FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 november 2002

Afvallen met het sperma dieet

HanZelf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse vrouw uit Santa Monica in CaliforniŽ, gaat proberen om op een on-orthodoxe wijze af te vallen; ze gaat een sperma dieet volgen.

Het gaat om porno ster Kim Kelly, die zichzelf te dik vindt. Ze hoopt vanaf 1 december 5 tot 10 kilo lichter te worden, door een dieet van 30 dagen te volgen, bestaande uit voornamelijk sperma (of zoals ze het zelf noemt "mannensap").

Tot nu toe hebben zich al meer dan 800 mannen aangeboden om Kelly te helpen bij haar dieet. Kelly is op dit moment druk bezig om die mannen via de aanmeldingen te screenen op SOA's.

Ondanks dat voedings-experts het er over eens zijn dat "mannensap" een hoog zinkgehalte en andere voedingsstoffen bevat, bestaat er geen officieel aanbevolen dagelijke hoeveelheid. Daarom zal Kelly ook nog de nodige andere voedingsstoffen tot zich nemen.

Nigeria: Veel doden bij 'Miss World-rellen'

P-Brain en SpleeffY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij hevige rellen in het noorden van Nigeria zijn zeker 50 mensen gedood en honderden gewond geraakt. De ongeregeldheden braken uit na een krantenartikel over de Miss World-verkiezingen in het land. In het artikel stond dat veel moslims de verkiezing als een beschamende vertoning zien, maar dat de profeet Mohammed wellicht met een van de deelnemers zou willen trouwen.

Duizenden boze jonge moslims trokken plunderdend door de stad Kaduna uit woede over het artikel en die verkiezingen. De verkiezingen zijn in Nigeria omstreden omdat ze als 'onislamitisch' worden beschouwd. De stad Kaduna staat al bekend om de instabiele verhoudingen tussen de islamitische inwoners en de christelijke minderheid.

De Nigeriaanse regering liet weten dat de schrijver van het artikel over de Miss World-verkiezing zal worden gestraft. Verder riep de regering de moslims op het recht niet in eigen hand te nemen.

De verkiezingen beginnen op 7 december, als ze al doorgaan. Er waren reeds berichten dat ze wellicht afgelast zouden worden, wegens het stelselmatig schenden van de mensenrechten in het land.

Arthur het BBhuis uit

Arthur heeft zojuist het BBhuis moeten verlaten.
Het was spannend: Wouter kreeg 50,7% van de stemmen en Arthur 49,3%. Nou kan BB het natuurlijk altijd zo spannend maken als ze willen, maar aan de verdeeldheid van de polls op internet te zien, was het echt een close call.

Uiteindelijk moest Arthur het huis verlaten, buiten opgewacht door Ursula en zijn vader. In de studio werd hij geconfronteerd met beelden van zijn medebewoners, die minder prettige uitspraken over hem deden. Op de bekende Arthur-manier liet hij dit langs zich heen gaan, iets mompelend over twee kanten aan ieder verhaal en dat het allemaal wel mee viel.

VN: 'Help mee om hongersnood te voorkomen'

De Verenigde Naties (VN) hebben vandaag gevraagd aan ''iedereen die maar kan'', om hulp te bieden aan de hongerenden in de wereld. De Wereldvoedselorganisatie van de VN in Rome schat dat in Afrika hongersnood dreigt voor zeker 30-miljoen mensen. Zo'n 15 miljoen in het zuiden van het continent en de rest in oostelijk Afrika (vooral EthiopiŽ en Eritrea).

Volgens de VN drijven verschillende oorzaken de voedselcrisis naar een gruwelijke climax: de aanhoudende droogte, de gevolgen van aids, maar ook langdurig slecht landbouwbeleid en politieke instabiliteit.

Geen proces om moslimbeledigend boek

De rechtszaak in Frankrijk om een boek van de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci verboden te krijgen wordt niet in behandeling genomen. Volgens een Parijse rechtbank zit er een procedurefout in de aanklacht.

Een aantal mensenrechtengroepen wilde een verbod afdwingen omdat het boek aan zou zetten tot haat tegen moslims. Fallaci schrijft in haar boek ondermeer dat moslims zich "vermenigvuldigen als ratten". Ook staat te lezen dat moslims niet hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de mensheid omdat "de kinderen van Allah hun tijd doorbrengen met hun achterwerk in de lucht door vijf keer per dag te bidden".

Het boek 'La Rabbia e l'Orgoglio', dat in Nederland is verschenen onder de titel 'De Woede en de Trots', is mede geschreven omdat ze getuige was van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Het boek wordt in ItaliŽ en Frankrijk zeer goed verkocht.

