FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 juni 2003

Bush valt van Segway Human Transporter

Spotter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat George W. Bush onhandig is wisten we al. Zo verslikte hij zich vorig jaar bijvoorbeeld al lelijk in een 'Pretzel' zoutje, waarna hij flauwviel en een poosje gewond rondliep. Daarnaast noemde hij een journalist een klootzak, zonder te weten dat de microfoon voor hem al aanstond. Maar ook techniek gaat de Amerikaanse president niet in de koude kleren zitten.

Een paar dagen terug besloot hij om de Segway Human Transporter uit te proberen. Dit wonder der techniek gaat 20 kilometer per uur en houdt haar berijder vanzelf in evenwicht. Uit de foto-serie bij Yahoo blijkt dat George het echter voor elkaar krijgt om zelfs van dit automatisch stabiliserende apparaat te vallen. De president overleefde zijn val wonderwel, en hield er zelfs geen verwondingen aan over.


Bush raakte vorig jaar gewond na zich te hebben verslikt in een zoutje

Politie verliest van probleemjeugd

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag stonden ze weer tegenover elkaar; de draaideurcriminelen, probleemjongeren en de politie in Amsterdam. De agenten legden het hierbij af tegen hun tegenstanders. Ditmaal ging het echter niet om rellen, maar werd er een strijd geleverd met de voetbal aan de voet.

De bewoners rond het Surinameplein in het westen van Amsterdam hadden het vriendschappelijke zaalvoetbaltoernooi georganiseerd om nu eens iets anders te doen in de strijd tegen de overlast die de jongeren bezorgen. De politie, de brandweer en twee andere voetbalteams kregen een uitnodiging. Alle partijen wilden graag meewerken.

Volgens initiatiefneemster Ella Arps was er een geweldige sfeer tussen groepen die normaal tegen over elkaar staan. "Ik dacht dat we alleen maar schenen zouden zien en geen doel, maar dat viel mee. De agenten leken nog harder tegen de schenen te schoppen dan de jongeren." Dat de jongeren beter speelden dan de politie kon de pret niet drukken, want ook na het toernooi werd er nog even lekker doorgefeest. Door groepen die volgende week waarschijnlijk weer op een andere manier vijandig tegenover elkaar staan.

Williams 1 en 2 op startgrid

Ralf Schumacher start zondag vanaf pole positition. Zijn teamgenoot bij Williams, Juan Pablo Montoya, staat op de tweede plaats. Nederlander Jos Verstappen start vanaf plaats vijftien. Dat wist Napjaap ons vandaag te melden

Het was vandaag de dag van de Michelinbanden. Reed de top bij de kwalificatie van gisteren nog op banden van Bridgestone, nu was de concurrent de snelste. Voor Kimi Räikkönen misschien net iets té snel. Hij kwam met een wiel in het gras, kwam in een spin terecht, crashte in een bandenmuur en moet daardoor achteraan beginnen.

Pos. CoureurTeam  Tijd
1 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1.15.529
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1.15.923
3 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1.16.047
4 Fernando AlonsoRenault F1  1.16.048
5 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1.16.143
6 Mark WebberJaguar Racing  1.16.182
7 Olivier PanisToyota Racing  1.16.598
8 Jarno TrulliRenault F1  1.16.718
9 Cristiano da MattaToyota Racing  1.16.826
10 Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas  1.16.939
11 David CoulthardMcLaren Mercedes  1.17.024
12 Nick HeidfeldSauber Petronas  1.17.086
13 Antonio PizzoniaJaguar Racing  1.17.337
14 Jacques VilleneuveBAR Honda  1.17.347
15 Jos VerstappenMinardi F1  1.18.014
16 Giancarlo FisichellaJordan Ford  1.18.036
17 Jenson ButtonBAR Honda  1.18.205
18 Justin WilsonMinardi F1  1.18.560
19 Ralph FirmanJordan Ford  1.18.692
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  

Hamas wijst wapenstilstand met Israël af

dirk2345 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt vooralsnog geen wapenstilstand tussen de radicale Palestijnse Hamasbeweging en Israël. Dat heeft de beweging zaterdag laten weten na berichten van de Arabische zender al-Jazeera. "Hamas wijst elke oproep voor een staakt-het-vuren tijdens de bezetting af", aldus Hamasleider Abdul-Aziz al-Rantissi.

