Deetman woedend na 'naaktfoto' ADO-fan

Dubliner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Wim Deetman (CDA) van Den Haag is woedend over een foto waarop een ADO Den Haag-fan de burgervader omarmt, terwijl de fan zijn geslachtdeel via zijn gulp naar buiten laat bungelen. Deetman heeft gisteren zelfs aangifte gedaan van 'schennis van de openbare eerbaarheid' en 'belediging jegens de burgemeester'.

De foto werd op dinsdag 4 november genomen. De burgemeester was toen in het Zuiderparkstadion voor een overleg met de klankbordgroep ADO. Een supporter van de voetbalclub heeft zich daarbij in de 'businesslounge' van de vereniging op de foto laten zetten samen met Deetman. De burgemeester wist op dat moment niet dat de man zijn gulp had geopend en zijn geslachtsdeel zichtbaar was.

De burgemeester heeft inmiddels het overleg met de fanclub van ADO Den Haag gestaakt. In een brief van de gemeente aan de fanclub staat dat Deetman ''zeer ontstemd'' is over de foto. De gemeente vraagt in een schrijven aan de directie van ADO om maatregelen te nemen. Het bestuur van ADO Den Haag heeft inmiddels zijn excuses aangeboden; de fanclub zou niets van zich hebben laten horen.

De foto is inmiddels al redelijk verspreid via het internet. Zo valt hij onder meer te bekijken op de weblog van Yakuzi.com. Te zien valt een grote ADO Den Haag fan genaamd ''Kees'', die met een flesje bier in de hand Deetman omarmt, terwijl zijn jongeheer vrolijk door de gulp naar buiten piept.