Toch maar weer Minardi?

Nadat iedereen over de eerste schok heen is, komen de geruchten weer op gang, Jos wil gewoon in de Formule 1 blijven, misschien zelfs wel weer bij Minardi.

De grote baas van Trust, Michael Perridon, is op zijn uitspraken teruggekomen over het uitsluiten van Minardi als team voor Jos in 2004. In een interview met het Algemeen Dagblad stelt Perridon dat Minardi wel degelijk in beeld is om Verstappen volgend jaar in de Formule 1 te houden.

"Het is jammer dat Minardi geen competitieve auto heeft, maar voor de rest is het een goed team", zegt Perridon in het interview. "Alle sponsors hebben in het afgelopen seizoen geweldig veel publiciteit gehad, voornamelijk door toedoen van Paul Stoddart."

Eerder deze maand verklaarde Perridon tegenover de fanclub van Verstappen dat Minardi voor hem een geen optie was. "Ik ga niet nog een jaar voor lul rijden", zei de zakenman destijds. Nu blijken zowel Perridon als Verstappens zaakwaarnemer Huub Rothengatter plotseling wél mogelijkheden te zien bij het team. "Sportief mag het misschien zijn tegengevallen, maar alle sponsors van Jos zijn zeer tevreden. Dat is ook wat waard", aldus Rothengatter.

Het is alleen nog maar de vraag of Jos zelf wel nog een jaar bij Minardi wil rijden. Aan het einde vorig seizoen liet aan het eind van het seizoen meermalen doorschemeren het compleet gehad te hebben met het armlastige Minardi. Het team is overigens wel in onderhandeling met Verstappens oude teamgenoot Justin Wilson. Hij zag deze week hetzelfde plekje waar Jos ook voor meedingde naar Christian Klien gaan. Minardi meldt nu dat het Wilson graag weer een plekje aanbiedt, maar dan moet er wel flink voor betaald worden. Nu is dus ook Verstappen weer in beeld bij zijn oude team. Perridon wil koste wat kost nog dit jaar een beslissing forceren. "Ik wil persé met een glimlach onder de kerstboom zitten", aldus de Trust-directeur.