Nigeria: Veel doden bij 'Miss World-rellen'

P-Brain en SpleeffY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij hevige rellen in het noorden van Nigeria zijn zeker 50 mensen gedood en honderden gewond geraakt. De ongeregeldheden braken uit na een krantenartikel over de Miss World-verkiezingen in het land. In het artikel stond dat veel moslims de verkiezing als een beschamende vertoning zien, maar dat de profeet Mohammed wellicht met een van de deelnemers zou willen trouwen.

Duizenden boze jonge moslims trokken plunderdend door de stad Kaduna uit woede over het artikel en die verkiezingen. De verkiezingen zijn in Nigeria omstreden omdat ze als 'onislamitisch' worden beschouwd. De stad Kaduna staat al bekend om de instabiele verhoudingen tussen de islamitische inwoners en de christelijke minderheid.

De Nigeriaanse regering liet weten dat de schrijver van het artikel over de Miss World-verkiezing zal worden gestraft. Verder riep de regering de moslims op het recht niet in eigen hand te nemen.

De verkiezingen beginnen op 7 december, als ze al doorgaan. Er waren reeds berichten dat ze wellicht afgelast zouden worden, wegens het stelselmatig schenden van de mensenrechten in het land.