FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 juli 2003

Amerikanen in Bagdad opnieuw onder vuur

Bij de ingang van het hoofdkwartier van de Amerikaanse troepen in het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn de Amerikanen gisteren opnieuw onder vuur genomen. Bij een ontploffing die zich in het gevecht voordeed, werd één Amerikaanse militair gedood en zijn zes anderen gewond geraakt.

De ontploffing was naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van een raketaanval door Irakese militanten. De Amerikaanse militairen beantwoordden de aanval met hevig vuur. Hierbij werd de auto van een Iraakse koopman doorzeefd met kogels.


De Iraakse koopman kijkt beduusd naar zijn auto (Foto: Metro)

[Upd]Fasso Bortolo grootverdiener

Alessandro Petacchi zal zich op de rustdag in zijn La Spezia aan de Méditerrannée toch moeten inspannen. Zijn ploeg Fassa Bortolo staat bovenaan de verdienstenlijst van de Tour de France. De Italiaan, die vlot opgaf in de Alpen, zal de premies met genoegen tellen.

Het Italiaanse Fassa Bortolo behaalde dankzij Petacchi vier etappezeges in de eerste Tourweek. Aangezien de ploeg echter tot drie renners is uitgedund, kan nu al ongeveer de afrekening worden opgemaakt.
Het Belgische Quick Step - Davitamon is de nummer twee van het klassement. Het Nederlandse Rabobank toonde zich eerst vandaag van voren bij wat tussensprintjes, de verdiensten waren uiterst mager tot nu toe.

Klassement:
1 Fassa Bortolo € 39691
2 Quick Step - Davitamon € 39149
3 Crédit Agricole € 30823
4 FDjeux.com € 29425
5 Team Telekom € 27808
6 US Postal € 26002
7 Euskaltel-Euskadi € 21736
8 Ag2R-Prévoyance € 19481
9 Jean Delatour € 17248
10 ONCE-Eroski € 13565
11 Brioches La Boulangère € 13358
12 Lotto-Domo € 12940
13 Vini Caldirola € 12652
14 iBanesto.com € 12131
15 Team Bianchi € 12075
16 Team CSC € 10259
17 Rabobank € 7249
18 Saeco € 5782
19 Cofidis € 5760
20 Gerolsteiner € 5652
21 Kelme € 4768
22 Alessio € 3975

Silverstone: Feiten en cijfers

Het Formule 1 circus doet komend weekend Silverstone aan. Dit is dan de elfde race van het seizoen 2003.

Het circuit in Silverstone is sinds de eerste Grand Prix in 1950 meerdere keren verbouwd en wordt dit jaar voor de 37e keer aangedaan. Er zijn ook 17 Engelse Grand Prix' geweest die op andere circuits gehouden werden. Zo zijn er twaalf races in Aintree en is Brands Hatch vijf keer bezocht. De Europese Grand Prix is ook drie keer in Engeland geweest, in 1983 en 1985 in Brands Hatch en in 1993 in Donington Park.

In de afgelopen jaren is de omgeving van het circuit ingrijpend veranderd. Vooral de Grand Prix in 2000 is hierbij belangrijk geweest, deze heeft ervoor gezorgd dat de toegangswegen en de parkeerplaatsen onder de loep genomen werden. In 2000 werd de race namelijk in april gehouden, in plaats van het gebruikelijke juli. Er viel toen erg veel regen en de condities van de onverharde parkeerplaatsen was dermate slecht dat de toeschouwers op zaterdag opgeroepen werden thuis te blijven.

De baan is nu 5141 meter lang. Er worden 60 ronden gereden, wat zorgt voor een raceafstand van 308,355 km. De snelste ronde (1m23.083) is sinds vorig jaar in handen van Rubens Barrichello.

Vorig jaar wist Juan Pablo Montoya de pole positie te pakken. Wisselende weersomstandigheden zorgden voor een spannende race die uiteidelijk door Michael schumacher gewonnen werd. Hij bleef Barrichello en Montoya voor.

Jan Ullrich weer beter

Geheel tegenstrijdig aan de lijn van eerdere communiquees in deze Tour heeft Team Bianchi bekend gemaakt dat Jan Ullrich van zijn ziekte is hersteld.

Waar andere renners gewond werden gemeld, maar bleven doorfietsen, bleek nu dat Ullrich stiekem al weer is hersteld. Bij de Duitser was op de avond na de ploegentijdrit een temperatuur van liefst 39,5 graden gemeten. Renners met een dergelijke verhoging mogen niet aan de start verschijnen. Gelukkig voor Ullrich was hij er niet zo slecht aan toe dat hem dat werd belet.

Het team koos er voor om er niets over te melden opdat de concurrentie niet zou profiteren. Alleen op Alpe d'Huez had Ullrich last van zwakte. Ullrich ziet zichzelf nog niet kansloos voor de eindzege: "Ik hoop in de Pyreneeën en in de tijdrit de opgelopen schade weer goed te kunnen maken. Ik mik nog steeds op een plaats op het podium in Parijs."

Etherpiraten zoeken hun heil in Duitsland

Veel etherpiraten wijken uit naar Duitsland nu de Nederlandse overheid op hen jaagt. Het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, startte onlangs de grote actie 'etherflits'. Deze actie heeft tot doel om zoveel mogelijk illegale etherzenders uit de lucht te halen.

Sommige piraten verhuizen nu naar Duitsland. Volgens het Agentschap zijn de afgelopen weken in Duitsland vier Nederlandse piraten uit de lucht gehaald. Deze piraten kwamen allemaal uit Twente, de piratenstreek van Nederland.

In het buitenland zijn de zenders echter ook niet veilig. Het Agentschap Telecom in Groningen werkt inmiddels samen met Duitse collega's. Illegale Nederlandse zenders kunnen zo ook in Duitsland worden bestraft.

Ook uitzenden via internet is populair aan het worden. Zo startte onlangs de oud-piraat Protune Live Radio popradio uitzendingen op cd-kwaliteit via internet in plaats van de ether. Op dit moment zijn er nog maar heel weinig internetstations die op deze mp3-kwaliteit uitzenden.

Eind mei had het Agentschap met haar actie al 112 zenders uit de lucht gehaald. Hoeveel het er nu zijn, wil de organisatie niet zeggen.

Gerard Joling legt beslag op Quote

Gerard Joling heeft beslag laten leggen op de complete oplage (50.000 exemplaren) van het augustusnummer van het maandblad Quote. Het beslag geldt mogelijk ook voor andere bladen van QuoteMedia, die bij de distributeur voor verspreiding klaarliggen.

