Nog weinig bekend over drievoudige moord

Het is nog onbekend wat de reden is voor de drievoudige moord in Rotterdam die afgelopen weekend plaatsvond. In de buurt van de woning aan de Krabbestraat in Schiebroek, waar de lichamen gevonden werden, wordt druk gespeculeerd over de oorzaak.

In het oude Noorden van Rotterdam, waar veel familie woont van de omgebrachte Ismaël (21) en Ali (28) heeft de plaatselijke Marokkaanse gemeenschap geschokt gereageerd. Van Ali was bekend dat hij zich wel eens inliet met drugs, maar van Ismaël kan men zich dat niet voorstellen. De jonge Rotterdammer zat op de Hogeschool voor Economische Studies (HES) en kende de hele koran uit zijn hoofd, iets waarvoor geloofsgenoten veel respect hebben. Een jongeman dus met een mooie toekomst, zo werd gedacht. Spelers van een vriendenelftal van voetbalclub Steeds Hooger, waar Ismaël deel van uitmaakte, denken dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is geweest.

Het derde slachtoffer, de 22-jarige Joey, ging vaak met Ismaël en Ali om. Alle drie stonden niet bekend als lastige personen. Volgens een aanhoudend gerucht zouden de drie vastgebonden zijn geweest op stoelen. Ze zouden zwaar zijn mishandeld en uiteindelijk zijn vermoord. In het Oude Noorden wordt gesproken over Russen als mogelijke daders. Weer een andere theorie heeft het over een ripdeal waarbij de slachtoffers zouden zijn gemarteld om informatie te verkrijgen.

Een oud-klasgenote van Ismaël weet alleen dat de moord hard is aangekomen en voor veel leed zorgt: ,,Sinds zaterdagavond zijn de Marokkaanse familieleden en hun kennissen aan het huilen. Het is een verschrikkelijk drama.''

Voor de politie lijkt de drievoudige moord een erg lastige zaak. Pas twee dagen na de ontdekking van de lichamen werd de identiteit van de slachtoffers vrijgegeven. Verder is nog niets bekend gemaakt.