomende tegenstander van PSV in de UEFA cup, heeft opnieuw een een speler aangetrokkn

De 34 jarige Eusebio Di Francesco tekende een contract tot het eind van het seizoen bij de club. De Italiaanse middenvelder kwam eerder uit voor onder andere AS Roma en Empoli. Ook kwam hij 12 keer uit voor het nationaal elftal.

Di Francesco is de 4e aankoop van Perugia binnen 10 dagen. Al eerder werden aanvaller Fabrizio Ravanelli, middenvelder Christian Manfredini en vleugelspeler Carlos Andres Arano aangetrokken. Perugia was hard op zoek naar versterking omdat ze dit seizoen nog geen enkele wedstrijd hebben kunnen winnen.

Marco Borsato nu overal op 1

Marco BorsatoMarco Borsato staat nu ook nummer 1 in de Mega Top 50. 'Heb je even voor mij?' van Frans Bauer zakte deze week naar nummer 2. Marco Borsato stond al vanaf half december op nummer 1 in de Top 40 met zijn single 'Afscheid nemen bestaat niet'.

Het grote verschil tussen de Mega Top 50 en de Top 40 is dat deze laatste lijst ook uit airplay wordt samengesteld. Het draaien op de radio en muziekzenders op tv van platen heeft dus ook invloed. De Mega Top 50 kijkt alleen naar de verkoop.

Zowel in de Mega Top 50 als de Top 40 staat de zanger nu voor de zesde keer op nummer 1.

Dat Borsato nog altijd populair is blijkt ook wel uit het nieuws dat hij een record gaat vestigen door vijf keer achter elkaar in de Rotterdamse Kuip op te treden.

Grootste omhelzing aller tijden

Stichting Human Force uit Nieuwerkerk a/d IJssel doet op zaterdag 27 maart een wereldrecordpoging groepsomhelzen. De bedoeling is dat in totaal 5000 mensen elkaar een hug geven zodat het huidige Amerikaanse record van 4907 knuffelende mensen wordt gebroken.

Het doel van deze actie is de aandacht vestigen op het project over burgerzin waar de stichting momenteel mee bezig is. "Het doel is volwassenen en kinderen respect en verdraagzaamheid ten opzichte van elkaar bij te brengen", aldus de organisatie.

Consumenten raken gewend aan prijzenslag

Albert Heijn Klanten van supermarkten lijken ongevoelig te raken voor de prijzenslag die sinds eind vorig jaar aan de gang is. Traditioneel geven de supermarkten in januari al fikse kortingen op hun artikelen, maar ondanks deze kortingen en de prijzenoorlog maakten de supermarkten minder omzet dan een jaar geleden.

Volgens onderzoeker J. Holla van bureau GfK zijn de lagere verkoopcijfers van de supermarkten te wijten aan de acties van vorig jaar. Klanten kochten begin vorig jaar meer boodschappen door 'twee halen een betalen' acties. Met dit soort acties kopen mensen meer producten, nu letten mensen meer op scherpe aanbiedingen, aldus Holla.

Euro's goedkoper zijn de boodschappen inmiddels De eerste week van 2004 verkochten de supermarkten nog wel meer dan in 2003: ongeveer 4,3 procent meer dan vorig jaar. De twee weken die erop volgden waren volgens GfK "dramatisch": de omzet kelderde in vergelijking met vorig jaar zelfs met ongeveer 5 procent. Holla doet geen uitspraken over afzonderlijke supermarkten, wel wist hij te vertellen dat Albert Heijn, de aanstichter van de prijzenslag, nog steeds klanten wint.

_
De prijzenoorlog tot nu toe:

ronde 1: AH verlaagt de prijzen van ruim duizend producten. Anderen volgen.
ronde 2: AH verlaagt de prijzen van 300 artikelen, anderen volgen weer.
ronde 3: Super de Boer en Konmar verlagen de prijzen van 250 producten
ronde 4: Edah zet de vierde ronde in, door opnieuw vele artikelen te verlagen in prijs.
ronde 5: AH verlaagt de prijs van 300 producten.
ronde 6: Discounters slaan terug
ronde 7: Albert Heijn komt met een goedkoop zuivelassortiment op de markt.
ronde 8: Albert Heijn verlaagt blijvend de prijs van vijfhonderd artikelen. Anderen volgen.

Vitamines C en E tegen ziekte van Alzheimer

AlzheimerVoorheen bleek uit onderzoek al dat vis en aspirine wellicht de ouderdomsziekte Alzheimer konden voorkomen of verminderen. Nu is uit nieuw onderzoek gebleken dat vitamine C en E in hoge, dagelijkse doseringen wellicht ook de ziekte van Alzheimer kunnen voorkomen. De vitamines dienen wel in aparte supplementen genomen worden, dus de vitamines in multi-vitaminepillen zouden niet geschikt zijn.

De anti-oxidanten in vitamine C en E zorgen er volgens wetenschappers voor, dat de zogenaamde vrije radicalen niet meer aangemaakt worden. Deze vrije radicalen zouden van schadelijke invloed op de hersenen zijn. Deze ontdekking is mogelijk van groot belang voor de bestrijding van de ouderdomsziekte, de kans op Alzheimer neemt aanzienlijk toe naar mate mensen ouder worden.

Versoepeling rookbeleid verzorgingshuizen

In verband met het nieuwe rookbeleid mag er per ťťn januari onder andere niet meer gerookt worden in tehuizen. Tenminste dit was in eerste instantie de bedoeling van minister Hoogervorst van Volksgezondheid. Na een gedwongen uitstel van de Tweede Kamer heeft de minister dinsdagmiddag besloten dat de tehuizen pas in 2005 moeten voldoen aan de nieuwe regels. Dit geldt echter alleen voor tehuizen met permanente bewoners. Op deze manier wil Hoogervorst de rokende bewoners toch de kans geven om te kunnen roken zonder daarbij de niet rokende inwoners tot last te zijn.

De minister blijkt echter niet bereid om de kosten voor het creŽren van rookruimten te subsidiŽren. Het is in ieder geval nog niet uitgesloten dat er eind 2004 geen uitstel meer wordt verleend op het creŽren van rookruimten.

Minister Hoogervorst laat wel weten dat de directies te nalatig zijn geweest, omdat ze al 10 jaar op de hoogte waren dat er aparte rookruimten gecreŽerd moesten worden. Er worden verder geen toezeggingen meer gedaan betreffende deze kwestie, omdat de minister volgens eigen zeggen druk op de ketel wil houden.

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) zal dit jaar in ieder geval geen boetes uitschrijven wanneer een tehuis de anti-rookregels overtreedt. De bekeuringen die tot nu toe zijn uitgedeeld hoeven niet te worden betaald, aldus Hoogervorst.

IsraŽlische wraakactie Zuid-Libanon

In het begin van de avond hebben IsraŽlische gevechtstoestellen bombardementen uitgevoerd op doelen van Hezbollah in het zuiden van Libanon. De aanval was een vergelding voor een raketaanval van Hezbollah die gisteren plaatsvond. Hezbollah-strijders vuurden toen raketten af op een IsraŽlische bulldozer waarbij ťťn IsraŽlische soldaat werd gedood en een ander zwaargewond raakte. De bulldozer was bezig met het opruimen van landmijnen in de weg die door Hezbollah waren geplaatst.

IsraŽlische F16Tijdens de vergeldingsactie vuurden de toestellen drie air-to-surface raketten af op twee Hezbollah-bases die op zo'n 10 kilometer van de IsraŽlische grens lagen. Vanuit deze bases voerde de Hezbollah aanvallen uit op IsraŽl. Bij de aanvallen zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Vliegveld Miami duldt geen grapjes

Op het vliegveld van Miami is Samantha Marson opgepakt omdat ze een veiligheidsagent verteld had dat er bommen in haar tas zaten.
Toen de 21-jarige Britse zaterdag haar bagage op de band zette, zei ze "Hť, pas op, ik heb drie bommen in die tas zitten ". Dit herhaalde ze zelfs nog twee maal omdat de veiligheidsbeambte haar niet verstond, waarop ze prompt werd gearresteerd door de politie, voor het doen van een valse bommelding.

Marson, die dinsdag nog in de gevangenis zat, moet op 6 februari voor de rechter verschijnen. Haar vader maakt zich grote zorgen. "Ze belde ons zondagnacht helemaal hysterisch op", aldus de man in The Sun. Hij is er steevast van overtuigd dat ze de opmerking als grap maakte. "Ze dacht waarschijnlijk dat het mensen aan het lachen zou maken. Zo is ze", aldus de vader.

Jos stapje dichter bij contract

Het management en de sponsors van Jos Verstappen laten weten dat ze weer een stapje dichterbij een contract zijn gekomen, maar dat er nog niets is getekend.

"Het is een goed gesprek geweest waarbij beide partijen hun uitgangsposities nog eens hebben toegelicht. Allerlei opties zijn ter tafel gekomen en we gaan nu samen met de andere sponsors alles evalueren. We gaan ervan uit dat er deze week nog nadere gesprekken zullen volgen" aldus Raymond Vermeulen, de manager van Jos Verstappen. "Maar nogmaals, we zijn weer een stapje dichterbij."

Dit in tegenstelling tot de berichten op de website F1today.nl, die melden dat Jos Verstappen morgen in Barcelona zal worden gepresenteerd. Dat zou volgens hun bronnen moeten gebeuren tijdens een persconferentie waarbij ook een Duitse coureur zou worden gepresenteerd.

Rector Terra College bekritiseert minister

Rector van MiltenburgDe rector van het Haagse Terra College heeft op de laatste in een reeks plechtigheden ter ere van de vermoorde docent Hans van Wieren kritiek geleverd op de minister van Onderwijs, Maria van der Hoeven.