Zakenman GeertsReden is dat Quote een foto van Joling heeft afgedrukt bij een artikel over zakenman Jos Geerts uit Montfoort, met daarbij een tekst die de zanger niet kan waarderen. "Je hoort natuurlijk heel veel over die man, al die rare bv's. Niemand begrijpt er een moer van", staat prominent boven een foto van de zanger. Het citaat is echter niet van Joling, maar van iemand die in het stuk voorkomt.

Quote begon onlangs met een reeks publicaties over de achtergronden van zakenman Geerts. In het verleden heeft de nu succesvolle zakenman jaren in de bak gezeten voor diverse misdrijven. Zo veroordeelde de rechtbank in Den Bosch Geerts in 1990 tot vier jaar en zes maanden wegens oplichting, afpersing, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geerts kwam er overigens achter dat Quote met die reportage bezig was en holde snel naar de Telegraaf om 'openhartig' een interview te geven over zijn criminele verleden. Afgelopen weekend stond deel 1 in de krant, komende zaterdag deel 2.

Jort Kelder van Quote is woedend over de beslaglegging van Joling. De twee zijn volgens Kelder bevriend en Joling wil niet geassocieerd worden met een negatief artikel over Geerts. Quote spant zonodig een kort geding aan om het beslag te laten opheffen. Een brief richting de advocaat van Joling met een sommatie het beslag op te heffen is de deur uit.

Volgens Kelder zit Geerts gewoon zelf achter de beslaglegging en spant hij Joling voor zijn karretje. Noch Joling noch zijn advocaat waren beschikbaar voor commentaar.

Quote heeft de complete serie, die nog gepubliceerd moest worden over het duistere verleden van zakenman Geerts, nu on-line gezet via haar website.

Jonge Feyenoord-fan beroofd van shirt

Een 14-jarige Feyenoord-fan uit Haarlem is gisteren op gewelddadige wijze beroofd van zijn Feyenoord-shirt. De knaap werd onverwacht neergeslagen door een blanke man van circa 18 jaar. Terwijl hij op de grond lag, werd hij diverse malen tegen het hoofd geschopt en werd hem bevolen zijn shirt uit te trekken.

De jongen deed het shirt van zijn favoriete club wel uit, maar weigerde het af te geven. Daarop werd hij opnieuw tegen de grond geslagen en vervolgens beroofd.

De politie is nog op zoek naar de dader. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Curry zet NRC-redactrice te kakken

Adam Curry zet op zijn weblog een redactrice (die ook journaliste is) van het NRC Handelsblad min of meer voor schut. De journaliste, Danielle Pinedo, mailde Curry met het verzoek of hij voor de zaterdagbijlage van de krant een soort van weblogverslag wilde schrijven over een op de rol staande veiling van zijn bezittingen. Nu is er helemaal geen veiling van Curry's bezittingen op komst, dus Curry vroeg in een reactie waar op gedoeld werd.

Pinedo mailde terug dat ze fout voorgelicht was, ze bedoelde de uitspraak over de faillissementsaanvraag voor Curry. Dit wekte helemaal de woede van Curry, want ook van een ophanden zijnde faillissementsuitspraak is geen sprake. Wat er wel aan de hand is, is dat er beslag is gelegd voor 3,3 miljoen euro op bezittingen van Adam Curry, door curator mr. R.A. Oskamp.

Curry liet zich indertijd al meteen laatdunkend uit over dat beslag. Tot zijn woede ging bovendien de curator op vakantie zodat hij moet wachten op diens terugkeer voordat hij overleg kan plegen. De laatste weken maakt Curry zich vaker boos op de simpele wijze waarop journalisten alles over de beslaglegging maar voor zoete koek slikken en niet zelf op onderzoek uitgaan. Hij kwam onlangs zelfs in Nova zijn beklag doen over deze gang van zaken.

Naar Pinedeo heeft Curry een e-mail teruggestuurd dat ze maar op zijn weblog moet kijken om te zien hoe loggen werkt. De hele e-mailwisseling heeft hij als bewijs on-line gezet. (van onder af lezen voor de juiste chronologie)

Punten ronde 11

Vandaag gebeurden er geen opzienbare dingen of het moest de podiumplaats van Bram de Groot (RAB) zijn. Echter, maar tien Managerteams hebben Neerlands best presterend talent in de gelederen. De verschillen bleven derhalve beperkt vandaag, hoewel het Tourpeloton wel degelijk 21 minuten moest toegeven.

De beste plaats met uitzicht op de Méditerrannée was voor PAUPER met 121 punten. Hij zit er op de rustdag van morgen even warmpjes bij. Nummer twee Tobias mag ook niet klagen, met 120 punten verloor hij vandaag slechts met banddikte de sprint. charlydj completeerde het podium van vandaag (114 pnt).

Op de rustdag staat Magerusz onbedreigd bovenaan met 1597 punten. De top drie veranderde niet vandaag. Nummer twee Remco_h nam wat meer afstand van de nummers drie en vier, LionKing en Engelaartje. Trainspotter blijft goed volgen. Kozzmic op de vijftiende plek en Kareem.Abdul-Jabbar op de negentiende stek hadden er zo vlak voor de rustdag nog zin in. Zij kwamen snel dichterbij.

Donderdag wordt een zeer korte, maar vermoedelijk erg warme, etappe verreden naar Toulouse. Met de aanwezigheid van Arnold Schwarzenegger boven het peloton zal het voor de renners dringen worden voor enige schaduw. Na de geslaagde vlucht van vandaag zou men een nieuwe poging verwachten. De 85 Managers met Servais Knaven in de gelederen zullen duimendraaien.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ), Stefano Zanini (SAE), Andréas Klöden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC), Stefano Garzelli (Vini Caldirola)

Politie te paard controleert vrijende homo's

Lentje, PCD, Uber99 en hardcorealways hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijende homoparen worden extra in de gaten gehouden bij de 'Beersterplas' in Beerta (Groningen). Agenten te paard zijn meer gaan surveilleren bij de recreatieplas, nu andere bezoekers zich over de vrijende homo's beklaagd hebben. Tot nu toe zijn er diverse waarschuwingen uitgedeeld. Er is nog niemand aangehouden of bekeurd, aldus de woordvoerder van de politie.

De woordvoerder zegt dat de paarden een 'fantastisch middel' zijn om de omgeving in de gaten te houden. "Je zit hoger zodat je makkelijk over struiken en bosjes heen kunt kijken. Bovendien kunnen de agenten nu ook op plekken komen die met de auto of zelfs te voet nauwelijks bereikbaar zijn."

Ook op het Zilverstrand in Almere voert de politie controles uit. Vorige week werden daar voor het eerst twee vrijende homo's opgepakt.

"Nieuwe" Renault op Silverstone

Mike Gascoyne, technisch directeur van Renault, heeft bekendgemaakt dat het team tijdens de Britse Grand Prix met een nieuwe versie van de R23 zullen verschijnen. De R23B zal dus zijn vuurdoop meemaken op Silverstone.

