Brand kost drie kinderen het leven [update]

Thrillseekah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen zijn gisteravond drie jonge kinderen om het leven gekomen bij een korte, felle brand in een flatwoning. Een woordvoerder van de brandweer meldde vanochtend dat de kinderen op bed zijn gevonden.

Het gaat om twee kinderen van twee jaar oud, en ťťn van drie. Of het om jongens of meisjes ging is nog niet bekend. Ook over de gezinssituatie is nog niet veel bekend. Meerdere mensen zijn opgevangen door hulpverleners. Volgens de woordvoerder zijn de kinderen van twee zussen. Of er op het moment dat de brand uitbrak nog meer kinderen in de woning waren, en of hun ouders thuis waren, wist hij niet.

Om 23.49 uur gisteravond kwam bij de brandweer de melding binnen van de brand, die woedde op de tweede verdieping van een flatgebouw aan de West-Indische kade. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. Vandaag zal de brandweer verder gaan met het onderzoek.

Update 12:16

De politie heeft de 51-jarige hoofdbewoner van het pand aangehouden. Dat gebeurde nadat de verklaringen van hem en de zussen niet overeenkwamen. De politie had al argwaan.