Meer dan duizend leerlingen, docenten en medewerkers van scholen in de regio namen in de Haagse Statenhal afscheid van Van Wieren. Op de bijeenkomst werd gesproken door burgemeester Deetman van Den Haag. Van bijna alle scholen uit de Haagse regio was een delegatie aanwezig, die vanwege de beperkte ruimte uit maximaal 50 personen mocht bestaan. Leerlingen lazen gedichten voor en rappers uit de Haagse Schilderswijk brachten het nummer 'Waarom' ten gehore. Tim Akkerman, zanger van de groep Di-rect, zong het nummer 'Why did it come to an end'.

Rector van Miltenburg van het Terra College uitte op de bijeenkomst kritiek op de minister van Onderwijs. Van der Hoeven had gezegd dat scholen uit angst voor hun imago problemen met leerlingen verzwijgen. "Ik had een bescheiden zwijgen en vragen en luisteren van haar verwacht," aldus Van Miltenburg. Volgens de rector discussieert men in Nederland te veel over regels in plaats van ze te handhaven. "En niet alleen de regels van de wet, maar ook de regels van opvoeden en samenwerken." Verder zei hij dat de politiek niet langer over meer geld voor het onderwijs aan zeer moeilijk opvoedbare kinderen moet praten, maar actie moet ondernemen.

Ook op de ouders van probleemjongeren had de rector kritiek. "Als ouders hun kinderen zonder ontbijt in de ochtend op straat zetten, tot diep in de nacht op laten, vergeten hun adreswijziging door te geven aan school, ondanks hun afsprakenbriefje niet verschijnen op de ouderavond, hun eigen werk laten voorgaan boven het schoolwerk van hun leerplichtige kinderen, het gebruik van alcohol en drugs toelaten of zogenaamd niet weten dat die gebruikt worden en het wel best vinden als hun kind wordt geschorst, dan staat elke school machteloos. Of je nu in Hardegarijp woont of in Den Haag."

Nog weinig bekend over drievoudige moord

Het is nog onbekend wat de reden is voor de drievoudige moord in Rotterdam die afgelopen weekend plaatsvond. In de buurt van de woning aan de Krabbestraat in Schiebroek, waar de lichamen gevonden werden, wordt druk gespeculeerd over de oorzaak.

In het oude Noorden van Rotterdam, waar veel familie woont van de omgebrachte IsmaŽl (21) en Ali (28) heeft de plaatselijke Marokkaanse gemeenschap geschokt gereageerd. Van Ali was bekend dat hij zich wel eens inliet met drugs, maar van IsmaŽl kan men zich dat niet voorstellen. De jonge Rotterdammer zat op de Hogeschool voor Economische Studies (HES) en kende de hele koran uit zijn hoofd, iets waarvoor geloofsgenoten veel respect hebben. Een jongeman dus met een mooie toekomst, zo werd gedacht. Spelers van een vriendenelftal van voetbalclub Steeds Hooger, waar IsmaŽl deel van uitmaakte, denken dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is geweest.

Het derde slachtoffer, de 22-jarige Joey, ging vaak met IsmaŽl en Ali om. Alle drie stonden niet bekend als lastige personen. Volgens een aanhoudend gerucht zouden de drie vastgebonden zijn geweest op stoelen. Ze zouden zwaar zijn mishandeld en uiteindelijk zijn vermoord. In het Oude Noorden wordt gesproken over Russen als mogelijke daders. Weer een andere theorie heeft het over een ripdeal waarbij de slachtoffers zouden zijn gemarteld om informatie te verkrijgen.

Een oud-klasgenote van IsmaŽl weet alleen dat de moord hard is aangekomen en voor veel leed zorgt: ,,Sinds zaterdagavond zijn de Marokkaanse familieleden en hun kennissen aan het huilen. Het is een verschrikkelijk drama.''

Voor de politie lijkt de drievoudige moord een erg lastige zaak. Pas twee dagen na de ontdekking van de lichamen werd de identiteit van de slachtoffers vrijgegeven. Verder is nog niets bekend gemaakt.

Voetbalspits neergeschoten na winnende goal

Een Chileense voetbalspits is door een speler van de tegenpartij neergeschoten, nadat hij in de laatste minuut van de wedstrijd een goal scoorde. Door het doelpunt won de amateurclub Bandera de Chile van rivaal La Gonzalina.

Het ging er tijdens de wedstrijd ook al niet al te vriendelijk aan toe. De scheidsrechter moest de wedstrijd in de tweede helft al enige tijd stilleggen, nadat de fans van beide teams op het veld met elkaar op de vuist gingen.

Direct nadat spits El Rulo het winnende doelpunt scoorde, pakte een speler van de tegenpartij een revolver uit zijn korte broek en schoot hij drie keer op de feestvierende spits. Eťn van de kogels raakte El Rulo in zijn schouder. Volgens de krant La Cuarta werd de spits naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de schutter inmiddels verdwenen. De identiteit van de dader is echter bekend en men verwacht hem dan ook snel op te kunnen pakken.

Meer (echt) voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager. DiscussiŽren over voetbal kan ook in het FOK! Voetbalforum

Thais kabinet eet kip uit protest

In een poging om de angst onder de bevolking voor een uitbraak van kippenziekten te temperen, heeft het Thaise kabinet vanmiddag tijdens de lunch demonstratief kip gegeten. Premier Thaksin Shinawatra nodigde journalisten uit bij de maaltijd, zodat deze het geheel konden vastleggen. Op het menu stonden Hainanese kippenschotel, geroosterde kip en hete kippensoep. "Het is de beste kip in de wereld, Thaise kip", aldus Thaksin.

In Thailand heerst angst voor kippengriep. In het naburige Vietnam zijn aan de ziekte al vijf mensen en miljoenen stuks pluimvee gestorven. Volgens de Thaise overheid komt kippengriep in Thailand niet voor. Het vertrouwen in de sector is echter gekelderd, omdat Thailand wordt geteisterd door kippencholera. Deze infectieziekte heeft al 900.000 stuks pluimvee het leven gekost. Kippencholera is niet overdraagbaar op de mens.

Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander hebben gisteren tijdens het staatsdiner met de Thaise koning Bhumibol overigens geen kip gegeten. Op het menu stond fazant. De koningin at verder onder meer ganzenlever en forel.

Rabbijn beveelt bidden na porno aan

De IsraŽlische rabbijn Shlomo Eliahu heeft een gebed opgesteld waarmee gelovige joden die naar pornosites hebben gesurft de hulp van God kunnen inroepen. De rabbijn stelde het gebed op naar aanleiding van klachten van orthodoxe joden die vonden dat pornosites het gezinsleven op het spel zouden zetten.

Het gebed luidt: "God, help mij alstublieft mijn computer te reinigen van virussen en verdorven foto's die mijn werk storen en ruÔneren, zodat ik mijzelf zal kunnen reinigen van zonde". Eliahu raadt iedereen aan om dit gebed ten gehore te brengen als ze hun computer aanzetten of het gebed periodiek op het scherm te laten verschijnen.

Tennis: Uitslagen Australian Open (20/01/04)

Op de tweede dag van de Australian Open in Melbourne verloren alle Nederlanders hun partij. Na John van Lottum, die op maandag in een thriller werd verslagen door Gustavo Kuerten, kunnen ook Martin Verkerk, Raemon Sluiter en Dennis van Scheppingen hun koffers weer pakken. Hierdoor is de als zestiende geplaatste Sjeng Schalken de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel.

De als zeventiende geplaatste Verkerk ging met 6-4, 1-6, 6-3, 6-4 onderuit tegen de Spanjaard Alex Corretja. De Roland Garros-finalist van vorig jaar haalde vorige week nog de halve finale van het toernooi in Sydney, waarin hij opgaf wegens ziekte. Hij had nog steeds last van dit virus, al liet hij bij vlagen, en in de gehele tweede set, wel zeer goed spel zien. "Ik was fysiek niet honderd procent", zo oordeelde Verkerk zelf.

Sluiter werd na een drie uur durende vijfsetter verslagen door de Kroaat Mario Ancic, de setstanden waren 6-7, 6-4, 6-4, 4-6, 3-6. Het commentaar van de Rotterdammer was duidelijk: "Kotsziek ben ik hiervan, je werkt je het lazarus om er iets moois van te maken en op het beslissende ogenblik heb je niks. Helemaal niks, door een paar ballen die de doorslag geven. Ancic heeft het goed gedaan. Misschien had ik zelf iets aanvallender moeten spelen, dat is het enige dat ik mijzelf kan verwijten."Raemon Sluiter

Voor van Scheppingen was het avontuur heel snel over: in nog geen anderhalf uur werd hij met 6-4, 6-2, 6-4 simpel opzij gezet door de Amerikaan Jeff Morrison. Van Scheppingen nam voor het eerst sinds 1998 weer deel aan een Grand Slam-toernooi.

De opvallendste uitslag van de afgelopen speeldag was het verlies van de Argentijn Guillermo Coria, in Melbourne als vijfde geplaatst. Hij werd met 7-6, 6-2 en 6-4 van de baan geslagen door de Fransman Cyril Saulnier.

Andere uitslagen van afgelopen nacht

Sjeng SchalkenRoger Federer (2) - Alex Bogomolov Jr. 6-3, 6-4, 6-0
Juan Carlos Ferrero (3) - Albert Montanes 6-0, 6-1, 6-1
David Nalbandian (8) - Ricardo Mello 6-2, 6-1, 6-4

Aankomende nacht zal Sjeng Schalken proberen de Spanjaard David Ferrer te verslaan, om hiermee een plek in de derde ronde te veroveren en de Nederlandse eer hoog te houden. In de eerste ronde won de Nederlander nog in drie sets van Kenneth Carlsen, Ferrer deed hetzelfde tegen de onbekende Gilles Muller.

Discussieer ook mee in het mooieFOK! Sportforum dat FOK! rijk is.

R'dam wil kitesurfers en waterscooters weren

Kite had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders wil kitesurfers en waterscooters voortaan weren van de stranden voor Hoek van Holland en het Noordzeestrand van de Maasvlakte.

