Vijf gametips voor de maand juli

3. King's Quest

Lang lang geleden, in 1984 om iets preciezer te zijn, kwam een avonturengame uit die vele harten sneller deed kloppen. Het was King's Quest, van Sierra Entertainment. De game kwam uit voor (bonuspunten als je alle platformen kent): PCjr, Tandy 1000, Amiga, Apple II, Apple IIGS, Macintosh, MS-DOS, Sega Master System en Atari ST.

De King's Quest-franchise kent vele delen, allemaal ontworpen door Roberta Williams, medeoprichter van Sierra Entertainment. Ook zijn er vele pogingen van ontwikkelaars om vervolgen te maken tevergeefs geweest, waaronder pogingen van Vivendi en Activision, maar ook Telltale, bekend van de Walking Dead- en Game of Thrones-games.

Genoeg geschiedenislessen, 2015 is het jaar van de schone lei voor King's Quest, want dat wordt de titel van de game die in juli uitkomt. De reboot, want dat is het uiteindelijk, draait wederom om hoofdpersoon Graham of Daventry. Het is de bedoeling dat het een reboot wordt van de gehele serie, dus meedere delen staan op de planning. Het eerste deel zal als ondertitel 'A Knight to Remember' hebben en komt uit voor Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Bekijk de onderstaande video om een impressie te krijgen van de game.