Addo naar FC Groningen?

FC Groningen heeft een uitermate slechte start van het seizoen. Na de laatste wedstrijd tegen de Graafschap wisten ze eindelijk van de laatste plek af te komen en het hele seizoen zit de ziekenboeg al overvol. Dit heeft de stadjers er toe doen besluiten om in gesprek te gaan met Eric Addo en PSV.
Woensdag was er overleg tussen de partijen, waarna Addo aangaf bedenktijd te willen. Hij heeft nog een contract tot 2004 bij de Eindhovensclub.

De FC had eerder al bij Ajax en Feyenoord aangeklopt op zoek naar een verdediger. Daaruit kwam geen resultaat. PSV daarentegen gaf aan bereid te zijn om Addo voor de rest van het seizoen af te staan aan de Groningers.

Addo, die voor dat hij naar Eindhoven kwam bij Club Brugge speelde, kwam nog maar weinig in actie bij zijn huidige werkgever. Voornamelijk door blessures. Maar ook nu hij fit is stond hij dit seizoen nog maar 1 maal in de basis-elf van coach Guus Hiddink.

÷zkŁr O. vrijgelaten

÷zkŁr O. uit Alkmaar, die sinds eind september vast zat wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van Marion en Romy van Buuren uit Bergen, is vrijgelaten. De man wees eerder in de duinen bij Egmond het graf aan waar Marion en Romy al jaren begraven lagen.

Justitie ziet ÷zkŁrs overleden broer Okan, Marions ex-vriend en vader van haar dochtertje, nog steeds als hoofdverdachte. Tegen ÷zkŁr bestaan er echter onvoldoende aanwijzingen om hem nog langer vast te houden.

Een ander lid van de familie O., Ozkan, blijft wel vastzitten. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid bij de moord op een 20-jarige Alkmaarse freefighter.

Wisseling van de wacht bij FC Utrecht

Igor Glusevic kwam deze week terug bij de selectie van FC Utrecht na een blessure aan zijn achillespees. Hij is waarschijnlijk op tijd fit om mee te spelen tegen NEC komende zondag.

Dat is ook maar net op tijd, want zijn vervanger, de fin Roiha, kampt momenteel met een enkelblessure. Deze liep de aanvaller op in de thuiswedstrijd tegen AZ. Roiha is naar alle waarschijnlijkheid niet op tijd fit om te spelen tegen NEC.

Ook verdediger Van Mol zal er niet bij zijn tegen NEC. De Belg heeft nog te veel last van een hamstringblessure die hij heeft overgehouden aan de overwinning op FC Zwolle van vorige week woensdag. Van Mol denkt zelf dat hij 1 december weer fit genoeg is om mee te kunnen spelen tegen Feyenoord.

Winter stopt ermee

Althans, als het aan Ronald Koeman ligt. De Ajax-trainer ziet het liefst dat Aron Winter zo snel mogelijk stopt met zijn carriere als Prof-voetballer. Dit heeft hij ook de speler zelf kenbaar gemaakt. De Ajaxied die weer terug is bij 'zijn ploeg' zit tegenwoordig meer op de tribune dan op de bank en komt dus niet aan spelen toe.
Koeman zegt dat een speler met zo'n succesvolle carriere dat niet verdiend. En dus heeft hij met de clubleiding gesproken over en oplossing.

Winter is op dit moment 33 jaar oud en is bezig met zijn 18e seizoen als prof-voetballer. Hij begon ooit bij Ajax, waarna hij in 1993 verkaste naar ItaliŽ. Daar speelde hij eerst voor Lazio Roma en later bij Internazionale Milan. Drie jaar geleden keerde hij terug in de Nederlandse Eredivisie bij Ajax. Na een seizoen vertrok hij naar Sparta om dit seizoen weer terug te keren bij de club waar hij ooit begon.

De NOS bedacht de leuke woordspeling: "Om nu van 'Sneeuwvlokje' te horen dat de Winter-stop nadert..."

Brein achter Bali-aanslag opgepakt

De Indonesische politie heeft een man gearresteerd die vermoedelijk het brein is achter de bloedige aanslag op Bali. Het gaat om de 35-jarige imam Samudra, die gerelateerd wordt aan de militante moslimbeweging Jamaah Islamiya. De imam zou tijdens bijeenkomsten ter voorbereiding op de terreurdaad als voorzitter hebben opgetreden.