Donderdag zal de Rotterdamse gemeenteraad zich buigen over het voorstel dat in de gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is opgenomen. Coalitiepartij VVD is tegen een algeheel verbod op kitesurfen. Zij vinden dat kitesurfen op afgebakende plaatsen mogelijk zou moeten zijn.

Op 26 november overleed een 41-jarige kitesurfer op het strand bij de Maasvlakte, na een ongeluk tijdens het kitesurfen. De man kwam om het leven doordat hij de controle over zijn vlieger verloor en tegen een houten paal op het strand werd geslingerd.

"Ook Toda tekent bij ADO"

De Hagenezen lijken niet uitgekocht te raken. Volgens Voetbal International is ook de Japanner Kazayuki Toda nagenoeg rond met ADO.

Januari is traditioneel de uitverkoop moet ADO Den Haag gedacht hebben en ging op zoek naar achtergebleven koopjes. VI meldt dat komende vrijdag Kazayuki Toda zijn handtekening zet onder een contract. In december was de bankzitter van Tottenham Hotspur al op proef in het Zuiderpark, maar ging toen om persoonlijke redenen niet in op de aanbieding van ADO Den Haag.

Brit blowt zich dood

Een 36-jarige Brit is overleden, nadat hij een cannabisvergiftiging had opgelopen. De man heeft in iets meer dan tien jaar zo'n 24.000 joints gerookt. Hij overleed in augustus, maar de doodsoorzaak is nu pas bekendgemaakt.

De man heeft gedurende elf jaar elke dag zes zelfgedraaide jointjes gerookt. Op een dag klaagde hij over hoofdpijn, een dag later werd hij dood in zijn woning gevonden. Volgens drugsexpert Philip Guy van de universiteit van Hull is de huidige drug niet meer hetzelfde als die van vroeger. De drug zou veel geconcentreerder zijn. Tevens waarschuwt hij ervoor dat cannabis in een cake of andere voeding veel gevaarlijker is dan wanneer je het gewoon oprookt.

Begraafplaats kan rol spelen bij integratie

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

begraafplaatsVolgens wethouder Eigeman van de gemeente Den Bosch kunnen begraafplaatsen een grote rol gaan spelen bij de integratie van allochtonen. Veel in Nederland geboren moslims willen ook in Nederland begraven worden, maar kunnen dit niet, omdat er haast geen Islamitische begraafplaatsen zijn in Nederland. De bouw van meer van dit soort begraafplaatsen zou de integratie kunnen bevorderen volgens de wethouder.

De wethouder deed in de januari editie van het vakblad Uitvaart enkele uitspraken over dit onderwerp. "We erkennen ten volle dat mensen een plek nodig hebben om hun doden te begraven zodat ze zich thuis kunnen voelen in de Nederlandse samenleving. Als je geen mogelijkheid hebt om je doden volgens je eigen regels te begraven ontbreekt er een schakel voor mensen om zich thuis te voelen. Tegelijkertijd moet iedereen zich in zekere mate aanpassen, want we willen de gezamenlijkheid ook tot uiting brengen in het begraven van de doden. Op de begraafplaats komt er dus een afzonderlijke hoek, maar die komt wel op dezelfde begraafplaats. Ik vind het bij uitstek een mogelijkheid om aan integratie te werken."

Bij de uitbreiding van de begraafplaats van Rosmalen wordt nu ook een islamitisch gedeelte aangelegd.

Vierde Harry Potter duurste film ooit

IdolsLOG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vierde Harry Potter-film, Harry Potter and The Goblet of Fire, zal de duurste film ooit gemaakt worden. Dat heeft regisseur Mike Newell bekendgemaakt. De film heeft een budget van ongeveer 300 miljoen euro. Dat is 8,8 miljoen meer dan Return of the King, het derde deel in de Lord of the Rings-trilogie.

De opnames van de film zullen in april van start gaan en de film zal in 2005 de premiŤre beleven. Daniel Radcliffe zal opnieuw de tovenaarsleerling Harry Potter vertolken. De film gaat mogelijk zoveel kosten vanwege de lengte; de film zou door de dikte van het te verfilmen boek wel eens vier uur kunnen gaan duren.

Voorwaardelijke celstraf wegens pesten

R-Style had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf Belgische postbodes zijn vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf omdat ze jarenlang hun collega hadden gepest. Deze pleegde daarom in oktober 2000 zelfmoord.

De rechtbank oordeelde dat de pesterijen de rechtstreekse oorzaak van de zelfmoord waren. Het is de eerste keer dat mensen in BelgiŽ worden veroordeeld wegens pesten. Vier van de vijf postbodes kregen 22 maanden voorwaardelijk, de vijfde kreeg 18 maanden. Verder moet het postbedrijf een schadevergoeding van 240.000 euro betalen.

EU-voorstel tot verbod op betaalde seks

guido123 en Varalys hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen het Europees Parlement is een discussie ontstaan over betaalde seksindustrie in Europa. Een aantal leden wil dat er een verbod op betaalde seks komt, waarbij ook seks op internet moet worden aangepakt.

De roep om het verbod komt na een rapport van de Zweedse parlementariŽr Marianne Eriksson, een voorvechtster van vrouwenrechten. Zij vindt dat er te veel gaten zitten in de Europese wetgeving, waardoor de seksindustrie vrij spel heeft. In haar eigen land is betaalde seks al verboden en wordt het zelfs gezien als seksueel geweld. Ook Ierland wil nu een voorstel doen om betaalde seks te verbieden.

In het rapport vraagt Eriksson het parlement de beursgenoteerde seksproducenten te stoppen en seksueel getinte spam te verbieden. Internet is sowieso een grote bron van inkomsten voor de seksindustrie. Uit het rapport blijkt dat in 2001 70 procent van de internetbestedingen naar pornosites ging. Toen werd er in totaal voor 450 miljoen euro op het internet besteed.

[Upd]Shinji Ono geblesseerd

Shinji Ono zal korte tijd uitgeschakeld zijn met een enkelblessure.

Ono moest in het benefietduel voor Unicef tussen Feyenoord en Excelsior per brancard van het veld. Zijn voormalig teamgenoot Glenn Loovens tekende voor de tackle. In het ziekenhuis bleek de enkel gelukkig niet gebroken. De pijn in het gewricht zou ondertussen al minderen.

Clubarts Van Linschoten verwacht niet dat Ono lang last zal blijven houden: "Shinji heeft enkelband-letsel. Daardoor is hij een paar dagen uitgeschakeld. Wellicht kan hij tegen FC Utrecht al weer spelen"

Update 20/01:
De enkelblessure blijkt toch ernstiger dan ingeschat. De middenvelder zal de komende drie tot vier weken moeten revalideren. De wedstrijden tegen FC Utrecht, NEC en FC Twente zal Feyenoord de Japanner dus vrijwel zeker moeten missen.

Beatrix heeft geen last van satire

Ramon Weren herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Tijdens haar staatsbezoek in Thailand heeft koningin Beatrix aan journalisten te kennen gegeven geen last te hebben van de satire, zoals die enkele maanden geleden in Nederland ter discussie stond. Daarmee keerde zij zich tegen de kritiek van premier Balkenende op de satire over het koninklijk huis.

Beatrix liet weten dat ze meer last had van de aanwezige journalisten dan van de satire, waarmee de zaak voor haar met een grap was afgedaan. Ze zei verder nog dat de toestand van haar moeder prinses Juliana niet verbetert, ze is nog nauwelijks aanspreekbaar. Wel is de vroegere koningin relatief gezond.

De dochter van prins Willem-Alexander is wel kerngezond zo liet de prins weten. Hij zei verder zijn Amalia, die niet mee is op het staatsbezoek, vreselijk te missen.

Regillio Simons naar ADO

Regillio Simons komt per direct uit voor ADO Den Haag.

De 30-jarige Regillio Simons is al de derde versterking van de Haagse ploeg in korte tijd. Eerder werden verdediger Saavedra en middenvelder Tarik Oulida al vastgelegd. Ook aanvaller Simons heeft nu een contract tot het einde van het seizoen.

Simons speelde voorheen voor Telstar, Fortuna Sittard, NAC Breda, Willem II en recentelijk voor het Japanse Kyoto Purple Sanga. ADO Den Haag hoopt de spits vrijdag tegen AZ al te kunnen inzetten, al moet de Japanse bond Simons nog wel op tijd vrijgeven.

Met een nieuwe aanvaller, middenvelder en verdediger is het nu wachten op de aankondiging van een nieuwe keeper. Oud FC Utrecht keeper Harald Wapenaar schijnt te zijn benaderd en ook te willen, maar zijn huidige club Portsmouth wil haar reserve doelman niet laten gaan.

Glock crasht Jordan

Timo Glock heeft zichzelf en Jordan geen goede dienst bewezen door de Jordan in de bandenstapels te parkeren.

Glock ging vanmiddag tijdens de test op het circuit van Barcelona er hard af en chrashte de Jordan achterstevoren in de bandenstapels. Voor Glock een tegenvaller, want hij zal vandaag niet meer kunnen testen.

Voor Jordan lijkt het ook een tegenvaller. Jordan is deze dagen slechts met ťťn auto aanwezig. De auto lijkt flink beschadigd en er zal dan ook een hoop herstelwerk nodig zijn. Voor Bas Leinders is het te hopen dat de Jordan voor morgen gerepareerd is, anders zou zijn test kunnen worden afgelast.

Boete voor schofferen schoonmoeder

Een gescheiden Italiaanse man heeft van de rechter een boete van 25 euro opgelegd gekregen omdat hij 'openlijk zijn afkeer getoond had' voor het huis van de moeder van zijn ex-vrouw. Ook zou de 37-jarige man de naam van zijn schoonmoeder provocerend gebruikt hebben.