"We zullen een flinke bodywork update op de auto hebben. We hebben besloten om de R23B te gebruiken, omdat het een flink aantal kleine, gedetailleerde aanpassingen in één pakket bevat. Deze waren sowieso al gepland voor de Britse GP," aldus Gascoyne.

"Na de positieve test in Barcelona vorige week verwachten dat we een flinke vooruitgang boeken. Silverstone zou ons goed moeten liggen. Het circuit is zeer vergelijkbaar met Barcelona en daar hebben we dit jaar een goede race gereden. De aerodynamische verbeteringen beloven veel goeds. Ik denk dat we een zeer competatief weekend zullen hebben, en dat we bovendien punten bij de concurrenten weg kunnen pikken."

Marseille kent eerste winnende vluchter

Afgemat door de Alpen kregen vandaag voor het eerst vluchters de kans om weg te blijven. Een groep van negen renners bleef ver uit de greep van het peloton. Jakob Piil (CSC) won de etappe. Bram de Groot was er namens Rabobank ook tussenuit, maar kon niet toeslaan. Hij werd eervol derde.

In de finale van de etappe sprong Jakob Pill weg uit het groepje vluchters. Fabio Sacchi (SAE) ging achter hem aan. In een 'sprint a deux' was Piil vervolgens de sterkste. De Groot sprong 11 kilometer van het einde achter het tweetal aan, maar kon het gat niet overbruggen.

Het peloton finishte op ruim 21 minuten achterstand. Baden Cooke (FDJ) won de sprint voor Robbie Mc Ewen (LOT).

De uitslag:

1 PIIL Jakob DEN CSC in 5h 09' 33"
2 SACCHI Fabio ITA SAE at 00' 00"
3 DE GROOT Bram NED RAB at 00' 49"
4 NAZON Damien FRA BLB at 02' 07"
5 HASELBACHER Rene AUT GST at 02' 07"
6 GAUMONT Philippe FRA COF at 02' 07"
7 BAGUET Serge BEL LOT at 02' 07"
8 GARCIA ACOSTA Vicente ESP BAN at 02' 07"
9 GUTIÉRREZ Jose Enrique ESP KEL at 05' 06"
10 COOKE Baden AUS FDJ at 21' 23"
11 MC EWEN Robbie AUS LOT at 21' 23"
12 ZABEL Erik GER TEL at 21' 23"
13 RODRIGUEZ Fred USA CAL at 21' 23"
14 GUIDI Fabrizio ITA TBI at 21' 23"
15 GLOMSER Gerrit AUT SAE at 21' 23"
16 NAZON Jean-Patrick FRA DEL at 21' 23"
17 EDALEINE Christophe FRA DEL at 21' 23"
18 O'GRADY Stuart AUS C.A at 21' 23"
19 PAOLINI Luca ITA QSD at 21' 23"
20 DUMOULIN Samuel FRA DEL at 21' 23"

India ook in de race voor een GP

We mogen weer een nieuw land toevoegen dat mogelijk een Grand Prix mag gaan organiseren. Dit maal is het de beurt aan India, maar in dit geval is het niet de minste die deze woorden heeft uitgesproken: Bernie Ecclestone.

"We zullen zeker een F1 race in India hebben, het land ontwikkelt zeer snel. Nadat we iets gedaan hebben in China is India als volgende aan de beurt," aldus Ecclestone in het Indiase magazine The Week.

India, cricketland nummer één, raakt steeds meer in de ban van de Formule 1. Dit is echter de eerste keer dat er serieuze pogingen worden gedaan om een race in het land mogelijk te maken. De zuid-Indiase stad Hyderabad wordt als mogelijke F1 spot gezien, hoewel Ecclestone heeft aangegeven dat er geen officiële handelingen hebben plaatsgevonden tot op heden.

"We hebben gesproken met tussenpersonen zodat ze weten dat we geïnteresseerd zijn. Ik zal een kijkje moeten gaan nemen wat ik ook binnenkort zal doen."

Op de vraag of F1 met cricket zou kunnen concureren in het land had de kleine Brit het volgende antwoord: "We leven met cricket over de hele wereld en we liggen ver voor. Ik denk niet dat we al te veel problemen zullen hebben in India. Ik ben zeer tevreden met de reacties."

DC wil geen verdere reglementswijzigingen

Tussen alle berichten van mogelijke reglementswijzigingen laat David Coulthard blijken dat hij het niet nodig vindt om het inhalen verder te bevorderen. Of de races daarmee nu interessanter worden of niet.

"Wanneer een voetbalwedstrijd nul tegen nul is ga je toch ook niet ingrijpen door bijvoorbeeld spelers van het veld te nemen tot er gescoord wordt? Dit is sport en je krijgt nu eenmaal niet altijd wat je wil. Bovendien beseft het publiek maar al te goed wanneer iets echt is en wanneer iets geforceerd is," aldus Coulthard tegenover ESPN.

Juan Pablo Montoya deelt de mening van de Schot: "Inhalen is een uitdaging en je moet zelf maar een manier vinden om de andere rijder voorbij te gaan. Je moet zo hard aandringen dat de andere een fout maakt en dan profiteren."

Virtuele politieke partij (pvdi) opgericht

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele bekende en minder bekende Nederlanders hebben een nieuwe virtuele politieke partij opgericht. De partij luistert naar de naam Partij voor de Informatiesamenleving (PvdI). Oprichters zijn onder meer Wim Deetman, Tineke Netelenbos en Roel Pieper. De partij is opgericht omdat de huidige politiek zich onvoldoende serieus openstelt voor mensen met goede ideeën.

Het doel van deze partij is om bestaande politieke partijen te bewegen interactie aan te gaan met mensen. Het is niet de bedoeling dat de partij daadwerkelijk mee gaat doen aan verkiezingen.

De pvdi wil de democratie en samenleving uitsluitend 'een nieuwe interactieve impuls' geven. Dit wil ze doen door middel van drie i's: informatie, innovatie en ict. Op de website van de partij kunnen mensen elkaar ontmoeten, ideeën inbrengen en discussiëren over de prioriteiten van de partij.

Website: www.pvdi.nl

Vanaf 2005 kleinere motoren?

Volgens het blad "Auto, Motor und Sport" is de FIA van plan om vanaf 2005 een reglementswijziging wat de grootte van de motoren betreft in te voeren. Naast de langere levensduur moeten de motoren nu dus ook nog kleiner.

Dit betekent dat we af moeten stappen van de 3-liter motoren en voortaan met 2,4-liter motoren zullen gaan rijden. Ferrari en McLaren (Mercedes) hebben al te kennen gegeven dat ze dit een zeer positieve ontwikkeling vinden. Williams (BMW) heeft echter laten weten dat ze liever de huidige 3-liter motoren willen behouden.

