Honderden bewoners van Baku zien UFO

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden inwoners van Baku, de hoofdstad van Azerbeidjaan, zagen afgelopen maandagavond enige uren een UFO boven de stad zweven. In verschillende delen van de stad werd de UFO, die als een witte punt, "een druppel melk", extra afstak tegenover de onbewolkte lucht, gezien. Gezien de complexe bewegingen die het object maakte werd een vliegtuig of helikopter door de ooggetuigen uitgesloten. Na ongeveer anderhalf uur begon de "druppel" te verdwijnen, om uiteindelijk in de lucht "op te lossen".

Professor Elchin Khalilov voorzitter van de commissie paranormale fenomenen van de Universiteit in Baku zag kans de UFO op amateur-video vast te leggen. Volgens zeggen is men inmiddels begonnen met een analyse van de video.

"Deze UFO komt overeen met die we eerder zagen", vertelde Khalilov de pers. "Het is evident dat dit geen vliegtuig, helikopter of iets dergelijks is. De UFO is ovaal, ietwat uitgerekt van vorm. Het is overduidelijk dat dit geen technische oorsprong heeft zoals wij dat kennen." De afmetingen van het object schat Khalilov 10 meter of langer. "We hebben experts op gebied van luchtvaart, ruimtevaart, astrofysica, en ze zullen allemaal betrokken worden in de verdere analyse van de video".

Eerder dit jaar, op 2 januari, verscheen er ook al een UFO in de lucht boven Baku. Volgens sommige wetenschappers bestaat er een relatie tussen het verschijnen van UFO's en natuurrampen. Fuad Gasimov, voorzitter van het Seismologisch Departement van Azerbeidjaan, stelt dat een UFO in de lucht een alarmsignaal is en mensen bewust zou moeten maken voor de schade die we aan de planeet toebrengen. Gasminov gaat zelfs zover dat volgens hem de onbekende invloed van UFO's het onderzoek naar en het voorspellen van aardbevingen belemmeren.

"Vooralsnog willen ze hun geheimen niet onthullen. Maar er zijn aanwijzingen dat, hoewel de meeste dit als onzin afdoen, er contacten tussen UFO's en wetenschappers zijn. Het contact met de geselecteerde personen verloopt via morsecode en telepathische signalen en bevat informatie over de toekomst," vertelde hij de journalisten na de waarnemingen in januari. Het ziet ernaar uit dat "druppel" in de nabije toekomst een "alledaagse gast" van de inwoners van Baku zal worden.