Samudra zou het doel van de actie hebben uitgekozen en de opdracht hebben gegeven tot het uitvoeren van de aanslag. De imam, ook bekend als Abdul Aziz, zou tevens verantwoordelijk zijn voor een serie aanslagen op kerken in IndonesiŽ op kerstavond van het jaar 2000.

De geestelijk leider van Jamaah Islamiyah, Abu Bakar Bashir, zit ook al enige tijd vast. Hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op Bali, maar wordt wel in verband gebracht met andere terreurdaden in 2000. Daarnaast zou hij plannen hebben gesmeed om president Megawati te vermoorden.

Hofs uitgeschakeld

Nicky Hofs zal naar alle waarschijnlijkheid zes to acht maanden niet aan spelen toe komen. Dit doordat de 19-jarige spits van Vitessen een kruisband heeft afgescheurd van zijn linker knie en ook de meniscus is niet 100%. Tijdens een training met Jong-Oranje liep de speler van Vitesse deze blessure op. Eerst was er nog hoop bij zijn club, maar na een kijkoperatuie bleek hoe ernstig de blessure was. Binnen drie weken volgt een nieuwe operatie.

Big Brother en Stop Aids Now

Big Brother heeft de komende tijd meer in petto met betrekking tot Wereld Aids Dag.
Zojuist werd bekend dat Margriet en Stefan momenteel in dit kader in Oeganda verblijven. Waarschijnlijk zullen we daar in de live-uitzending al meer nieuws over ontvangen. Beelden zullen op maandag 25 november in de reguliere uitzending te zien zijn.

Kunstenaar Henk Schiffmacher zal de bewoners confronteren met de beelden uit Oeganda. Ook overhandigt hij 15.000 STOP AIDS NOW!-tassen aan de bewoners, die door de bewoners gedurende de hele week voor dit goede doel worden voorzien van hengsels.

Tijdens de live uitzending van volgende week donderdag (28 november) ontvangt Martijn Krabbť vervolgens Peter van Rooijen, directeur Stop Aids Now!, in de studio. Ook in deze uitzending besteedt Big Brother dus volop aandacht aan de actiecampagne van Stop Aids Now!, die nog tot het einde van dit jaar doorloopt.

[Update]5,2 miljoen euro naheffing voor Ajax

Ajax kan een naheffing van 5,2 miljoen euro tegemoet zien. Dit naar aanleiding van de transfers van Shota Arveladze en Brian Laudrup in 1997.

In beide zaken is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De Deen kwam vijf jaar geleden naar Ajax na een loopbaan bij het Japanse Vissel Kobe. De Georgier kwam bij Turkse Trabzonspor vandaan.

Ook Shota's tweeling broer Archil kwam van Trabzonspor naar een Nederlandse club, namelijk NAC. Ook NAC heeft een naheffing gekregen in verband met deze transfer. De Bredase club wil niet bekend maken om hoeveel geld het gaat.

Al in 2000 begon de FIOD haar onderzoek. Ajaxieden Arie van Os, Maarten Oldenhof en Shota Arveladze zaten al enige dagen vast in verband met deze zaak en ook NAC bestuurslid John Peek werd gehoord. Verder is een deel van de administratie van Ajax in beslag genomen.

21 November:
NAC is de belasting dienst nog 419.917 euro schuldig. Dat is vandaag bekend gemaakt. Het bestuur van NAC zei in beroep te zullen gaan tegen deze aanklacht.

BB Margriet en Stefan in Oeganda

We wisten dat Margriet en Stefan van het BB terrein af waren...maar dat zij zo ver weg waren!!
Big Brother staat de komende tijd in het teken van Wereld Aids Dag (1 december). In dit kader brengen Margriet en Stefan een bliksembezoek aan Oeganda, waar zij met eigen ogen de aids-problematiek onder ogen zullen zien.
Zij worden begeleid door STOP AIDS NOW!-ambassadrice Linda de Mol.

In de live-uitzending van donderdag zal waarschijnlijk te zien zijn hoe het hen daar vergaat. Zeker is wel dat zij nog voor dit weekend weer terug in Almere zullen zijn.

Met deze actie steunt BB een goed doel, maar wijkt het wel af van het oorspronkelijke "Geen contact met de buitenwereld".

Feest Dutch Dimension gaat niet door

SiR_ScrooB, MarkzMan_X, dancemania en Six4Eight hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De derde editie van het feest Dutch Dimension dat aankomende zaterdag gehouden zou worden in de Heineken Music Hall in Amsterdam gaat niet door. De apparatuur van Junkie XL is gestolen. Junkie XL zou het grootste deel van het feest optreden.