De zender had gemeld dat Hamas onder voorwaarden tot een staakt-het-vuren bereid zou zijn. Daarvoor zou Israël de liquidaties van Palestijnse activisten moeten staken. "Het woord wapenstilstand komt niet in ons woordenboek voor," aldus al-Rantissi, die wel bevestigde dat er gesprekken zijn tussen de beweging en de Palestijnse authoriteit.

Abdul-Aziz al-Rantissi was dinsdag nog het doelwit van een aanval van het Israëlische leger. Vanuit een helikopter werden er raketten afgevuurd op zijn auto. De Hamasleider raakte gewond en ligt momenteel in een ziekenhuis.

Vrouw kidnapt baby na veinzen zwangerschap

Een vrouw die negen maanden lang haar vriend onterecht had voorgehouden dat ze zwanger was heeft in een kraamkliniek in Dortmund een baby gestolen. De kleine is inmiddels weer terug bij zijn echte ouders

De 31-jarige vrouw nam het kind donderdag, gekleed in een verpleegstersuniform, mee met de mededeling dat het moest worden onderzocht. Toen het ziekenhuis doorhad dat het om een kidnap ging werd de politie ingeschakeld. Er werden 220 agenten ingezet, 10.000 folders verspreid en een beloning van 1.500 dollar uitgeloofd.

Ondertussen vertelde de kidnapster haar verraste vriend dat ze in haar eentje was bevallen. Het stel kreeg later op de dag na een tip bezoek van de politie. De vrouw zal waarschijnlijk worden beschuldigd van het kidnappen van een minderjarige.

Nieuw offensief politie tegen wegpiraten

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de strijd tegen overtreders van verkeersregels heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) weer een nieuw wapen ingezet. Er gaan busjes rondrijden met daarin een radar- en videosysteem.

Met de busjes gaat de KLPD controleren op zaken als bumperkleven, snelheid en agressief rijgedrag. Ook kan er worden gekeken of een auto is gestolen. De busjes werken samen met motoragenten en opereren vanaf viaducten.

Inmiddels rijdt er op de wegen rond Utrecht al één busje met de speciale apparatuur. De wagen heeft 150.000 euro gekost. Op termijn komen er nog vier van dergelijke voertuigen die door heel Nederland zullen rijden.

EO Jongerendag wederom uitverkocht

Chen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De EO Jongerendag was ook dit jaar weer enorm populair. Met 32.000 bezoekers was het Gelredome in Arnhem uitverkocht. Bezoekers werden getrakteerd op onder andere de Amerikaanse gospelzanger Michael W. Smith, één van de meest succesvolle christelijke artiesten.

Het jaarlijkse evenement kreeg dit jaar het thema 'Experience God' mee. Naast Smith waren er ook optredens van onder meer TobyMac en ZOEgirl. Daarnaast konden jongeren voor het eerst terecht bij een stand over homofilie. Daar konden vragen worden gesteld over homofilie in relatie tot het christendom. De EO had deze stand opgezet om "de homo-onvriendelijkheid en soms homovijandigheid in delen van orthodox-christelijk Nederland" te doorbreken.

LPF'er wil boete AH-medewerkers betalen

Murazor4096, Beetle, Faithz en road66 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdmans wil de boete betalen die de twee Albert Heijn-medewerkers, die verdacht worden van openlijke geweldpleging en zware mishandeling van een winkeldief, wellicht boven het hoofd hangt.

Eerdmans zegt bereid te zijn de boete voor het duo te betalen, mits de twee, Lucas Porsius en Simon Lindeman, geen grof geweld hebben gebruikt: "Enig geweld is veroorloofd en een stomp in de buik is in mijn ogen proportioneel''.

Vorige keer gaf Prins Bernhard aan de boete te willen betalen. Eerdmans heeft niet de neiging gehad netjes op een nieuwe actie van de prins te wachten. "De politiek is medeschuldig aan de plaag van de winkeldiefstallen. Het water staat veel kleine ondernemers aan de lippen en ik heb een politiek signaal willen geven dat gepast geweld moet kunnen." Hij overweegt minister Donner naar de Kamer te roepen voor een debat over winkelcriminaliteit.

Opgepakt met AT-team

De advocate van het AH-duo, Mayke Goris, zei gisteren boos te zijn over de manier waarop de politie Porsius en Lindeman heeft gearresteerd.

Het duo werd donderdagavond met groot politievertoon thuis gearresteerd. Een compleet arrestatieteam (AT) met honden en negen agenten werd ingezet om de AH-medewerkers aan te houden. ''Om met hondengeleiders, een arrestatieteam en een huiszoekingsbevel voor de deur te staan bij de verdachten is zwaar overdreven en staat absoluut niet in verhouding tot het vergrijp'', aldus de advocate.