20 jaar voor doodslag op Tilburgse

De 35-jarige E. L. uit Tilburg is wegens doodslag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De Tilburger sloeg in februari van dit jaar zijn 51-jarige plaatsgenote Margriet Adams dood. Ook heeft de man diverse gewelddadige berovingen op zijn naam staan. Tegen de man was ook 20 jaar geëist. Volgens de officier van justitie is de man zo gevaarlijk dat hij eigenlijk nooit meer vrij mag komen. Hij wilde daarom ook TBS eisen, maar omdat L. niet mee wilde werken aan een onderzoek zag hij daar van af.

De 51-jarige Margriet Adams handelde in drugs. Ze werd op 8 februari in haar woning overvallen en op beestachtige wijze mishandeld door L. die amateurbokser is. Het slachtoffer overleed enkele weken later in het ziekenhuis aan zwaar hersenletsel. De twee mededaders van L. kregen straffen van acht en vier jaar.

''Voor de trein duwpuber'' vrijgelaten

Een 14-jarige inwoner van Purmerend die al sinds mei in de cel zat cel omdat hij bij het NS-station Purmerend-Overwhere een meisje (15) onder de trein probeerde te duwen, is op vrije voeten gesteld. Volgens zijn advocaat E. van der Meer zag het Hof geen aanleiding de jongen langer vast te houden.

De knaap zelf ontkent iedere betrokkenheid, aldus zijn advocaat. Volgens het slachtoffer zou de verdachte ruzie hebben gemaakt, omdat hij nog geld van haar tegoed had. Ze wist zich volgens eigen zeggen aan een spoorboom vast te klampen, waardoor ze zichzelf wist te redden. Nadat de trein was gepasseerd, heeft de jongen haar geschopt en geslagen.

Volgens de advocaat zijn er geen getuigen van 'het voor de trein proberen te duwen' gevonden. De zaak dient binnenkort voor de kinderrechter in Haarlem. De datum van de zitting die achter gesloten deuren plaatsvindt, is nog niet bekend.

Schulz hervat keiharde kritiek op Italië

De Duitse europarlementariër Martin Schulz wiens kritiek op de Italiaanse premier Berlusconi eerder uiteindelijk leidde tot een rel in het Europese Parlement, heeft de kritiek op de EU-voorzitter hervat.

Vorige maand zei Schulz onder meer dat Italië nu erger de grondrechten schendt dan Oostenrijk met de extreemrechtse FPÖ van Jörg Haider in de regering. Ook beschuldigde hij Berlusconi er van dat zijn politieke functie botste met diens grote belangen in de media. Berlusconi reageerde daar toen op door Schulz de rol van SS-kampcommandant in een film over de Tweede Wereldoorlog aan te bieden.

Vandaag zei Schulz in een Duits tv-programma dat de Italiaanse regering racistisch is. Volgens de SPD-politicus is in Italië ''puur en simpel een racistische regering aan de macht''. Dat is iets waar men rekening mee moet houden, naast de dubieuze juridische politiek van de Italiaanse regering, aldus Schulz. De kritiek van Schulz richt zich onder meer op de Italiaanse politicus Umberto Bossi, leider van de regeringspartij Lega Nord. Deze derde man in de regering van Berlusconi zou met diens zware uitspraken over illegale migranten het handvest van grondrechten van de toekomstige EU-grondwet al bij voorbaat zwaar geschonden hebben.

Tour wederom door protest getroffen

In de rit naar Marseille is de Tour opnieuw op een protest gestuit. Een groep boeren versperde het peloton de weg op 70 kilometer van de aankomst.

De leidende kopgroep van negen renners was de plaats van protest zonder problemen gepasseerd. Het peloton stuitte echter op een blokkade. De boeren werden vervolgens hardhandig verwijderd, waarna het peloton zijn weg vervolgde. De kopgroep had op moment van blokkeren al 22 minuten voorsprong, deze liep derhalve verder op.

Eerder deze Tour in de etappe naar Saint-Dizier hinderde een groep van artiesten en kunstenaars een koploper en het peloton. Die groep protesteerde tegen de uitbuiting van werknemers door mediaconcerns.

Van Hooijdonk dankt Legioen

Pierre van Hooijdonk heeft in een advertentie in het Algemeen Dagblad de supporters van Feyenoord bedankt. Pi-Air nam met de paginagrote aankondiging afscheid van het Legioen.

De nieuwe spits van Fenerbahçe vreest dat een officieel afscheid bij Feyenoord er niet meer in zit na de woordenstrijd tussen hem en de club in de afgelopen dagen.

"Het was mooi om voor Feyenoord te spelen, om in de Kuip te voetballen, om al die vrije trappen er in te zien vliegen, om het legioen te laten juichen, om twee jaar Feyenoorder te zijn, om de UEFA-cup te winnen. Ik zal het allemaal nooit vergeten", zo stelt Van Hooijdonk in het AD.

Man rijdt al tien jaar zonder rijbewijs

Just-Dennis, nothandy en NomoPhylax hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is één van de meest felbegeerde documenten in Nederland, het rijbewijs. Zonder het roze papiertje mag je geen auto besturen. Een 33-jarige man uit Apeldoorn heeft dat ongemerkt wel gedaan. Tien jaar lang.

De automobilist werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden bij een alcoholcontrole. Daar bekende hij meteen dat hij het rijbewijs nog nooit heeft gehaald en al tien jaar lang zonder reed. Omdat hij daarnaast ook nog eens teveel alcohol in zijn bloed had kreeg de man in totaal een boete van 400 euro.

Verder werd hem formeel een rijverbod opgelegd. "Anders kan hij bij wijze van spreken nog wel op een bromfiets stappen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling", aldus de politie.

Afstanden vierdaagse woensdag ingekort

Dapa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De deelnemers aan de langste afstanden bij de Nijmeegse Vierdaagse zullen woensdag tien kilometer minder afleggen. De organisatie van het evenement heeft het parcours voor de 40 en 50 kilometer ingekort vanwege de hitte en de hoge luchtvochtigheid die dan worden verwacht.

Het parcours van 30 kilometer blijft hetzelfde. Ook moeten militairen nog gewoon 40 kilometer lopen, maar dit mogen zij wel zonder bepakking doen. Daarnaast krijgen de deelnemers een half uur langer om zich af te melden.

De laatste keer dat er wijzigingen werden aangebracht in het parcours was in 1972. Destijds was het ook zo warm.

Wielinga optimistisch

Remmert Wielinga, de jonge Nederlandse renner in dienst van Rabobank, is de etappe naar L'Alpe D'Huez niet in problemen gekomen.

