Schrijver Otto Veenhoven bekent moord

Jeroen Koopman had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

In zijn tweede, nieuwe autobiografie "Sunny Home", deze week op de markt gekomen, bekent schrijver Otto Veenhoven na 48 jaar, zijn stiefvader om het leven te hebben gebracht. Voor dit misdrijf is hij destijds nooit vervolgd, zelfs niet verdacht geweest. Er werd altijd aangenomen dat de dood van de Lochemse PTT-ambtenaar J.A. Nieuwenhuysen op 8 februari 1955 een 'ongeval' betrof.

Veenhoven zegt de moord op zijn stiefvader lang voor zich te hebben gehouden. "Pas in 1981 heb ik het aan een goede vriend verteld. Vijf jaar geleden kreeg ik het idee, om het gegeven in een roman te verwerken. Wel heb ik toen een jurist geraadpleegd om zeker te weten dat de moord inmiddels verjaard is."

De nu 68-jarige schrijver, die tegenwoordig nabij het Zeeuwse dorpje Waarde woont, aan de Westerschelde, zegt van die moord nimmer spijt te hebben gehad. "Sterker: Ik ben nog steeds solidair met de twintigjarige jongeman die ik toen was. Een jonge knaap die zijn moeder wilde beschermen, haar wilde vrijwaren van toekomstige bedreigingen."

"Sunny Home" wordt uitgegeven door Zoon & Vader Producties, een door de schrijver en zijn 18-jarige zoon speciaal voor dit boek opgezette uitgeverij. Het boek is vooralsnog uitsluitend in de grotere boekhandels verkrijgbaar.