FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 juni 2001

Larsson wint Gouden Schoen

Aanvaller Henrik Larsson van Celtic heeft de Gouden Schoen gewonnen, toegekend door de Europese sporttijdschriften naar aanleiding van zijn 35 goals voor de Schotse club. De 29-jarige Zweed won met Celtic drie nationale prijzen.

Hij kon alleen nog worden bijgehaald door Hernan Crespo van Lazio. Crespo had zondag twee keer moeten scoren tegen Lecce, maar maakte er maar één. Spelers in de Italiaanse competitie krijgen dubbele punten voor een goal. Crespo eindigde na 26 doelpunten op 52. Larssons treffers werden met 1,5 vermenigvuldigd tot een totaal van 52,5.

Schots sperma beste van Europa

Lodi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een onderzoek naar de kwaliteit van sperma in diverse Europese steden is het sperma van mannen uit Edinburgh het beste van Europa. Het zaad uit deze stad heeft 15 procent meer kans om een eicel te bevruchten dan het Parijsse zaad. De tweede plaats wordt bezet door het Finse Turku en zaad uit Kopenhagen komt op de derde plaats.

De verschillen lijken veroorzaakt door onder andere roken, de hoeveelheid pesticiden in de lucht en door voedsel.
De kwaliteit vermindert waarschijnlijk ook door veel te zitten. Hier hebben met name vrachtwagenchauffeurs last van. Maar nader onderzoek is nodig om de preciese oorzaken vast te stellen.

Hoe het met ons zaad zit, vermeld het onderzoek niet.
Ach wat, ik heb superzaad

Frentzen is weer fit

Heinz-Harald Frentzen is weer helemaal fit. Hij kan dan ook zonder problemen zijn rentree te maken in de Formule 1. De Duitse coureur van Jordan haakte twee weken geleden na een trainingsongeval in Montreal af met zicht- en evenwichtsstoornissen.

"Alle medische testen zijn positief verlopen. Niets staat een start in de weg", aldus de 34-jarige coureur.

Komend weekeinde vindt op de Nürnburgring de volgende Grand Prix plaats. Laatste formaliteit voor Frentzen is een medische test bij de arts van het formule-1-circuit, Sid Watkins. Die staat donderdag op het programma. Frentzen liet zich de afgelopen week onderzoeken in Nice. Bij het testwerk in Silverstone was hij nog afwezig.

VVD wil toch radioveiling

De VVD wil nu toch maar liever een veiling van de FM-frequenties. De partij heeft dat besloten na bestudering van de argumenten van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Opta om de radiofrequenties via een veiling te verkopen.

De partij komt hiermee nu de Kamermeerderheid voor het geven van radiofrequenties aan bestaande stations als Sky Radio en Radio 538 weg is, aldus de Volkskrant. Daardoor zijn PvdA en D66 alleen komen te staan. Zij willen zeven frequenties toedelen aan de bestaande zenders en alleen de drie nieuwe frequenties veilen onder nieuwkomers.

VVD-staatssecretaris De Vries van Telecommunicatie, die wil veilen, wordt nu gesteund door haar fractie. Het CDA blijft staan op het standpunt dat een wedstrijd op basis van criteria het eerlijkst is.

Vorige week werd bekend dat de toezichthouders NMa en Opta forse kanttekeningen plaatsen bij het voorstel van de commissie-Bouw om de bestaande stations op hun eigen frequentie te laten zitten en de overige drie te veilen onder nieuwkomers. De NMa vindt dat de bevoorrechte behandeling van de bestaande stations niet direct te rechtvaardigen is. De Opta noemt het plan-Bouw 'fnuikend voor de vernieuwing en concurrentie op de radiomarkt'.

RTL5 brengt Wimbledon online

Televisiezender RTL5 heeft onlangs de Nederlandse uitzendrechten voor Wimbledon 2001 verworven, maar is niet van plan tot 25 juni te wachten met de uitzendingen. Al vandaag begint de commerciële zender op internet met voorbeschouwingen van het Grand Slam tennistoernooi.

Ex-tenniser Jacco Eltingh verzorgt de digitale voorbeschouwingen. Ook zijn er oude Wimbledonbeelden en bloopers te downloaden. Tijdens het toernooi beschrijft een 'speciale internetverslaggever' wie de 'mooie dames op de tribune' zijn.