Een ooggetuige van de arrestatie zegt dat het leek alsof een zware gangster werd weggehaald.

De twee werden gisteren overigens weer vrijgelaten.

Politie komt woonwagenkamp Vinkenslag niet op

DarkShine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Maastricht heeft gisteren geen inspectie kunnen uitvoeren op het woonwagenkamp de Vinkenslag. Zo'n 50 bewoners lieten twee agenten en twee ambtenaren niet toe voor een routine-inspectie op het kamp. Burgemeester Gerd Leers heeft in een reactie hierop gezegd dat als deze situatie zich blijft herhalen, de volgende keer een politiemacht zal meekomen om de toegang tot het kamp af te dwingen. De Vinkenslag kwam vorige maand in het nieuws wegens de ontmanteling van een hele reeks hennepkwekerijen.

Recht tegenover de Vinkenslag kwam de politie gisteren wel in actie. Daar huren diverse kampbewoners loodsen. In de panden vond de politie twee grote hennepkwekerijen, een gestolen tractor, een partij van enkele tientallen vermoedelijk gestolen wasmachines, een vrachtwagen volgestouwd met wietplanten en tien Mercedessen waarvan de herkomst onduidelijk is. De douane onderzoekt of de auto's zijn gestolen.

De acties op de Vinkenslag vinden plaats in het kader van het proces om van het kamp een normale woonwijk met bedrijventerrein te maken. 'Van vrijstaat naar Volkswijk', hebben politie en gemeente Maastricht deze actie vorige maand gedoopt.

Wederom extra sponsor Minardi

De personen die bij, het van origine Italiaanse, Minardi voor de sponsoren zorgen draaien dit jaar duidelijk overuren. Onlangs verhoogden Trust, Muermans Group en Superfund hun sponsorbijdrage. Wederom kunnen we een naam hieraan toevoegen.

Dit maal is JSP International, een grote leverancier in de automobielindrustie, de gelukkige. De extra financiële steun komt voort uit de goede samenwerking die Justin Wilson en het bedrijf hebben opgebouwd; JSP was eerder voor één race een persoonlijke sponsor voor de lange Brit. De deal is nu verlengd tot het einde van het huidige seizoen.

"De beslissing om onze samenwerking met Justin Wilson en Minardi uit te breiden was redelijk simpel. De feedback van onze klanten in Oostenrijk waren zeer positief in de tweede helft van het seizoen." aldus Paul Compton, Executive Vice President van JSP.

Er is overigens nog meer goed nieuws op het sponsorvlak bij Minardi; Olav Mol maakte tijdens de uitzending van de vrijdagkwalificitie bekend dat een Nederlandse leverancier van sanitair zich bij het rijtje Hollands Glorie gaat scharen.

Lekkage zoutzuur bij DSM in Delft

Okto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht heeft bij de DSM in Delft een opslagtank met zoutzuur gelekt. Het bleek te komen door een klein scheurtje in een voorraadtank.

Het bijtende goedje is na de lekkage verdund met water, waarna het zonder gevaar in het bedrijfsriool kon weglopen. De rest van de voorraadtank met zoutzuur is door DSM zelf weggepompt.

Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen gevaar is geweest voor omwonenden.

Roger Moore wordt tot ridder geslagen

MOSA vertaalde en submitte het volgende bericht:

James Bond-acteur en UNICEF-ambassadeur Roger Moore wordt door koningin Elizabeth II tot ridder geslagen. Dat is vandaag door het paleis bekend gemaakt. Actrice Helen Mirren, bekend van diverse films en de detective-serie Prime Suspect, krijgt de titel 'dame'.

Verder zijn er dit jaar 'lintjes' voor o.a. Sting (Commander of the British Empire), David Beckham (Officer of the British Empire) en Jamie Oliver (Member of the British Empire). Uiteraard hebben allen laten weten zeer verguld te zijn met hun onderscheiding.

Haai schrikt zich dood na zien naakte man

M@rk en Petrovski hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse komiek Guy Venables wordt wellicht aangeklaagd vanwege de dood van een gevoelige haai. De 12 jaar oude haai stierf enkele dagen nadat de komiek naakt het bassin van het dier was ingesprongen. Dit meldt de Engelse krant Daily Telegraph.