De man had in eerste instantie een celstraf van vijftien dagen opgelegd gekregen, maar in hoger beroep werd dit omgezet in een boete. Volgens de advocaat van de veroordeelde is dit een nog niet eerder voorgekomen uitspraak, die andere zaken zeker zal beÔnvloeden. Het maakte het Hof namelijk blijkbaar niets uit dat het kind van de man, dat bij de schoonmoeder inwoont, op het moment van het gebeuren thuis was.

Zendmasten worden verkleed als bomen

sanchezz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de duinen van de gemeente Bloemendaal komt binnenkort de eerste zendmast vermomd als boom te staan. De reden hiervoor is het feit dat de conventionele zendmasten 'horizonvervuiling' zouden zijn. Het Nederlandse bedrijf Kaal Mastenfabriek heeft voor dit probleem de 'zendboom' bedacht.

Het idee is afkomstig uit Zuid-Afrika. In Johannesburg zijn al verscheidene zendmasten compleet identiek aan palmbomen. Het verschil is nauwelijks zichtbaar. Ook in Engeland en Zuid-Europa staan al enkele van zulk soort masten.

De telefoonboom
Sinds 1999 staat er in het Limburgse Hunsel al een proefmast

In Nederland slaat de nieuw soort zendmast nog niet echt aan. Volgens de fabrikant komt dit door de economische malaise. De nep-bomen zijn namelijk twee tot drie keer zo duur als gewone zendmasten. De zendmasten zullen overigens alleen vermomd worden als naaldbomen. Dit in verband met het bladverlies in de herfst bij loofbomen.

Senna wilde naar Ferrari

Op 1 mei van dit jaar is het 10 jaar geleden dat volgens velen de beste F1-Coureur ooit Ayrton Senna om het leven kwam op het circuit van Imola. Jean Todt is de Braziliaan niet vergeten en herdenkt hem

"Het was een trieste dag, het was afscheid nemen van een geweldig kampioen. Ik kende Senna een beetje. We ontmoetten elkaar in Monza 1993, toen ik enkele maanden in de F1 zat."

Todt vertelt dat Senna mogelijk naar Ferrari kon gaan: "Ik sprak hem over een mogelijke toekomst bij Ferrari, en ik was verrast dat een rijder van zijn stand was geÔntresseerd, terwijl Ferrari op dat moment geen sterk team was."

"We weten allemaal dat Ferrari een mythe is, en dat legt uit waarom hij voor ons wilde racen. Hij wou deel uitmaken van deze mythe."


Algerijnse gasfabriek door explosie verwoest

De brandende gasfabriekBij een zware explosie in een gasfabriek in de Algerijnse havenstad Skikda zijn afgelopen maandag 23 mensen omgekomen en 74 mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in deel van de fabriek waar het gewonnen natuurlijke gas wordt omgezet in vloeibare vorm. Drie van zogenaamde 'liquifiers' zijn tijdens de explosie verwoest. Waarschijnlijk moet de hele fabriek opnieuw gebouwd worden. De fabriek is ťťn van de zeven gasfabrieken in Skikda.

Veel van de gewonden zijn met brandwonden in diverse ziekenhuizen opgenomen. Algerije heeft ťťn van de grootste natuurlijke gasvoorraden ter wereld. De oorzaak is, volgens experts, onbekend, maar men vermoedt dat er sprake is van een ongeluk.

Arsenal doet bod op Van Persie

Zebo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robin van Persie staat in de belangstelling van Arsenal. De club heeft al een eerste bod voor de jeugdspeler van Feyenoord neergelegd bij de Rotterdammers, waar de club positief op heeft gereageerd. Het lijkt er dan ook op dat Arsenal en Feyenoord het eens kunnen worden over een overgang en ook Van Persie zelf heeft wel oren naar de Engelse club.

Het contract van Robin van Persie bij Feyenoord loopt tot half 2005. Enige tijd geleden waren er strubbelingen rond de speler toen deze, bijgestaan door zijn Spaanse zaakwaarnemer, weigerde zijn contract te verlengen. In de Feyenoord Krant zegt Van Persie te hopen dat de overgang naar Arsenal nog voor 31 januari kan worden afgerond.

Veel meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
DiscussiŽren over voetbal kun je ook in het Voetbalforum

Voor het eerst de Renault R24

Vandaag is voor het eerst de Renault R24 te bewonderen tijdens de test op het circuit van Barcelona.

De R24 wordt officieel pas op 29 januari door Renault gepresenteerd, maar nu is de auto al tijdens de test te zien. Het team heeft voorlopig gekozen voor een traditionele neus op de auto. De achterkant van de auto levert wel een vernieuwend beeld op. Ter hoogte van de motor zijn er aan de zijkant van de auto extra vleugels te zien die voor extra downforce zouden moeten zorgen.

Larsson dreigt te stoppen

Henrik Larsson wordt moe van alle berichten die over hem in de pers verschijnen.

Het contract van de spits loopt deze zomer af. Sinds hij verklaarde niet bij Celtic te zullen bijtekenen, zijn er veel geruchten over naar welke club hij zal vertrekken. Newcastle United was in beeld en ook Barcelona werd genoemd.

Larsson vertelde echter aan de Zweedse krant Expressen: "Misschien stop ik wel met voetballen en verhuis ik naar Helsingborg. Dat is even waarschijnlijk als dat ik blijf voetballen. Al die geruchten zijn ronduit irritant." Larsson zal tegen het einde van het seizoen bekend maken wat hij gaat doen.

Bedrijf in problemen door bellen seks-lijn

Een koeriersbedrijf in Duitsland zit in financiŽle problemen doordat een ex-werknemer voor in totaal 30.000 euro naar seks-lijnen heeft gebeld. Afgelopen zomer had de man al een waarschuwing gekregen van het bedrijf omdat hij al voor 3000 euro op de kosten van het bedrijf had gebeld. Hij ging hier echter een paar maanden later weer mee door, waardoor hij in totaal 30.000 euro opbelde. Mede hierdoor verkeert het bedrijf nu op het randje van een faillissement.

De man, chauffeur voor het bedrijf uit Aurich in de staat Nedersaksen, werd ontslagen toen het bedrijf de rekening onder ogen kreeg. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat ze een jurist in de arm zullen nemen om te kijken in hoeverre de ex-werknemer aansprakelijk kan worden gesteld voor de geleden schade.

Enorme dreun in Friesland door F-16

Nemaapje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een groot deel van Friesland is gisteravond om kwart voor negen een grote dreun te horen geweest, waarvan de ramen trilden. De klap werd veroorzaakt door een F-16 van de Brabantse vliegbasis Volkel, die tijdens een oefening door de geluidsbarriŤre vloog.

Verschillende mensen belden geschrokken naar de politie en naar de Leeuwarder vliegbasis. Daar gingen de vliegtuigen echter pas om half tien de lucht in vanwege de regen. Pas vanochtend bleek dat een F-16 uit Volkel, die op een hoogte van twee kilometer vloog, de oorzaak was. Het toestel vloog in de TMA-alfa oefenzone, een gebied boven de Noordzee en voor een deel boven het noordwesten van Friesland.

Volgens een woordvoerster is de piloot niet met opzet door de geluidsbarriŤre gegaan: "Dat kan aan de oefening liggen. Maar misschien had de vlieger ook wel een technisch mankement, waardoor hij even een te hoge snelheid heeft gekregen." Normaal gesproken mag een vliegtuig nooit door de barriŤre vliegen in verband met geluidsoverlast en vanwege milieuoverwegingen.

Geen Radio 538 voor Tiscali-abonnees

Internetgebruikers die abonnee zijn bij Tiscali kunnen via het net niet luisteren naar Radio 538. Dit blijkt uit een memo van het radiostation, welke 538-DJ Rick van Velthuysen op zijn weblog heeft gezet.

Tiscali heeft 538 geblockt omdat het station te veel luisteraars (dataverkeer) trekt. Het radiostation heeft naar eigen zeggen een maximum van 9.000 gelijktijdige internetluisteraars. De internetprovider wil de stream van 538 alleen weer doorlaten als het station daar flink voor in de buidel tast.

Radio 538 verzoekt Tiscali-abonnees hun klacht in te dienen bij de provider omdat het de enige is in Nederland die deze handelswijze hanteert; dat zou in opdracht van het Tiscali-hoofdkantoor in ItaliŽ gebeuren.

Met dank aan KixAss456 voor de tip!

Ronald de Boer maakt rentree

Ronald de Boer maakt aankomende weekend waarschijnlijk zijn rentree voor Glasgow Rangers in de wedstrijd tegen Livingston.

De Boer, die dit seizoen al twee operaties aan zijn knie onderging, zegt dat hij zo goed als fit is, maar verwacht alleen niet dat hij er vanaf de eerste minuut bij is. Dit zei hij in een interview met de Engelse BBC. Verder zei de ex-speler van Ajax dat hij, ondanks de geruchten, nog geen nieuw contract heeft getekend bij Glasgow. Hij neemt pas 2 maanden voor het eind van het seizoen een besluit over zijn voetbalcarriere.

Marco Borsato zet record in de Kuip

Marco BorsatoVoor het eerst gaat een Nederlandse artiest vijf keer achter elkaar een concert geven in de Rotterdamse Kuip. De voorverkoop van het vierde concert was vanmorgen begonnen en binnen twintig minuten waren alle 45.000 kaarten verkocht. Dat was voor Borsato en organisator Mojo Concerts natuurlijk reden genoeg om een vijfde concert te organiseren. Dit vijfde concert vindt plaats op zestien juni 2004 en de voorverkoop begint morgen.

In eerste instantie was het de bedoeling om maar ťťn optreden te geven en eventueel een tweede concert hieraan vast te plakken. De verkoop ging echter zo goed dat er inmiddels vijf concerten op de agenda staan. De concerten vinden plaats op negen, tien, twaalf, veertien en zestien juni dit jaar.