Eerder werd ervoor gevreesd dat Wielinga een dezer dagen uit zou vallen, maar hij herstelde opvallend goed in de laatste Alpenrit, en kwam in een groep aan. Bij de finish zag de Tourdebutant er nog fris uit.

"Op de Col de Lauteret reed ik in de 2de groep. In de afdaling kwamen we weer bij de 1ste groep, maar op de Col D'Izoard moest ik na enkele kilometers lossen. Samen met 5 anderen reed ik vlak achter de 2de groep. In het dal hebben we vervolgens gewacht op de bus, omdat we veel tegenwind hadden."

Wielinga durft voor het eerst in de Tour ook optimistisch vooruit te kijken. "We hebben nu een rit naar Marseille, een tijdrit, en nog een korte rit. Er zit ook nog een rustdag tussen, dus misschien kan ik in de Pyreneeen nog iets doen. Maar mijn enige doel is eigelijk gewoon de Tour uitrijden, en dat hoop ik te doen met nieuwe schoenen die ik straks krijg. Ik heb nu een onstoken teen doordat ik een te kleine voet heb."


Stoddart: "Wilson volgend jaar elders in F1

Paul Stoddart heeft onlangs laten weten dat Justin Wilson volgend jaar niet bij Minardi zal rijden. De teambaas is er echter wel van overtuigd dat de Brit bij een ander team zal rijden.

"Ik kan je verzekeren dat Justin volgend jaar weer in de F1 zal rijden, maar niet hier. Hij heeft op heel wat mensen flink wat indruk gemaakt, wat hij dit jaar heeft bereikt zal niet aan veel mensen voorbij zijn gegaan. Ik zou hem graag hebben behouden, maar ik begrijp zijn positie. Hij is goed genoeg en verdient het om bij een team te rijden dat een groter budget heeft dan wij. Dat is ook precies wat zal gebeuren." aldus Paul Stoddart, teambaas van het van origine Italiaanse team.

De grote vraag is natuurlijk niet wie de plaats van Wilson in zal nemen, maar waar de Brit volgend jaar zal rijden. Zoveel plaatsen zijn er niet meer te vergeven. Het silly season is weer op volle toeren aan het draaien.

"Teamgenoot moet Schumi wakkerschudden"

Bernie Ecclestone heeft zoals altijd overal een mening over, zo ook over de huidige prestaties van Michael schumacher.

"Je krijgt nooit een eerlijk gevecht, omdat de teamgenoot van Michael niet mag winnen. Ik denk dat dit eindelijk doordringt bij Rubens. Uiteindelijk wordt je een soldaat en Rubens is waarschijnlijk één van de weinige coureurs die dat best wil doen voor Michael. En eerlijk gezegd is tweede worden na Michael als al het andere winnen. Bij andere teams zul je niet tweede coureur worden."

"Michael is op dit moment de beste coureur, maar het is moeilijk om te zeggen of hij beter is dan Ayrton Senna. Senna had altijd een teamgenoot die hem tot het uiterste dreef. Als Michael Alonso, Montoya of Räikkönen als teamgenoot had zou het een heel ander verhaal zijn. Dat zou hem zeker wakker maken. In dat geval zou ik niet zo snel mijn geld op hem zetten." aldus Ecclestone in The Sun.

Ongeveer 7 miljoen voor Minardi

Na zeer veel verbale strijd rondom het Fighting Fund lijkt het resultaat eindelijk daar te zijn; Minardi krijgt ongeveer 7 miljoen euro aan financiële steun vanuit de fabrieksteams. Dit nadat eerder besloten was om metde Minardi PS03 af te reizen in plaats van de PS01.

"Silverstone is honderd procent gegarandeerd gevrijwaard van protesten. We hebben ingestemd met de regels voor de rest van het jaar en er is afgesproken dat ze volgend jaar niet worden gewijzigd. Met een kampioenschap dat zo spannend is als dat van dit moment, wil niemand controverses. Iedereen wil gewoon racen en het jaar afmaken."

"We hebben een bijdrage gekregen en het is, zoals altijd, uitgelopen op een compromis. Er zijn uiteindelijk afspraken gemaakt over de rest van 2003. Ik denk dat ik nu gerust kan zeggen dat er in de rest van het jaar alleen nog maar wordt gestreden op het circuit, waar het ook thuishoort" aldus Stoddart in de Evening Standard.

Stefano Garzelli geeft op

Armey wist ons vandaag het volgende te melden:
Stefano Garzelli van Vini Caldirola is uit de Tour de France gestapt.

De Italiaan had last van een flinke keelontsteking, en verloor daardoor gisteren dik een half uur op ritwinnaar Alexander Vinokourov.

Door de keelpijn kon Garzelli niet eten. Hij heeft weliswaar antibiotica toegediend gekregen, maar daardoor is de ontsteking vanochtend niet verminderd.

Michael Schumacher voorziet verbeteringen

Regerend en vijfvoudig wereldkampioen Michael schumacher kan en mag niet tevreden zijn met de prestaties tijdens de laatste paar races. Een flinke stap voorwaarts zal nodig zijn om weer voor 100% mee te kunnen strijden in het kampioenschap. De Duitser heeft dat natuurlijk ook opgemerkt.

"We kunnen onze problemen nu niet herleiden naar slechts een aspect. We moeten ons hele pakket verbeteren. We hebben eerder in de positie verkeerd waarin we vanaf een technische achterstand terug moesten komen en dat is ons vaak gelukt. Ik ben er van overtuigd dat we ook nu als sterkste boven zullen komen. De situatie in de Formule 1 kan nu eenmaal heel snel veranderen."

"Williams heeft goed werk verricht, maar we zullen het gat dichten", zijn de strijdlustige woorden van de Duitser. Ferrari heeft de laatste jaren duidelijk gedomineerd en hoewel ze ze beide kampioenschappen nog aanvoeren, voelen ze de hete adem van Williams in de nek.

Pollock verkoopt Villeneuve nog maar eens

Hoewel Jacques Villeneuve nog steeds tot de best betaalde Formule 1 coureurs behoort, liggen zijn prestaties op een veel lager niveau. Voor Craig Pollock, manager van de Canadees, dus de hoogste tijd om Villeneuve weer eens onder de aandacht te brengen.

"Jacques behoort nog steeds bij de beste drie rijders ter wereld. Vergeet bovendien zijn wereldtitel uit de F1 en zijn overwinning in de Indy 500 niet. Jacques is bovendien nog steeds maar 32 en met het juiste materiaal kan hij zeker nog een keer wereldkampioen worden," aldus een lovende Craig Pollock.

De soap rond de BAR-coureur blijft gaande, getuige het eventuele vertrek dat onlangs door de pitstraat gonsde. Hierbij zei David Richards, teambaas van BAR, dat hij niet voor de Britse Grand Prix over het rijdersduo voor volgend seizoen na zou denken.

