Computervirus verspreidt zich snel

rayden24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds afgelopen maandag verspreidt een nieuw computervirus zich snel via het internet door AziŽ, AustraliŽ en Europa. Het virus, Bagle of Beagle genaamd, is een zogenaamde mass-mailer worm en verspreidt zich alleen via e-mail. Alleen computers met Microsoft Windows zijn kwetsbaar voor het virus.

Een e-mail die besmet is met het virus is gemakkelijk te identificeren. De e-mail heeft als onderwerp "hi" en een attachment, waarvan de naam kan varieren, dat 15.872 bytes groot is. Het icoon van de bijlage is hetzelfde als die van Windows Rekenmachine.

Eenmaal geÔnfecteerd zorgt het virus ervoor dat een kwaadwillende toegang kan krijgen tot de pc van het slachtoffer via een zogenaamde Trojan Horse. Verder richt het virus voor zover bekend weinig schade aan. Waarschijnlijk is het de bedoeling van de virusschrijver dat de geÔnfecteerde computers misbruikt worden voor spam of DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen. Het virus is zo geprogrammeerd dat het zich na 28 januari niet meer zal verspreiden.