Goud voor winnaar Big Diet

Gerrit van der Does stapte op 17 maart 128,7 kilo wegend het 'Big Diet'-kasteel binnen. Ruim dertien weken later verlaat hij opgelucht het pand. Bijna 35 kilo lichter, maar wel 800.000 gulden rijker. Zaterdag werd de 31-jarige Haarlemmer tijdens de live-uitzending van het SBS 6-programma tot grote winnaar gekozen. Naar schatting keken zo'n anderhalf miljoen mensen naar de finale van deze grootse afvalrace.

Van der Does krijgt zijn afgevallen kilo's in goud uitgekeerd. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van 799.559 gulden, gemakshalve afgerond naar de acht ton. De helft van dit bedrag krijgt de afgeslankte deelnemer pas op 31 december dit jaar. Onder voorwaarde dat Van Der Does op die datum nog steeds niet meer dan 94 kilo weegt.

Op oudejaarsavond zal in een speciale 'Big Diet'-uitzending worden bekeken, maar vooral gewogen, of de voormalig accountmanager recht heeft op het totale bedrag.

"Ik ben er geweldig trots op dat ik 35 kilo ben afgevallen. Dat is voor mij de grootste prijs", aldus de gelukkig winnaar na afloop."Die berg goud was niet de drijfveer. Ik heb deze kans om af te vallen met twee handen aangepakt en weet nu zeker dat ik nooit, nooit meer dik wil worden."