Ook in BelgiŽ scoort Borsato goed. Eind mei/begin juni staan er in het Antwerpse Sportpaleis ůůk vijf concerten gepland. Buiten het feit dat er veel interesse is in Borsato zijn concerten heeft hij onlangs met het nummer Afscheid nemen bestaat niet zijn zesde nummer ťťn-hit gescoord.

Zesjarig meisje slachtoffer van exorcisme

In de Amerikaanse staat Georgia is afgelopen maandag in een motelkamer een zesjarig meisje dood aangetroffen. Waarschijnlijk is het meisje het slachtoffer geworden van exorcisme. Twee volwassenen zijn door de politie van Atlanta aangehouden, nadat ze samen met twee kleine kinderen naakt op straat rondliepen. De twee verdachten woonden waarschijnlijk al langere tijd in de motelkamer waar het dode meisje werd gevonden.

Een van de kinderen die naakt op straat liepen gaf de politie informatie, waarna het dode meisje met diverse botbreuken, waaronder haar rug, in de motelkamer werd gevonden. De twee verdachten hebben verklaard dat ze betrokken waren in een ritueel. De politie vermoedt dat het gaat om een duiveluitdrijvingsritueel. De verdachten zijn overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Ruud de Wild terug naar Radio 538

debuhr, sarnoud, Harry37, -peet-, Glacier, -PatrickO- en DonnyDee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Logo Radio 538Na de vele geruchten van de afgelopen tijd is dan nu toch de kogel door de kerk: Ruud de Wild keert terug naar Radio 538. Vanaf 1 juni zal hij op maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur op dat station te horen zijn.

De Wild, die nu nog voor BNN onder andere het radioprogramma Ruuddewild.nl en het tv-programma Top of The Pops maakt, was vanaf de oprichting van Radio 538, in 1992, bij de jongerenzender te horen. Hij presenteerde programma's als 'Wild in het Weekend' en 'The Jungle'. Sinds 1998 was hij voor BNN werkzaam. Na zijn overgang zal hij ook stoppen met de presentatie van het BNN-programma 'Top of The Pops'.

In een reactie zegt De Wild zelf: "De 6 jaar dat ik bij BNN heb gewerkt was zo'n beetje de meest ingrijpende tijd van mijn leven. Dat maakte de beslissing ook extra moeilijk. Ervaring leert dat je geen BNN-er wordt. Dat ben je. En dat zal je ook altijd blijven. Jammer dat BNN geen eigen radiostation heeft."

Gerard Timmer, voorzitter van BNN, betreurt het vertrek van De Wild: "Het is erg vervelend dat we Ruud niet voor BNN kunnen behouden, maar ik heb uiteindelijk wel begrip voor zijn afwegingen." Er zijn wel afspraken tussen BNN en Radio 538 gemaakt om de schade voor BNN zoveel mogelijk te beperken: "In de periode 1 juni 2004 tot 1 september 2005 krijgt BNN op Radio 538 een aanzienlijke en langdurige promotiecampagne voor haar televisieprogrammering. Daarnaast krijgt BNN de mogelijkheid om op Radio 538 haar evenementen te promoten."

Met het vertrek van Ruud de Wild zal ook de mede-presentator van Ruuddewild.nl, Jeroen Kijk in de Vegte, bij BNN weggaan. Daarmee valt ook een gat bij het Radio 2-programma 'Alle 40 Goed'. Kijk in de Vegte gaat zich bezighouden met programma's voor Veronica tv. Vanaf 7 maart zal hij op zondag en dinsdag het programma 'Veronica Vibes', een programma over internationaal entertainment, gaan presenteren.

Ruud de Wild
Ruud de Wild

OM legt Teeven een spreekverbod op

Het college van procureurs-generaal, de hoogste instantie van het Openbaar Ministerie, heeft officier van justitie Fred Teeven het zwijgen opgelegd. Hij heeft een spreekverbod gekregen in de zaak over het onderzoek naar de geplande aanslag op zijn collega Koos Plooy. Over dat onderzoek is informatie naar de media gelekt.

Het OM benadrukt dat het spreekverbod aan de voormalig Leefbaar Nederland-lijsttrekker niet is opgelegd omdat Teeven zelf zou lekken. De officier van justitie mag volgens het OM niet langer met anderen praten omdat onder hen personen zijn die de informatie naar buiten brengen.

Onlangs werd onder meer bekend dat Teeven een deal wilde sluiten met een crimineel, om zo de man die de aanslag op Plooy plande te kunnen oppakken. Het vermoedelijke brein achter de aanslag is de Joegoslavische maffiabaas Jotscha Jocic, die voor andere misdaden vastzit in de EBI (extra beveiligde inrichting) in Vught. De top van het OM verbood die deal.

Oudkerk neemt afscheid van college

De gisteravond afgetreden wethouder Rob Oudkerk heeft vanmorgen afscheid genomen van het college van B&W in Amsterdam. Hij stapte op nadat de Amsterdamse PvdA-fractie zei geen vertrouwen meer in hem te hebben. Het college zat er enigszins verslagen bij, aldus burgemeester Job Cohen, die zegt de kwestie zeer te betreuren. "In deze zaak zijn alleen maar verliezers." Volgens Cohen is er een hetze gevoerd tegen Oudkerk, maar draagt de ex-wethouder ook zelf schuld door zijn privťleven naar buiten te hebben gebracht.

PvdA-leider Wouter Bos noemde het vertrek van Oudkerk uiteindelijk het beste voor Oudkerk zelf, de PvdA en de stad Amsterdam. Volgens Bos werd het uiteindelijk onhoudbaar voor Oudkerk om na alle publiciteit over zijn bezoek aan de tippelzone aan de Theemsweg in Amsterdam "nog met gezag te functioneren en te praten over normen en waarden".

Bos hekelde overigens de ''moraalridders'' die ineens en masse naar Oudkerk begonnen te wijzen. Ook hij vindt dat er een hetze tegen Oudkerk is gevoerd door bepaalde media, die steeds zaken herhaalden die allang niet waar bleken te zijn. De PvdA-leider noemde het ''ergens wel hypocriet'' dat een politicus moet opstappen, terwijl hij geen strafbare feiten heeft begaan. Maar voor gezagsdragers gelden toch andere normen dan voor gewone burgers, zo zei Bos. Hij wees er op dat Oudkerk ook zelf schuld draagt, omdat hij tegen columniste Heleen van Royen uit de school klapte over zijn privťleven.

Wouter Bos hoopt dat Oudkerk behouden blijft voor de PvdA. Volgens hem moet het in de toekomst mogelijk zijn dat hij weer een publieke functie kan uitoefenen. Maar eerst moet er rust komen rondom Oudkerk en in zijn priveleven, zo besloot Bos.

Dronken olifanten geŽlektrocuteerd in India

Lone_Gunman vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Tenminste vier olifanten die een ravage veroorzaakten na het nuttigen van rijstbier in de Indiase deelstaat Meghalaya, in het oosten van India, zijn geŽlektrocuteerd nadat ze een hoogspanningsmast bestormden. Hierdoor brak een kabel en raakte de vier olifanten. Het aantal slachtoffers is niet groter omdat zo'n twintig andere olifanten gevaar 'roken' en zich van de plek des onheils verplaatsten.

Het komt regelmatig voor dat olifanten een ravage aanrichten. De voornaamste reden hiervan is dat hun territorium steeds kleiner wordt. Een andere reden dat ze in bewoonde gebieden doordringen is het feit dat ze rijstbier lekker vinden.

De afgelopen twee jaar zijn er 180 mensen gedood door op hol geslagen olifanten. Volgens peilingen uit 1999 waren er in Meghalaya en Assam zo'n 7200 wilde olifanten. Het totale aantal in heel India lag rond de 10000.

Leerlingen blijven in cel na dreigbrief

Drie van de vijf leerlingen van het Marcanti-college in Amsterdam-West, die vorige week werden gearresteerd nadat zij een kogelbrief naar hun school hadden gestuurd, blijven in de cel. Hun voorarrest is met 10 dagen verlengd.

De brief was gericht aan een aantal leraren en kwam drie dagen na de dodelijke schietpartij op het Terra College in Den Haag. Volgens klasgenoten van de verdachten, allen minderjarige jongens, stuurden ze de brief voor de grap.

Man rijdt in op agent na bekeuring

In Almere is vanmorgen een 59-jarige man uit Lelystad aangehouden die wordt verdacht van poging tot doodslag van een politieagent. De man reed namelijk in op de agent, die nog net op tijd kon wegspringen.

De man werd bekeurd voor fout parkeren, waarna hij zeer opstandig en agressief reageerde en de bekeuring in het gezicht van een agente probeerde te drukken. Toen dit niet lukte, sloeg hij haar met zijn tas in het gezicht, waardoor de agente een blauwe plek opliep.

De man stapte vervolgens in zijn auto en wilde wegrijden. De agent die hem een stopteken gaf, kon nog net op tijd wegspringen. Tijdens de achtervolging die er op volgde, negeerde de man nogmaals een stopteken en ramde een politieauto. Toen de man uiteindelijk tot stoppen was gedwongen moest hij met behulp van pepperspray onder bedwang worden gebracht.

[update] Doden na kapseizen schip in Noorwegen

Leo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de Noorse kust bij Bergen is maandagmiddag een vrachtschip gekapseisd. Daarbij zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. Negen mensen, onder wie drie Nederlanders, konden uit het water worden gered. Achttien opvarenden worden nog vermist, zo heeft de Noorse reddingsbrigade bekendgemaakt.

Het 166 meter lange schip Rocknes, eigendom van een rederij uit Bergen, verging tussen vier uur en half vijf. Toen zag men vanaf de wal dat het schip ondersteboven lag. In het schip zouden nog opvarenden gevangen zitten. Mensen met snijbranders en duikers proberen hen te redden. Ook zijn in de reddingsoperatie vier helikopters van de Noorse kustwacht en diverse schepen ingezet.

