[update] Doden na kapseizen schip in Noorwegen

Leo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de Noorse kust bij Bergen is maandagmiddag een vrachtschip gekapseisd. Daarbij zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. Negen mensen, onder wie drie Nederlanders, konden uit het water worden gered. Achttien opvarenden worden nog vermist, zo heeft de Noorse reddingsbrigade bekendgemaakt.

Het 166 meter lange schip Rocknes, eigendom van een rederij uit Bergen, verging tussen vier uur en half vijf. Toen zag men vanaf de wal dat het schip ondersteboven lag. In het schip zouden nog opvarenden gevangen zitten. Mensen met snijbranders en duikers proberen hen te redden. Ook zijn in de reddingsoperatie vier helikopters van de Noorse kustwacht en diverse schepen ingezet.

De Rotterdamse bergingsmaatschappij Smit heeft een team van experts en duikers naar Noorwegen gestuurd om daar bij de zoekactie te helpen. Daarna zal het bedrijf de boot bergen.

Update 12.18 uur
Er is geen hoop meer dat de nog zestien vermiste opvarenden van het schip nog in leven zijn, zo meldt een woordvoerder van bergingsbedrijf Smit.

Gisteravond werden voor het laatste klopsignalen uit het ruim van het schip waargenomen. Aangezien het gehele ruim nu echter vol staat met ijskoud water is de kans dat zich nog levenden in het ruim bevinden nihil. Hierdoor ligt het waarschijnlijke dodental op achttien.