De site van RTL 5 is te bereiken via RTL.nl.

Amateurfotografen

Onderzoekers beweren dat 80% van de Britse toeristen die op vakantie gaan en foto's nemen hun vingers voor de lens houden. Vier van de vijf doen dat ook als ze aan het filmen zijn. Het onderzoek wat door Buy.com is verricht en waar 2000 Britten aan meededen liet ook zien dat het vergeten van het plaatsen van een rolletje de tweede veelgemaakte fout was tijdens het maken van foto's.

Het klepje van de lens vergeten, het verkeerd gebruiken van de flitser en het per ongeluk fotograferen stonden allen in de lijst van veelgemaakte fouten, waardoor hoofden er vaak niet opstonden of rooie ogen verschenen bij de personen op de foto.

Spoorwegovergang voor olifanten

De spoorwegen in de noordoostelijke Indiase deelstaat Assam gaan veilige overwegen creëren voor olifanten en neushoorns. In de afgelopen jaren vonden zeker dertien dikhuiden en een neushoorn de dood door een aanrijding met een trein.

In de betrokken regio leven nog maar driehonderd olifanten en 63 neushoorns. Langs de route komen nu barrières die de dieren langs het spoor moeten leiden naar oversteekplaatsen waar de treinen verplicht langzamer moeten rijden. Dat moet volgens The Hindustan Times van maandag het dierenleed doen afnemen.

Mobiel Internetten in auto en vliegtuig

Mensen die met American Airlines, Delta Air Lines of United Airlines vliegen, kunnen binnenkort aan boord gaan internetten. Dat heeft vliegtuigfabrikant Boeing vorige week bekendgemaakt. De internetaansluitingen zullen in 1500 vliegtuigen (10 procent van alle vliegtuigen wereldwijd) worden geïnstalleerd. Vanaf medio volgend jaar zullen passagiers met een snelheid van 56Kbps het internet op. De kosten voor vliegend internetten zijn vergelijkbaar met de kosten voor mobiel bellen.

Volkswagen komt volgende maand met een speciale ‘multimedia-Golf’. De auto is voorzien van een minicomputer, mobiele telefoon en mp3-speler en een internetaansluiting. De Golf is in eerste instantie alleen in Duitsland leverbaar voor een prijs die 4000 mark hoger ligt dan een vergelijkbaar model zonder high tech-snufjes. De eGeneration is alleen leverbaar in blauw.

Gouverneur Texas spreekt veto uit

De gouverneur van de Amerikaanse staat Texas heeft zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel om zwakbegaafden te beschermen tegen de doodstraf. De opvolger van president Bush als gouverneur, Rick Perry, vindt dat de wet het principe van juryrechtspraak ondermijnt.

Volgens de republikein Perry moet een jury het laatste woord spreken over een verdachte, en niet een deskundige die bepaalt of iemand zwakzinnig is. Een ander bezwaar is het gebruik van IQ-tests om iemands geestelijke vermogen te bepalen. Gouverneur Perry vindt het belangrijker of een verdachte het verschil tussen goed en kwaad kent, zoals de wet nu voorschrijft.

Het wetsvoorstel is door de democraten ingediend. De nieuwe wet zou het imago van de staat moeten verbeteren. Na de recente executie van zwakbegaafden is er internationale kritiek op de VS. Critici vinden het executeren van mensen die gestoord zijn strijdig met de mensenrechten.

KPN komt met reddingsplan

Telecombedrijf KPN neemt vandaag een besluit over een reddingsoperatie, meldt het Financieel Dagblad. De laatste details worden vanavond uitgewerkt op een bijeenkomst van de Raad van Commissarissen. De krant heeft dat gehoord van een bron die nauw betrokken is bij de besluitvorming. KPN heeft een schuld van bijna 50 miljard gulden.

Een van de manieren om de schuldenlast terug te brengen is de uitgifte van nieuwe aandelen. Een andere mogelijkheid is het verkopen van bedrijfsonderdelen. Veel aandelen van het voormalige staatsbedrijf zijn nog in handen van de overheid. Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft gezegd er geen moeite mee te hebben als KPN uiteindelijk in buitenlandse handen komt.

