FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 mei 2003

Grote inleveractie voor vuurwapens in Irak

Wie de komende twee weken in Irak zijn vuurwapen naar het politiebureau komt brengen krijgt amnestie. Met dit generaal pardon hopen de Amerikaanse en Britse troepen de veiligheid in het land te vergroten.

De verkoop van vuurwapens heeft na de val van het Saddam-bewind een enorme toevlucht genomen. Volgens handelaren komt dit doordat de coalitietroepen er maar niet in slagen de veiligheid te verbeteren en de Iraki's zich willen verdedigen. Wapens als de AK-47 liggen gewoon naast de groenten en fruit op de markt.

Over twee weken mogen alleen mensen met een vergunning nog met een licht vuurwapen over straat. De lichte vuurwapens mogen echter wel in huis gehouden worden.

Laatste vlucht Concorde Air France

g4ngst3r had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle is zaterdagmiddag voor de laatste keer een Concorde van Air France geland. Zo'n 15.000 liefhebbers waren speciaal naar het vliegveld gekomen om de landing te zien. Deze vond 3 uur en 45 minuten nadat het vliegtuig was opgestegen in New York plaats. Aan boord waren 79 passagiers, waaronder de Franse onderminister van Transport Dominique Bussereau.

De vijf Concordes van Air France zullen nog enkele malen op niet-commerciële basis worden ingezet. Daarna wordt één vliegtuig tentoongesteld op het vliegveld, de overige vier gaan naar musea in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.
Het supersonische vliegtuig heeft 27 jaar dienst gedaan.

De enige andere maatschappij die met Concordes vliegt, British Airways, stopt in oktober met deze vliegtuigen. Dit in verband met de hoge onderhoudskosten en de lage bezettingsgraad van de toestellen.

Hondenbezitters protesteren tegen poepbeleid

In het Henri Dunantpark in Eindhoven hebben op Hemelvaartsdag vijftig hondenbezitters geprotesteerd tegen het nieuwe hondenpoepbeleid van de gemeente. Vanaf maandag moeten de honden, als er geen struiken in de buurt zijn, gebruik maken van speciaal aangelegde hondentoiletten. Doen ze dat niet, dan riskeert de baas een boete.

Het meest storend aan de hondentoiletten vindt menigeen de afmeting: acht bij acht meter. Bovendien willen de honden hun behoefte niet doen op de omheinde zandplaatsjes.

Naast de aanleg van 66 hondentoiletten, heeft de gemeente ook verordend dat de honden die zich op dat toilet bevinden, voorzien moeten zijn van een identificatiekenmerk. Dit kan bijvoorbeeld een tatoeage of microchip zijn. Aangezien de folder waarin dit staat uitgelegd pas woensdag op de mat is gevallen, vraagt een demonstrant zich af waar hij dit binnen twee dagen kan laten doen.

Vijfhonderd van de 12.000 Eindhovense hondeneigenaren hebben inmiddels hun handtekening gezet tegen het nieuwe beleid.

Marlboro ongezonder dan andere merken

Uit een studie van de Amerikaanse onderzoekscentra voor preventie (CDC) is gebleken dat Marlboro-sigaretten, in vergelijking met andere merken sigaretten, een veel grotere hoeveelheid van de kankerverwekkende stof nitrosamine bevatten.

Het CDC vergeleek de Marlboro's met merken uit dertien verschillende landen. Alleen in sigaretten uit Brazilië en en Mexico wordt meer nitrosamine aangetroffen.

Een Amerikaanse woordvoerder van Philip Morris, de fabrikant van Marlboro, gaf aan dat het bekend was dat de sigaretten een hoog nitrosamine-gehalte hebben. Het bedrijf wil het percentage dan ook omlaag brengen.

Internationaal ruimtestation wijkt uit voor schroot

Het Internationaal Ruimtestation ISS heeft vrijdagavond de motoren van het aangehechte ruimtevaartuig Progress M-47 moeten gebruiken om uit te wijken voor een Italiaanse telecommunicatiesatelliet die te dicht in de buurt dreigde te komen.

Door de manoeuvre gingen de 35 kilo wegende satelliet en het 180 ton wegende ISS elkaar op een veilige afstand voorbij, aldus een woordvoerder van ruimtevaartorganisatie NASA.

