Ronde 10

De score van de dag was voor bobbyf met 218 punten, een hele prestatie als je je realiseert dat de meeste teams doorgaans veel bergpunten ontvingen voor Joseba Beloki, die vandaag uitviel. bobbyf zal daardoor echter wel met 14 renners verder moeten gaan. De nummers twee en drie zagen we gister ook al scoren (CF21, Quitter). Gedeeld vierde waren MaGNeT en berggeitWow.

Het klassement heeft een nieuwe leider, zowaar! Magerusz loste vandaag MArten af als koploper. Remco_h moest vandaag te veel toegeven om zelf bovenaan te komen, voor hem nu de tweede plek. Lionking volgt op 43 punten achterstand. De prijsbewuste Engelaartje staat nu vierde, juist een punt voor op de oude leider van het algemeen klassement.

Het peloton verlaat de Alpen gehavend en met hen vast ook de Managers. Verscheidene Managerteams zijn na de Alpen al door de wissels heen. Een troost is dat het vanaf nu weer vlak verder gaat. Allereerst morgen als de hele dag gedaald wordt naar Marseille.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ), Stefano Zanini (SAE), Andréas Klöden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC).