Wat doe ik hier?

Tja, dat vroeg ik me laatst af en ik bleek niet de enige te zijn. Vandaar even een stukje over wat ik hier doe.

Wat is hier
Hier is Kamloops, BC, Canada. Een stadje met zo 86.000 inwoners in een vallei in een voorgebergte van de rockies. Op de plek waar de Noord-Thompsonriver en de Zuid-Thompsonriver een worden. Kamloops is indianen taal voor 'Daar waar de rivieren elkaar ontmoeten'.

Hoe kom je daar nou weer verzeild
Ik heb afgelopen schooljaar mijn VWO diploma gehaald en voordat ik naar de Universiteit ga, wilde ik er eigenlijk een jaartje tussenuit. Een jaartje buitenland leek me wel wat. En zo ben ik dus via een hele lange weg hier in Kamloops beland.
Eigenlijk ben ik gewoon per vliegtuig en bus gekomen hoor

Wat doe je hier
Ik ga hier naar school. Het ding heet 'University College of the Cariboo', kortweg UCC. Ik zit hier voor 1 jaartje dus en ik heb op dit moment de volgende vakken: FINA 112, FINA 176, CESL 048, CESL 057 en MUSI 115. Waaat? Ja, dat dus Nu even op z'n Nederlands. Ik heb tekenen, fotografie, Gevorde schrijfvaardigheden in de Engelse taal, College (niet col-lee-gju, col-letjs is niet echt een NL woord voor) Lezen en als laatste Muziek Waardering. Wat klinkt het weer geweldig als je gaat vertalen Volgende semester heb ik het volgende deel van Tekenen en Fotografie en Muziek Waardering en daarnaast College schrijfvaardigheden in de Engelse taal.

Hoe heb je dat allemaal gefixed dat je daar heen kon
Tja, lang verhaal. Ingewikkeld verhaal. Voor een uitgebreid verslag moet je maar het verhaal op m'n website even lezen (zie Profiel). Onderdeeltje 'Wat er vooraf ging' moet je hebben. Kortgezegd: ik kon geen geschikte organisatie vinden om me hier heen te halen, uitwisselen gaat lastig als je tussen twee scholen in hangt dus ik heb alles zelf geregeld Veel werk, maar wel een hele ervaring.

En wat kost dat dan wel niet
Een hoop, maar tot nu toe is het zeer zeker de moeite waard.

En wanneer kom je dan weer terug
Goeie vraag, zeer goeie vraag. Mijn VISA loopt af op 31 augustus 2003, dan moet ik dus in ieder geval weer terug zijn. Mijn vliegticket staat geboekt op 3 juli 2002, die datum mag ik een keer gratis wisselen. Ik heb al betaald voor het Wintersemester dus ik ben hier in ieder geval tot en met 26 april. Wat ik daarna ga doen? Joost mag het weten. Ik blijf misschien nog een semester en ben dan net op tijd voor mijn studie in Nederland weer terug. Misschien ga ik er wat op uit trekken. Misschien wil ik zo graag terug dat ik het eerste vliegtuig pak. Ik zie het wel

Nog meer
Zeg het maar en ik edit het hier wel bij in als het je wat aan gaat