De komiek presenteerde een comedy-avond in Brighton en wilde met de stunt aandacht trekken voor zijn show. Lisa Handscomb van het Brighton Sea Life Centre is minder blij met de actie van Venables: "Deze haaiensoort is erg gevoelig voor stress. We vrezen dat hij gestorven is na het zien van de naakte man in zijn bassin. De haai wordt momenteel onderzocht door een medisch team. Als blijkt dat stress de doodsoorzaak van het dier is, nemen we juridische stappen tegen Guy Venables."

Bobo's in the Bush (Yorin) dreigt te floppen

Halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lukt het Yorin-programma Bobo's in the Bush niet om veel kijkers te trekken. Naar de overlevingstocht van tien BN'ers kijken per dag gemiddeld maar zo'n 200.000 mensen. Vooral het eerste kwartier, overlappend met het laatste kwartier van RTL Boulevard, wordt slecht bekeken.

In het programma zijn tien bekende Nederlanders op survival in de jungle in het verre Borneo en dit wordt allemaal op camera vastgelegd. Voordat het programma begon op de buis (het werd al eerder opgenomen) werd het bedolven onder media-aandacht. Na twee weken survival kwamen de bobo's ziek, zwak en misselijk naar huis.

Verhaal: Flirten en Geflirt Worden

On_Air deed ons een verhaal met een thema toekomen en het is het lezen waard. Een gastcolumn dus, maar dan meer een verhaal.

Langs de lange muur in de disco staat een groep jongens een beetje te praten en links en rechts de passerende dames te bekijken. Het is het vaste uitgaansgroepje van Jurgen, nou hij mag met ze mee, zij zullen nooit met hem meegaan. Dit weet hij, maar hij neemt het voor lief. Ze zijn goed voor de entourage en geven Jurgen een gevoel van zekerheid. Dansen doet Jurgen niet, moppen tappen ook niet, het geld in zijn portemonnee voelt zwaar, want uitgeven aan die leuke dame in het rode jurkje is er niet bij, niet zolang hij haar niet aanspreekt.

Beloning voor tips over caviabeul

De Stichting Cavia heeft een beloning uitgelooft van 500 euro voor de tip, die leidt tot de aanhouding van de persoon die enkele dag geleden ruim tachtig cavia's heeft verbrand in Roosendaal.

De organisatie laat weten 'geschokt te zijn door dit zinloze geweld tegen cavia's'. "Er is ons veel aan gelegen dat deze dader gepakt wordt. Daarom loven we een beloning van 500 euro uit."

Tussen 14 mei en 1 juni werden 83 cavia's gestolen van enkele particulieren en een kinderboerderij in Roosendaal en omgeving. De diertjes werden later op een braakliggend terrein, deels verbrand gevonden.

De Stichting Cavia vangt sinds 1997 cavia's op en zoekt een nieuw tehuis voor de dieren.

Zangeres Anouk waarschijnlijk zwanger

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zangeres Anouk is, volgens 3FM, weer zwanger. Hoewel ze op Pinkpop nog beweerde dat ze zulke dikke borsten had 'omdat ze veel patat at', is uit betrouwbare bron gelekt dat er een kindje op komst is.

Het zal het tweede kind worden van Anouk en de zanger van Postmen, Anonymous Mis. Vorig jaar beviel de zangeres al van haar eerste kind, Benjahmin.

'Griekse chirurg drogeerde collega's'

Een 48-jarige Griekse hersenchirurg heeft twee collega's meerdere keren gedrogeerd door kalmeringsmiddelen in hun koffie te doen. Hij deed dit uit woede omdat hij steeds de vroege diensten kreeg toebedeeld. Dit heeft de Griekse politie vrijdag gezegd.

Eén van zijn slachtoffers heeft na de bedwelming anderhalve dag in coma gelegen. De chirurg is aangeklaagd op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

FOK! zoekt nieuwe nieuwsposters!

Join the crew!Het is alweer enige tijd geleden dat we op zoek waren naar nieuwe nieuwsposters. Hoewel het de laatste tijd qua aantallen nieuwsposts zeker niet slecht gaat, zijn we toch nog altijd op zoek naar nieuw enthousiast vers bloed. Het kan immers altijd beter!

Wat wordt er van een FP-nieuwsposter verwacht?
Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je moet op regelmatige basis nieuws kunnen posten en verder ben je in staat om berichten te herschrijven (FOK! mag andere artikelen niet rechtstreeks overnemen) of vertalen in helder en correct Nederlands. Een indicatie van het minimum aantal berichten dat je per maand moet kunnen leveren is 50, maar uiteraard zien we graag veel meer. Per bericht ben je gemiddeld ongeveer tussen de 10 en 15 minuten bezig met herschrijven.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten word je als nieuwsposter ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook wordt er van je verwacht dat je regelmatig reacties op de FP modt (gemiddeld ongeveer 10 tot 15 minuten per bericht).