Trek toeristen richting eclips Afrika

Enkele honderden Nederlanders reizen een dezer dagen af naar onder meer Zimbabwe en Zambia om daar donderdag de zonsverduistering te zien. Dat zegt directeur Harry Otten van Meteo Consult, dat de afgelopen tijd 'eclipsreizen' aanbood.

Volgens Otten, zelf een fervent liefhebber van zonsverduisteringen, gaan zestig mensen met hem mee naar Zimbabwe. "Dat zijn er minder dan verwacht. Ik weet zeker dat veel Nederlanders ervan hebben afgezien vanwege de toestand in dat land". Zimbabwe wordt de laatste tijd gekenmerkt door politieke en maatschappelijke spanningen.

Otten is optimistisch gestemd over de weersvoorspellingen. "Ik hoop op een mooie eclips. Ik zag de afgelopen dagen op satellietfoto's regelmatig wolken ten noorden en oosten van waar we zitten. Maar ik schat de kans dat we de verduistering goed kunnen zien op 80 tot 85 procent".

De meeste mensen knopen een vakantie van een paar weken aan de eclips vast. "Maar er zijn er ook die echt maar een paar dagen gaan", aldus Otten, die zelf ook een paar weken wegblijft. Behalve Zimbabwe is ook Zambia een geliefde stek voor de eclipstoeristen. "Angola is het beste land om te gaan kijken, maar daar is het levensgevaarlijk."

Mobiel Internet niet populair

Het zakelijk gebruik van mobiel internet komt in Europa moeizaam op gang. Hoewel 69 procent van de grote Europese bedrijven beschikt over minimaal één WAP-toestel, gebruikt slechts 42 procent van die bedrijven het apparaat voor data-applicaties. De meeste mobiele apparaten worden nog steeds gebruikt voor mondelinge communicatie. Dit blijkt uit een onderzoek van IDATE dat in opdracht van Cap Gemini Ernst & Young is uitgevoerd onder 300 Europese bedrijven.

Hoewel de lage snelheid en de hoge kosten van mobiel internet in veel landen als belangrijke oorzaken worden gezien voor de trage groei, blijkt uit het onderzoek dat veel bedrijven vooral de noodzaak niet inzien om mobiel internet te omarmen.

Gemiddeld 53 procent van de bedrijven heeft dan ook geen plannen om applicaties voor mobiel internet te implementeren. 34 procent van de bedrijven heeft al applicaties geïmplementeerd en de overige 13 procent plant dat in de nabije toekomst te doen.

Liz Hurley heeft maffia-baas als vriendje

Actrice Liz Hurley heeft de nette Engelse acteur Hugh Grant ingeruild voor een veroordeelde maffiabaas. Ze heeft tegenwoordig een relatie met de bijna twee keer zo oude Donnie Shacks. De relatie heeft voor heel wat opschudding gezorgd is Hollywood. Een vriend van de actrice zei: "Ze moet gek geworden zijn".

Het vreemde stel is al een aantal keren hand in hand gesignaleerd in Los Angeles. Shacks was vroegen een beruchte maffiabaas in New York en heeft elf jaar lang achter de tralies doorgebracht. Inmiddels investeert hij in films.

Door deze affaire lijkt Grant's aanvaring met de wet kinderspel. Hij werd in 1995 gearresteerd nadat hij betrapt werd met een prostituee. Hurley heeft hem dat nooit vergeven, waardoor hun relatie stuk liep.

Saba wil breken met Nederland

De spanning over de staatkundige toekomst van de Antillen is toegenomen nu Saba heeft gedreigd uit het Koninkrijk te stappen omdat er te weinig geld op tafel komt. Het eiland dreigt bijvoorbeeld Nederland als voormalig kolonisator voor een VN-commissie te slepen en wil in januari 2002 een volksraadpleging wil houden over de rol van het kleine eiland in het Koninkrijk.

Saba-gedeputeerde Johnson noemde het beleid van Nederland en VVD-staatssecretaris Gijs de Vries zelfs "onmenselijk". "Die kleine De Vries heeft een koopmansmentaliteit. Het is onmenselijk wat ze ons aan doen. We bedelen nu bij Nederland en als het niet gaat dan gaan we ergens anders bedelen," aldus Johnson, die als mogelijkheid Cuba of een andere Caribisch land opperde.