De diskjockey gaf hier de volgende verklaring over: "Dit is echt afschuwelijk. De apparatuur die gestolen is, is geen standaardapparatuur, maar hele specialistische apparatuur waar ik jaren in geÔnvesteerd heb. Je kunt niet zomaar even naar de winkel stappen en een hele nieuwe set halen. Ik baal hier gigantisch van; niet alleen mijn live optreden op Dutch Dimension kan niet doorgaan, ook mijn buitenlandse optredens in de komende weken staan op losse schroeven. Onder andere een live optreden op de BBC".

De apparatuur bestond onder andere uit: een Akai MPC 4000, een Yamaha AW 4416, een MPC 2000 XL, en een zwarte hardbag met daarin bekabeling en voeding. De diskjockey heeft een beloning van 2.500 euro uitgeloofd voor degene die hem zijn spullen kan terugbezorgen.

Op dit moment is de organisatie van Dutch Dimension op zoek naar een nieuwe datum voor het feest. Kaartjes kunnen teruggebracht worden naar de voorverkoopadressen van Ticketservice.

Wat doe ik hier?

Tja, dat vroeg ik me laatst af en ik bleek niet de enige te zijn. Vandaar even een stukje over wat ik hier doe.

Wat is hier
Hier is Kamloops, BC, Canada. Een stadje met zo 86.000 inwoners in een vallei in een voorgebergte van de rockies. Op de plek waar de Noord-Thompsonriver en de Zuid-Thompsonriver een worden. Kamloops is indianen taal voor 'Daar waar de rivieren elkaar ontmoeten'.

Hoe kom je daar nou weer verzeild
Ik heb afgelopen schooljaar mijn VWO diploma gehaald en voordat ik naar de Universiteit ga, wilde ik er eigenlijk een jaartje tussenuit. Een jaartje buitenland leek me wel wat. En zo ben ik dus via een hele lange weg hier in Kamloops beland.
Eigenlijk ben ik gewoon per vliegtuig en bus gekomen hoor

Wat doe je hier
Ik ga hier naar school. Het ding heet 'University College of the Cariboo', kortweg UCC. Ik zit hier voor 1 jaartje dus en ik heb op dit moment de volgende vakken: FINA 112, FINA 176, CESL 048, CESL 057 en MUSI 115. Waaat? Ja, dat dus Nu even op z'n Nederlands. Ik heb tekenen, fotografie, Gevorde schrijfvaardigheden in de Engelse taal, College (niet col-lee-gju, col-letjs is niet echt een NL woord voor) Lezen en als laatste Muziek Waardering. Wat klinkt het weer geweldig als je gaat vertalen Volgende semester heb ik het volgende deel van Tekenen en Fotografie en Muziek Waardering en daarnaast College schrijfvaardigheden in de Engelse taal.

Hoe heb je dat allemaal gefixed dat je daar heen kon
Tja, lang verhaal. Ingewikkeld verhaal. Voor een uitgebreid verslag moet je maar het verhaal op m'n website even lezen (zie Profiel). Onderdeeltje 'Wat er vooraf ging' moet je hebben. Kortgezegd: ik kon geen geschikte organisatie vinden om me hier heen te halen, uitwisselen gaat lastig als je tussen twee scholen in hangt dus ik heb alles zelf geregeld Veel werk, maar wel een hele ervaring.

En wat kost dat dan wel niet
Een hoop, maar tot nu toe is het zeer zeker de moeite waard.

En wanneer kom je dan weer terug
Goeie vraag, zeer goeie vraag. Mijn VISA loopt af op 31 augustus 2003, dan moet ik dus in ieder geval weer terug zijn. Mijn vliegticket staat geboekt op 3 juli 2002, die datum mag ik een keer gratis wisselen. Ik heb al betaald voor het Wintersemester dus ik ben hier in ieder geval tot en met 26 april. Wat ik daarna ga doen? Joost mag het weten. Ik blijf misschien nog een semester en ben dan net op tijd voor mijn studie in Nederland weer terug. Misschien ga ik er wat op uit trekken. Misschien wil ik zo graag terug dat ik het eerste vliegtuig pak. Ik zie het wel

Nog meer
Zeg het maar en ik edit het hier wel bij in als het je wat aan gaat

Grand Prix van Istanboel in 2005

De Turkish Federation of Automobile Sports (TOMSFED)heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2005 een Grand Prix van Istanboel is. De F1 baas Bernie Ecclestone zal binnenkort afreizen naar Turkije om de contracten te tekenen.