Wat kun je als nieuwsposter verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als nieuwsposter op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar veerboot@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
je username
een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
je interesses (zeker wat nieuws betreft)
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag (en frequentie) dat je kunt nieuwsposten
het aantal nieuwsposts dat je per maand denkt te kunnen halen
de bronnen waar je je nieuws altijd vandaan haalt

Nadat je mailtje is ontvangen zul je een mailtje terug krijgen, met daarin een opdracht. Die opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:
Een Nederlands artikel zo herschrijven dat het plaatsbaar is op FOK!
Een Engels artikel zo vertalen (en herschrijven) dat het plaatsbaar is op FOK!
Een tekst corrigeren waar enkele fouten in verborgen zitten

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m dinsdag 17 juni, 23.59 uur. Het is de bedoeling dat je de ontvangen opdracht binnen 48 uur na ontvangst terugstuurt. De uiterste terugstuurdatum van de opdracht is donderdag 19 juni, 23.59 uur.

Na 19 juni zal de FP-crew zich over jouw eerste mail en jouw verwerkte opdracht buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

Ferry (Veerboot)

N.B.: Dit bericht werd eerder geplaatst op dinsdag 10 juni 2003 om 12:00 uur.

Magiër roept monster van Loch Ness op

Bij Loch Ness heeft magiër Kevin Carlyon een spreuk in werking gesteld om het monster te laten verschijnen. Carlyon, Hogepriester van de Britse White Witches had op verzoek van inwoners twee jaar geleden een magic spell in werking laten treden om het monster bang te maken, zodat het niet in handen van de Zweedse wetenschapper Jan Sundberg zou vallen die er sectie op wilde verrichten. Hierdoor zijn de meldingen de afgelopen twee jaar drastisch afgenomen, aldus zegslieden. Dit meldt het persbureau Reuters.


De magiër voert een magic spell uit bij Loch Ness (Foto:Reuters)


"Ik voel dat deze spreuk goede uitwerking zal hebben", zegt Carlyon tegen Reuters. "Er zijn weinig waarnemingen gedaan de afgelopen jaren. Deze spreuk heeft de vorige spreuk om Nessie niet meer te laten verschijnen ongedaan gemaakt".

Carlyon vertelt Reuters dat hij zijn paranormale krachten toen hij vijf jaar oud was ontdekte. Hij wist toen al te voorspellen dat een jongen van school uit een boom zou vallen en zijn arm zou breken. Om de magic spell in werking te laten treden, gooide Carlyon bij schemerlicht en rituele fakkels een talisman in het water en zei: "Let Nessie be free, may her spirit be free, so may it be".


De magiër bij het monster die al door duizenden gezien is (Foto:Reuters)

Kankerbestrijding kampt met geldtekort

Tijno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) kampt met een ernstig geldtekort. Dit zegt voorzitter M. Oosting. Het geld is nodig voor kankeronderzoek, opleiding van nieuwe onderzoekers en uitbreiding van zorg voor kankerpatiënten en hun familie.

Oosting vindt dat de regering meer geld voor onderzoek naar kanker beschikbaar moet stellen. Ook vraagt hij of de bevolking meer geld zou willen geven voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Volgens hem heeft onderzoek aangetoond dat één op de drie Nederlanders ooit kanker krijgt.

Thaise man met 30 kg cesium gepakt

Syntax_XL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Thailand heeft een Thaise man opgepakt die dertig kilogram radioactief cesium-137 naar buurland Laos wilde smokkelen.

Het cesium-137 was bestemd voor extremistische moslimgroeperingen die daarmee radioactieve bommen wilden maken om aanslagen te plegen op ambassades en badplaatsen, aldus de politie. Deze bommen zijn relatief makkelijk te vervaardigen.

Mogelijk dit jaar drive-in-supermarkten in Nederland

R-Style had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eind dit jaar is het misschien mogelijk via een nieuw systeem boodschappen te doen. Via internet of telefonisch wordt de supermarkt een order gegeven. Als de klant bij de supermarkt arriveert moet deze via een gelijksoortig systeem als de McDrive diens bestelnummer doorgeven, waarna de bestelling achter afgehaald kan worden.

