Aantal ambtenaren stijgt in 2002

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal ambtenaren bij de Rijksoverheid is in 2002 met 6000 toegenomen, een stijging van vijf procent. Dat blijkt uit het sociaal jaarverslag dat minister Remkes (VVD, Binnenlandse Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dit ondanks het feit dat het kabinet Balkenende I had belooft het aantal ambtenaren terug te dringen.

Volgens de minister zijn de ambtenaren vooral aangetrokken omdat het kabinet extra maatregelen heeft genomen op het terrein van veiligheid en handhaving. De meeste meeste ambtenaren kwamen bij de het ministerie van Justitie. Hier groeide het aantal ambtenaren bij de Dienst Justitiële Inrichtingen met zo'n 1500 arbeidsplaatsen.

Ook bij de rechterlijke organisatie en bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) kwamen extra ambtenaren.

Het nieuwe kabinet van CDA, VVD en D66 presenteerde vorige week plannen om het aantal ambtenaren op de departementen zeer fors terug te dringen. Als de partijen hun zin krijgen verdwijnen er zo'n 12.000 ambtenaren.