Vijf gametips voor de maand september

NHL 15

IJshockey is in Europa niet echt hip; ons continent kijkt schijnbaar liever naar een stel watjes op een veld die al gaan kermen als een been richting hun enkel gaat. En natuurlijk de handschoentjes aan als het koud is. Gelukkig vergeet Electronic Arts ons niet en geven ze ons niet alleen FIFA 15, maar ook NHL 15, de ijshockeygame waarin gevochten mag worden. 

NHL komt jaarlijks uit en net als FIFA wordt het elk jaar weer beter. Er zijn betere physics: dit jaar wordt er van alles voor alle twaalf spelers berekend, ook als ze niet in beeld zijn. Met meer controle over de puck met de klinkende naam Superstar skill stick. Terwijl diezelfde puck nog meer onderhevig is aan de zwaartekracht, zelfs het oppervlakte van het ijs zorgt voor effecten aan de richting en draai die het zwarte ding neemt. De AI zal ook verbeterd zijn, maar dat kunnen we pas testen als we het daadwerkelijk spelen.

Een bestseller zal NHL 15 hier nooit worden, daar zorgen onder andere de populariteit van de sport voetbal en de jaarlijkse release van FIFA wel voor. Toch is NHL de moeite waard, zeker als je meer actie op het scherm wil zien en, naast de sport zelf, je tegenstander wil uitdagen om een robbertje te vechten. De sfeer in de arena's is geweldig en met een nieuwe samenwerking met NBC Sports zorgt EA voor een realistische presentatie, zoals alleen Amerikanen dat kunnen. NHL 15 komt 9 september uit voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.