Politie komt woonwagenkamp Vinkenslag niet op

DarkShine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Maastricht heeft gisteren geen inspectie kunnen uitvoeren op het woonwagenkamp de Vinkenslag. Zo'n 50 bewoners lieten twee agenten en twee ambtenaren niet toe voor een routine-inspectie op het kamp. Burgemeester Gerd Leers heeft in een reactie hierop gezegd dat als deze situatie zich blijft herhalen, de volgende keer een politiemacht zal meekomen om de toegang tot het kamp af te dwingen. De Vinkenslag kwam vorige maand in het nieuws wegens de ontmanteling van een hele reeks hennepkwekerijen.

Recht tegenover de Vinkenslag kwam de politie gisteren wel in actie. Daar huren diverse kampbewoners loodsen. In de panden vond de politie twee grote hennepkwekerijen, een gestolen tractor, een partij van enkele tientallen vermoedelijk gestolen wasmachines, een vrachtwagen volgestouwd met wietplanten en tien Mercedessen waarvan de herkomst onduidelijk is. De douane onderzoekt of de auto's zijn gestolen.

De acties op de Vinkenslag vinden plaats in het kader van het proces om van het kamp een normale woonwijk met bedrijventerrein te maken. 'Van vrijstaat naar Volkswijk', hebben politie en gemeente Maastricht deze actie vorige maand gedoopt.