De Progress heeft voldoende brandstof aan boord voor dergelijke koerscorrecties. Sinds de start van de bouw van de ISS heeft de bemanning al vijf keer moeten uitwijken. Dat gebeurt alleen als zowel de de Amerikanen als de Russen een object te gevaarlijk dichtbij vinden komen.

Duizenden waardeloze objecten zweven in een baan om de aarde. Dat gaat van overbodige satellieten en gebruikte rakettrappen tot videocameralenzen en schroevendraaiers die uit de handen van astronauten zijn geglipt.

Grote radiofrequentie wijzigingen per 1 juni

Het zal morgen even zoeken worden. Alle commerciële radiostations en een aantal publieke radiostations zullen vannacht van plaats verwisselen. Vanaf vandaag tot ongeveer 04:00 uur morgen vroeg zijn technici bezig om de frequenties om te zetten. Het leeuwendeel is al online of zal om precies 00:00 uur on-air gaan.

De overheid verdeelde de etherfrequenties afgelopen week na jaren van besluiteloosheid. De rechter had eerder al besloten dat de stations per 1 juni 2003 uit moesten kunnen zenden. En dat is dus morgen.

Een greep uit de wijzigingen: Radio 4 is nu vooral op frequenties van Radio 1 en andersom. Noordzee FM gaat nu uitzenden op de 100.7 FM van Sky Radio. En Sky Radio gaat naar de plek van Radio 538. Nieuwkomer is ID&T Radio. Het dancestation gaat 59% van Nederland via de ether bedekken.

Ook zijn er stations waar niks verandert. Yorin FM krijgt uitbreiding van het bereik, maar is op de meeste plekken via de zelfde etherfrequentie te horen. Ook Radio 3FM zal op dezelfde plek blijven. Het publieke popstation moest wel een paar frequenties veranderen, maar dat gebeurde al in maart.

Meer over de overschakelingen en welke stations waar te vinden zullen zijn is hier te vinden.

Grote gezinnen bedreigd door 'Malthus'

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit Utrecht heeft aangifte gedaan nadat ze een dreigbrief van dr. A. Malthus uit Volthe had ontvangen. De brief stond vol met hatelijke taal, met als strekking dat het nemen van een derde kind asociaal en egoïstisch is.

In het Twentse dorpje Volthe woont echter geen Malthus. Volgens de Twentse politie worden al jarenlang dergelijke dreigbrieven naar gezinnen met drie of meer kinderen gestuurd. Waarschijnlijk komt de dader via geboorteaankondigingen achter de adressen van zijn slachtoffers.

De Engelsman Thomas Robert Malthus (1766-1834) werd vooral bekend om zijn theorie dat de bevolking volgens een meetkundige reeks zou groeien en voedsel slechts volgens een rekenkundige reeks. Hierdoor ontstaan voedseltekorten en daardoor allerlei maatschappelijke ellende en zedelijk verval.
Naar deze man werd de 'Nieuw-Malthusiaanse Bond' vernoemd, een in 1881 opgerichte organisatie voor geboortebeperking.

F1: Jenson Button crasht hard

Theoden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een crash tijdens de vrije training is Jenson Button deze morgen hard van de baan geschoten. De Brit kwam op het snelste punt van de baan in Monaco, na de tunnel, zijwaarts de vangrail in. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend, de oorzaak zou mogelijk bij een lekke band of een defect aan de vering gezocht moeten worden.

Na de crash is de training onmiddelijk gestopt. Marshals zijn eerst 10 minuten met Jenson Button bezig geweest, alvorens hem uit de wagen te halen. Hij is meteen onderzocht door F1-arts Sid Watkins, die verklaarde dat de coureur bij kennis is en geen botbreuken heeft opgelopen.

Button mocht vanmiddag niet deelnemen aan de kwalificatie. Of hij wel aan de race mag deelnemen wordt zondag bepaald.

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK! F1manager!

Olympische bommenlegger gearresteerd

Roel's Weblog en Halvarine hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermoedelijke dader van de bomaanslag op de Olympische Spelen in Atlanta, waarbij één dode en honderd gewonden vielen, is gearresteerd. De 36-jarige Eric Rudolph is de man die in juli 1996 een bom in het Olympisch park legde, aldus de FBI.

Rudolph werd ook gezocht vanwege een aanslag op een vrouwenkliniek in Alabama, in 1998. Bij deze aanslag kwam een politieagent om het leven en raakte een verpleegkundige zwaargewond.

