Vijf gametips voor de maand maart

Resident Evil Revelations 2

Bijna 20 jaar na de eerste Resident Evil gaat Capcom iets nieuws proberen. Resident Evil Revelations 2 wordt de eerste episode-based game in de serie. Dit keer draait in ieder geval het eerste deel rondom Claire Redfield, die samen met de organisatie TerraSafe de wereld veilig gaat maken. Uiteraard gaat het mis en tijdens een feestje op het hoofdkantoor worden Claire en het kind van Barry Burton gekidnapt. Nu hoop ik dat Capcom wat intelligentie in haar stopt, anders voorzie ik al een heleboel woedeaanvallen omdat Moria niet doet wat ik wil dat zij zou moeten doen. Gelukkig komt haar vader haar halen, helaas brengt hij Nathalia, een kind, met zich mee …

Maar goed, waar de Resident Evil-serie in uitblinkt is de spanning die de games met zich meebrengen. Wat wij er nu van weten is dat de eerste episode zich vooral afspeelt in donkere bossen en kerkers, dus daar zit het wel goed mee. Uiteraard is munitie weer schaars, liggen sleutels op plekken waar je ze niet zou verwachten en vloeit het bloed rijkelijk. Na het spelen van de originele Resident Evil is het ook weer fijn om een snelle actiehorrorgame te spelen. Ook heeft Capcom aan de co-op gedacht. Niets is leuker dan met zijn tweeën op een scherm zombies afslachten. En dit keer moet je ook echt samenwerken, want niet elke personage kan met wapens omgaan. 

Gelukkig hoeven wij ons ook niet continu af te vragen wanneer de volgende aflevering uitgebracht (foei Telltale foei!) zal worden, want de game is af en de meeste delen worden in maart uitgebracht. De game zal leunen tussen het oude en nieuwe Resident Evil, dus er zit voor iedere Resident Evil-fan wel wat in.