Ontslag dreigt voor Montoya

Bertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Williams zal Juan Pablo Montoya ontslaan als de coureur nog eens buiten zijn boekje gaat. Ook Formule 1-supremo Bernie Ecclestone wil een hartig woordje met de Columbiaan spreken. De coureur van Williams kreeg dit weekeinde een voorwaardelijke schorsing van twee races aan zijn broek voor zijn opstelling in een conflict met Jacques Villeneuve. De Canadees kreeg daarvoor overigens dezelfde straf.

Frank Williams werd razend toen hij hoorde dat Montoya Villeneuve een 'moordenaar' had genoemd. "Frank vond die opmerking buiten proportie en heeft Juan stevig toegesproken. Hij heeft ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat hij een herhaling van zo'n optreden niet zal accepteren", aldus een anonieme bron binnen Williams tegenover een verslaggever van de Britse krant The Sun.

Montoya en Villeneuve kregen het aan de stok over een incident in de vrije trainingen. Villeneuve zei dat hij was gecrasht door de gevolgen van een aanrijding met Montoya. De Willliams verklaarde daarop dat dat ongeluk was veroorzaakt door een 'brake test' door Villeneuve. De een verklaarde de ander tegen de muur te zullen rammen als het nog een gebeurde. De ander zei dat die de ander de boom in zou jagen. Daarop zei Montoya: "Je hebt al iemand omgebracht dit jaar." Hij refereerde daarbij aan een ongeluk van Villeneuve dat een Australische marshal fataal werd. De BAR-coureur werd daarop furieus en greep Montoya naar de keel.

FIA-gedelegeerde Charlie Whiting legde beide coureurs een voorwaardelijke schorsing van twee races op. Als de twee nog een keer met elkaar in aanvaring komen, moeten ze daarvoor boeten. Formule 1-supremo Bernie Ecclestone is ook geschrokken van het voorval. "Ik zal eens met Montoya praten voordat de zaak verder escaleert", aldus de Brit.