Dit kreeg de Nederlandse delegatie, die bestaat uit Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven en de zes Nederlandse fractievoorzitters Melkert (PvdA), Dijkstal (VVD), De Hoop Scheffer (CDA), De Graaf (D66), Rosenmöller (GroenLinks) en Van Dijke (ChristenUnie), te horen.

De delegatie die de Antillen en Aruba bezoekt, krijgt ook op andere eilanden klaagzangen te horen van de bestuurders. Op Sint-Eustatius stellen de bestuurders en statenleden dat oud-minister Voorhoeve zijn afspraken niet is nagekomen over de aanleg van een drinkwatersysteem. Overigens was daar politicus Van der Putte beledigd dat de Nederlanders op een vrije dag zijn eiland bezochten.

Smit Tak krijgt opdracht US Marine

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit Tak gaat het Japanse visserij-opleidingsschip Ehime Maru lichten dat vier maanden geleden voor de kust van Hawaii is gezonken na een aanvaring met de Amerikaanse onderzeeër USS Greenville en nu op een diepte van ruim 600 meter ligt.

De Nederlandse berger zal het scheepswrak in augustus van de oceaanbodem takelen en het vaartuig naar ondieper water slepen vlak voor de kust bij Honoloeloe.

Vervolgens zullen duikers in het wrak op zoek gaan naar de lichamen van de negen leerlingen en bemanningsleden die sinds de ramp zijn vermist, om deze te bergen. De vissersboot zal na deze operatie ver uit de kust op de zeebodem worden achtergelaten.

Alhoewel de marine er zeker van is dat de operatie met succes kan worden uitgevoerd, is de lichting niet zonder risico en kan succes niet worden gegarandeerd", aldus een uitgegeven verklaring van de Amerikaanse Pacifische Vloot. Mocht het lichten niet lukken, dan zal het opleidingsschip blijven liggen op zijn huidige plaats.

Laatste slachtoffer Volendam thuis

Bijna een half jaar na de nieuwjaarsramp in het Volendamse café De Hemelis het laatste slachtoffer ontslagen uit het ziekenhuis. Telegraafbezorger Tom Kwakman (17) wachtte zaterdagmiddag een warm onthaal bij terugkomst in zijn woonplaats. Hij was als enige nog niet eerder thuis geweest.

Kwakman werd tijdens de rampnacht op het randje van de dood balancerendhet VU-ziekenhuis binnengebracht en een dag later overgeplaatst naar het Militair Hospitaal in Brussel. Hij was voor 76 procent verbrand en kreeg als onderdeel van zijn revolutionaire behandeling tijdelijk een siliconenmasker op zijn gezicht aangemeten.

Nog altijd verblijven er slachtoffers in ziekenhuizen, omdat zij opnieuw zijn opgenomen voor operaties, en in revalidatiecentrum Heliomare. "Ik hoop niet dat ik nog naar Heliomare moet, want ik heb nu lang genoeg in het ziekenhuis gelegen", zei Kwakman zaterdag opgelucht. "Ik heb thuis gemist."

Goud voor winnaar Big Diet

Gerrit van der Does stapte op 17 maart 128,7 kilo wegend het 'Big Diet'-kasteel binnen. Ruim dertien weken later verlaat hij opgelucht het pand. Bijna 35 kilo lichter, maar wel 800.000 gulden rijker. Zaterdag werd de 31-jarige Haarlemmer tijdens de live-uitzending van het SBS 6-programma tot grote winnaar gekozen. Naar schatting keken zo'n anderhalf miljoen mensen naar de finale van deze grootse afvalrace.

Van der Does krijgt zijn afgevallen kilo's in goud uitgekeerd. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van 799.559 gulden, gemakshalve afgerond naar de acht ton. De helft van dit bedrag krijgt de afgeslankte deelnemer pas op 31 december dit jaar. Onder voorwaarde dat Van Der Does op die datum nog steeds niet meer dan 94 kilo weegt.

Op oudejaarsavond zal in een speciale 'Big Diet'-uitzending worden bekeken, maar vooral gewogen, of de voormalig accountmanager recht heeft op het totale bedrag.