De man behoorde tot de top tien van de door de FBI meest gezochte misdadigers.

Computerproblemen door gestolen formule

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Miljoenen computers, televisies en stereotorens kunnen mogelijk in brand vliegen of exploderen door een gestolen condensatorformule die verkeerd is overgeschreven. Verschillende grote bedrijven hebben al aangegeven problemen te ondervinden door het defect met de condensator.

De formule werd in 2001 door een werknemer van een Japans bedrijf naar China gesmokkeld. Van daaruit werd de formule door ondergeschikten naar Taiwan meegenomen. Zij hebben de handleiding voor het maken van de condensators verkeerd overgeschreven, waardoor verkeerd gemaakte condensators in verschillende elektrische apparaten terechtkwamen. Taiwan produceert op dit moment dertig procent van alle condensators en levert aan veel grote computerfabrikanten.

Door de foute assemblage begint een onderdeel van de condensator na een paar uur in gebruik te zijn geweest met het lekken van gas, waardoor het metalen omhulsel van de condensator kan barsten. Daardoor ontstaat een nieuwe lekkage, die brand veroorzaakt.

De bedrijven IBM en Dell hebben al laten weten last te hebben van het mankement. Andere grote computerfabrikanten hebben niet toegegeven dat er mogelijk een fout zit in hun nieuwe apparaten, hoewel deskundigen aangeven dat er wel degelijk problemen zijn.

Radio 10 FM blijft in de ether

Radio 10 FM zal vanaf morgen toch in de ether te horen zijn. Sky Radio gaat het station overnemen. Sky kreeg afgelopen week twee landelijke frequentiepakketten toegewezen. Op één van die twee wilde het station de Gouwe Ouwe zender beginnen. Radio 10 FM was woedend. Het station had ook op dat pakket geboden, maar kreeg het niet omdat Sky van plan was 1 plaat meer per uur te draaien. De regering koos dan ook voor Sky. Dat terwijl Radio 10 FM meer geld geboden had.

De onderhandelingen gingen daarop van start. Directeur Erik de Zwart van Radio 10 FM ging met Sky rond de tafel zitten. De overname is nu dus rond, heeft programma-directeur Tom Mulder van Radio 10 FM zojuist op de zender laten weten.

Voor Sky Radio is het ook wel makkelijk. Radio 10 FM heeft al een eigen studio en ook kabeldekking.

Uitslag zaterdag GP van Monaco

De zaterdag kwalificatie is zonder Jenson Button verreden en heeft ook een iets andere uitslag dan we gewend zijn. Waar Ralf Schumacher verrassend de eerste positie op zijn naam weet te zetten.

De uitslag van de zaterdag kwalificatie voor de GP van Monaco ziet er als volgt uit:

Pos. CoureurTeam  Tijd
1 Ralf SchumacherBMW Williams F1  1:15.259
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:15.295
3 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  1:15.415
4 Jarno TrulliRenault F1  1:15.500
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:15.644
6 David CoulthardMcLaren Mercedes  1:15.700
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:15.820
8 Fernando AlonsoRenault F1  1:15.884
9 Mark WebberJaguar Racing  1:16.237
10 Cristiano da MattaToyota Racing  1:16.744
11 Jacques VilleneuveBAR Honda  1:16.755
12 Giancarlo FisichellaJordan Ford  1:16.967
13 Antonio PizzoniaJaguar Racing  1:17.103
14 Nick HeidfeldSauber Petronas  1:17.176
15 Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas  1:17.402
16 Ralph FirmanJordan Ford  1:17.452
17 Olivier PanisToyota Racing  1:17.464
18 Jos VerstappenMinardi F1  1:18.706
19 Justin WilsonMinardi F1  1:20.063
20 Jenson ButtonBAR Honda  DNQ

Kerkradenaar komt onder eigen vrachtwagen

oldfieldrulezzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen is in Kerkrade een man zwaargewond geraakt, nadat hij onder zijn eigen vrachtwagen terecht kwam. De man was bezig met lossen toen zijn vrachtwagen, die niet op de handrem stond, plotseling achteruit reed.