Gerard Waanders uit het Overijsselse Nieuwleusen wil dit realiseren. "Mensen hebben het druk, druk, druk en ze hebben vaak een hekel aan winkelen. Zij willen zoveel mogelijk gemak. Op deze manier kunnen zij vanaf hun werk shoppen.", zegt hij. In Friesland zijn de onderhandelingen over een eerste drive-in-supermarkt al in volle gang.

Waanders heeft ook een zeer groot aantal andere gemeenten in Nederland geinformeerd over zijn plannen De eerste reacties waren nogal sceptisch. "Maar dat was ook het geval toen McDonald's de eerste McDrive opende. Nu is het de normaalste zaak van de wereld."

Ouders voorkomen mogelijk drama met bus

bierfanaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ouders van de bassisschool De Twijn in Utrecht hebben een mogelijk drama weten te voorkomen. Hun kinderen, 137 in aantal, zouden op schoolreisje gaan, maar de ouders merkten op dat de banden van de bus helemaal versleten waren. Daarop haalden ze de politie erbij, die bevestigde dat het zeer gevaarlijk zou zijn om daar mee te gaan rijden. Ook bleek de 54-jarige busschaffeur uit den Hoorn de bus niet te mogen besturen omdat hij zich niet aan de Arbeidstijdenwet hield.

De bus werd geregeld door Van Rhijn Eurobus exploitatie die als tussenpersoon voor de busmaatschappijen dient. Eurobus zegt geen zaken meer te willen doen met de betreffende busmaatschappij. De school krijgt een genoegdoening.

Na 17 jaar vrij dankzij DNA onderzoek

SpaGroen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie Amerikaanse mannen die 17 jaar geleden zijn veroordeeld voor verkrachting en moord van een tienermeisje zijn gisteren vrijgesproken nadat DNA testen niet konden bewijzen dat ze bij de misdaad betrokken waren geweest.

Na het betalen van 300.000 dollar borgsom kwamen de heren op vrije voeten. John Kogut, 39, John Restivo, 44, en Dennis Halstead, 48, werden allen hartelijk ontvangen door familieleden.

"Het is een gevecht geweest," aldus Dennis Halstead. "Het is een gevecht geweest vanaf het begin van de beschuldigingen en het had echt niet zo lang hoeven duren."

Op 10 november 1985 werd de 16 jarige Theresa Fusco vermoord. Drie en halve week later werd ook haar vriendje dood in het bos gevonden.

De verdachten zijn wel op vrije voet gesteld, maar nog niet onschuldig bevonden. Waarschijnlijk wordt deze zaak heropend en zal er een nieuwe rechtzaak plaatsvinden.

Schrijver Otto Veenhoven bekent moord

Jeroen Koopman had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

In zijn tweede, nieuwe autobiografie "Sunny Home", deze week op de markt gekomen, bekent schrijver Otto Veenhoven na 48 jaar, zijn stiefvader om het leven te hebben gebracht. Voor dit misdrijf is hij destijds nooit vervolgd, zelfs niet verdacht geweest. Er werd altijd aangenomen dat de dood van de Lochemse PTT-ambtenaar J.A. Nieuwenhuysen op 8 februari 1955 een 'ongeval' betrof.

Veenhoven zegt de moord op zijn stiefvader lang voor zich te hebben gehouden. "Pas in 1981 heb ik het aan een goede vriend verteld. Vijf jaar geleden kreeg ik het idee, om het gegeven in een roman te verwerken. Wel heb ik toen een jurist geraadpleegd om zeker te weten dat de moord inmiddels verjaard is."

De nu 68-jarige schrijver, die tegenwoordig nabij het Zeeuwse dorpje Waarde woont, aan de Westerschelde, zegt van die moord nimmer spijt te hebben gehad. "Sterker: Ik ben nog steeds solidair met de twintigjarige jongeman die ik toen was. Een jonge knaap die zijn moeder wilde beschermen, haar wilde vrijwaren van toekomstige bedreigingen."

"Sunny Home" wordt uitgegeven door Zoon & Vader Producties, een door de schrijver en zijn 18-jarige zoon speciaal voor dit boek opgezette uitgeverij. Het boek is vooralsnog uitsluitend in de grotere boekhandels verkrijgbaar.

Driehoekige UFO boven Worcester

Boven Worcester, UK, is een ongeïdentificeerd driehoekig vliegtuig gezien. Volgens ooggetuigen had het object zes lichten aan de linkerzijde en zes lichten aan de rechterzijde. Het vliegtuig is donderdag 3 juni rond 01:00 uur bij St. John's gezien.

