Meisje overlijdt na 'Jackass' stunt

SubheaderAfgelopen zaterdag besloot een groep tieners in Marysville, CaliforniŽ, een stunt na te doen die ze in het MTV programma 'Jackass' hadden gezien. Op een speelterreintje bevestigden ze een touw tussen een draaimolen en een pickup truck. Door de draaimolen daarna te draaien, werd het touw als bij een jojo om het speeltoestel gewonden. Als de truck vervolgens ging rijden, zou de draaimolen een slinger krijgen.

Het zestienjarige meisje, Bobbi MacKinnon, kwam om het leven toen ze meer dan 22 meter ver werd geworpen en buiten het veldje op de straat neerkwam. "Ik kan niet begrijpen hoe het zo heeft kunnen gebeuren", zei Bobbi's vriendin, Tammy Banta. Volgens de jongeren was de stunt hetzelfde als in 'Jackass' alleen hadden ze het touw twee keer rond de draaimolen gewonden om het sneller te laten gaan.

De show waarschuwt kijkers nadrukkelijk om de stunts niet na te doen. De grootmoeder van het omgekomen meisje vindt dit niet genoeg. "Het publiek waarop de show is gericht let daar niet op. Ze schenken er geen aandacht aan. 'Don't try this at home'. Ja vast.. ik bedoel als zij het kunnen, kunnen wij het ook." De afgelopen jaren zijn al verschillende tieners om het leven gekomen of gewond geraakt terwijl ze stunts uit de show probeerden na te spelen.

Gisteren werd er in het park, waar MacKinnon om het leven kwam, door vrienden een kleine herdenking gehouden. Het is nog niet duidelijk of er ook strafrechtelijke stappen tegen de tieners zullen worden genomen.