Mosley: "Zondagkwalificatie is mogelijk"

Hoewel de nieuwe reglementen een zeer goede uitwerking lijken te hebben wordt er nog steeds gezocht naar verbeteringen. Max Mosley, voorzitter van de FIA, heeft onlangs bekend gemaakt dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de tweede kwalificatie op zondag te verrijden.

"Zaterdag zouden de rijders dan kwalificeren met een bijna lege tank en de eigenlijke startgrid zou dan enkele uren voor de race worden bepaald," aldus Max Mosley.

Hierdoor komt dus de vrijdagkwalificatie te vervallen, dus is er ruimte om van de vrijdag een volledige testdag te maken. Dit brengt dan weer (economische) voordelen met zich mee.

"De nood voor een apart testteam zou niet langer bestaan in dat geval en dat zou de kosten dramatisch kunnen drukken," aldus Mosley.

Hiermee wordt de vrijdag wel weer minder interessant voor de Formule 1 fans, zowel op het circuit als voor de televisie. Of Bernie Ecclestone dat graag zou zien is natuurlijk weer de vraag. Wordt vervolgd dus.

Proefveld genetische aardappelen vernield

In Marknesse in de Noordoostpolder is afgelopen weekend een proefveldje met genetisch gemodificeerde aardappelplanten onherstelbaar vernield. Een woordvoerder van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum, dat de proef uitvoerde, zegt dat het onderzoek nu volledig is mislukt.

In totaal werden er 48 planten uit de grond getrokken en alle vier geteste aardappelsoorten op een hoop gegooid. Daardoor is niet meer te zien met welke proef men te maken heeft.

Met de proef wilde men nagaan of genetische gemanipuleerde aardappelen effect hebben op de wortels van de plant. Het ging om een nieuw onderzoek, waarvoor de Europese Unie subsidie beschikbaar had gesteld. Genetische proeven worden wel vaker vernield, soms door actiegroepen die principieel tegen genetisch gefabriceerd voedsel zijn. Of deze proef eveneens is gesaboteerd door tegenstanders uit de actiewereld, is niet bekend.

Tankwagen gekanteld in België

Dustin Vogel en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gekantelde tankwagen ter hoogte van Waver zorgt voor oponthoud op de snelweg Brussel-Luxemburg (E411). Het verkeer is in beide richtingen stilgelegd en wordt nu omgeleid. Veel vakantiegangers richting Frankrijk maken gebruik van deze weg. De stremming zal waarschijnlijk nog tot het middaguur duren.

In de wagen zit een erg brandbare stof. Kraanwagens proberen nu de tank over te laden op een andere vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde rond 01.30 uur. Op de plek van het ongeluk zijn werkzaamheden aan de gang. De chauffeur kwam er met wat lichte verwondingen vanaf.

Terugkeer islamitische gouden dinar bepleit

Voor het eerst in 500 jaar heeft Spanje weer een moskee. Het gebedshuis is gebouwd in Granada en is symbolisch voor de terugkeer van het islamitische geloof naar Spanje. De Spanjaarden beëindigden 500 jaar geleden met de zogeheten reconquista de islamitische heerschappij over het schiereiland, die 800 jaar duurde. Elke moslim werd over de grens gezet of gedood.

Op een conferentie die in Grânada gehouden werd, naar aanleiding van de opening van de moskee, riep de radicale moslim Umar Ibrahim Vadillo zijn geloofsgenoten over de hele wereld op om westerse betaalmiddelen, zoals dollar, pond en euro, niet langer te gebruiken en in plaats daarvan terug te keren tot het gebruik van de gouden dinar. Die dinar is een eeuwenoud muntstuk dat een belangrijke rol speelt in de strenge islamitische wetgeving, de sharia.

Vadillo, een Spaanse moslim, was de hoofdspreker op het congres. Hij beijvert zich voor de Murabitun, een wereldwijde beweging die zich sterk verzet tegen -onder meer- het kapitalisme. Volgens Vadillo zijn de economische belangen van Amerika de religie van de wereld geworden en hebben mensen hun levensstijl slaafs aangepast aan het kapitalistische model.

Ook de Duitse moslim Abu Bakr Rieger voerde het woord. Volgens hem kan de islam ook in Europa slechts op één manier worden gepraktiseerd, namelijk de traditionele manier. Hij ziet niets in een islam die is aangepast aan Europese waarden en structuren.

Tegenover de BBC zei een woordvoerder van de moskee dat deze gezien moet worden als symbool van de terugkeer naar de islam onder het Spaanse volk en onder autochtone Europeanen, ''die het kwaadwillige idee van de islam als buitenlandse en geïmporteerde religie zal doorbreken''. De Moren hebben indertijd grote bijdragen geleverd aan de kunst, architectuur, astronomie, gezondheidszorg, wetenschap en het onderwijs in Spanje. Sommige historici zien hun bewind als een goed voorbeeld van religieuze tolerantie in de Middeleeuwen omdat moslims en joden toen vreedzaam naast elkaar woonden.

'Grote druk op stagiaires voor de klas'

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lerarentekort op basisscholen is dusdanig opgelopen dat er niet meer genoeg personeel is om stagiaires goed te begeleiden. Hierdoor komen de onderwijzers in opleiding vaak te vroeg alleen voor de klas te staan. Het gevolg is dat zij niet het hele leerprogramma kunnen doorlopen. Dit schrijft de onderwijsinspectie aan de minister van onderwijs Maria van der Hoeven.

De inspectie heeft een onderzoek gehouden onder managers, docenten en studenten van acht pedagogische academies (pabo's) in Nederland. De inspectie had de minister al eerder voor de gevolgen van het lerarentekort gewaarschuwd.

Doordat er te weinig stageplekken beschikbaar zijn, moeten de lerarenopleidingen hun kwaliteitseisen, die zij aan scholen stellen, loslaten. Op de stageplek wordt vervolgens vaak meer van de studenten verwacht dan de bedoeling is.

Van Hooijdonk bedankt fans via advertentie

rolfvp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pierre van Hooijdonk heeft vandaag in een paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad afscheid genomen van het Feyenoordlegioen. ,,Het was mooi om voor Feyenoord te spelen, om in de Kuip te voetballen, om al die vrije trappen er in te zien vliegen, om het legioen te laten juichen, om twee jaar Feyenoorder te zijn, om de UEFA-cup te winnen. Ik zal het allemaal nooit vergeten''

Van Hooijdonk nam het besluit tot de advertentie omdat hij vreest dat hij, door de problemen met het bestuur van de Rotterdamse club, geen normaal afscheid van de Feyenoord-aanhang kan nemen.

De verstandhouding tussen Pi-Air en de voetbalclub verslechterde door de transfer naar de Turkse club Fenerbahçe. Volgens Feyenoord-voorzitter Van den Herik wilde Van Hooijdonk geen salaris inleveren. De spits daarentegen beweert dat Feyenoord bewust heeft aangestuurd op zijn vertrek.