"Ik ben er geweldig trots op dat ik 35 kilo ben afgevallen. Dat is voor mij de grootste prijs", aldus de gelukkig winnaar na afloop."Die berg goud was niet de drijfveer. Ik heb deze kans om af te vallen met twee handen aangepakt en weet nu zeker dat ik nooit, nooit meer dik wil worden."

Hakkinen accepteert geen teamorders

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mika Hakkinen heeft gezegd dat hij teamorders op dit moment niet accepteert. Mika zei dit in de Oekraïne waar hij is voor sponsorverplichtingen.

Hij zei het volgende: "Als ik in de positie ben om te winnen dan win ik ook. Ook al wordt er gevraagd om plaats te maken voor David. Ik moet winnen, dat is waar mijn sponsors mij voor betalen en het team trouwens ook. Dit doe ik dus ook, in ieder geval zolang ik rekentechnisch nog in de race ben voor de titel."

Hakkinens seizoen was tot nu toe zeer teleurstellend. Hij haalde tot nu toe slechts 8 punten en heeft hierdoor 50 punten achterstand op Michael Schumacher en 32 punten achterstand op zijn teamgenoot David Coulthard. Coulthard heeft dus nog wel uitzicht op de titel.

Geen HSL-Oost

Er komt geen aparte spoorlijn voor de hogesnelheidstrein-oost. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. De hsl-oost zal over bestaand spoor van Amsterdam naar de Duitse grens rijden.Op voorstel van de ministers Netelenbos (verkeer) en Pronk (ruimtelijke ordening) besloot het kabinet dat met het "beter benutten" van het bestaand spoor een viersporige hsl-oost niet nodig is.Het kabinet spaart daar vele miljarden mee uit. De aanleg van een hsl-oost zou op tien miljard uitkomen, terwijl maatregelen voor een beter benutten van bestaand spoor ongeveer één miljard gulden kosten. Recente studies hebben volgens de bewindslieden Netelenbos en Pronk aangetoond dat over een periode van twintig jaar één trein per uur nog steeds voldoende is om het aantal internationale rezigers (Frankfurt-Adam v.v) te vervoeren.

Met de nodige aanpassingen kan dat over bestaand spoor. Dat spoor kan dienen als goed alternatief voor een vliegreis over die afstand, meent het kabinet.De aanpassingen voor dat bestaand spoor houden onder meer in hoge geluidsschermen, stillere treinstellen, raildempers over het hele spoor, en de aanleg van ecopassages om grotere dieren als reeën en dergelijke te sparen. Verder wordt er een aantal overwegen ongelijkvloers gemaakt om de veiligheid te verhogen.

De snelheid op het bestaande spoor blijft gelijk aan de huidige maximumsnelheid: 140 kilometer per uur. Het werken aan een veel hogere snelheid levert uiteindelijk slechts enkele minuten tijdwinst op. Volgens kabinet is dat niet zinvol, te meer daar die hogere snelheid met hoge kosten gepaard gaat. De Tweede Kamer heeft zich eerder in ruime meerderheid voor een hsl-oost uitgesproken, evenals de provincies Utrecht en Gelderland. Een trein die niet sneller dan 140 kilometer per uur rijdt mag je geen flitstrein noemen, zeggen ze.

KLM en Malaysian willen alliantie

KLM en Malaysian Airline System (MAS) gaan hun al enkele jaren bestaande bescheiden samenwerking verder uitbreiden. Doel is een volledige alliantie zoals die ook bestaat tussen KLM en Northwest Airlines.

In een dit weekeinde uitgegeven gezamenlijke verklaring zeggen topman Leo van Wijk en zijn collega Dato Nor Yusof dat de marketing-, verkoop- en distributie-activiteiten zo snel mogelijk worden gebundeld, te beginnen met het verder uitbreiden van gezamenlijke vluchten, de zogeheten codesharing. Die zijn er al tussen Amsterdam en Kuala Lumpur en vanaf deze bestemmingen op Scandinvië, Australië en Nieuw Zeeland.

