Verhaal: Flirten en Geflirt Worden

Langs de lange muur in de disco staat een groep jongens een beetje te praten en links en rechts de passerende dames te bekijken. Het is het vaste uitgaansgroepje van Jurgen. Nou, hij mag met ze mee, zij zullen nooit met hem meegaan. Dit weet hij, maar hij neemt het voor lief. Ze zijn goed voor de entourage en geven Jurgen een gevoel van zekerheid. Dansen doet Jurgen niet, moppen tappen ook niet, het geld in zijn portemonnee voelt zwaar, want uitgeven aan die leuke dame in het rode jurkje is er niet bij, niet zolang hij haar niet aanspreekt.

Een beetje lachend, een beetje bier drinkend en een beetje meekijkend en pratend, dringt het langzaam tot hem door dat hij hier niets mee opschiet. Alle schunnige opmerkingen van zijn vrienden probeert hij te negeren, helaas valt dat niet in goede aarde, dus doet hij net zo hard mee. 'Geil wijf, check die tieten, zou ze ook kleding hebben of is dit alles?' Jurgens ogen blijven maar afdwalen naar the lady in red. Ze is net even gaan zitten, na twintig minuten zeer uitbundig te hebben gedanst. Jurgen maakt snel een beslissing, zodra ze opstaat om weer te gaan dansen, zal hij zich ook op de dansvloer begeven. De kans dat hij dan oogcontact maakt wordt daardoor groter, en zo ook de kans om haar een drankje aan te bieden en achter haar naam te komen.

Bij zijn vrienden excuseert hij zich omdat hij naar het toilet moet en hij loopt zo rakelings langs haar dat hij heel even haar hand aanraakt. Als hij terug komt staat ze met een vriendin te praten en te dansen. Met een biertje in de hand gaat hij naast hen staan en seint een vriend dat hij ook moet komen dansen. Jurgen wiebelt een beetje op de dansvloer terwijl hij zijn ogen niet van haar kan afhouden. Opeens draait zij zich zijn kant uit, kijkt hem strak aan en lacht. Verbaasd tovert hij een grijns te voorschijn en doet net iets meer zijn best om het wiebelen op dansen te laten lijken.

Ze buigt zich naar haar vriendin, zegt iets, begint te lachen en loopt Jurgens kant uit. Zenuwachtig kijkt hij naar zijn vrienden bij de muur, maar die kijken alleen maar stomverbaasd toe. En daar staat ze. 'Hi, ik kom even met jou dansen.' Jurgen knikt alleen maar en begint synchroon met haar te wiebelen. Ze glimlacht, legt een arm om zijn nek en beweegt net niet tegen hem aan. Hij slaat zijn armen om haar middel en zoent haar. Nu hij haar vast heeft, haar lichaam voelt, haar warmte en haar haar ruikt, zweeft hij weg. Langzaam komt er een einde aan de zoen. Ze kijkt hem aan, lacht, geeft hem nog een kusje en loopt weg.

Verdoofd loopt Jurgen terug naar zijn vrienden die hem joelend begroeten. Drie biertjes worden zijn richting uitgestoken, hij grijpt er één en leunt zwaar tegen de muur. Als hij een beetje bijgekomen is en onder zware bemoediging van zijn vrienden er eindelijk van overtuigd is dat zij hem wil, trekt hij de stoute schoenen aan en gaat haar een drankje aanbieden. Jurgen loopt naar haar toe, tikt op haar schouder, lacht en vraagt of zij iets te drinken van hem wil. 'Nee, dank je, ik heb nog,' is het antwoord en ze draait zich weer om. Jurgen schrikt en tikt haar weer aan. 'Mag ik dan op zn minst je naam weten?' Weet hij er met een beknepen stem uit te krijgen. Ze kijkt hem aan, lacht en met een mierzoete stem krijgt hij te horen dat dat nergens voor nodig is en dat hij beter zelf nog een drankje kan nemen.

Met een vlek voor zijn ogen stormt Jurgen naar buiten. Wanhopig en met gebalde vuisten loopt hij een minuut of tien voor de disco te ijsberen. Ik doe haar wat! Ze vindt me leuk! Ze heeft met me gezoend! Buiten zichzelf van woede en verdriet loopt hij weer naar binnen. Hij wordt door zijn vrienden opgevangen en die gieten hem vol met bier. De rest van de avond staat Jurgen dronken, boos en verdrietig tegen de muur, op zoek naar de feeks in het rood, die zijn hart fijnkneep zonder te blikken of blozen. Als hij het opgeeft om haar nog aan te kunnen spreken, grijpt hij zijn jas en loopt weg.

Als hij buiten staat en zijn jas dichtritst hoort hij gelach. Hij kijkt om en ziet de rode dame weglopen met haar vriendin. Hij draait zich om en trekt een sprintje achter ze aan. Hij pakt haar schouder beet, trekt haar naar zich toe en vraagt al hijgend van het rennen; 'Ik wil alleen je naam weten, hoe heet je? Zie ik je volgende week weer?!' Geschrokken kijkt ze hem aan en geeft hem een klap in zijn gezicht. Klootzak! En ze probeert zich los te worstelen en weg te lopen. Voordat hij het weet is het zwart voor zijn ogen en hij haalt uit. Het enige wat hij hoort is het gillen van haar vriendin en twee seconden later voelt hij een paar grote handen hem in zijn nek grijpen.

Jurgen is door de uitsmijters gegrepen en die hebben de politie gebeld. Er is aangifte tegen hem gedaan door the lady in red en haar vriendin en de uitsmijters hebben tegen hem getuigd. Jurgens vrienden bevestigen zijn deel van het verhaal uit de disco, maar het mocht niet baten. Hij heeft een vrouw bedreigd en geslagen, dat is het verhaal van de dames. Jurgen werd misleid, dat is zijn verhaal.
Jurgen staat op de zwarte lijst van een aantal discotheken in de buurt. Jurgens vrienden gaan alleen nog maar naar het café en wachten wel tot een dame hun kant uitkomt. De rode dame komt overal gratis in en heeft ieder weekend alle aandacht en gratis drank, waarna ze wekelijks voldaan naar huis gaat, alleen of samen met iemand.

'Speel je mee of word je bespeeld?'