De man probeerde nog in de cabine te komen, maar daarbij kwam hij ten val. Hij kwam vervolgens onder de vrachtwagen terecht en raakte daar bekneld. Hij is door middel van een traumahelicopter met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zweed rijdt met 100 km/u in op winkelend publiek

cyberbull, Roel's Weblog en XcUZ_Me hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Stockholm zijn zeker tien voetgangers gewond geraakt nadat een auto met hoge snelheid op een winkelende menigte inreed. Volgens de politie zijn enkele mensen zwaargewond geraakt en hebben velen een shock opgelopen. Volgens een ooggetuige reed de auto zeker 100 kilometer per uur.

Het voorval deed zich voor in een autovrije straat in het oude centrum van de Zweedse hoofdstad. De automobilist is overmeesterd en de buurt is afgesloten. Wat het motief was is niet duidelijk, maar er zou wel sprake zijn van opzet. Politiewoordvoerder Kurt Hansson: "We hebben hier te maken met een gek".

Geen kwalificatie voor Jenson Button

Jenson Button heeft geen toestemming gekregen om vanmiddag aan de kwalificatie deel te nemen, aldus berichten uit Monaco. Of hij wel aan de race mag deelnemen wordt morgen bepaald.

De Brit maakte in de vrije training vanochtend op Monte Carlo een zware crash mee. Op het snelste punt van de baan, na de tunnel, kwam hij zijwaarts de vangrail in. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend, de oorzaak zou mogelijk bij een lekke band of een defect aan de vering gezocht moeten worden.

Na de crash is de training onmiddelijk gestopt. Marshals zijn eerst 10 minuten met Jenson Button bezig geweest, alvorens hem uit de wagen te halen. Hij is meteen onderzocht door F1-arts Sid Watkins, die verklaarde dat de coureur bij kennis is en geen botbreuken heeft opgelopen.

Na het ongeval is de wagen van Jacques Villeneuve, de teamgenoot van Button, onderzocht alvorens hij weer is gaan rijden. "Jenson was beslist dichtbij de vangrail maar of de auto van de ideale lijn raakte weten we niet," aldus Geoff Willis, de technisch directeur van BAR. "Het leek niet op iets waar we ons zorgen over moeten maken en we hebben dit met Jacques besproken voordat hij weer naar buiten ging."


De auto van Jenson Button na de crash.

Schadevergoeding om Viagra te kopen

Een 31-jarige automobilist uit Hongkong heeft een schadevergoeding van 360.000 dollar gekregen nadat hij door een ongeluk impotent was geworden. Het geld is vooral bedoeld om erectiepillen te kunnen kopen.

De man verbrijzelde zijn bekken toen een bestelbusje hard op zijn auto inreed. Volgens artsen kan de man alleen met Viagra seksueel weer normaal functioneren. Daarom besloot de rechter dat de veroorzaker en zijn werkgever een fikse schadevergoeding moesten betalen.

Liever Ozzy dan Tony als vader

Uit een enquête van de Britse tv-zender The Biography Channel is gebleken dat Britten liever de ruige rocker Ozzy Osbourne dan de keurige premier Tony Blair als vader hebben.

Bovenaan de lijst van favoriete vaders staat met 37 procent de steenrijke zakenman Sir Richard Branson. Voetballer David Beckham haalde 14 procent, acteur Michael Douglas en Ozzy Osbourne haalden beiden 9 procent. Tony Blair kwam niet verder dan 6 procent.

De populairste moeder is met 37 procent de actrice Dawn French. Madonna en Catherine Zeta-Jones kregen 13 procent. Cherie Blair, de vrouw van de premier, kreeg slechts 5 procent van de stemmen.

Brand in moskee Vianen

Weet_ik_veel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een moskee in Vianen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Twintig bejaardenwoningen in de omgeving van de moskee werden uit voorzorg ontruimd. Eén woning liep brandschade op, maar er is niemand gewond geraakt.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt en had de brand na een uur onder controle. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Bush legt krans in Auschwitz

De Amerikaanse president Bush heeft in het voormalig concentratiekamp Auschwitz een krans gelegd. "De wereld mag een confrontatie met het kwaad nooit uit de weg gaan. Er is geen betere plaats om daaraan herinnerd te worden dan hier", sprak hij.

Bush begon gisteren zijn rondreis door Europa en het Midden-Oosten. Het eerste land wat hij bezocht was Polen, om het land daarmee te bedanken voor de steun in de oorlog in Irak.

Kamer is steun aan betaald voetbal beu

Uit een onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat gemeenten het afgelopen jaar 145 miljoen euro staken in het betaald voetbal. Voor een meerderheid in de Tweede Kamer, bestaande uit CDA, GroenLinks en VVD, is de maat nu vol. Ze vinden dat gemeenten moeten stoppen met het geven van belastinggeld aan betaald voetbalclubs.