Dezelfde nacht zijn door onafhankelijke personen dezelfde objecten boven Birmingham gerapporteerd, die richting het zuid-westen vlogen. "We kunnen niet zeggen wat deze objecten zijn", zegt Michael Soaper, zegsman van Contact International.

Win Dropkick Murphys Converse All Stars!

Speciale Fok! Aktie!
Namens Dropkick Murphys mogen wij een paar originele Dropkick Murphys Converse All Stars maat 44 weggeven met daarop het Dropkick Murphys logo geborduurd.



Om kans te maken op dit paar maatje 44, stuur een mailtje naar prijsvragen@fok.nl en vertel ons waarom juist jij dit paar van ons zou moeten krijgen! Het origineelste antwoord kan de postbode voor zijn deur verwachten met deze Dropkick Murphys Converse All Stars. Vergeet dus niet je adres en username op Fok! te vermelden. Je kan helaas niet meer inzenden! De winnaar ontvangt uiterlijk vrijdag 20 juni a.s. bericht, waarna op de Frontpage de winnaar bekend zal worden gemaakt
Zie ook het CD-Review

Concept EU grondwet aangenomen

nuke had ons via de newssubmit het volgende reeds vertaald te melden:

Het eerste concept van de grondwet van de EU is op vrijdag 13 juni afgerond, 46 jaar na het Verdrag van Rome.

Duidelijk ontroerd na 16 maanden hard werken en onderhandelen, stonden Conventie president Valery Giscard d'Estaing en de 105-leden van de conventie op voor het volkslied van de EU, Beethoven's "Ode to Joy" en toostten op de historische gebeurtenis.

Tijdens de laatste sessie vandaag in Brussel, heeft conventie president Valery Giscard d'Estaing meegedeeld dat hij tijdens de bijeenkomst van volgende week in Griekenland de concept grondwet aan regeringshoofden zal uitdelen.

Afgezanten lieten blijken dat ze het concept in het algemeen steunen, maar dat ze ontevreden waren over de stemrechten van de kleinere landen. De concept grondwet stelt een aantal nieuwe dingen voor, waaronder: Een president, een kleinere Europese Commisie en een post voor minister van buitenlandse zaken van de EU.

'VMBO examens waren te simpel'

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opgaven in de examens van het VMBO waren zo simpel dat leerlingen uit groep 8 van de basisschool ze ook zo hadden kunnen maken. Bij zeven van de tien VMBO-examens waren de leerlingen al een uur voor afloop van het examen al klaar. Dit hebben docenten naar de Algemene Onderwijsbond geschreven. Naar verwachting zal 90 procent van de leerlingen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs slagen.

Nunspeet wil tweefasenwoningen introduceren

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nunspeet wil de druk op de woningmarkt verlichten door tweefasenwoningen te introduceren. Mensen die een nieuwbouwhuis gekocht hebben kunnen dan de grond voor een symbolisch bedrag van de gemeente pachten. Binnen de erfpachttermijn moet de grond daadwerkelijk worden gekocht. Zodoende hoeven de mensen in eerste instantie alleen een hypotheek voor het huis af te sluiten.

Het experiment begint na de bouwvak met elf woningen. Starters op de woningmarkt en doorstromers uit een huurwoning die te weinig verdienen om een huis te kopen komen hiervoor in aanmerking. Nunspeet hoopt hiermee het tekort aan huurwoningen terug te dringen.

Winkeldief krijgt na 15 jaar spijt

deepthroat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een anoniem persoon heeft een brief aan schoenenwinkel Scapino in Drachten geschreven met een spijtbetuiging omdat hij vijftien jaar geleden spullen uit de winkel gestolen heeft.

De anonieme schrijft in de brief dat hij al jarenlang met een schuldgevoel heeft rondgelopen. Filiaalmanager N. Poelman liet vrijdag weten dat het de persoon is vergeven.

Aanslag op oliepijplijn Irak

Sorcerers_Apprentice sollog maniacer Furious en jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Langs een oliepijplijn in het noorden van Irak woeden hevige branden. Dit is mogelijk het gevolg van een bomaanslag. Het is niet bekend wie de bomaanslag gepleegd zou hebben. Volgens de plaatselijke bevolking hebben onbekenden de pijplijn donderdag al opgeblazen om te voorkomen dat "Amerikanen olie naar Turkije uitvoeren". Dit heeft het Franse persbureau AFP vrijdag gemeld.