Bedankt Feyenoord-fans


Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Gezonken veerboot 'Nasreen' gevonden

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Veerboot 'Nasreen' die vorige week met zeshonderd mensen aan boord zonk is gevonden. De boot zonk in de rivier de Megdhna in Bangladesh. Ruim 170 lichamen zijn inmiddels geborgen. In totaal gingen vierhonderd mensen mee onder met de veerboot.

De veerboot zonk vorige week woensdag doordat het in een draaikolk terecht kwam. Het schip had het dubbele aantal passagiers aan boord dan was toegestaan. De marine van Bangladesh heeft nu met speciale sonarapparatuur het schip bijna een halve kilometer van de plek van de ramp gevonden.

Auto rijdt huis binnen

Een tweetal inwoners uit Friese Franeker kregen de schrik van hun leven toen vannacht een voertuig hun voorgevel binnenreed. Een automobilist verloor in een bocht de macht over het stuur, raakte de stoep aan de andere wegzijde, ramde een granieten hek en reed vervolgens de voorgevel van een huis binnen. Wonder boven wonder kwamen zowel de chauffeur als zijn twee passagiers er zonder zware verwondingen van af.

Het voertuig is door de politie weggesleept. Het vermoeden bestaat dat er naast te hard rijden ook alcohol in het spel was. Een raming van de totale schade is nog niet bekend.

Meisje van twaalf vlucht met internetliefde

De politie in het Verenigd Koninkrijk houdt een klopjacht op een twaalfjarig meisje. Ze is er vandoor gegaan met haar grote internetliefde, een 31 jaar oude Amerikaanse ex-marinier.

De twee zouden samen naar Londen of Parijs zijn gevlogen. De man was daarvoor via Nederland naar Engeland gereisd. De twee, Shevaun Pennington uit Manchester en Toby Studabaker uit Detroit zouden al ruim een jaar contact hebben via internet.

Een schoonzus van de voormalige marinier zei: "Hij vertelde dat dat hij in Europa een negentienjarige vrouw ging ontmoeten. Hij zei dat ze studeerde. Mijn broer zal het meisje niets aandoen. Als ze werkelijk twaalf jaar oud is, zal hij niet eens bij haar in de buurt komen."

De ouders van het meisje gaven haar zaterdag als vermist op. Ze hebben haar gesmeekt om weer naar huis te komen. "Alsjeblieft, we willen je terug. We zijn niet boos op je, we houden van je."

Big Brother in het klooster

In een communauteit van kapucijnerstudenten zijn webcams in hun klooster op Malta geplaatst. De webcams laten de bezoekers van de internetsite een blik achter de kloostermuren zien, zo melden verscheidene katholieke nieuwsagentschappen.

Het project moet de eenvoud van het kloosterleven tonen. In tegenstelling tot reality-tv staat dit project echter geheel in het teken van de verkondiging van de boodschap, zegt één van de studenten.

De gemeenschap van de Kapucijnerstudenten bestaat uit acht broeders. Zeven van hen zijn tussen de twintig en dertig jaar.

De webcams zijn geplaatst in de gemeenschappelijke ruimtes en de kapel van het klooster. De broeders zijn te volgen van negen uur tot half twaalf elke ochtend. Dagelijks kunnen bezoekers ook chatten met een van de 'Webbrothers'.

Dode bij steekpartij in tram

Afgelopen zondagavond is een man bij een steekpartij in een tram van lijn drie op het kruispunt Elandstraat-Vondelstraat in Den Haag om het leven gekomen. Een andere man, een Zoetermeerder van 18 jaar, raakte ernstig gewond. Hij is in kritieke toestand opgenomen in het Westeinde Ziekenhuis.

Over de toedracht van het incident kon de politie nog niet meer meedelen dan dat de twee mannen ruzie hadden. De politie wilde de identiteit van het dodelijk slachtoffer nog niet bekend maken, omdat de familie nog moest worden ingelicht.

Het incident speelde zich omstreeks kwart over elf af in een tram van lijn drie, die op weg was naar het Centraal Station. Of er veel passagiers in de tram zaten op het moment van de dodelijke steekpartij kon de HTM vanmorgen niet vertellen.

Het is de eerste keer in Den Haag dat iemand in de tram om het leven komt door geweld. Omdat de HTM geen partij is in het incident, verwacht de woordvoerder niet dat er maatregelen zullen worden genomen in het openbaar vervoer. "We hebben een goede relatie met de politie in zulke gevallen. Ook gisteravond was de politie heel snel ter plekke", aldus de woordvoerder. "Metaaldetectors bij de deuren? Ik denk niet dat het zover zal komen."

Palestijn pleegt aanslag in Israël

Een Palestijnse man heeft in de Israëlische stad Tel Aviv drie mensen neergestoken. Één van de slachtoffers is aan zijn verwondingen overleden. De anderen zijn er slecht aan toe.

De politie gaat vooralsnog uit van een terreuraanslag. De dader werd tegengehouden, toen hij een restaurant wilde binnengaan. Daarop stak hij de bewaker. Hij vluchtte en stak onderweg twee voorbijgangers neer. Eén van hen overleed later.

De dader werd aangehouden, nadat hij in zijn been was geschoten door een andere bewaker. Het is de eerste aanslag in een Israëlische stad sinds eind juni een bestand werd gesloten.

Recordaantal deelnemers Vierdaagse

Nog nooit deden zoveel wandelaars mee aan de Vierdaagse als dit jaar. En daarmee is de Vierdaagse, die voor de 87e keer wordt gehouden, het grootste wandelevenement ter wereld. Zo'n 45.000 deelnemers zullen proberen het felbegeerde Vierdaagsekruis in de wacht te slepen. De verwachting is dat, als alle na-inschrijvingen zijn geteld, het aantal wandelaars boven de 47.000 ligt. Ieder jaar verschijnen er echter gemiddeld 2.000 ingeschrevenen niet aan de start.

VierdaagseDe organisatie van het evenement denkt dat het recordaantal te danken is aan de populariteit van de wandelsport. Het vorige recordaantal deelnemers stamt uit 2000. Toen liepen 40.790 wandelaars de Vierdaagse. Dit jaar lopen er wandelaars uit 58 landen mee. De jongste is elf jaar, de oudste wandelaar is een 90-jarige Duitser. Hij doet dit jaar voor de 25e keer mee.

De Vierdaagse is maandagavond traditioneel geopend met de vlaggenparade in het Goffert-stadion. In de nacht van maandag op dinsdag gaan om vier uur de eerste wandelaars van start. De organisatie laat de wandelaars steeds in kleine groepen op het parcours om opstoppingen te voorkomen. De route voert dinsdag langs Arnhem en Elst door de Betuwe.

