OM doet niets met aangifte tegen NieuwRechts

Sj25 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michiel Smit van NieuwRechts zal niet vervolgd worden voor discriminatie danwel belediging van moslims, zo heeft hij vernomen van de Politie Zuid-Holland Zuid. Op gezag van de Officier van Justitie mr. A. van de Kamp is besloten geen gevolg te geven aan de aangifte van Cemal Sofuoglu uit Zwijndrecht.

Sofuoglu, die eerder het woordenboek de Dikke Vandale voor de rechter daagde, vond dat Smit tijdens een optreden in het tv-programma SBS6 Stem van Nederland te ver ging toen hij zei de islam te beschouwen als 'vijand van de Nederlandse cultuur' en 'tegen de islamisering van Nederland te zijn'. Volgens Sofuoglu ontkende Smit met deze boodschap ''het democratisch recht van iedere burger om het eigen geloof te belijden''. Hij vond dat beledigend en bedreigend en deed daarom aangifte.

Smit, raadslid te Rotterdam, zegt blij te zijn dat de Officier van Justitie heeft besloten geen gevolg te geven aan de aangifte. ''Verder wachten we rustig af wat de heer Sufuoglu verder nog in petto heeft, na zijn belachelijke klachten tegen Van Dale, de gemeente Zwijndrecht en mij", aldus de NieuwRechts-voorman.