De Rotterdamse bergingsmaatschappij Smit heeft een team van experts en duikers naar Noorwegen gestuurd om daar bij de zoekactie te helpen. Daarna zal het bedrijf de boot bergen.

Update 12.18 uur
Er is geen hoop meer dat de nog zestien vermiste opvarenden van het schip nog in leven zijn, zo meldt een woordvoerder van bergingsbedrijf Smit.

Gisteravond werden voor het laatste klopsignalen uit het ruim van het schip waargenomen. Aangezien het gehele ruim nu echter vol staat met ijskoud water is de kans dat zich nog levenden in het ruim bevinden nihil. Hierdoor ligt het waarschijnlijke dodental op achttien.

Teambazen F1 dreigen met boycot

De teambazen in de Formule 1 dreigen met een boycot van wedstrijden in ItaliŽ, BelgiŽ en Engeland. Er is namelijk beroering ontstaan in de Formule 1 wereld naar aanleiding van nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot aansprakelijkheid van teambazen en coureurs.

Onder de nieuwe Europese wetgeving kunnen mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dodelijke ongelukken die op een circuit plaatsvinden. In ItaliŽ, BelgiŽ en Engeland zijn de nieuwe regels al in de wetgeving toegepast en daarom komt het dreigement nu richting die landen. Andere Europese landen zullen waarschijnlijk ook voor maart hun wetgeving moeten aanpassen.

De teambazen eisen de toezegging dat zij niet onder de nieuwe wetgeving zullen vallen. FIA president Max Mosley verklaarde: "Het is een serieuze zaak. Wij zullen echter besprekingen blijven houden met verschillende Europese regeringen en met de Europese Commissie om te proberen tot een oplossing te komen."

De teambazen willen niet in een onzekere situatie terecht komen, zoals dat is gebeurd met technisch directeur Patrick Head van Williams na de dood van Ayrton Senna. Al bijna 10 jaar worden er hierover in ItaliŽ rechtzaken tegen Patrick Head gevoerd.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

Van Persie naar Arsenal?

_Dexter_ wist ons vandaag het volgende te melden:
Robin van Persie staat in de belangstelling van Arsenal.

Arsenal heeft al een eerste bod voor de jeugdspeler van Feyenoord neergelegd bij de Rotterdammers, waar de club positief op heeft gereageerd. Het lijkt er dan ook op dat Arsenal en Feyenoord het eens kunnen worden over een overgang en ook Van Persie zelf heeft wel oren naar de Engelse club.

Het contract van Robin van Persie bij Feyenoord loopt tot half 2005. Enige tijd geleden waren er strubbelingen rond de speler toen deze, bijgestaan door zijn Spaanse zaakwaarnemer, weigerde zijn contract te verlengen.

In de Feyenoord Krant zegt Van Persie te hopen dat de overgang naar Arsenal nog voor 31 januari kan worden afgerond.

Bavaria gaat groene stroom leveren

jitzzzze had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast bier gaat bierbrouwer Bavaria vanaf juni ook groene stroom leveren. De brouwer wil ťťn miljoen euro in het project investeren, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

De brouwer gaat de stroom leveren door middel van zijn waterzuiveringsinstallatie. Daaruit komt biogas van hoge kwaliteit vrij, dat bij de verbranding ervan wordt omgezet in warmte en elektriciteit. Bavaria zal de stroom aan het elektriciteitsnet leveren en zal ermee 1200 huishoudens van elektriciteit voorzien. De warmte gebruikt de brouwer voor het verwarmen van water.

Nieuwe deal Puma met Sauber

Bij het team van Sauber zullen ze het komende seizoen in speciaal voor hen ontworpen overalls rijden.

Sauber had al een contract met de sportkledingfabrikant, maar het zal dit seizoen voor het eerst zijn dat de racekleding volledig door Puma is ontworpen en gemaakt. Giancarlo Fisichella is erg tevreden met de nieuwe deal. "Omdat de juiste uitrusting een erg belangrijke factor is, ben ik meer dan gelukkig om hun racekleding en schoeisel te dragen op het circuit," aldus de Italiaan.

Puma zal verder haar beeldmerk terugzien op de hoofdsteun in de nieuwe C23 waar Sauber dit seizoen in zal rijden.

Chinees stel klaagt school aan na kusvideo

Twee Chinese studenten hebben een hogeschool aangeklaagd nadat een video waarop zij zoenend waren te zien aan de hele school was vertoond. Volgens Wei Gang en zijn vriendin heeft de school hun privacy geschonden.

De school zond de video uit in een serie gefilmde handelingen die volgens de school binnen het gebouw niet mogen. Men heeft geprobeerd om de gezichten van de twee onherkenbaar te maken, maar medestudenten hebben hen aan hun kleren herkend. Sindsdien zijn ze onderwerp van spot.

Het koppel wil een geldelijke vergoeding, maar wil ook dat de school zijn excuses aanbiedt. Volgens hun advocaat had de school geen recht om de beelden uit te zenden, maar daar bestrijdt men dat. Het materiaal maakte deel uit van de lessen moraliteit, zo heeft men laten weten.

Computervirus verspreidt zich snel

rayden24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds afgelopen maandag verspreidt een nieuw computervirus zich snel via het internet door AziŽ, AustraliŽ en Europa. Het virus, Bagle of Beagle genaamd, is een zogenaamde mass-mailer worm en verspreidt zich alleen via e-mail. Alleen computers met Microsoft Windows zijn kwetsbaar voor het virus.

Een e-mail die besmet is met het virus is gemakkelijk te identificeren. De e-mail heeft als onderwerp "hi" en een attachment, waarvan de naam kan varieren, dat 15.872 bytes groot is. Het icoon van de bijlage is hetzelfde als die van Windows Rekenmachine.

Eenmaal geÔnfecteerd zorgt het virus ervoor dat een kwaadwillende toegang kan krijgen tot de pc van het slachtoffer via een zogenaamde Trojan Horse. Verder richt het virus voor zover bekend weinig schade aan. Waarschijnlijk is het de bedoeling van de virusschrijver dat de geÔnfecteerde computers misbruikt worden voor spam of DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen. Het virus is zo geprogrammeerd dat het zich na 28 januari niet meer zal verspreiden.

82-jarige man steekt kersverse vrouw dood

Een 82-jarige man uit Spanje wordt ervan verdacht zijn 81-jarige vrouw uit jaloezie te hebben doodgestoken. De twee waren slechts vijf dagen eerder in het huwelijksbootje gestapt.

De steekpartij vond maandag plaats in een bejaardenhuis in de oostelijke stad Almendralejo. De twee hadden elkaar daar een paar jaar geleden ontmoet en woonden na hun huwelijk samen in een kamer. De man zou de vrouw echter hebben vermoord omdat hij dacht dat zijn echtgenote een relatie had met een andere man.

Tests lopen slecht bij Jaguar

Er wordt vandaag druk getest op Barcelona, voor Jaguar loopt het echter alles behalve soepel.

Eergisteren werd de R5 gepresenteerd, maar al voor die tijd werd er al geklaagd over technische problemen. Of het daadwerkelijk aan de nieuwe wagen lag is nog even afwachten, maar rond twintig voor tien vanochtend was er een rode vlag situatie omdat Mark Webber met zijn bolide in de laatste bocht van de baan vloog. Webber zelf lijkt ongedeerd te zijn, maar zijn auto liep aanzienlijke schade op.

Twintig minuten later was het Christian Klien die zijn groene bolide terug naar de pits moest rijden vanwege technische en mechanische problemen. Er wordt nu aan zijn wagen gesleuteld.

Keroppi in de sauna

Keroppi in de sauna

Het is al weer een jaar of 2 geleden dat ik voor het eerst met een vriendin een sauna-complex (zelf noemen ze het liever "thermen") betrad. Met een bon die zij gekregen had van de moeder van haar oppas-kindjes stapten wij nog enigszins verdwaasd over de drempel. Want ja, het enige wat we van een sauna wisten was dat je al je kleren in de kleedhokjes moet achterlaten, hoe het verder allemaal in zijn werk zou gaan? Geen idee.

Gelukkig kregen we van de lieve receptioniste een duidelijke uitleg en 2,5 uur later waren we om, dit was super!

Maar ja, die saunacomplexen zijn niet wat je noemt goedkoop, in tegendeel, het is zelfs erg prijzig. Vandaar dat we niet maandelijks onszelf op een saunadagje konden trakteren. Dus werd het een ongeschreven regel dat we bij benadering 1x per half jaar zouden gaan.

Afgelopen maandag was het weer eens tijd om te gaan, en wat wilde het toeval: in mijn woonplaats is net een superdeluxe saunacomplex geopend. En bij openingen horen acties, dus 2 voor de prijs van 1!

Net op het punt dat wij ons om zouden gaan kleden stond er een man achter ons die ons aanbood om straks even een rondleiding te geven. Gelijk begon er in mijn hoofd ergens een waarschuwingslichtje te knipperen. Het was duidelijk geen medewerker, dus was het gewoon vriendelijkheid of... Met een "Nou we kijken zelf wel rond" wimpelden we de man af en stonden even later onder de douche luidkeels te bediscussiŽren of deze man nou goed of kwaad in de zin zou hebben. Deze conversatie zou hij waarschijnlijk wel opgevangen hebben want nog geen vijf minuten later stond hij heel omstandig uit te leggen dat hij ons daarnet met 2 andere dames had verwisseld.
Jaaajaaa, niet erg geloofwaardig als je weet dat de gemiddelde leeftijd 30+ was op het moment.
We deden net of we zijn verhaal geloofden om vervolgens eens te bedenken of we naar de aquarium sauna, de grot sauna, de kleurentherapie sauna of 1 van de andere sauna's zouden gaan.

