Bedrijven boos op Centraal Beheer

Personeelsmanagers in ons land zijn boos op verzekeraar Centraal Beheer over het inzetten van een nepsollicitant. Honderden bedrijven kregen vorige week een 'open' sollicitatiebrief van de 75-jarige A.J.M. van Tweel.

In het schrijven, dat vergezeld ging van een uitgebreid curriculum vitae, was bewust gebruik gemaakt van een ouderwets handschrift en het taalgebruik van een ouder iemand.

Pas enkele dagen later kwam de aap uit de mouw. Uit een tweede brief van het verzekeringsconcern bleek, dat het ging om een marketingactie over aanvullend pensioen. Centraal Beheer zegt juist te willen voorkomen dat in de toekomst 75-jarigen op deze wijze moeten blijven solliciteren

Enkele personeelsfunctionarissen noemen de actie echter 'smakeloos'. "Centraal Beheer misbruikt bewust het respect dat oudere mensen in onze samenleving genieten. Ik was al bezig om een nette brief op te stellen waarin ik deze man vriendelijk probeer uit te leggen dat er bij ons geen plaats voor hem is.

Omdat je zo iemand toch wat aandacht wil geven, had ik hem wat suggesties willen doen over het vervolg van zijn werkzame leven, totdat ik er ineens achter kwam dat het allemaal nep was. Al met al ben ik er toch zeker een uur voor niets mee bezig geweest", aldus een boze personeelsmanager.

Woordvoerder R. Mol van Centraal Beheer begrijpt alle ophef niet. "Er zijn altijd wel mensen die zich storen aan onze reclamecampagnes. Dan zijn er weer mensen boos over die Moskowicz-aanrijding, dan krijg je weer negatieve reacties op dat hondje en die brug. Bij sommige mensen doe je het nooit goed."

Mol zegt dat de pensioencampagne vooral ludiek is bedoeld. "De reacties zijn tot nu toe overwegend positief. Je prikt er volgens ons ook zo doorheen, zeker als je het adres ziet waar deze sollicitant woont: dat is het kantoor van Centraal Beheer."