Uit het onderzoek van RTL Nieuws blijkt de 33 gemeenten waar betaald voetbal wordt gespeeld, 54 miljoen euro aan leningen verstrekten aan noodlijdende voetbalclubs. De grootste post zijn de aankoop of investeringen in stadions: maar liefst 79 miljoen euro. De Europese Commissie (EC) heeft al eerder laten weten dat overheidssteun aan voetbalclubs tegen de regels is. RTL Nieuws ontdekte dat de meeste gemeenten de steun niet eens hebben gemeld bij de EC. En dat zijn ze wél verplicht

De Tweede Kamer kan overigens niet zo maar ingrijpen in de steun die gemeenten aan voetbalclubs geven. Gemeenten zijn autonoom in hun beslissingsbevoegdheid en mogen het geld besteden zoals ze willen.

Zonsverduistering was goed te volgen

Johnnie en Tim Kraayvanger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend was een gedeeltelijke zonsverduistering te zien in Nederland (tussen 4.30 en 6.30 uur). De verduistering kon in grote delen van het land goed gevolgd worden. Op sommige plekken had men last van wat bewolking.

Twee Fok!kers die er vroeg bij waren hebben foto's on-line gezet

Een mooie serie op Astrostart vind je hier.

Een serie foto's in de vorm van een weblog bij Websnacks.nl

foto van Astrostart

VVD: Extremisten bij vrijspraak toch opsluiten

De VVD wil dat de 12 verdachten die in Rotterdam terechtstaan op verdenking van moslimterrorisme, bij vrijspraak toch worden opgesloten. VVD-Kamerlid Rijpstra zei gisteravond in het tv-programma NOVA dat dit moet omdat ze illegaal verblijven in Nederland en een gevaar voor de staat kunnen vormen. Rijpstra denkt aan bijvoorbeeld opsluiting in een asielzoekerscentrum: "We moeten ze in de gaten kunnen houden."

Tegen de vermeende terroristen zijn onlangs voor de rechtbank straffen tot 3 jaar cel geëist. Het OM verdenkt de moslims ervan een netwerk te hebben gevormd dat strijders voor de jihad heeft gerekruteerd, voorbereid en ondersteund. Deze strijders zouden onder meer worden ingezet voor diensten voor al-Qaeda en de Taliban. Het OM zette eerder een oorlogsartikel in tegen de verdachten (het geven van hulp aan de vijand in oorlogstijd; artikel 102 van het Wetboek van Strafrecht), maar liet dat later vallen.

Italië rolt internationale drugsbende op

In Italië is een omvangrijke drugsbende opgerold die opereerde tussen Colombia en Italië; vijftig verdachten zijn aangehouden.

De bende heeft volgens de Italiaanse justitie de afgelopen jaren meer dan 4.000 kilo Colombiaanse drugs via Namibië of Griekenland naar Italië vervoerd. Vanuit Italië werden de drugs afgezet in Spanje, Zwitserland en Nederland.

Bij de smokkelbende waren twee van de machtigste maffiaorganisaties van Italië betrokken; de Cosa Nostra op Sicilië en de Calabria in het zuiden.

Pedo-vereniging gaat toch naar Roze Zaterdag

Hans Bankensteijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlands pedofielenvereniging Martijn is van plan om toch aanwezig te zijn op de komende Roze Zaterdag, die gehouden wordt op 28 juni in Deventer. De organisatie van de homodag liet eerder weten de vereniging er niet bij te willen hebben.

Volgens woordvoerder M. de Jong van Martijn hebben zij voorheen altijd een stand gehad op de Roze Zaterdag. ''Een paar jaar geleden ging dat echter mis doordat andere instellingen op de informatiebeurs problemen hebben met de komst van Martijn. Op het laatste moment is nu weer gezegd dat wij niet welkom zijn en we voelden ons daarin zelfs bedreigd. We zijn gewoon geschoffeerd. Er werd gezegd dat ze niet voor onze veiligheid in kunnen staan.''

De woordvoerder van Martijn verklaart de aversie tegen zijn vereniging vanwege de associatie die mensen leggen met seksueel misbruik.

De leden van Martijn, die op Roze Zaterdag aanwezig zijn, gaan zich beroepen op de vrijheid van meningsuiting en willen flyers en informatie brochures uitdelen.