Na wat sauna rondjes, afgewisseld met zwemmen, bubbelen in het bubbelbad en natuurlijk het ijskoud afspoelen (het idee is erger dan de werkelijkheid) moesten we toegeven dat hier een heel andere sfeer heerste dan dat we gewend waren. Normaal in sauna's lijkt het namelijk of iedereen elkaar bewust negeert, gewoon net doen of je de ander niet ziet (maar volgens mij kijkt iedereen toch wel stiekem ). Hier was de sfeer veel gezelliger, je zou bijna 'volkser' zeggen. Niet die beklemmende stilte in de sauna, maar gewoon een leuk kletspraatje met je (eveneens zwetende) medemens maken.
Erg gezellig, hoewel ik me ook kan voorstellen dat mensen die zich nog niet op hun gemak voelen, het ietwat intimiderend vinden.

Toen was het tijd voor een rustpauze, rond de openhaard nestelden we ons (diep weggedoken in onze behaaglijke badjassen) in de grote stoelen met een lekker drankje en een tijdschrift. Daardoor was het wel even doorbijten toen we weer naar buiten gingen om de sauna's die daar lagen te ontdekken (van de openhaardwarmte naar de miezer-regen kou is niet zo aangenaam).

Intussen was de tijd opeens wel heel erg snel gegaan en konden we kiezen, nu naar huis om met paps en mams mee te eten, of lekker rustig aan doen en in het complex wat eten. Het werd de laatste optie, en een klein uurtje later zaten we aan een enorme (en lekkere) maaltijdsalade.
Met gevulde buikjes mag je eigenlijk niet de sauna in, maar we besloten te smokkelen en gingen nog even voor 1 sauna rondje.
Tijd om te scrubben, te douchen, te zwijmelen over hoe zacht onze huid nu wel niet was.

Des te jammer is het dan ook altijd als je, na een dag in een behaaglijke temperatuur vertoefd te hebben, opeens weer die koude Nederlandse rotregen in moet. We snoerden onze sjalen nog maar eens strakker aan, doken dieper weg in onze kraag en fietsten in noodvaart weer naar huis.

Hoi! Over een paar maanden mag ik weer!

Bos: aftreden Oudkerk was het beste

Het beste voor Oudkerk zelf, de Partij van de Arbeid en de stad Amsterdam. Zo reageerde PvdA-leider Wouter Bos vanochtend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland op het aftreden van de Amsterdamse wethouder.

Volgens Bos werd het voor Oudkerk moeilijk "met gezag te functioneren en te praten over normen en waarden", na de publicaties over prostitueebezoek en het bekijken van pornosites op een gemeentecomputer. Zijn functie werd helemaal onhoudbaar na onthullingen over een bezoek aan de tippelzone aan de Theemsweg in Amsterdam, waarvan beelden waren gemaakt waarmee is geprobeerd Oudkerk te chanteren.

Bos hekelde de media in de hele affaire, omdat hij vindt dat politici recht op een privť-leven hebben. "Maar als je vindt dat iets privť is, moet je er ook je mond over houden," zo reageerde hij op de berichten die na de column van Heleen van Royen over Oudkerk verschenen en de column zelf.

Toshack nieuwe trainer Murcia

John Toshack is de nieuwe trainer van de Spaanse club Real Murcia.

De Spaanse club, hekkensluiter in de Primera Divisiůn, ontsloeg trainer JoaquŪn Peirů. Toshack moet de de club, die afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste divisie, behoeden voor degradatie.
Murcia haalde maar 13 punten in de eerste 20 wedstrijden. Het gat naar de nummer 17 is 8 punten.
De Welshman werkte eerder voor Real Madrid, Real Sociedad en Deportivo La CoruŮa.

Werkloosheid in 2003 sterk gestegen

De werkloosheid is in 2003 sterk gestegen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld kwam het aantal werklozen uit op 396.000, een stijging van 94.000. De werkgelegenheid is vorig jaar licht gedaald.

In het laatste kwartaal van 2003 zaten er 416.000 mensen zonder werk, 100.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Omdat het laatste deel van een jaar door seizoensinvloeden altijd meer werklozen telt moet het aantal nog worden gecorrigeerd. Het gaat dan uiteindelijk om 431.000 werklozen.

Het CBS telt in haar cijfers mensen mee in de leeftijd van 15-64 jaar zonder baan of met een baan voor minder dan twaalf uur, die actief op zoek zijn naar een betaalde baan of een baan voor meer dan twaalf uur.

John Kerry wint voorverkiezing Iowa

uxorius herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

John Kerry heeft de Democratische voorverkiezing in de staat Iowa gewonnen. De oorlogsveteraan, die ook senator van Massachusetts is, kreeg 38 procent van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde John Edwards met bijna 32 procent. Favoriet Howard Dean werd derde.

De verkiezing in Iowa is meestal representatief voor de uitslag van de uiteindelijke voorverkiezingen, die in juli worden gehouden. Dit zou betekenen dat John Kerry als kandidaat voor de democraten het op zou nemen tegen George W. Bush. Maar zeker is dit niet. Bill Clinton werd in 1992 derde in Iowa, en werd uiteindelijk toch president.

Glock test bij Jordan

De Duitser Timo Glock zal vandaag in een Jordan mogen testen.

Glock komt uit de Formule 3 Euroseries, waarin hij vorig jaar 3 races wist te winnen. Eddie Jordan is zeer positief over Glock: "Timo Glock is een van de meest belovende talenten uit Duitsland op dit moment en ik ben dan ook verheugd dat ik hem zijn eerste test in een Formule 1 wagen kan aanbieden." Waarschijnlijk gaat de strijd tussen hem en de Belg Bas Leinders voor een teststoeltje bij Jordan.

Woensdag is het de beurt aan de Belg Bas Leinders om in de Jordan deel te nemen aan de grote Bridgestone-test. Voor donderdag en vrijdag zijn nog geen rijders voor de test bekend gemaakt. Algemeen wordt aangenomen dat of Jos Verstappen of Nick Heidfeld die dagen zullen testen.

Ambtenaar twee dagen dood achter bureau

Een Finse belastingambtenaar die op zijn kantoor overleed bleef twee dagen onopgemerkt door zijn 30 collega's. De zestigplusser overleed vorige week dinsdag, maar niemand had tot donderdag gemerkt dat hij dood was. Het hoofd van het personeel verklaarde dat de mensen die het nauwst met de dode samenwerkten, op het moment van overlijden allemaal naar vergaderingen waren. Volgens de Finse krant Ilta-Sanomat echter dachten zijn collega's dat de man hard met teruggaven aan het werk was.

"Dit is het gevolg van vele toevalligheden", zei Anita Wickstroem, directeur van het belastingskantoor in Helsinki. "Hij werkte erg veel alleen en bezocht ook vaak bedrijven, en de mensen waarmee hij normaal lunchte en koffie dronk waren druk met vergaderingen of elders aan het werk." Op de verdieping waar het kantoor van de man zich bevindt werken zo'n honderd andere mensen.

[upd] Sergio niet verbannen

Sergio Pacheco De Oliveira, kortweg Sergio, is door Wiljan Vloet teruggezet naar het tweede elftal.

De trainer van Roda JC is ontevreden over wat de Braziliaan op de trainingen laat zien. Naast de te magere trainingsarbied, gelooft Vloet dat het geloof van Sergio hem in de weg staat. Sinds juli 2002 speelt Sergio voor Roda JC. Daarvoor kwam hij uit voor NAC Breda.

Update:
Wiljan Vloet ontkent het terugzetten van Sergio naar het tweede elftal. Hij was wel ontevreden over de trainingsarbeid en daarom zat de speler niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Schalke '04. De speler is echter niet verbannen naar het tweede elftal en zit gewoon bij de selectie van Roda JC voor de wedstrijd van morgen tegen Ajax.

Inter-voorzitter stapt op

Opmerkelijk nieuws uit Milaan. Voorzitter Massimo Moratti van Internazionale legt per direct zijn functie neer.

De voorzitter was sinds 1995 voorzitter van de club uit Milaan en legde in die jaren een aantal grote namen uit het voetbal vast. De laatste weken stond hij onder druk van de supporters. Met name het conflict dat de voorzitter had met sterspeler Vieri werd hem kwalijk genomen. Afgelopen weekend scandeerden de supporters om zijn vertrek.

Brandwonden na mislukte bungee stunt

SubheaderEen man is gewond geraakt toen een stunt met een bungeekoord van een brug in Bristol, Engeland, verkeerd ging. Getuigen zagen de man over de railing van de 75 meter hoge Clifton Suspension Bridge klimmen en naar beneden springen. Terwijl hij aan het elastiek hing vatte hij vlam om even later in het water te vallen.

"Hij liep de brug over en maakte zich vast", vertelt een ooggetuige. "Na de sprong zette hij zichzelf in brand en probeerde toen het touw door te snijden. Zijn mes was echter bot, dus duurde het meer dan twintig seconden voordat hij in het water viel en weg zwom."

De man is met eerstegraads verbrande longen opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis en inmiddels naar een brandwondencentrum verplaatst. Volgens de politie is zijn toestand niet levensbedreigend. Een woordvoerder verklaarde dat het hele incident erg schokkend was voor de aanwezige bezoekers en het personeel van de brug. Desalniettemin wenste hij de man veel beterschap toe.

Column: Het geheim van succes

Voelt u zich niet zo succesvol? Wellicht betitelt u zichzelf soms als "loser" of "sukkel"? Bent u vaak het lijdende voorwerp? Lopen mensen over u heen? Zijn alle andere mensen in uw omgeving succesvoller dan u? Voelt u zich wel eens machteloos tegen al deze mensen die over uw rug heen wŤl vooruitgang boeken? Denkt u vaak dat mensen u niet serieus nemen en u in de maling nemen? Dan is hier uw oplossing:

De handleiding naar succes

Ik beschrijf voor u de manier om het geluk eens naar uw hand te zetten. Zonder behulp van valse succesformules, geldkloppende piramide constructies, overbodige mentale coaches of andere kwakzalverij, zorgt het volgende advies ervoor dat uw problemen verleden tijd zijn.

