FOK! zoekt nieuwe nieuwsposters!

Join the crew!Het is alweer enige tijd geleden dat we op zoek waren naar nieuwe nieuwsposters. Hoewel het de laatste tijd qua aantallen nieuwsposts zeker niet slecht gaat, zijn we toch nog altijd op zoek naar nieuw enthousiast vers bloed. Het kan immers altijd beter!

Wat wordt er van een FP-nieuwsposter verwacht?
Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je moet op regelmatige basis nieuws kunnen posten en verder ben je in staat om berichten te herschrijven (FOK! mag andere artikelen niet rechtstreeks overnemen) of vertalen in helder en correct Nederlands. Een indicatie van het minimum aantal berichten dat je per maand moet kunnen leveren is 50, maar uiteraard zien we graag veel meer. Per bericht ben je gemiddeld ongeveer tussen de 10 en 15 minuten bezig met herschrijven.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten word je als nieuwsposter ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook wordt er van je verwacht dat je regelmatig reacties op de FP modt (gemiddeld ongeveer 10 tot 15 minuten per bericht).

Wat kun je als nieuwsposter verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als nieuwsposter op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar veerboot@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
je username
een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
je interesses (zeker wat nieuws betreft)
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag (en frequentie) dat je kunt nieuwsposten
het aantal nieuwsposts dat je per maand denkt te kunnen halen
de bronnen waar je je nieuws altijd vandaan haalt

Nadat je mailtje is ontvangen zul je een mailtje terug krijgen, met daarin een opdracht. Die opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:
Een Nederlands artikel zo herschrijven dat het plaatsbaar is op FOK!
Een Engels artikel zo vertalen (en herschrijven) dat het plaatsbaar is op FOK!
Een tekst corrigeren waar enkele fouten in verborgen zitten

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m dinsdag 17 juni, 23.59 uur. Het is de bedoeling dat je de ontvangen opdracht binnen 48 uur na ontvangst terugstuurt. De uiterste terugstuurdatum van de opdracht is donderdag 19 juni, 23.59 uur.

Na 19 juni zal de FP-crew zich over jouw eerste mail en jouw verwerkte opdracht buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

Ferry (Veerboot)

N.B.: Dit bericht werd eerder geplaatst op dinsdag 10 juni 2003 om 12:00 uur.