Ruud de Wild terug naar Radio 538

debuhr, sarnoud, Harry37, -peet-, Glacier, -PatrickO- en DonnyDee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Logo Radio 538Na de vele geruchten van de afgelopen tijd is dan nu toch de kogel door de kerk: Ruud de Wild keert terug naar Radio 538. Vanaf 1 juni zal hij op maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur op dat station te horen zijn.

De Wild, die nu nog voor BNN onder andere het radioprogramma Ruuddewild.nl en het tv-programma Top of The Pops maakt, was vanaf de oprichting van Radio 538, in 1992, bij de jongerenzender te horen. Hij presenteerde programma's als 'Wild in het Weekend' en 'The Jungle'. Sinds 1998 was hij voor BNN werkzaam. Na zijn overgang zal hij ook stoppen met de presentatie van het BNN-programma 'Top of The Pops'.

In een reactie zegt De Wild zelf: "De 6 jaar dat ik bij BNN heb gewerkt was zo'n beetje de meest ingrijpende tijd van mijn leven. Dat maakte de beslissing ook extra moeilijk. Ervaring leert dat je geen BNN-er wordt. Dat ben je. En dat zal je ook altijd blijven. Jammer dat BNN geen eigen radiostation heeft."

Gerard Timmer, voorzitter van BNN, betreurt het vertrek van De Wild: "Het is erg vervelend dat we Ruud niet voor BNN kunnen behouden, maar ik heb uiteindelijk wel begrip voor zijn afwegingen." Er zijn wel afspraken tussen BNN en Radio 538 gemaakt om de schade voor BNN zoveel mogelijk te beperken: "In de periode 1 juni 2004 tot 1 september 2005 krijgt BNN op Radio 538 een aanzienlijke en langdurige promotiecampagne voor haar televisieprogrammering. Daarnaast krijgt BNN de mogelijkheid om op Radio 538 haar evenementen te promoten."

Met het vertrek van Ruud de Wild zal ook de mede-presentator van Ruuddewild.nl, Jeroen Kijk in de Vegte, bij BNN weggaan. Daarmee valt ook een gat bij het Radio 2-programma 'Alle 40 Goed'. Kijk in de Vegte gaat zich bezighouden met programma's voor Veronica tv. Vanaf 7 maart zal hij op zondag en dinsdag het programma 'Veronica Vibes', een programma over internationaal entertainment, gaan presenteren.

Ruud de Wild
Ruud de Wild