De vereniging Martijn, die opgericht is in 1982, strijdt volgens haar eigen website voor de acceptatie van pedofiele relaties. Dit houdt volgens Martijn in: het wederzijds als plezierig ervaren van relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is.

Kamervragen over reden oorlog Irak

Kamerlid Bert Koenders (PvdA) gaat Kamervragen stellen over de opmerking van de Amerikaanse onderminister Paul Wolfowitz van Defensie. Die zei gisteren dat het bezit van massavernietigingswapens niet de enige en belangrijkste reden was voor de aanval op Irak. Koenders meent dat het publiek is misleid over de reden van de oorlog.

Wellicht kan de Nederlandse regering als antwoord op de Kamervragen wijzen op een reactie van het Pentagon van gisteren. Die stelde dat de woorden van onderminister Wolfowitz uit hun verband zijn gerukt, en bleef erbij dat de oorlog niet onder valse voorwendselen is begonnen.

Ook de Britse premier Tony Blair ontkent stellig dat het gevaar van Saddams massavernietigingswapens aangedikt is om de oorlog te rechtvaardigen.

Nederland gaat op de foto

-=Chuckie=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland gaat op de foto. De komende maanden gaat Aerodata International Surveys, een Belgisch-Nederlands bedrijf, een luchtfotobestand samenstellen uit gedetailleerde digitale kleurenfoto's. Aerodata I.S. zal hiervoor vliegtuigen gebruiken, die op zo'n vijf kilometer hoogte foto's zullen maken. De foto's worden vervolgens verwerkt tot een bestand dat het hele land zal dekken.

De opdracht voor het maken van deze foto's komt van de ministeries van Landbouw en VROM, de provincies en een aantal waterschappen. De foto's zijn vrij gedetailleerd; objecten van een meter groot zullen op de foto's te zien zijn. Het is zelfs mogelijk om objecten van een halve meter nog te zien, hiervoor dienen de foto's bewerkt te worden.

Naast het feit dat de foto's via internet te koop worden aangeboden kunnen ze prima worden gebruikt om een beter inzicht te krijgen in ruimtelijke ordering. Je kunt hierbij denken aan recreatie, natuurbeheer en verkeersbeleid.

Muermans verhoogt budget Minardi

Muermans Groep versterkt haar sponsoring aan het team van Minardi. Daarmee is de Limburgse onderneming na Trust het tweede Nederlandse bedrijf dat Minardi van meer geld voorziet dan oorspronkelijk was afgesproken.

Na besprekingen met Paul Stoddart besloot Har Muermans zijn sponsoring met betrekking tot Minardi te verhogen. Dat betekent dat het bedrijf prominenter op de vleugels van de Minardi zal verschijnen. Muermans bleek onder de indruk van Stoddarts visie.

De Nederlandse Minardi-coureur Jos Verstappen reageerde opgetogen op het nieuws. "Dit is fantastisch! Na de kapitaalinjectie van Trust is ook Har Muermans overtuigd van de meerwaarde van zijn sponsorship. Het toont tevens aan dat Har de positieve ontwikkelingen in het Minardi team onderschrijft. Ik wil hem dan ook hartelijk bedanken voor het gestelde vertrouwen in mij, Paul Stoddart en het Minardi team."

Britten ontslagen middels een SMS

Kayuk, Lentje en pven hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat een Australisch bedrijf eerder deze maand opzien baarde door een werknemer per SMS te ontslaan, heeft een Britse onderneming in Manchester het grootschaliger aangepakt. Alle 2500 werknemers die zij per direct heeft ontslagen, zijn daarvan vrijdag met een SMS'je op de hoogte gebracht. Dat hebben betrokkenen gemeld.

Middels de SMS werd het personeel opgeroepen een telefoonnummer te bellen voor informatie over de ontslagen bij hun bedrijf. Op dat nummer was een bandje horen waaruit bleek dat de werknemers diezelfde dag nog zouden worden gebeld als ze hun baan konden behouden. Wie niets zou vernemen was per direct ontslagen.

De reden van de ontslagen is dat het bedrijf, The Accident Group, geen geld meer heeft om de salarissen van mei uit te betalen. The Accident Group is gespecialiseerd in letselschade. Het bedrijf, dat surséance van betaling heeft aangevraagd, is onderdeel van The Amulet Group.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.