De Turken zijn van plan om in maart of uiterlijk april te starten met het bouwen van een nieuw circuit. De TOMSFED geeft hierbij ook aan dat dit een mooie kans is om meer toerisme en sport naar de stad te halen.
De Duitse architekt Herman Tilke die Sepang en de Hockenheimring ontwierp en zich nu bezig houdt met de nieuwe circuits in China en Bahrein zal ook voor Istanboel het ontwerp maken.

Quote met Top 500 rijken uit de handel

De speciale 'Quote' editie met daarin de TOP 500 rijkste Nederlander moet onmiddelijk uit de handel worden genomen.

Vastgoedhandelaar Willem Endstra, die met een foto staat afgebeeld bij die lijst, diende een aanklacht in. Hij vreest dat hij gevaar loopt nu zijn gezicht bekend is. De rechter gaf hem vanmiddag in een kort geding daarin gelijk.

Endstra heeft nog een aanklacht lopen tegen hoofdredacteur Jort Kelder van Quote, die hij beschuldigt van smaad en laster.

Omdat Quote van mening is dat het vonnis niet van toepassing is op de Quote website, laat het de foto van Willem Endstra bij een eerder artikel daar gewoon staan.

Spinnenplaag houdt Brisbane in zijn greep

Mezz0 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische stad Brisbane wordt in zijn greep gehouden door 'killer spiders'. Normaal gesproken leven deze dodelijke spinnen in de bossen nabij Brisbane. Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft hen echter naar de bevolkte gebieden gedreven.

Het diertje is zo'n vijf centimeter groot en heeft harige poten en een flinke portie gif om zich mee te verdedigen. Eťn spinnenbeet kan binnen 15 minuten fataal zijn voor een mens. Gelukkig is er in 1980 een tegengif ontwikkeld en is er sindsdien niemand meer aan een beet overleden.

Amsterdam gaat preventief fouilleren

In navolging van ondermeer Rotterdam en Den Helder gaat ook Amsterdam over tot preventief fouilleren. De gemeenteraad stemde woensdagavond met een ruime meerderheid in met het voorstel. Het fouilleren zal zo spoedig mogelijk van start gaan. Hiertoe wordt de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd waardoor het mogelijk is mensen te controleren op wapens, in het centrum en een deel van Amsterdam-Zuidoost, zonder dat er een gerichte verdenking tegen hen bestaat.

De PvdA stond kritisch tegenover het voorstel, maar liet zich overhalen door burgemeester Cohen, die erkende dat het een privacy-gevoelig onderwerp is, maar vond dat dat niet opweegt tegen de veiligheid van de burger.

VVD, CDA en Leefbaar Amsterdam waren sowieso al voor het preventief fouilleren. Tegen bleven de fracties van GroenLinks, SP en Amsterdam Anders. Deze linkse partijen hadden vooral bezwaar tegen het voorstel, omdat het de privacy zou aantasten en de controles te selectief zijn waardoor een gevoel van discriminatie ontstaat.

Twee zwarte gaten ontdekt in sterrenstelsel

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers van het Max Planck Instituut voor Kosmische Fysica zijn voor het eerst gestuit op een sterrenstelsel met niet ťťn maar twee zwarte gaten, zo berichtte NASA onlangs.

Het heldere sterrenstelsel met de naam NGC 6240 bevindt zich op ongeveer 400 miljoen lichtjaren van onze planeet. De zwarte gaten liggen momenteel ongeveer 3000 lichtjaren van elkaar af. De wetenschappers verwachten dat deze op een gegeven moment in elkaar op zullen gaan. Dit kan echter nog miljoenen jaren duren. Als dit gebeurt zal dit kosmische schokgolven en zeer intense straling tot gevolg hebben.

3FM jock Ruud de Wild overspannen

Radiofreak.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij 3FM wisten ze het al een tijdje, en BNN heeft het vandaag officieel bevestigd: Ruud de Wild is overspannen. Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer presenteren nu Ruuddewild.nl, het BNN programma op de popzender.

Ruud heeft last gekregen van de nasleep van de moord op Pim Fortuyn en het overlijden van Bart de Graaff. Hij had eigenlijk nog niet echt rust genomen na deze gebeurtenissen in mei, maar nu is alles toch naar boven gekomen.

Wanneer Ruud weer terugkomt is niet te zeggen. Hij wil iedere dag wel weer beginnen, maar moet tot nu toe steeds verstek laten gaan.

LPF formeel zonder bestuur

wildhagen en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe partijbestuur dat door de LPF op 19 oktober tijdens de algemene ledenvergadering heeft gekozen was niet rechtsgeldig. Dat is door de Rotterdamse rechtbank in een kort geding bepaald.