Foto: 4daagse.nl

Vliegen..

shavirah meldde ons via de weblog submit het volgende:

één ding die ik nooit begrepen heb en ook nooit zal begrijpen. Waarom vliegen vliegen, die in de lucht ruimte zat hebben altijd tegen je op tijdens het fietsen/lopen/auto rijden/etc..?

En, waarom niet altijd gewoon tegen je voorhoofd aan. Maar altijd op de onmogelijkste plekjes? Lees : in je oren, je neus, je mond, je ogen.. Dat soort dingen. Ik hoef maar 1x van huis naar mijn werk te rijden. Dan ben ik gelijk heel wat eiwitten rijker. De rest van de avond loop je dan te kokhalzen omdat je net dat ene fruitvliegje nog "voelt" vladderen achter in je keel. Of ze blijven hangen in je haar, en dan niet gewoon een vlieg die dat doet. Nee, dat is dan gelijk weer zo'n hommel. Ja, zo'n vette vlieg met een voetbaltruitje aan ja. En niet dat ze zelf loskomen hoor, nee je moet ze dan ook nog eens gaan helpen.

En ze vliegen ook nooit recht. Nee, vandaag reed ik door de verkaveling. Ik zag weer eens honderden vliegjes op mij afkomen. Maatregelen werden gelijk getroffen. Mond stijfdicht. Ogen op een kier. Je jas aan tot over je oren. En maar hopen dat je geluk hebt. En dat geluk had ik vandaag dus.... niet. Toen ik door de zwerm heen fietste keek ik nog even verwonderd naar die beesten met vleugels die, naar mijn idee maar eens een vliegbrevet moeten gaan halen. Ze vliegen ook nooit op een rechte lijn. Nee, achter elkaar maar door. Alsof ze in een golfslagbad zaten.

Domme beesten, misschien heel functioneel, maar ik beleef er niet functioneels aan. Ik heb last van ze. Als leek zou ik zeggen dat het vliegen zijn die hun brevet niet hebben gehaald, en dus maar aan de drank zijn gegaan. En dan nog erger, de meesten zijn van die zelfmoord groeperingen. Vooral als ze een auto zien aankomen. Wat hebben ze eraan. Ja, knal tegen een raam aan. En dan? Hopen dat je er dwars doorheen vliegt zodat je een bestuurder misschien in het oog prikt? Gaat heen, denk ik dan. Fietsend hoop ik altijd, als ik weer zo'n zwerm tegen kom dat ik er een paar doodrijd. Dat zal ze leren.Vlieg goed, of vlieg niet!

Je zal bovendien maar een ééndagsvlieg zijn die zijn dag niet heeft..

Na etappe negen

Op naar de Méditerrannée is nu het devies. De meeste renners zullen uitzien naar de koele zee en de rustdag, die zal volgen na de rit naar Marseille. Er zijn vandaag nog 172 renners in koers.

Etappe 9 Bourg d'Oisans - Gap

Gele trui: Lance Armstrong (US Postal)
Groene trui: Baden Cooke (FDJeux.com)
Bolletjestrui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Witte trui: Denis Menchov (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Jörg Jaksche (ONCE- Eroski)
Rode lantaarndrager: Hans de Clercq (Lotto-Domo)

Incidenten:
Médéric Clain (Cofidis): twee breuken in de rechterhand uit etappe acht, hechtingen op de rechterknie.
Opgave Joseba Beloki (ONCE-Eroski), breuk van rechterdijbeen, complexe breuk rechterelleboog, breuk van de rechterpols, breuk van een rechtervinger en veelvoudige kneuzing op de heup
Opgave Eddy Mazzoleni (Vini Caldirola), blaren op de voet
Opgave Lilian Jegou (Crédit Agricole), vermoeidheid
Opgave Jimmy Casper (FDJeux.com), vermoeidheid / nekblessure
Opgave Stefano Zanini (Saeco), vermoeidheid
Opgave Andréas Klöden (Team Telekom), rugpijn
Opgave Angelo Furlan (Alessio), vermoeidheid

Organisatie:
Renner Lance Armstrong (US Postal) wordt niet bestraft voor het niet voltooien van de volledige route, "hij had geen racevoordeel van zijn afgesneden route."
Motivatie door president van de jury Martijn Swinkels: "Als een deelnemer vals speelt, wordt hij gestrafd. In dit geval was de reactie van Armstrong compleet onvrijwillig, dit wordt als een buitengewone conditie aangemerkt."

Vrouwen liegen over aantal seksrelaties

Onderzoek door wetenschappers van het Ohio State University en de University of Maine heeft aangetoond dat vrouwen liegen over hun seksleven, en net zoveel seksuele partners hebben gehad als mannen. Hierbij werd gebruik gemaakt van een nep-leugendetector. De mensen die onderzocht werden dachten alleen maar dat ze aan een werkende leugendetector zaten. Hierdoor spraken ze de waarheid.

Eerdere studies sinds de zestiger jaren suggereerden dat vrouwen gemiddeld negen seksuele relaties hebben in hun leven, en mannen dertien seksuele relaties - Dit is statistisch gezien onmogelijk. Wetenschappers verklaarden deze anomalie door te suggereren dat mannen opscheppen over hun seksuele relaties, en vrouwen daar eerlijker over zijn.

De nieuwe studie onder tweehonderd anonieme heteroseksuele ongetrouwde mensen tussen de achttien en vijfentwintig jaar, heeft echter aangetoond dat vrouwen liegen over het aantal seksuele relaties die ze hebben gehad. Bij de ondervraging werd tegen de personen gezegd dat ze aan een leugendetector aangesloten waren. Dit was echter een leugen, want de elektrodes die ze aan hun handen vastgemaakt hadden waren nergens op aangesloten.

Het onderzoek toonde aan dat de vrouwen - nu ze dachten dat hun leugens gedetecteerd werden - nu wel de waarheid spraken. Er was geen verschil te bemerken bij de mannen op basis van vorige onderzoeken. Bij het nu gehouden onderzoek met de nep-leugendetector, hebben de mannen gemiddeld 4 seksuele partners gehad. Op basis van voorgaande onderzoeken zouden vrouwen nu 2,6 seksuele partners gehad moeten hebben. Echter nu bleken de vrouwen een gemiddelde van 4,4 seksuele relaties gehad te hebben.

De onderzoekers denken dat vrouwen er niet voor uit durven te komen dat ze ook zin in seks hebben en veel seksuele relaties hebben gehad, omdat ze bang zijn voor slet uitgemaakt te worden. "We leven in een cultuur die veronderstelt dat vrouwen minder aan seks denken dan mannen", zegt Dr. T. Fisher die het onderzoek geleid heeft.
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.