Politie verliest van probleemjeugd

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag stonden ze weer tegenover elkaar; de draaideurcriminelen, probleemjongeren en de politie in Amsterdam. De agenten legden het hierbij af tegen hun tegenstanders. Ditmaal ging het echter niet om rellen, maar werd er een strijd geleverd met de voetbal aan de voet.

De bewoners rond het Surinameplein in het westen van Amsterdam hadden het vriendschappelijke zaalvoetbaltoernooi georganiseerd om nu eens iets anders te doen in de strijd tegen de overlast die de jongeren bezorgen. De politie, de brandweer en twee andere voetbalteams kregen een uitnodiging. Alle partijen wilden graag meewerken.

Volgens initiatiefneemster Ella Arps was er een geweldige sfeer tussen groepen die normaal tegen over elkaar staan. "Ik dacht dat we alleen maar schenen zouden zien en geen doel, maar dat viel mee. De agenten leken nog harder tegen de schenen te schoppen dan de jongeren." Dat de jongeren beter speelden dan de politie kon de pret niet drukken, want ook na het toernooi werd er nog even lekker doorgefeest. Door groepen die volgende week waarschijnlijk weer op een andere manier vijandig tegenover elkaar staan.