De zaak was aangespannen door twee LPF-leden die van mening zijn dat Ed Maas en Oscar Hammerstein op onrechtmatige wijze in het bestuur van de partij zijn gekozen.

Sinds John Dost, die samen met Fortuyn en Langendam de partij in februari heeft opgericht, is afgetreden heeft de vereniging geen bestuur meer. Zonder Bestuur bestaat een vereniging echter niet volgens de president van de rechtbank.

Een deel van de LPF-leden wordt overigens gemachtigd om een nieuwe ledenvergadering uit te schrijven. LPF-fractievoorzitter Mat Herben noemt de uitspraak slechts een hinderlijke formaliteit; volgens hem zullen er geen grote problemen ontstaan.

Wisconsin wil 25.000 herten neerschieten

De autoriteiten van Wisconsin, Amerika, willen in een gebied van 657 vierkante kilometer ruim 25.000 herten doodschieten. Er zijn tekenen dat sommige van de dieren een ziekte gelijk aan de gekke koeien ziekte hebben. Er is echter geen bewijs dat dit naar mensen overgebracht kan worden, maar de mogelijkheid bestaat, aldus officiele instanties.

Ze kunnen echter niet voldoende mensen vinden om de uitroeiing van de herten te bewerkstelligen. Landeigenaren, jagers en natuuronderhoudsmensen geven verschillende redenen dat het niet juist is. Ze vinden het onethisch omdat de meeste herten nog gewoon gezond zijn. Verder zeggen ze dat er geen bewijs is dat de ziekte op mensen overgebracht kan worden, en dat er geen bewijs is dat het afslachten de ziekte uitroeit.

"We doen dit niet omdat we er plezier aan beleven, het is de enige manier dat enige vooruitzichten biedt" aldus Tom Hauge, directeur van Wisconsin Department of Natural Resources.

Als er niet verder meegewerkt wil worden, zal de instantie vanuit helikopters de herten neerknallen.

Pepernoten mogelijk kankerverwekkend

ComPeter, zZztatic en 4ngel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft de Voedsel en Waren Autoriteit bekend gemaakt dat ontbijtkoek en pepernoten misschien de kankerverwekkende stof acrylamide bevatten. Mits er niet te grote hoeveelheden tegelijk worden gegeten is dit niet gevaarlijk.

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat acrylamide ook in brood, patat en chips zit. Dit doordat deze etenswaren gebakken of gefrituurd worden in een temperatuur van 180 graden. De Voedsel en Waren Autoriteit heeft inmiddels driehonderd monsters onderzocht op de aanwezigheid van de stof.

Momenteel is er nog niet veel bekend over de risico's en het ontstaan van de stof. Er is echter geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

Mannenpil laat nog jaren op zich wachten

Rollende Babba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zou ideaal zijn als niet alleen vrouwen aan de pil kunnen maar ook mannen, zodat als zij hun sekslusten ongewild niet meer in de hand hebben en een condoom niet voorhanden is, de kans op bevruchting verminderd wordt.

Desalniettemin duurt het zeker vijf tot zeven jaar voor een dergelijke pil voor mannen beschikbaar komt, aldus de famaceutische bedrijven Organon en Schering.

De twee bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van de mannenpil, zodat paren meer keuzemogelijkheden hebben op het gebied van voorbehoedsmiddelen. W. Raff van Schering zei: "Wij zijn optimistisch gestemd dat wij deze kloof in de toekomst kunnen vullen."

Pirelli voorlopig niet terug, wie wel?

Jaaap wist ons vandaag het volgende te melden:

De bandenfabrikant Pirelli heeft een terugkeer naar de F1 voor de komende jaren uitgesloten. Het Italiaanse bedrijf verliet in 1986 de formule1, een terugkeer zou nu niet door gaan door de te hoge kosten.

Naast Pirelli wordt ook beweerd dat Good Year aan een comeback werkt, Good Year laat zich er niet over uit. Maar voorlopig ziet het er naar uit dat Bridgestone en Michelin nog even geen concurrent bij krijgen. Pirelli zou wel terug willen maar de financiŽle middelen ontbreken er voor.

Naast Pirelli wordt dus Good Year genoemd, die trok zich enige jaren geleden terug uit de formule1, en ook de naam van Dunlop wordt wel eens uitgesproken, het blijft allemaal bij speculeren, we zullen afwachten wie of wat het gaat worden.