Meisje overlijdt na 'Jackass' stunt

SubheaderAfgelopen zaterdag besloot een groep tieners in Marysville, CaliforniŽ, een stunt na te doen die ze in het MTV programma 'Jackass' hadden gezien. Op een speelterreintje bevestigden ze een touw tussen een draaimolen en een pickup truck. Door de draaimolen daarna te draaien, werd het touw als bij een jojo om het speeltoestel gewonden. Als de truck vervolgens ging rijden, zou de draaimolen een slinger krijgen.

Het zestienjarige meisje, Bobbi MacKinnon, kwam om het leven toen ze meer dan 22 meter ver werd geworpen en buiten het veldje op de straat neerkwam. "Ik kan niet begrijpen hoe het zo heeft kunnen gebeuren", zei Bobbi's vriendin, Tammy Banta. Volgens de jongeren was de stunt hetzelfde als in 'Jackass' alleen hadden ze het touw twee keer rond de draaimolen gewonden om het sneller te laten gaan.

De show waarschuwt kijkers nadrukkelijk om de stunts niet na te doen. De grootmoeder van het omgekomen meisje vindt dit niet genoeg. "Het publiek waarop de show is gericht let daar niet op. Ze schenken er geen aandacht aan. 'Don't try this at home'. Ja vast.. ik bedoel als zij het kunnen, kunnen wij het ook." De afgelopen jaren zijn al verschillende tieners om het leven gekomen of gewond geraakt terwijl ze stunts uit de show probeerden na te spelen.

Gisteren werd er in het park, waar MacKinnon om het leven kwam, door vrienden een kleine herdenking gehouden. Het is nog niet duidelijk of er ook strafrechtelijke stappen tegen de tieners zullen worden genomen.

Chemisch goedje op toiletten NZ bekend

lizardtattoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Nieuw Zeeland is achter de samenstelling van het goedje dat onlangs op toiletbrillen in Christchurch, een stad op het Zuider eiland van Nieuw Zeeland, is gesmeerd. Het gaat om een normaal huishoudelijk product, maar de politie houdt de samenstelling geheim uit angst voor gelijke aanvallen.

In twee aanvallen werden op openbare toiletten in respectievelijk een park in een buitenwijk en een nachtclub in het centrum de toiletbrillen met de bijtende substantie ingesmeerd, waardoor vijf vrouwen billen en benen brandden. Eťn van de slachtoffers, een 17-jarig meisje, heeft inmiddels al diverse huidtransplantaties moeten ondergaan.

De politie heeft inmiddels bepaalde informatie gekregen die kan helpen in het onderzoek en hoopt de dader snel te pakken.

Twee doden op vlucht tussen Miami en Londen

k.bouter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee passagiers zijn afgelopen zondag overleden in een vliegtuig van British Airways (BA). Tijdens een vlucht tussen Miami en de Londense luchthaven Heathrow kreeg een vrouw een hartaanval, even later stierf iemand anders aan hersenvliesontsteking. Maandag overleed er weer iemand op deze route in een vliegtuig van Virgin Atlantic.

De vlucht maakte een tussenlanding in het Canadese Halifax om de vrouw te behandelen. Dat mocht echter niet baten. Toen het vliegtuig met grote vertraging weer in de lucht was overleed de tweede passagier.

Volgens de Britse vliegmaatschappij is er geen verband tussen beide gevallen. "Helaas komen er sterfgevallen voor aan boord, al gebeurt het niet vaak. Het is zeer ongelukkig dat er nu twee aan boord van dezelfde vlucht hebben plaatsgevonden. Dat is een ongeloofelijk toeval."

12 mensen door koolmonoxide geveld

Damm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twaalf mensen hebben maandagavond in Den Haag teveel koolmonoxide binnengekregen. De oorzaak was een kapotte cv-ketel met een slecht werkende afvoer. De bewoonster, zeven omwonenden en twee ambulancemedewerkers zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Het voorval vond plaats in een flat aan het Newtonplein. Het gas drong door de houten vloeren in de flat door, waardoor nog eens twintig mensen lichte vergiftigingsverschijnselen opliepen. De twaalf die naar het ziekenhuis zijn vervoerd hebben zuurstof gekregen en maken het weer redelijk goed.

[update] Rob Oudkerk legt functie neer

Rob Oudkerk maakt aftreden bekendRob Oudkerk heeft zijn functie als wethouder van Sociale Zaken en Onderwijs in Amsterdam neergelegd. Afgelopen avond vergaderde de raadsfractie van de PvdA in Amsterdam over de positie van Oudkerk.

Oudkerk kwam in opspraak door zijn zelf bekende prostitueebezoek en het bekijken van pornosites op een gemeentecomputer. Hij werd ook met beeldmaateriaal van een bezoek aan een prostituee bedreigd.

Update 01:17
Een geŽmotioneerde Oudkerk maakte zijn aftreden zelf bekend in de hal van het stadhuis in Amsterdam. Volgens de Amsterdamse fractieleider van de PvdA, Halbertsma, was de positie van Oudkerk onhoudbaar geworden. "Het vertrouwen en gezag van Oudkerk is zodanig geschaad, dat hij niet meer kan functioneren. We hopen dat Rob zich kan rehabiliteren en dat hij de kans krijgt om onjuiste verhalen en vage rapporten recht te zetten."

Zie voor het verdere nieuws over Oudkerk: Oudkerk neemt afscheid van college.

School Rotterdam beklad met bedreiging

wesley had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van donderdag op vrijdag is een muur van het Zuiderparkcollege in Rotterdam met de tekst 'Alle leraars dood' beklad. Naast het dreigement stonden een halve maan en een ster, de symbolen op de Turkse vlag. De bekladding is waarschijnlijk een reactie op het doodschieten van een leraar in Den Haag, vorige week dinsdag.

De bekladding is in de ochtend ontdekt en is daarna vrij snel verwijderd, waardoor weinig scholieren en leraren de bedreiging hebben gezien. De school heeft aangifte gedaan bij de politie. De leraren zijn geschrokken, maar voelen zich volgens de directeur van de school niet bedreigd.

Het Zuiderparkcollege is een zwarte school, met vrij veel Turkse leerlingen. Vanwege de afbeeldingen van de halve maan en de ster is de link met de schietpartij op het Terra College, waarbij de dader van Turkse komaf was, dan ook snel gelegd. Directeur Clancy denkt echter dat de daders van de bekladding geen leerlingen zijn van de school. "Ik ga ervan uit dat dat anderen zijn die of de Turken zwart willen maken of zichzelf kracht ontlenen als Turken aan de stelling dat de scholen ook nog schuldig zijn aan dit soort moorden," aldus Clancy.

Stoffelijke resten inderdaad van Baarns echtpaar

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft laten weten dat de stoffelijke resten die vorige week onder het geitenhok van een kinderboerderij in Baarn zijn gevonden, inderdaad van het vermiste echtpaar MŁller zijn. Politie en Justitie zullen morgen pas een nadere uitleg geven over de resultaten en het onderzoek. Waarschijnlijk maken ze dan ook bekend hoe het echtpaar om het leven is gekomen en hoelang de lijken daar al lagen.

De politie houdt de 59-jarige verdachte Paul de Rijk nog steeds vast. De man was een zelfbenoemde huisvriend van het echtpaar en hield afgelopen december in een interview met Utrechts Nieuwsblad nog vol dat het echtpaar leefde en elk moment terug kon komen. Christiaan Johannes MŁller (69) zou zelfs nog een paar keer terug gekomen zijn naar Baarn en daar met De Rijk hebben gesproken. Zelfs afgelopen juli zouden ze nog een gesprek hebben gehad met elkaar.

Het vermoorde echtpaar uit Baarn
het vermoorde echtpaar uit Baarn.

Het stel verdween vier jaar terug en sindsdien had niemand een idee waar zij waren. Aangezien het echtpaar geen naaste familie had, had niemand aangifte gedaan van vermissing. Pas toen Peter R. de Vries een paar verre familieleden had aangespoord om aangifte te doen ging de politie op zoek naar het echtpaar. De verdachte is door Peter R. de Vries ook in verband gebracht met een eerdere vermissing van 30 jaar geleden. Toen kon de politie geen lijk vinden en daarom is de man daarvoor nooit veroordeeld.

Met dank aan calvobbes voor het herschrijven van dit bericht. Ook black-jack en ITSAMO gooiden het in de nieuwssubmit.

Teambazen dreigen met boycot

De teambazen dreigen met een boycot van wedstrijden in ItaliŽ, BelgiŽ en Engeland.

Er is beroering ontstaan in de Formule 1 wereld naar aanleiding van nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot aansprakelijkheid van teambazen en coureurs. Onder de nieuwe Europese wetgeving kunnen mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dodelijke ongelukken die op een circuit plaatsvinden. In ItaliŽ, BelgiŽ en Engeland zijn de nieuwe regels al in de wetgeving toegepast en daarom komt het dreigement nu richting die landen. Andere Europese landen zullen waarschijnlijk ook voor maart hun wetgeving moeten aanpassen.

De teambazen eisen de toezegging dat zij niet onder de nieuwe wetgeving zullen vallen. FIA president Max Mosley verklaarde: "Het is een serieuze zaak. Wij zullen echter besprekingen blijven houden met verschillende Europese regeringen en met de Europese Commissie om te proberen tot een oplossing te komen." De teambazen willen niet in een onzekere situatie terecht komen, zoals dat is gebeurd met technisch directeur Patrick Head van Williams na de dood van Ayrton Senna. Al bijna 10 jaar worden er in ItaliŽ rechtzaken tegen Patrick Head gevoerd hierover.

Laatste reviews en specials
preview
Diablo IV
special
Random Pics van de Dag #889
review
Apple Watch 8
special
Random Pics van de Dag #888
special
Weekend gifdump #110
special
AI Picture Gallery #138 - Midjourney v5 is er!
©FOK.nl e.a.