Vijf gametips voor de maand juli

5. Rise of Incarnates

Vechtgames zijn anno 2015 dungezaaid. Bandai Namco probeert daar met Rise of Incarnates verandering in te brengen. Met een (deel van het) team dat verantwoordelijk is geweest voor onder andere de Tekken- en Soul Calibur-games, brengt de ontwikkelaar met Rise of Incarnates een twee-tegen-twee-vechtgame op de markt die vooralsnog uitsluitend voor Windows uitkomt.

Rise of Incarnates draait om menselijke personages, incarnates genoemd, die herrijzen met mythische krachten. Ieder personage beschikt over zijn of haar eigen unieke vaardigheden, waarbij er een combinatie van lange en korte afstandswapens gebruikt kan worden. Ieder personage heeft uiteraard ook een special ability, waarbij ze veranderen in een 'Daimon', of de hulp van een dergelijk wezen oproepen. De game bevat twaalf verschillende personages en verscheidene facties waar je toe kunt behoren.

Op de website van Rise of Incarnates kun je terecht voor een serie comics van de game, welke bedoeld zijn om een idee te krijgen van de lore achter de nieuwe IP van Bandai Namco. De ontwikkelaar c.q. uitgever werkt hiervoor samen met Marvel Comics en de stripboeken zullen ook fysiek in sommige stripboekzaken te krijgen zijn. Oh, en niet geheel onbelangrijk: de game is free-to-play.