Ontwikkeling ruimtelift vordert

Het onderzoek voor de bouw van een lift naar de ruimte vordert. HighLift Systems ontwikkelt met een groep hoogbegaafde wetenschappers in opdracht van de overheidsinstanties NASA, DARPA, FAA en de NRO een lift die van de aarde tot aan een geostationaire satelliet in de ruimte reikt.

Commerciele ladingen, zoals delen van een ruimtestation, of misschien zelfs ruimtetoeristen, worden dan via de lift naar boven getrokken, tegen een fractie van de huidige kosten om dergelijke ladingen in de ruimte te brengen.

"Het gaat vrij goed", zegt Brad Edwards, medeoprichter van HighLift Systems. "Het is een kwestie van doorzettingsvermogen en financiŽle middelen".

Gedetailleerd design-werk voor het ruimtelift concept is mogelijk gemaakt door NASA's Institute for Advanced Concepts (NIAC).

Het materiaal dat gekozen is om de kabel mee te maken is supersterke koolstof nanotube composiet. Het is reeds gelukt koolstof nanotubes in grote hoeveelheden te produceren. "De onwikkeling van het materiaal gaat sneller dan verwacht, en we denken dat we binnen afzienbare tijd indrukwekkende materialen ter beschikking hebben.", zegt Edwards. Er zijn een groot aantal verschillende computersimulaties uitgevoerd. "Er bestaat weinig twijfel meer dat de ruimtelift technisch gezien gebouwd kan worden," voegt hij toe.

Er dreigt echter geldtekort voor de ontwikkeling, maar er komt steun aan van verschillende kanten. "Het geld is nodig voor het verdere testen van carbon nanotubes composite segments, en andere experimenten om de betrouwbaarheid aan te tonen.". In gesprekken met Washington D.C. klinkt het positief wat betreft hun steun voor lange-termijn financiering.

Met dank aan Zarco die ons tipte.

Nederlanders steeds ongezonder

Doordat Nederlanders ongezonder leven neemt de levensverwachting minder toe dan in andere Europese landen, dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in hun rapport. De levensverwachting van de Nederlandse vrouw komt over twintig jaar waarschijnlijk onder het Europese gemiddelde uit.

Hoewel mannen nu gemiddeld 3,1 jaar langer leven dan twintig jaar geleden en vrouwen 1,4 jaar ouder worden, loopt ons land achter bij de rest van Europa. Dit ondanks dat het aantal gezonde levenjaren toeneemt. Steeds meer mensen overlijden aan chronische ziekten en longkanker. De laatste wordt vooral veroorzaakt door roken.

Het RIVM benadrukt dat veertig procent van de sterfgevallen te wijten is aan een ongezonde manier van leven. Ook sterven er relatief veel vrouwen aan borstkanker en is sterfte rond een geboorte is hoger dan in andere landen.

Twee zelfmoordterroristen gearresteerd

ErnstM had voor ons het volgende bericht vertaald:

Afgelopen nacht is het Israelische leger Bethlehem binnengedrongen en heeft twee vermoedelijke zelfmoordterroristen opgepakt, Said Noara en Kamel Isa. Dit is donderdag gemeld door de radiozender Israel Radio.

Tegelijkertijd zijn ook meer dan 20 gezochte terroristen op de rest van de westelijke Jordaanoever gearresteerd. Inclusief een commadant van de terroristiche organisatie Hamas.

Bij huiszoekingen in Kfar Baninayim vond het IsraŽlische leger Kalashnikov geweren, magazijnen, munitie en legeruniformen.

Familie al 3 jaar dood in huis in Florida

lizardtattoo had voor ons het volgende bericht vertaald:

In Lehigh Acres, Lee County, Florida, zijn de gemummificeerde lichamen van twee mensen en een hond gevonden. De politie gaat ervan uit dat ze al sinds 1999 dood zijn.

Josef Fuchs, 34 jaar, werd in zijn bed gevonden, naast hem lag zijn Duitse herder. Zijn moeder, Liz Fuchs 70 jaar, lag op de vloer bij de eetkamertafel met een deken over haar heen.

Een familievriend, Heinz Rubin, die op het huis paste als de familie Fuchs in Duitsland was, vond de lichamen toen hij wilde uitzoeken waarom de onroerendgoed belasting niet was betaald. Alle andere rekeningen werden door middel van automatische overschrijvingen betaald. Hij had de familie voor het laatst in januari 1999 gezien.

In 2000 was de politie nog bij hun appartement in Aken in Duitsland geweest, maar de familie was niet thuis. De politie vermoedde dat het tweetal terug was gegaan naar Florida.

