Jury Idols II trekt nog feller van leer

De komende reeks van Idolsafleveringen belooft nog harder te gaan worden. Zo is de jury dit jaar nog harder in haar oordeel over de kandidaten. Dat lieten de juryleden vandaag weten bij de presentatie van Idols II in Amsterdam.

Jurylid Edwin Jansen verklaart zich nader. Zo zegt hij dat de deelnemers van Idols I niet konden weten wat ze te wachten stond, maar dat is nu wel het geval. "Tijdens de eerste editie wisten ze niet waar ze aan begonnen, maar nu wel. Bij slechtere kandidaten ben ik daarom nog strenger geworden. De kritiek die ik lever zou ik zelf niet hard noemen, maar het was wel recht voor z'n raap."

Komende zaterdag zal de eerste aflevering van Idols II bij RTL 4 te zien zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen, omdat in de landen waar eerder al een tweede Idols op de buis kwam, nog populairder was dan deel 1. De eerste zes afleveringen van Idols II zullen in het teken staan van de audities van de 16.731 kandidaten in hotels verspreid over het land.

In januari zullen de zogenoemde theaterrondes te zien in twee uitzendingen, gevolgd door vier 'workshopuitzendingen'. Wederom presenteren Tooske Breugem en presentator Reinout Oerlemans Idols. Vanaf 6 maart zijn de studiouitzendingen en de finale vindt op 1 mei plaats.

De juryleden lieten vandaag weten dat er een flink aantal kandidaten zijn, die verleden jaar afvielen en het nu weer proberen. Daarnaast zijn ook de 'bijzondere gevallen' weer van de partij, zoals een Hagenaar die zich helemaal te buiten gaat aan Frans Bauer.

Discussieer ook mee op het Idols Forum van FOK!