SARS-virus aangetroffen bij civetkat

Ray-Stone, Bigfatw00t,Harmonic,NLBADBOY,thedoctor en Thund3r hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het virus dat de oorzaak is van de longziekte SARS, is aangetroffen bij de civetkat, een vleesetend zoogdier uit Azië dat sterk lijkt op een kat. Wetenschappers van de universiteit van Hongkong hebben dit vandaag medegedeeld.
Volgens de wetenschappers gaat het om een belangrijke ontdekking in de strijd tegen het coronavirus dat aan de basis ligt van de dodelijke longziekte die duizenden mensen al wekenlang bezig houdt. De onderzoekers van de universiteit en de Chinese diensten voor volksgezondheid "hebben met succes het virus geïsoleerd bij de civetkat", zo schrijft het communiqué. Deze ontdekking heeft volgens hen hele belangrijke gevolgen voor het onder controle krijgen van de ziekte.

Enkele milieuorganisaties hebben aan de Chinese autoriteiten gevraagd een verbod uit te vaardigen op het eten van wilde dieren. In China geldt het vlees van de civetkat, net als andere wilde dieren, als een delicatesse.
Ondertussen heeft het Chinese ministerie van Volksgezondheid gemeld dat er 20 nieuwe gevallen van SARS-besmetting zijn opgedoken. Vrijdag vielen er opnieuw drie doden. Daarmee zijn er in China al 5.285 besmettingen met de ziekte en 303 doden geteld. In heel de wereld kostte SARS al aan 685 mensen het leven. Meer dan 8.000 anderen raakten besmet.