Gamekings Showcase

In Club Off-Corso te Rotterdam werd het nieuwe game-event Gamekings Showcase gehouden. De organisator Blammo heeft ditmaal gekozen voor een kleinere opzet dan hun andere game-event Firstlook. Alle ingrediënten voor een vet event waren aanwezig. Miss Boothbabe van Firstlook 2011 gaf prijzen van Logitech weg. Max Payne 3 was speelbaar en er waren exclusieve Ghost Recon Future Soldier-beelden. Verder waren, naast de demo van Spec Ops: The Line, epische beelden van Resident Evil 6 en Dragons Dogma te zien. En niet te vergeten een open bar. 

gk

Rond het middaguur mochten we dan eindelijk naar binnen. Bij binnenkomst werden wij verwelkomd door de intromuziek van Gamekings die uit de boxen knalde en viel het grote scherm, met daarop alle hoofden van de Gamekings crew, op. De zaal bestond uit een klein podium en een tribune waar speciaal voor het event zithoeken waren gecreëerd om demo's van Max Payne 3 en Spec Ops: The Line op de Xbox 360 te spelen. Rockstar had met zijn Max Payne 3 de primeur om delen van drie maps te laten zien. Helaas koos 2K Games om de Xbox Live demo van Spec Ops: The Line te tonen die al enkele dagen voor het event te downladen was. Langs de kant stonden demopods met daarop demoversies van Lollipop Chainsaw en Dragon’s Dogma. Binnenkort schrijven wij reviews over deze games. Houd dus FOK! goed in de gaten!

Corso

In een andere hoek van de zaal was er een FIFA 12 UEFA Euro 2012-toernooi. Iedereen die dacht dat hij verstand van voetbal had kon zich aanmelden en kreeg een tegenstander toegewezen. Helaas was het Nederland tegen Duitsland en niet Nederland tegen Nederland, maar de opzet was leuk en de sfeer gemoedelijk. Desondanks verloor Nederland vaak van Duitsland. Maar waar het allemaal om draaide was het podium waar het continu knallen geblazen was. Er werden exclusieve beelden van Darksiders 2 getoond, waar Skate in een heel lang verhaal duidelijk probeerde te maken dat er niet gefilmd mocht worden. Kennelijk tegen dovenmansoren, aangezien er toch nog een gast was zich hier niet aan hield en daardoor door de beveiliging uit de club werd gegooid. Zo gaat dat bij exclusieve beelden.

Miss BoothBabe Firstlook 2011

Tevens was er speciaal voor het event een Japanner inclusief tolk ingevlogen voor Dragon’s Dogma. De game kwam over als een authentieke Japanse hack en slash, maar de zaal reageerde er maar lauwtjes op. Maar dat kwam door een spel waar iedereen op aan het wachten was en misschien wel het hoogtepunt van het event: de Diablo III-presentatie. Er werden live gameplaybeelden vertoond en je kon een speld horen vallen in de zaal. Daarna was het de beurt aan Max Payne 3. Rockstar liet helaas een oude build zien waarin enige bugs zaten. Dit was helaas tot twee keer aan toe te merken toen Max uit de wereld vloog bij het maken van een slow-motion executie. Tevens kon Rockstar op veel boegeroep rekenen toen ze vertelde dat ze juist expres de strippers eruit hadden gelaten om de beelden op te kuizen.

Max Payne

Waar het publiek echt wild van werd was de presentatie van Sleeping Dogs. Square Enix liet ons de eerste minuten van de game zien waarin de hoofdrolspeler Wei Shen (een undercover agent) gevangen zit in een cel en een oude vriend ontmoet. Deze foute vriend blijkt lid te zijn van een Triad genaamd Sun On Yee en gaf Wei de opdracht om geld te halen bij een van zijn klanten. Uiteraard resulteert dat in een freerun parcour door de straten van Hong Kong waar alles en iedereen in de weg staat. Uiteindelijk mondde dat uit in een gevecht waar allerlei objecten zoals een rolluik of airco gebruikt werden om de tegenstander extra pijn te doen.

Gamekings Showcase was een geslaagde dag die helaas wat minpuntjes had. Vijf speelbare demo’s van games zijn echt te weinig om je een paar uur mee te vermaken en de games die speelbaar waren zitten allemaal al tegen hun releasedatum aan. De demo’s zijn al een lange tijd beschikbaar voor het grote publiek en wij hadden toch op iets exclusievers gehoopt. Een andere grote teleurstelling was het gemis van Resident Evil 6. De game werd groots aangekondigd op de website, maar Capcom kreeg helaas de videobeelden niet op tijd klaar. Dat is an sich niet zo erg, maar dat mochten ze wel vermelden tijdens de show en dat hebben zij nagelaten. Wat wel een dikke pluim verdient is dat Blammo er niet voor gekozen heeft om de hele zaal te vullen met bezoekers. Het event lijkt daardoor minder sfeer uit te ademen omdat het vrij leeg oogde, maar daar krijg je kortere wachtrijen voor terug. Dat maakt een game-event een stuk prettiger.