Vijf gametips voor de maand september

Hyrule Warriors

Nintendo heeft natuurlijk grote franchises die al decennia hetzelfde doen. Mario redt de prinses voor de zoveelste keer van Bowser, Donkey Kong is druk met zijn bananen en Samus Aran wordt gek van ruimtepiraten. En dan hebben we een vreemd kereltje in een groen pakje met een puntmuts die constant een zwaard uit de grond moet trekken om het kwaad te verslaan, achter een of meerdere delen van een gouden driehoek aan moet rennen en een prinses moet helpen. Met Hyrule Warriors gaat Link eens anders te werk. En onder andere Zelda, Sheik, Impa, en zelfs Ganondorf zijn speelbaar.

Koei Tecmo, bekend van Dead or Alive, Ninja Gaiden en hun grote hack & slash-franchises zoals Dynasty Warriors en alle spin-offs ervan, wilde eens een hack & slash maken met Nintendo's legendarische Link in de hoofdrol. Hyrule Warriors is dus niet de standaard avonturengame die we al zo vaak hebben gezien, maar heeft veel meer actie. Wees gerust, je hebt geen honderd personages te levelen zoals in andere Koei Tecmo-games. Dit is Dynasty Warriors met de Nintendo-gameplaysaus erover, dus ook leuk voor mensen die geen zeeën van tijd in een game willen stoppen.

Hyrule Warriors heeft verschillende moeilijkheidsgraden, een verhaalmodus, een free modus en een adventuremodus. Er is aan co-op gedacht en eigenlijk is de grote vraag: hoe reageren de fans op deze spin-off van The Legend of Zelda? Alle bekende personages uit de franchise maken wel op een of andere manier hun opwachting, al hopen we nog steeds dat Tingle al van tevoren in stukken gehackt en geslasht is.