In de woning in Florida brandde het licht en stond de airconditioning aan. De lichamen van de man en de vrouw zijn gemummificeerd. De politie heeft nog geen doodsoorzaak vastgesteld, maar gaat uit van moord bij een roofoverval of zelfmoord. Er zijn namelijk een aantal medicijnen gevonden, die kunnen wijzen op zelfmoord. Tevens probeert de politie vast te stellen wanneer de twee voor het laatst levend gezien zijn.

In de koelkast is voedsel gevonden met een houdbaarheidsdatum van 1999. De kalender die in de kamer hing had als laatste dag 28 februari 1999. Het vreemde is dat niemand iets is opgevallen, het gras in de voortuin stond namelijk een meter hoog.

Partij kaviaar gevonden in lijkkist

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Medewerkers van de Russische luchtvaartdienst deden afgelopen maandag een vreemde ontdekking. Toen zij bezig waren om een lijkkist uit te laden viel plots de de bodem eruit. In plaats van de overledene lag er echter 250 kilogram gesmokkelde rode kaviaar in, zo meldde de Russische televisiezender NTV.

De kist was afkomstig uit Khabarovsk, nabij de Stille Oceaan en er waren zelfs diverse medische papieren meegestuurd. De vangstquota is door de Russische regering vastgesteld op 500 ton steur per visbedrijf. Dit omdat de vis wordt bedreigd door stroperij.

BB stuurt Margriet en Stefan naar buiten?

Al meer dan 24 uur zijn Margriet en Sefan uit het huis vertrokken.
Niemand, op BB na, weet waar zij zijn en wat zij precies aan het doen zijn. Waarschijnlijk is het een Confrontatie, waarmee zij een verblijf voor hun team in de Bungalow kunnen winnen. Het is goed mogelijk dat het duo vanavond in de Live-uitzending weer terug zal keren.

Wat zij op dit moment doen is onduidelijk. BB wil alleen kwijt dat Margriet en Stefan vermomd zijn. In deze tijd vlak voor 5 december zou je dan haast gaan denken dat zij ergens als Zwarte Piet op de daken rondhangen...

BB: Wie mag er blijven?

Het wordt nog spannend vanavond!
Wie zal er mogen blijven? Arthur of Wouter?
De polls op internet zijn dit keer zeer verdeeld. Wil men op deze pagina nog met grote meerderheid van stemmen dat Wouter blijft, op het BB4 forum wil men liever Arthur behouden.

Wouter is de onzichtbare in het huis, rustig, zweverig en niet dominant aanwezig. Arthur was, zeker toen Ursula nog in het huis was, het tegenovergestelde. Na haar vertrek lijkt het er echter op dat hij zich zorgen is gaan maken over zijn positie in de groep, want hij stelt zich opeens heel anders op.

Vanavond zullen we het weten, en komen we er ook weer achter welke vrouwen genomineerd zullen worden.

Winst CDA en SP bij gem. verkiezingen

Het CDA heeft het bij de gemeenteraadsverkiezingen in delen van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen goed gedaan. In vrijwel alle gemeenten behaalden de christendemocraten winst. De verkiezingen waren nodig in verband met gemeentelijke herindelingen.

In de nieuwe gemeente Zwijndrecht is het CDA met 27,1% de grootste partij geworden. De PvdA, die tot dusver de meeste zetels had, is nu tweede met 18,1%. Nieuwkomer LPF komt met drie zetels (10,4%) in de raad.

In Oss, de thuishaven van SP-voorman Jan Marijnissen, behaalde de SP een zege, maar niet de gehoopte (of gevreesde) absolute meerderheid. De partij steeg twee zetels van 13 naar 15. Tweede partij werd het CDA met 8 zetels. De overige partijen is Oss/Ravenstein: VDG 5 zetels, de VVD 4, de PvdA 2 en GroenLinks 1.

De lokale LPF-afdeling haalde in Oss niet genoeg stemmen voor een zetel. Vooraf had de lokale LPF gedreigd de kieslijst van de SP ongeldig te verklaren. Op de lijst van de SP stond namelijk de 17-jarige dochter van Jan Marijnissen, Lilian. Maar volgens de kieswet mag iemand echter al op 15-jarige leeftijd op een kandidatenlijst voor raadsverkiezingen staan. Lilian Marijnissen haalde echter nťt geen zetel. Haar moeder Mari Anne Marijnissen komt wel in de raad, zij werd herkozen.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en Jan Marijnissen reageerden verheugd op de uitkomst van de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen; de uitslag lijkt de landelijke trend van de peilingen te weerspiegelen.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: de jacht op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
©FOK.nl e.a.