De oliepijplijn die vanaf de raffinaderijen in de stad Baji naar het noorden, vlak bij de weg van Bagdad naar de plaats Mosul, zou op twee plaatsen met explosieven zijn beschadigd.

De Verenigde Staten die de oliebronnen geclaimd hebben, hebben donderdag olie-exportcontracten van kracht gezet die ze eerder aan verscheidene bedrijven hadden toegekend. De contracten gaan over de voorziening van olie afkomstig uit de olievelden rond het zuidelijke Basra en de olie die al opgeslagen lag in de Turkse havenstad Ceyha.

Jerry Springer wil de politiek in

jeroenstampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire Amerikaanse tv-presentator Jerry Springer wil de politiek in. Om te peilen hoeveel mensen er op hem zouden stemmen als hij zich kandidaat zou stellen voor een zetel in de Senaat voor de staat Ohio, heeft hij een website opgezet. Ook reist hij door Ohio om te peilen hoe groot de steun voor zijn politieke carrière onder de kiezers is.

De site van de democratische 59-jarige Jerry Springer is te bekijken op http://www.runjerryrun.com. Als het resultaat positief is zal Jerry zich kandidaat stellen voor de senaatsverkiezingen van 2004.

Franse rechter kraakt R'dams moslimproces

Rodoin Daoud, een Algerijn die in Frankrijk vastzit en verdacht wordt van terrorisme, zal niet aan Nederland worden uitgeleverd. De verdachte ontsnapte vorig jaar met aan elkaar geknoopte lakens uit de Koepelgevangenis in Breda. Hij werd later in Frankrijk aangehouden.

Nederland wil Daoud berechten voor terrorisme, maar als het aan de Fransen ligt komt daar niets van in. De Franse onderzoeksrechter J. L. Bruquiere zei gisteravond in het tv-programma NOVA dat het maar goed is dat de Algerijn in Frankrijk vastzit, omdat de man ''daar niet zal kunnen ontsnappen''. Hij noemde Nederland een vrijplaats voor moslimterroristen.

De Franse rechter kraakte het moslimproces in Rotterdam, waarbij onlangs 12 vermeende terroristen werden vrijgesproken. Volgens hem was overduidelijk dat de mannen behoorden tot een terroristische moslim-cel. Bruquiere zei in Nova: ''De twaalf zijn geen gewone religieuze mannen. Ze staan in Engeland en Frankrijk ook bekend wegens hun terroristische activiteiten. Het zijn actieve leden van een beweging. Ze staan klaar om aanslagen te plegen."

Volgens een Nederlandse woordvoerder van justitie doet het Openbaar Ministerie (OM) er alles aan om de vermeende terroristen achter de tralies te krijgen. "In twee terrorismezaken zijn we in hoger beroep gegaan. Dat zegt genoeg over de opvattingen van het OM. Maar de rechter heeft hier altijd het laatste woord''. Hij zei niets te weten van de Franse weigering om Daoud uit te leveren.

Wel benadrukte de woordvoerder dat de Nederlandse regering aan een nieuwe wetgeving werkt. De minister van Justitie heeft naar aanleiding van de aanslagen van 11 september een wetsvoorstel ingediend, dat het onder meer mogelijk moet maken om terroristen zwaarder te straffen. Die wet is echter nog steeds niet aangenomen.

Uitslagen nacompetitie(13/06/03)

Vanavond werden de wedstrijden in de vierde ronde van de nacompetitie afgewerkt, hieronder de uitslagen.

Uitslagen Poule A
FC Den Bosch - Helmond Sport (1-3)
Go Ahead Eagles - FC Zwolle (2-3)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Zwolle 4310107-3
2. Helmond Sport 421176-6
3. Go Ahead Eagles 410339-9
4. FC Den Bosch 410335-9


Uitslagen Poule B
Emmen - Heracles Almelo (0-1)
Excelsior - FC Volendam (3-2)

Stand

Pos.ClubAWGVPV-T
1. FC Volendam 430199-4
2. Heracles Almelo 420265-5
3. Emmen 420263-4
4. Excelsior 410334-8


Resterend programma

Maandag 16 juni 2003
FC Den Bosch - FC Zwolle
Helmond Sport - Go Ahead Eagles
Emmen - FC Volendam
Heracles Almelo - Excelsior

Donderdag 19 juni 2003
FC Zwolle - Helmond Sport
Go Ahead Eagles - FC Den Bosch
FC Volendam - Heracles Almelo
Excelsior - Emmen

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.