Ook de loyaliteitsprogramma's voor de regelmatige reiziger (Flying Dutchman/Worldperks en Enrich) worden op elkaar afgestemd. Passagiers mogen gebruik maken van elkaars business lounges. Verder wordt bestudeerd of er kan worden samengewerkt op het gebied van it, grondafhandeling, inkoop, catering en technisch onderhoud. De partnermaatschappijen van zowel KLM als MAS zullen in de nieuwe samenwerking worden betrokken.

"Afhankelijk van de goedkeuring door de betrokken autoriteiten willen wij komen tot een volledige joint venture, waarin alle kosten en inkomsten op gezamenlijk uitgevoerde vluchten worden gedeeld", aldus de KLM. Op dit moment delen MAS Cargo en KLM Cargo al vrachtcapaciteit. Beide maatschappijen streven ernaar de vrachtoverslag in Kuala Lumpur, Penang en Amsterdam verder te ontwikkelen.

MAS is volgens eigen zeggen de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuidoost-Azië. De maatschappij vliegt op 110 bestemmingen in zes continenten. MAS heeft een vloot van meer dan 100 toestellen en een omzet van ongeveer $2 miljard per jaar. De Maleisische luchtvaartmaatschappij maakte vorige maand bekend dat het over het boekjaar 2000/2001 dat eindigde op 31 maart, een verlies heeft geleden van $342 miljoen. MAS zei zaterdag dat het niet in gesprek is met andere maatschappijen om een aandeel te nemen in MAS.

Ministerie: KPN mag weg

Minister Jorritsma (Economische Zaken) ziet geen bezwaar als KPN door een buitenlandse concurrent wordt overgenomen. Ook van een fusie is zij niet afkerig. Ze zou het in dat geval 'aardig vinden' als het hoofdkantoor in Nederland zou blijven, maar meer ook niet.

"Dat Oranjegevoel zegt mij niet veel. De zakelijkheid dient voor te gaan. KPN is op de Europese telecommarkt een te kleine speler" aldus de minister op Radio 1. De staat bezit nog circa 417 miljoen aandelen (ruim 30 procent) in het telecombedrijf, dat gebukt gaat onder een schuld van meer dan 50 miljard gulden.

Het staatsbelang was vorig jaar nog 60 miljard gulden waard, nu nog maar zes. Desondanks vond de minister het niet erg dat haar collega Zalm (Financiën) dat belang niet al een jaar geleden had afgestoten. "Het aandeel is door negatieve berichten in de media extreem omlaag gegaan. Wij geloven echter in KPN en het zou me niet verbazen als de koers straks ook weer stijgt. Per slot is de echte waarde van het concern veel hoger dan de beurswaarde."

In de Tweede Kamer stuit een overname van KPN door een buitenlands bedrijf niet op onoverkomelijke bezwaren. PvdA-Kamerlid Wagenaar wil wel dat aan een aantal voorwaarden wordt voldaan: "We moeten heel goed letten op de zeggenschap en zeker stellen dat het vaste netwerk onder de huidige telecomwet blijft vallen. Daarin is geregeld dat ook andere bedrijven er gebruik van moeten kunnen maken." Zij wil niet dat het vatse netwerk in buitenlandse handen komt.

CDA'er Leers is evenmin sterk gekant tegen verkoop: "KPN is niet zo cruciaal dat het in Nederlandse handen moet blijven. Er is inmiddels een dusdanig telefonieaanbod dat de voormalige nutsvoorziening niet in gevaar komt bij een eventuele verkoop aan een buitenlands bedrijf."

Hij houdt overigens het beheer van het vaste netwerk liefst in overheidshanden. "Er is sprake van dat KNP het vaste netwerk te gelde wil maken. Dan is er veel voor te zeggen om het in overheidshanden te houden. De overheid kan dan ook de toewijzing doen wie er op mag."

In een reactie zegt een woordvoerder van KPN dat 'er niets nieuws onder de zon is'. "Vorig jaar waren we bijna gefuseerd met het Spaanse TelefÓnica. Daar was de staat van op de hoogte. Bovendien heeft die steeds gezegd ons belang op termijn af te stoten."

Heel dorp ziet ze vliegen

Alle dertig inwoners van het Italiaanse dorpje Sassalbo zijn ervan overtuigd zaterdagmiddag een UFO te hebben gezien. Het vreemde voorwerp was ongeveer twintig meter lang, een meter breed, reflecteerde de zonnestralen en bewoog een tijdje op en neer vlak bij de bomen.

De eerste die het langwerpige voorwerp signaleerde was een jongen in de bergen. Toen hij het nieuwsgierig benaderde, verplaatste het voorwerp zich snel, tot boven het dorp. De jongen haastte zich terug naar het dorp, maar toen hij de anderen vertelde over zijn belevenis, bleken ook zij het vliegende voorwerp te hebben gezien. Twee van hen hadden, onafhankelijk van elkaar, de politie gebeld.

Agenten, uit een andere plaats naar Sassalbo gekomen, maakten proces-verbaal op, waarbij iedereen precies dezelfde beschrijving van het vliegende voorwerp bleek te hebben gegeven.

Wolkbreuken zorgen voor overlast

Heel Nederland ging het afgelopen weekeinde gebukt onder het instabiele weer dat op veel plaatsen leidde tot ware wolkbreuken, al dan niet gepaard met zware windhozen. In Leiden moest het Leids Universitair Medisch Centrum 18 van de 22 operatiekamers tot zeker dinsdag sluiten, waardoor tientallen operaties niet kunnen doorgaan.

De schade ontstond tijdens een enorme onweersbui die gisteren rond het middaguur boven Leiden losbarstte. "De bui ging gepaard met zware regenval waardoor wellicht kiezelstenen vanaf het dak boven de twaalfde verdieping in de afvoerbuis zijn mee gestroomd", zegt Else Mulder woordvoerster van het LUMC. "Op de plek waar de buis een bocht maakt, hebben de kiezels een gat in de buis geslagen waardoor de technische ruimte, op de vijfde verdieping pal boven het operatiecomplex, deels onder water kwam te staan."

Een enorme hoosbui zette grote delen van Baarn blank. Putdeksels dreven weg, maar dat leidde volgens een woordvoerster van de politie niet tot ongevallen. Ook het treinverkeer ondervond hinder. De mechaniek van een installatie van spoorwegbomen was door het vele water defect geraakt waardoor de bomen niet meer dicht konden. Treinen mochten de spoorwegovergang alleen met zeer lage snelheid passeren.

In Heerhugowaard trok een zware windhoos een spoor van vernieling. Bomen gingen plat, auto's raakten beschadigd en dakpannen vlogen in het rond.

Bruiloftsgasten op de vuist

Een bruiloft is in Zwolle volledig uit de hand gelopen doordat de families van het bruidspaar tijdens het feest met elkaar op de vuist gingen. Het feest werd gehouden in een wijkcentrum aan de Enkstraat in de wijk Assendorp. Toen de politie ter plekke kwam om de boel te sussen stonden er honderd gasten buiten die in kleine groepjes aan het vechten waren.

Uiteindelijk moest er een politiehond aan te pas komen om de kemphanen uit elkaar te krijgen.

Toen de politie dacht dat de rust een beetje terugkeerde, bleek een van de feestneuzen een ruit te hebben vernield. Bij de arrestatie kreeg de politie 'hulp' van de vader van de verdachte. De man was zo agressief dat er opnieuw gebruik gemaakt moest worden van politiehond.

Vader (41) en zoon (17) uit Apeldoorn zijn overgebracht naar het politiebureau. In overleg met de beheerder van het wijkcentrum is het feest gestaakt en is de zaal ontruimd. De gasten werd duidelijk gemaakt dat de bruiloft was afgelopen. Wat de aanleiding van de ruzie was, is onduidelijk.

Drugs in kauwgom

Beveiligingsmedewerkers van dancing Lexicon in Westzaan hebben de politie verteld dat er pakjes Stimorol-kauwgom in omloop zijn waarin de harddrug ghb is verwerkt. Agenten waren naar de bar/dancing aan de Overtoom gegaan, nadat de medewerkers een 32-jarige man uit Amersfoort hadden gepakt wegens dealen van drugs. De man had 57 pillen, vier buisjes met ghb en een bedrag van 263 gulden bij zich.

Het materiaal werd in beslag genomen en de verdachte ingesloten en in verzekering gesteld. Tijdens de arrestatie hoorden de agenten het verhaal over de kauwgom. De Amersfoorter bleek drie pakjes Stimorol op zak te hebben, die daarop ook in beslag werden genomen.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.